(2229) Az orosz lélek megismerése V. rész

VIP. 237

Amikor az emberiség kipusztulását eredményező nukleáris háború küszöbön állunk, igen hasznos lenne az orosz lélek megismerése, ha a lehetőségek megfontolását sikeresen akarjuk elvégezni. Végül is az amerikai törekvések ismertek, (ami nem más, mint dominanciájuk fenntartása tűzön-vízen át) ezért, minden a másik oldal hozzáállásán múlik.

A következőkben az orosz lélekkel, és annak kialakulásával foglalkozó esszét fogom öt részletben elküldeni a VIP előfizetőknek. VIP előfizető egy éven át az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartásához. Kapcsolat felvétel evatibor#t-online.hu.

___________________________________________________________________________

És ezzel megérkeztünk Szíriához, és hogy miért fontos Szíria az oroszoknak.

A washingtoni „mélyen ülő állam” káoszt (destabilizációt) akar Levantétól az Indiai szubkontinensig bezárólag, kiinduló állomásnak használva, hogy innen indítson terroristákat északról Oroszország, keletről Kína felé. Ez mellett az amerikai katonai gépezet jelen akar lenni Afganisztánban (amennyiben Kína, India és Oroszország ebbe belemegy), ahonnan ellenőrzés alatt tarthatja Eurázsiát. Putyin, a geopolitikai sakkjátékos, ezzel tökéletesen tisztában van.

Oroszország sebezhető pontja Szíria, ami stratégiailag fontossá válna amennyiben, Ukrajnához hasonlóan, távolról irányítható gengszterek kezére kerülne. Könnyen fel lehetne használni Oroszország destabilizálására a Kaukázustól közép Ázsiáig a lehető legtöbb dzsihád-terrorista felébresztésével. A Kaukázustól a Közép Ázsiáig elhúzódó területen körülbelül 80 millió muzulmán él. Oroszországnak éppen elég oka van arra, hogy az amerikai nyomulást megállítsa Szíriában és Ukrajnában. Arról már nem is beszélve, hogy az iraki Kurdistánban a Pentagon ki akar építeni egy katonai bázist, ami ugródeszka lehet egy Közép Ázsiai felfordulás kialakításához mind Oroszország, mind pedig Kína részére. Példának okáért, Nyugat Kínában létrehozhatnak egy Uyghur felkelést, pont úgy, ahogy ezt megtették Ukrajnába az oroszok számára.

Hadd ismételjem meg. Sokat segítene, ha visszatekintenénk a történelem folytonosságára. Ha megtesszük, világossá válik, hogy Oroszország bekerítésére, és destabilizálására tett kísérlet kudarcra van ítélve.

Felhasznált irodalom:

Carell, Paul: Hitler’s War on Russia (George G. Harrap & Co. Ltd., London, 1964).
Fraser-Tytler, W.K.: Afghanistan: A Study of Political Developments in Central Asia (Oxford University Press, London, 1950).

Hopkirk, Peter: Foreign Devils on the Silk Road: The Search for Lost Cities and Treasures of Chinese Central Asia (First Published by John Murry (Publisher), 1980; First issued as an Oxford University Press, paperback 1980, Oxford).

Tzu, Sun: The Art of War (Edited with an introduction by Dallas Galvin; Translated from Chinese by Lionel Giles, First Published in 1910, Produced by Fine Creative Media, Inc. New Yor

Gibbon, Edward: The Decline and Fall of the Roman Empire Volume III (Random House Inc. Manufactured in the United States by H. Wolf).

Weatherford, Jack: Genghis Khan and the making of the Modern World (Three Rivers Press, New York).

Wawro, Geoffrey: WW2.com (Professor of Military History at the University of North Texas).

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(2229) Az orosz lélek megismerése V. rész

  1. Ide teszem, mert Ukrán poszt már régen volt:

    Meghalni Ukrajnáért – magyar dokumentumfilm, a Donyeck térségében elesett Kárpátaljai magyar katonákról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük