(2254) Spermaszámlálás

Tibor bá’ online

 

Negyven év alatt az amerikai, európai, ausztrál és újzélandi férfiak sperma száma 59 százalékot zuhant. Ráadásul a csökkenési ráta növekszik. Magyarul egyre nagyobb tempóban veszítjük el a nemzőképességünket. A fejlemény azért nagyon komoly, mert 1973 és 2011 között különböző intézményeknél összesen 185 számlálást végeztek, és ezeknek az együttes eredményét hozták most nyilvánosságra a Scientific American szerint. Tévedés tehát kizárt.

Ez természetesen nem jelenti az emberiség kihalás felé masírozását, mert az afrikai, dél amerikai és ázsiai férfiak spermái semmit se, vagy alig változtak az idők alatt (igaz arrafelé jóval kevesebb számlálást végeztek). Tehát legfeljebb a fehér faj döglik ki, hacsak nem térünk át időközben az iszlám hitre. 😀

A helyzet az, hogy spermaszámlását 1990 óta végeznek, de ezek nem voltak kellően átfogóak ahhoz, hogy bebizonyosodjon az általános trend, azaz nem vették figyelemben az életkort, a szexuális aktivitást, és a származást.

A csökkenés okaira nem tértek ki, az majd csak ezután következik. Sejtés természetesen van, ami nem okoz meglepetést: bizonyos vegyi anyagok, rovarirtó szerek, dohányzás, stressz és elhízás. Most tehát azt kellene sürgősen kideríteni, hogy mi vagy mik a tényleges okok.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

9 gondolat erről: „(2254) Spermaszámlálás

  1. Dr. Hagai Levine talán kicsit túldramatizálja a dolgot, amikor a kihalást emlegeti, az adatok alapján azonban úgy tűnik, nem a levegőbe beszél.
    A 185 különböző, az 1973-2011-ig terjedő időszak alatt lefolytatott kutatás eredményeit összegző metaanalízis eredményei igencsak aggasztóak a kutatást vezető, járványtannal foglalkozó Dr. Levine szerint. Az egyre csak gyorsuló folyamat ugyanis hosszú távon az emberi reprodukció drasztikus lelassuláshoz vezethet.
    http://divany.hu/eletem/2017/08/04/esik_a_spermaszam_kihal_az_emberiseg/

  2. Ami még reménytelenebbé teszi az egészet, hogy a fehér bőrű nők is nehezebben esnek teherbe. Ez így együttesen okoz hatalmas problémát. A helyzet egyébként annyira komoly, h pl a munkahelyemen 10 párból 5 tuti vmilyen segédletet vesz igènybe, h összejöjjön a gyerek. Ennek ellenére nézzük meg a cigányokat. Mocsokban, szennyben élnek és mint a nyulak ugye. Szóval a fehér embernek leáldoztak minden tekintetben. A kérdés, h miért kellett ennek így alakulnia.

  3. Thaiföldön láttam.
    Fiatal édesanyák és édesapák kis gyermekeikkel, mögöttük a 40 körüli nagyszülők, akik képesek segíteni, részt venni a gyermek nevelésben.
    Miért van ez így náluk? Mert még nem távolodtak el a természettől. Még igazi kajákat esznek, dohányzás a nők körében alig. Nem 35 éves korukban gondolnak először a családalapításra.
    Nyugati országokban a későn szülő nőknél sok a szülési komplikáció. A szervezet már rugalmatlan, sérülékenyebb.

  4. Egyáltalán nem emiatt születik kevesebb gyerek a fehérek körében. 50%-kal zuhant a spermaszám? És? Akkor majd kétszer annyit próbálkoznak, egyébként a mínusz 50 százalék nem hiszem, hogy fele akkora valószínűséget jelentene.

  5. 4 -K: Ide nem firkálunk „nem hiszem” alapon, vagy tudsz valamint, vagy nem. Ha a spermiumok száma 20 millió !!! alá esik/1 ml, akkor a pasi gyakorlatilag magtalan.

  6. Piton
    „Az egyre csak gyorsuló folyamat ugyanis hosszú távon az emberi reprodukció drasztikus lelassuláshoz vezethet.”
    Tisztelt Piton!
    Hol itt a probléma? Minden a terv szerint megy.
    John Choldren, B. Obama tudományos tanácsadója , támogatja a világ népességének csökkentését a több mint 6 milliárdról az egy milliárd emberre „ a Föld megmentése érdekében!”Többek között javasolja a „Globális Rezsim”-et.Még szabadon van és tudományos beszédeket ad: John P. Holdrein:Ecoscilence:
    ” A cél elérése érdekében be kell vezetni a vegyi anyagokat az élelmiszerekbe és az ivóvízünkbe.”
    Nem ezt vésték a Giorgiai gránitkövekbe?
    Nálunk általában minden negyedik-ötödik napon permeteznek a „felmelegedés ellen”. Gondolom hogy Ti sem vagytok kivétel.

  7. Csak egy érdekesség: korábban volt egy elmélet, miszerint a fogamzásgátló hormonokat nem bontja le a szervezet, egy részük bekerül az ivóvíz körforgásába, és végső soron a férfiak, nők és gyerekek szervezetébe. Ezt végül nem fogadták el, mivel a spermiumszám csökkenés a fehér fajra specifikus.

  8. Hatalmas élelmiszer botrány rázza az EU-t és a korrupt mechanizmusokat.
    Hollandiábol,Belgiumbol és Németországbol fertőzött tojásokat exportáltak.
    Már november 2016 óta Fipronil, rovarirtó szer jelenlétét találták több millió tojásban.E tojásokat nem értékesítették közvetlenül a fogyasztóknak,hanem élelmiszeripari termékek előállítására használták fel.
    ” A világ népességének csökkentése” doktrináján belül a következő országok fogyasztói az áldozatok:
    Svédország, Franciaország, Egyesült Királyság, Ausztria, Írország, Olaszország, Luxemburg, Lengyelország, Románia, Szlovákia. Szlovénia, Belgium, Hollandia, Németország, Dánia, Svájc és Hong Kong.

  9. 8.
    Ez a szándékos népességcsökkentés igazi össszeesküvéselmélet, teljesen kizártnak tartom.
    Egyrészt Európa lakossága egyébként is éppen népesedési öngyilkosság állapotában van, amit a bevándorlás tart csak úgy-ahogy szinten, amelynek súlyos következményei lesznek/vannak a gazdaságban.
    Másrészt nincs az a kormány, amely merne asszisztálni egy ilyen tevékenységhez. Tudatos egészségkárosítást senki nem merne tervezni, ahhoz akkora apparátus kellene, hogy lehetetlen lenne megakadályozni a kiszivárgást.
    Bizonyára volnának elegen, akik nem is lennének hajlandók ilyen tevékenységre, ha tudják, hogy akár saját családjuk is veszélyeztetetté válna.
    Az egészségügy lerobbanására, meg a sok egészségkárosító tényező elszaporodására meg bőven elég az a magyarázat, hogy a gazdasági szempontok felülírják az egészségügyieket, a termelés olcsóbbá tétele érdekében a cégek gyakran hajlandók olcsóbb, viszont egészségre ártalmasabb eljárásokat használni a magasabb profit érdekében. De ez esetben is a cél nem az egészségrombolás, hanem a magasabb profit, ez is bőven elég a folyamathoz.
    Az ellenőrző szervek meg mindig lépéshátrányban vannak, hiszen nekik fel kell deríteni a visszaéléseket, és ellenlépéseket tenni. Végül ez a tojás ügy is kipattant…
    Ha valaki mégis tényleg a föld népességét akarná csökkenteni, az nem az egyébként is gyérülő régiókban kezdené, hanem a népességrobbanásban lévő hatalmas régiókban, amelyek secc-perc kiszaporodják egyébként is az európai népességet, hiába csökkenne az…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük