(2213) Mi van akkor, ha egy nő többet akar szexelni, mint a férfi

Tibor bá’ online

 

Lefekvés után az ágyban, de még nem alszanak – férj a feleséghez: Anyukám itt van ez a fájdalomcsillapító vedd be. Feleség: Dehogy veszem be, nem fáj az én fejem. Férj: (tenyerét dörzsölgetve) jaj de jó, jaj de jó, akkor ma dugunk. — Ahogy ebből a közismert viccből is kisugárzik, a közhiedelem szerint a férfiak állandóan szexre éhesek, míg a nőknek ez többnyire nyűg. Ezt aztán megtoldják azzal, hogy a férfit csak a szex érdekli, míg a nőket, különösen a fiatal nőket, sokkal inkább az „érzelem”. A kérdés az, ez mindig így van?  A férfiak vágya valóban kielégíthetetlen? Mi van akkor, ha a nőnek kell több? Ezzel kapcsolatban Hugó Schwyzer kisegített engem egy-két dologban. [Hugó Schwyzer a Pasadena City College keretein belül végez szexszel kapcsolatos tanulmányokat, különös tekintettel a nemek közötti ellentétekre.]

Amikor egy férfi találkozik a fent körülírt jelenséggel könnyen meg tudja nyugtatni magát, hiszen a kultúra, amiben felnőtt, biztosítja őt arról, hogy a feleség vonakodása teljesen normális, nem benne van a hiba, nem ő a nemkívánatos, ez egy isten adta elrendezés. Ez a megnyugtatás azonban a nők esetében nem létezik. Ha egy nő azt veszi észre, hogy a férj teljesítménye messze elmarad attól, ami neki megfelelő lenne, akkor a probléma okát önmagában keresi.

Schwyzer a Facebookon keresztül meginterjúvolt néhány, a 19-53 éves korcsoportban, önként jelentkező nőt. Íme néhány nyilatkozat:

1) Talán csodálkozik rajta, de amikor nekem kell kezdeményezni, olyan  rondának érzem magam, akit csak elutasítani lehet. Máskülönben pusztán attól felizgulok, ha azt tapasztalom, hogy egy férfit fel tudok izgatni. A pasimmal csak akkor szexelek amikor sikerül bezsongatnom, de kezdeményezéseim fele esetében elutasít. Én 25 vagyok, a pasim 26, de már előre rettegek, mi lesz akkor, ha megöregszem? Ő pedig még kevésbé fogja kívánni az együttlétet?

2) A barátnőm eléggé rámenős, ami a szexet illeti. Már azt is megkérdezte, hogy nem vagyok-e biszexuális?

3) A 30 éves pasim a korához képest elég sokat dolgozik. A szexhez hetente talán kétszer van kedve, én viszont naponta szeretném, sőt a hétvégén egy nap kétszer is. Amikor közli velem, hogy nincs hozzá hangulata, meg szoktam tőle kérdezni, hogy ne vonjunk-e be egy másik pasit is a játékba? Ettől rendszerint megjön a kedve.

Több nő is felvetette már, nem lehet-e, hogy a kevesebb  vehemenciával megáldott férfiaknak esetleg „ferde” hajlamaik vannak. Mert ugye egy férfinek élni-halni kellene a szexért.

4) Mivel én „vérmesebb” vagyok mint a pasim, a probléma megoldása érdekében azt javasoltam, hogy ketten együtt nézzünk olyan videót, ahol homoszexuális férfiak aktusa látható. Azt hittem, hogy majd az a látvány bezsongatja a pasimat, de ez nem jött össze.

A felmérések folyamán a gyengén teljesítő férfiaknak feltették a kérdést, hogy rendszeresen maszturbálnak-e? Amire valamennyien nemmel válaszoltak. Volt, aki kifejtette, hogy ritkán van neki hozzá kedve, de ha van, akkor a partnerére koncentrál. Volt viszont, aki elárulta, hogy elég sok időt tölt pornográfiával. Olyan is volt, aki bevallotta, hogy őt kifejezetten mérgesíti, amikor a partnernője kezdeményez.

Akárhogy is, a hosszan tartó kapcsolatoknak csak egy apró százalékánál nem bújik elő a különböző mennyiségű vágy adta probléma, és amikor ez bekövetkezik az érdekeltek mindegyike kényelmetlenül fogja érezni magát. Akinek kevesebbre van szüksége, a nemétől függetlenül, bizonyos értelemben basáskodhat a másik felett. Szinte bizonyosra vehető, hogy a nagyobb igénnyel rendelkező partnernek meg kell birkóznia a gyakori frusztrációval, az elutasítottság érzésével. A kisebb igényű partner nyakában ott lesz egy bizonyos bűntudat és a presszió által kiváltott neheztelés, vagy a nem kívánt szexbe való beleegyezés megbánása.

Mindenesetre a társadalom úgy tudja, hogy a férfi részére az evolúció kialakította a nőinél messze nagyobb szex-igényt, ami az esetek nagy részében igaz. Egy ilyen esetnél nincs tehát komoly gubanc, mert igaz vagy sem, az érdekeltek megnyugodhatnak, hogy „ez normális” Azon ritka esetekben viszont, amikor a nőknek van nagyobb igénye, az érzelmek elszabadulnak és nem a kellemes irányba, hacsak a nőben nincs annyi előrelátás, hogy ezt a tényt titokban tartja, és csendben „szenved” tovább.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

4 gondolat erről: „(2213) Mi van akkor, ha egy nő többet akar szexelni, mint a férfi

  1. Ha megoszthatom a saját tapasztalatomat akkor az olyan nő, aki többször vagy hasonló számban kívánta a szexet, mint én az közben félre is lépett idönként. Úgyhogy ilyen veszélye van a dolognak.

  2. Annak nagyon kicsi az esélye, hogy a két félnek pontosan azonos szexuális igényei legyenek.
    Marad az, hogy hol az egyiknek, hol a másiknak kicsit alkalmazkodni kell a másik fél igényeihez, visszafogni magát, vagy adni magát akkor is, ha nem túlzottan van kedve hozzá.
    Persze a szélsőségekhez nehéz alkalmazkodni. Fiatal koromban nyári munkán együtt dolgoztam egy idős bácsival, aki regélt ifjúkori kalandjairól. Összejött a faluban egy leányzóval, aki olyan hihetetlen étvágyú volt, hogy éjjel-nappal mást sem akart, csak dugni, az öreg szavaival fehérmájú volt.
    Azt mondta, egy darabig bírta, bírta, de a végén bedobta a kulcsot, és elmenekült, mert a végén már állandóan kimerült volt, félő volt, hogy rámegy az egészsége.
    Mi meg, ifjú emberként, akinek máson sem járt az esze, irigykedve hallgattuk, el sem tudtuk képzelni, hogy ilyen is van…
    Mondjuk később sem volt „szerencsém” ilyen partnerhez.

  3. Jó is a fehérmájú nő egy darabig! 😉 🙂
    Nagyjából 1/2 évig bírod is a tempót, a heti 5-6 alkalmat, naponta 2-3 aktussal…, aztán reccs…, beleroppansz. Vagy elviseled, hogy melletted van még 1-2 másik szexuális partner az „életed szerelmének” életében. Én is inkább leléptem, és nem a heti 5-6 alkalommal volt a problémám. 😉 😛 🙂

    hubab, az öreg igazat mesélt neked. Legalább is nagyon hasonló tapasztalatokkal bírok az életerős és energiáktól tobzódó húszas éveim elejéről. 😛 😉 Hidd el vannak ilyen nők.

  4. Nekem volt egy barátom (már nem él), aki aktívan toborzott pasikat a feleségének. Amikor jött a pasi, ő elment megnézett egy filmet. A hatvanas években nem volt TV, de ragyogó filmeket játszottak a mozik, bagó volt a jegy. Különben rá is jó hatással volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük