(2218) Nyílt levél Orbán Viktor úrhoz, Magyarország (örökös) miniszterelnökéhez

Tibor bá’ online

 

Mint idős nyugdíjas (PR szakemberek tanácsára, „mint”-tel kell kezdeni a hirdetéseket), tehát mint idős nyugdíjas aggódva figyelem az utóbbi időben elharapódzó politikai elemzéseket, ami szerint ön be fogja szüntetni a nyugdíjak folyósítását. A nyugdíj különben se jár, kizárólag az ön (szándékosan nem írom, hogy „Önök”, hiszen odafenn mindenki, éjjel-nappal az ön gondolatait lesi, és legyen az bármilyen bolondos, iparkodnak meg is valósítani) szóval kizárólag az ön jóindulatán múlik. Mivel a százas tempóban gyártott törvényeken belül mindig akadnak szándékosan elrejtett kiskapuk, szeretnék kötni önnel egy hallgatólagos megállapodás. Ezek szerint én áttérek az ön rajongóinak a hangos táborába, ön pedig meghagyja a nyugdíjakat 85 év felett. Nem nagy ügy, hiszen ilyen idősek már alig vannak, és kidomborítaná az ön (egyébként nem létező) emberségességét. Különben ennek a megállapodásnak (ha létrejön) az ön részére lesz egy pozitív hozadéka is, amit megelőlegezek. Ez pedig nem más, mint egy vén faszi kiértékelése. Nem állítom, hogy felérek egy Habony-nyal, de mivel megéltem már néhány dolgot, talán hasznomat veheti. Különben pedig….

Egyáltalán nem kell beszarnia, mert a 2018-as választásokat meg fogja nyerni. A kétharmadban nem vagyok biztos, de nem lehetetlen (amilyen hülye ez a nép), amivel természetesen simán bekerülne a Guinness rekordok könyvébe. Az ok egyszerű és szimpla: ön zseniális ismerője az emberi természetnek, de tényleg. Az ellenzék figurái pedig olyan hülyék, mint egy kipállott segg. Ifjúsági vezető idején született félelme Gyurcsány személyét illetően teljesen megalapozatlan volt. Ennek a szerencsétlen flótásnak már rég ki kellett volna váltani a pecázási engedélyt, és napjait a Tisza tó környékén kellene tölteni, mint koravén nyugdíjas, de még ezt se képes felfogni.

De ne ragadjunk itt le. A pici, apró pártocskák – ahogy azt előre látta – szétaprózzák az ellenzéket, mert tulajdonképpen nem a hatalomra kerülés a céljuk, hanem mint jól nevelt megélhetési politikusok, mindössze a parlamentbe akarnak bekerülni, vagy legalább az állami apanázst felvenni. Aztán vagy megy nekik vagy nem, mindenesetre elvisznek néhány tízezer szavazatot az egységet nem ismerő, és persze haldokló baloldalról. Különben a vezetőik labdába se rúgnak. Ugrálnak a parlamentben rámutatva a szintén Guinness könyvbe való irgalmatlan korrupcióra, amit a nép már rég, kb. úgy ezer éve megszokott, mert csak az érdekli, hogy lesz-e este hűtött sör a kézben, vasárnap hús az asztalon, na meg, hogy leves szürcsölés közben nem töri-e rá az ajtót néhány muzulmán állat. És ez itt a lényeg. Ennek a törpe ellenzéknek még annyi sütnivalója sincs, hogy észlelje, az illegális muszlim bevándorlók szeretgetésével totálisan elfogadhatatlanná sikerült tenniük magukat a választók előtt.

A Szegeden igen sikeres Botka egy ragyogó választás volt, akinek közepes képességei adtak volna némi esélyt, ha valóban szabad keze lenne. A „némi esélyre” nyomban előbújtak a párt régi, enyhén lejárt, többnyire elhasználódott katonái azt remélve, hogy újra felragyogni készülnek napjaik, nem észlelve azt, hogy a magyar népnek nem kellenek a régi, totálisan elnyűtt figurák. Botka jó érzékkel iparkodott megszabadulni a múlt panoptikum figuráitól, de csak mérsékelt sikerrel, pedig a teljes siker se lett volna biztosíték. Ennél is nagyobb hiba volt, amikor szájára vette a kerítés lebontását. A szó puszta kiejtése végérvényesen versenyképtelenné tette.

A viccből alakult kétfarkú kutyapárton az emberek 98 százalék jókat mulat, 2 százalék viszont  – jellemzően a magyar nép szellemi színvonalára – komolyan veszi őket. Ez a kisebbik baj. A nagyobb baj, hogy ők is kezdik önmagukat komolyan venni. Még nagyobb hiba, hogy az ön fegyveres testülete is. Hagyják őket, hadd fessenek! Ezzel is sikeresen demonstrálhatja a már rég nem létező magyar demokráciát. A kétfarkú kutya semmi veszélyt nem jelent, siker esetén fogalma se lesz, melyik farka után menjen.

Farkas Flórián: Lehet, hogy önnek vannak felmérései, de én nem vagyok benne biztos, hogy ez a cigányéletformát folytató, kikupált, a lopást génjeiben hordozó, szélhámos ölelgetése több szavazatot hoz, mint amennyit elvisz. Ha önnek vannak adatai, és nem puszta összetartozásból ered a szimpátiája, akkor áldásom rá, de én ezt túlkapásnak ítélem meg, és pusztán azért tértem ki rá, mert az ön tanácsadói a világért se kötnének bele – különben közel 100 százalékos megbízhatósággal működő – ráérzéseibe.

A legnagyobb falat természetesen Vona Gábor, akinek van annyi esze, hogy szintén kerítés párti. Hátránya viszont, hogy szélsőségekkel nem lehet választást nyerni. Ezt ő is tudja, és kezd a közép felé orientálódni, de akkor meg elveszíti szélsőséges szavazóit. Hmmm, ezen Ön már réges-rég túllépett. Előnye viszont, hogy ő még nem lopott, önök viszont elloptak mindent, ami mozdítható, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ez csak nagyon apró fekete pont. „Ti dolgoztok, Ők lopnak”. Óriási felfedezés! Ki az, aki nem tudja? És kik azok, akik ezen kiakadnak? A jelentkezők között kisorsolhatunk egy teljes adag, eredeti Orbán g..it. Na igen. Ezt nem kellett volna szó nélkül hagyni. Hiba volt. Az is hiba volt, hogy Simicska látványosan kipotyogott a pikszisből. Egy diktátor ne legyen pitiáner. Hitler se bajlódott 1-2 zsidóval, ahogy Sztálin se szarakodott néhány kulákkal, kiirtotta fél Ukrajnát. Igaz ön se aprózza el a nyomorgatást, megy a fél ország a levesbe.

Fekete-Győr András és a Momentum mozgalom: Csak a rend kedvéért vesztegetek rájuk szót. Fekete-Győr nem tanult Fodor Gábortól. Liberálisnak, úgy értem eszményi (angolul pure) liberálisnak lenni roppant szép dolog (lenne), ha a társadalom minden egyes tagjának minimum 130 lenne az IQ-ja. Ilyen társadalom nem létezik, ezért a liberális eszmék veszélyesek, mert mindig lesznek, akik tömegesen visszaélnek vele. Na jó, ennyi elég. Liberális hozzáállással lehet gyűjteni aláírást, de nem lehet nyerni választást. Szétforgácsoláshoz viszont kitűnő, és ugye ez a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Kihagytam volna valamit? Hát persze, a jó öreg Soros Györgyöt. Ne tessék már annyit baszogatni. A jól hangzó, rövid szlogenek ismételgetése okos dolog, ugye Göbbels szerint, amit sokat ismételnek az igazsággá válik. Viszont Soros nem állítás, hanem tulajdon főnév. Nevének állandó emlegetése nevetést vált ki az emberekből. Kontra produktív. Van neki egy fia is, Soros Sándor, ha nem vigyázunk, haza jön és alapít egy pártot. Na, attól lehet tartani, mert kurva népszerű lenne. Kis hazánkban még dívik a nyugat imádat. Erős akcentussal beszélő miniszterelnök jelölt – minden pénzben lefogadom – tarolna.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(2218) Nyílt levél Orbán Viktor úrhoz, Magyarország (örökös) miniszterelnökéhez

  1. Chicago Times

    “Van egy ország, amely önmagával határos.
    Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
    Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
    Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
    Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
    Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
    Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
    Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
    Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
    Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
    Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
    Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
    Ahol a háborúk sosem érnek véget.
    Ahol a történelem naponta megismétlődik.
    Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
    Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
    Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
    Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.
    Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
    Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
    Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
    Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
    Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
    Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
    Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik.
    Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.
    Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
    Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd. Himnusz)
    Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.”

  2. Tibor bá,

    miből vontad le a következtetést, hogy a Momentum Mozgalom az liberális párt lenne?

    Szerinted a gazdaságpolitikai programjuk, vagy nyilatkozataik liberálisak?

    Szerintem nagyon nem.

    Vagy a liberális jelzőt kulturális értelemben (emberi jogok, tolerancia stb) használod?

  3. 3 – gmarko:
    Wiki: „A Momentum párt elveti a jobb-bal és liberális-konzervatív besorolásokat, magát egyszerre nemzeti és liberális, valamint konzervatív beállítottságúnak tartja. Támogatja a globális piacot, az integrált oktatást, a terhességmegszakítást, a homoszexuálisok jogait és a könnyű drogok gyógyászati célú fogyasztásának enyhítését, az állami szabályozás mértékéről szóló társadalmi vitát.”

  4. Eddig nem láttam nyilatkozatokban, hogy valaki megpróbálná szűkíteni a nyugdíjasok körét (bár magam is hallottam ilyet zártabb körben még úgy tíz év múlvára datálva).
    Aki ezt megteszi, az számíthat a leváltására és politikai elhullására.
    Egyszerűbben is megy ez: lerontani az egészségügyet és utána idővel megszűnik a nyugdíjprobléma.

  5. 4.

    Már lerontották az egészségügyet.
    Valamelyik napi statisztika, hogy 16.000 fővel többen haltak meg, mint a megelőző vizsgált időszakban. Pedig még influenzajárvány se volt.
    Gondolhatod, nem az életerősek hullottak.

    Nyuggerek számát a kötelezően munkában töltött idő emelésével is lehet.
    Most a65-ről a 70 év a célirány, de mehet még feljebb is.

  6. Nem számítok arra, hogy nyugdíjkorhatárom elérésekor még egyáltalán lenne valami nyugdíj. Sőt nyugdíjat se teltételezek 2025 után: népességcsökkenés, öngondoskodás. Mi megmondtuk.
    Erre fog ráállni a többség: nem tudják mi a fenének fizessenek járulékot (na és miből)

  7. 6.
    Vigyázz, mert a gondolatnak, kimondott szónak teremtő ereje van!

    Ne legyen igazad.

  8. 4 – Bazs:
    „Aki ezt megteszi, az számíthat a leváltására és politikai elhullására.”
    Ne hidd! A nyuggerek se megszervezni nem tudják önmagukat, se gondolkodni nem tudnak. Vakon mennek az ösztöneik után. Aki szoci volt, az oda szavaz, aki annak idején bedőlt a Fidesznek a „hallgass a szívedre…” az legközelebb is a Fideszre szavaz, esetleg megcsókolja Orbán kezét. A legtöbb nyomorog a nyugdíján, és egyedül a (volt) családjával van elfoglalva. – Orbán azt meg merte tenni, hogy elvette a fegyveres testületek kedvezményes nyugdíjba vonulását, sőt a rokkantakkal is kibaszott, elvette a magánnyugdíjpénztár vagyonát, és kétharmad jött be neki mindezek után is. Bár kit megkérdezel, aki a Fideszre szavaz, manapság a válasz: miért, tudsz jobbat?

  9. A nyugdíj-jellegű öngondoskodás most gyakori ajánlat.
    Csakhogy nekem lenne egy kérdésem!
    Ha feltételezzük, hogy nem lesz elég fiatal, aki akkor dolgozik, és megtermeli a nyugdíjunkat, akkor miért gondoljuk azt, hogy találunk embert, aki a pénzünkért cserébe dolgozni fog nekünk?
    Ha nem lesz elég dolgos kéz, akkor a megtakarításunk nem fog elértéktelenedni?

  10. 10. Asidotus

    „Ha nem lesz elég dolgos kéz, akkor a megtakarításunk nem fog elértéktelenedni?”

    De.
    Úgyhogy becsüld meg a gyerekeidet, mert lehet, hogy csak rájuk számíthatsz…

  11. Nem kell vacakolni a nyugdíjkorhatárral. A nyugdíjjárulékot be kell szedni, és a nyugdíjkorhatárt egységesen életfogytig ra megszabni.
    Akinek van annyi pénze, hogy meg tud élni belőle, az kivehet „nyugdíjszabadságot” persze a járulékokat közben fizeti. 🙂

  12. 7.Tibor’bá

    „Miért tudsz jobbat?”

    Hát nem, senki nem tud jobbat. Sajnos Vona szándékos -mellesleg elrontott- középre tolódása nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A szándékosság alatt a párt lejáratását értem,mármint hogy hülyeségből vagy szándékosan teszi-e tönkre a Jobbikot?!

    Én nem szavazok 2010 óta, akkor a Jobbikra szavaztam. Azóta nem kapok cetlit a magyar kormánytól, mert nem tudják hova küldeni.Így nem veszek részt ebben a játékban. Ennyivel sem járulok hozzá a szennyezéshez:-)
    Meg annyival sem, hogy a cipőm sarkár koptassam, hogy elballagok az urnához és bemegyek a függöny mögé szavazni.
    A szavazás egy vicc ezt minden gondolkodó ember észreveheti.
    Sőt az egész politika és az összes politikus is az.
    Az egyetlen, hogy nem szavazunk, de ez megoldás? Nyilván nem.

    Az ő mentalitása tönkreteszi Mo.-t. Ő ezt nem érti, mert valóban hiszi, hogy megmentheti azt. És akik konzisztensen szidják őt nem értik(nem rád gondolok) ezt a paradoxont, ő csak véghezviszi a személyiség programját. Hirtelen valóban szociális lenne, vagy mit hiszünk? megjavul?

    Azonban a jelen keretek között és a várható események tükrében nem szeretném, hogy más legyen helyettük.
    Régi szabály, hogy mikor az össztársadalmi tudás és morál alacsonyan van, csakis a diktatúra valamely formája képes egyáltalán működtetni a rendszert. Ez túlszabályzásban, a polgárok törvények általi megfélemlítésével kezdődik, itt tartunk most.
    A lopásokkal persze gyorsítják az amúgy is elkerülhetetlen összeomlási folyamatot, illetve elveszik a jövő generációk reményét, ez az ő elvehetetlen bűnük.
    Muszáj lopniuk, kénytelen a holdudvarát kiszolgálni, nem tehet mást. Őket a félreértelmezett biztonságkeresés motiválja, hiszik, hogy a világ megy így tovább és ők élnek mint Marci hevesen, anyagilag kiegyensúlyozottan.
    Azonban ami fontos, hogy nekünk is lopnak, méghozzá időt.
    A társadalom nagy része buta, de már fájdalmas mértékben. Amíg hiszik, hogy Magyarország fejlődik, vagy egyáltalán kijuthat a gödörből addig jó nekünk-szerintem.

    Mi mit tehetünk? Számomra ez a kérdés már régóta!

  13. 13 – Balázs:
    Nagyon jó megfogalmazás, egyetértek veled.
    Mit tehetünk? Semmit

  14. A pillangó-hatás elméletét a politikára nézve is igaznak tartom.
    Ha a hozzászólások gondolatokat ébresztenek azok olvasóiból, akkor bizony mindegyik közhírré tett gondolatot felfoghatjuk egy egy szárnycsapásnak. A posztok meg felérnek egy lepkerajjal.

  15. 14

    Az internetfüggő töbszázezer magyar, meg felér egy légyszarral a kalendáriumban.

  16. Sajnos Balázzsal és Tibor bá’-val kell egyetértenem,

  17. Sajnos Balázzsal és Tibor bá’-val kell egyetértenem, a magyar társadalom nagy része a jelenlegi állapotában befolyásolhatatlan,
    nem tudok (természeti vagy
    világrengető politikai-katonai katasztrófák) kivételével olyan okot elképzelni ami a magyar társadalmat kimozdítaná jelenlegi állapotából. Illetve tudok, de az tudományos fantasztikus események szintjén mozog. Mondjuk, kötelező,
    katonai szolgálat azonnali és rendőrileg ellenőrzőtt és ( büntetett) bevezetése, határlezárással!! Vagy a Duna szintjének természeti katasztrófa miatti hirtelen megemelkedése oly mértékben, hogy a Parlament épülete az éppen ülésező kormányra omlik teljes pusztulást okozva. De ezek a tud. fantasztikum kategóriájába tartoznak, és egyrészt én nem kívánom szegény országunknak, másrészt kétségeim vannak, hogy mindkét esemény
    egyidejü bekövetkezése esetén, változna az emberek véleménye. Ez a hozzászólás, egyedi általam kitalált, saját fantáziám terméke. Üdv zolema 114.

  18. 14. Bariton

    Nincs teljesen igazad.
    Vannak akik több forrásos tájékozódásra használják a netet.
    Galád módon kivonják magukat az egyoldalas „megmondások” alól, így aztán nem is bégetnek egyik tábornak sem.

    Éljen a szabad INTERNET

  19. Kétlem , hogy mindig a kreatív kisebbségnek
    – nevezhetjük őket alternatívoknak is – lenne igaza.
    Mindenki hajlamos azt hinni ,hogy neki van igaza.
    Csak az intelligensebbek tudják, hogy ez nem 100 %.

  20. A Soros részhez ez a nemrég olvasott vicc jut eszembe:

    A Főnök megelégeli, hogy mindenki hülyének nézi a FIDESZ vezetőit, ezért elküldi őket továbbképzésre. Több tantárgyat is tanulnak, egyik a biológia. Félév után a tanárnő bevisz a terembe egy kitömött gólyát.
    Tanárnő: Nos, Uraim, tudja e valaki mi ez?
    Kósa Lajos: béka!
    Tanárnő: Nagyon közel volt Lajos, nagyon közel, de sajnos nem.
    Rezsi Szilárd: macsakabagoly!
    Tanárnő: Szilárd, ez, ha mondhatok ilyet, jobb mint a Lajos tippje, de sajnos ez sem.
    Lézer Jani: Macska?
    Tanárnő: Szinte Lézer úr, szinte. Nézzék uraim, megpróbálok önöknek segíteni: erről beszéltünk az elmúlt fél évben!
    Lézer Jani arca erre felragyog: csak nem Soros György?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük