(2209) Farkas Flórián

Szolgálati közlemény: Ha egy hsz nem megy át, ne basszátok be kétszer-háromszor ugyanazt, mert nem fog átmenni, csak nekem okoztok sokkal több munkát.

Tibor bá’ online

 

Magyarországon minimum 300 éve van cigánykérdés, és – amint tapasztaljuk – képtelenek megoldani. Az átkosban nem hangoztatták, de azért volt némi pozitív diszkrimináció, mert az elvtársak úgy gondolták ez lehet a megoldás kulcsa. Hülyeség, a cigány is ember, sőt még emberebb a korrupció és visszaélések területén. Emlékeim szerint attól a pillanattól kezdve, hogy a nyóckerben az Iparügyi előadónak egy cigányt neveztek ki, magyar képtelen volt utcai tökmag árusítási engedélyt kapni. Az ok nyilvánvalóan a felzárkóztatás volt a munka világában.

Ez ma sincs másképp, fel kell őket zárkóztatni, ez nem vitás. Itt jön be a képbe Farkas Flórián, akinek – csak az isten tudja hogyan – sikerült magát belopni I. Viktor szívébe. Ez már csak azért is meglepő, mert Flórikán a szocializmusnak is megakadt a szeme. Bizony-bizony! Annak ellenére, hogy az általános iskolán sose jutott túl az  Országos Cigánytanács titkára lett 1987-ben, ami azért még bőven a rendszerváltás előtt volt. Őt tehát felzárkóztatták. Ezek szerint elmondhatjuk, hogy legalább egy cigányt sikerült felzárkóztatni. Ugyanis a titkár elvtársat kinevezése előtt 1975 és 1982  között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt. A kinevezéssel tehát megszűnt a bűnismétlés, és ezzel a cigányokra jellemző életmód is. Aztán jött a rendszerváltás, ami alatt 1989-ben megválasztották a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének főtitkárává. Csak annyi változás történt, hogy cigánytanácsból cigányszövetség lett, de a cigány még megmaradt, még nem elég finnyás ahhoz, hogy ragaszkodjon a roma megnevezéshez. Minden esetre jó politikus. Rájött, hogy minimum egy érettségi kellene neki, amit esti kurzuson meg is szerzett. Ne firtassuk hogyan, nem lenne tisztességes egy olyan országban, ahol maga a köztársasági elnök is plagizálással szerzi meg a kisdoktorit. Na szóval, új időkben új szelek fújnak. Farkas Flórián cigány ösztöne megsúgta, hogy most már nagyban folyik a játék.

Tény az, hogy pár évvel később (1996-ban) a hírek szerint az ügyészségi vizsgálat indult az általa létrehozott alapítványok ügyében. Ennek eredményeként két évvel később vádat emeltek ellene hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt. De mit ad isten Göncz Árpád köztársasági elnöktől kegyelmet  kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. A kegyelmi eljárás iratait 30 évre titkosították. Azaz politikai érdemeit mind a liberálisok, mind pedig a Fideszesek elismerték, valószínűleg az általa biztosított (de sohase bizonyított) cigány szavazatok miatt. Viszont a vér nem válik vízzé: Már a második Orbán kormány hivatalba lépése alatt, 2010. Július 1.-től a közigazgatási és igazságügyi miniszter megbízásából a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos lett. Hat hónapos megbízatása alatt nem készítette el jelentését ezért azt két hónappal meghosszabbították.

Orbán azonban (legalább is cigányügyben nem tanul), Farkas Flórián által vezetett Országos Roma Önkormányzat 1600 millió forintot kapott a romák (már nem cigányok) felzárkóztatására, magyarul munkahely teremtésre. A pénz eltűnt, egyetlen egy munkahely se jött létre. Farkas Flórián ellen nyomoznak-nyomoznak-nyomoznak, ahogy ez lenni szokott. Azt is fél évig nyomozzák, amit fél óra alatt meg lehet(ne) tudni.  Viszont Orbán Viktor megint együttműködési szerződést kötött a roma vezérrel, természetesen roma szavazatokért Flórika megint képviselő lesz.

Az index feltett egy megszavazható kérdést: Ön szerint Farkas Flórián újra parlamenti képviselő lesz-e a 2018-as választások után?

Lehetséges válaszok:

  • Naná
  • Kizárt
  • Talán
  • Elképzelhető
  • Csak a Lungo Dromot fogja vezetni, de azt nagyon
  • Nem tudom
  • Ki az a Farkas Flórián?
  • Tartózkodom.

Az emberek vették a lapot. A nyolc lehetséges válasz közül a „naná” 70 százalékot kapott. Nincs az a tisztességtelen dolog, amit Orbán ne vállalna fel a hatalomban maradásért, és ezzel minimum 70 százalék tisztában van.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(2209) Farkas Flórián

  1. Szerintem megoldas lenne: jeni cserik vagyis janicsarok. Az oktatashoz es a megelheteshez valo jog alapjan minden cigany gyerek amelyik nem jar rendesen iskolaba elvetetik es bentlakasos iskolaba kerul kap rendes egyenruhat kajat stb. A szuloknek nuku segely. Hetvegenkent hazamegy. Szakiskola mercedes gyar es egyegtizeden belul felere csokken a felzarkoztatandok szama

  2. Orbán időnként utálható csoportokat tol a nép képébe: cigányok, migránsok, CEU slepp, Mészáros Lőrinc és társai, stb. Az idióta nép pedig bekajálja és velük foglalkozik ahelyett, hogy Orbánt küldené el a pics.ba. A népnek mindössze azt kellene felismernie, hogy egy szervezetben (és ilyen egy ország is) mindenért a főnök a felelős, nem pedig a sokadrangú beosztott.
    Látszik, hogy Orbánt is sikerült felzárkóztatni, mert nagyon ért a tömegek pszichológiájához.

  3. Szavazatszerzés? Kétlem, hogy ez adná Flórián sérthetetlenségét. Sokkal több szavazatot veszítenek azzal, hogy egy ennyire nyilvánvalóan korrupt alak mögé odaállnak, mint amennyit nyerhetnek vele, és Orbán nem olyan hülye, hogy ilyen egyszerű összefüggéseket ne látna át.

    Két dolgot tudok elképzelni:
    -Túl sokat tud, ha lecsuknák kipakolna olyan dolgokat, amiket minden áron titokban akarnak tartani
    -Ő egy kifizetőhely, visszacsorgatja a pártkasszába az elvárt összeget

    Ezen felül azt is lehet tudni, hogy pártvonalon a személyes bizalom döntő. Akiben Viktor bízik, az pikszisben van, akiben nem, az kiesik, bármi van. Csak ott a bibi, hogy ő nem olyan alapon osztogatja a bizalmát, mint mi, normális, józan átlagpolgárok. Neki nem az a lényeg, hogy az illető becsületes vagy tolvaj, hanem hogy hozzá hűséges-e.

  4. 3.

    „-Túl sokat tud, ha lecsuknák kipakolna olyan dolgokat, amiket minden áron titokban akarnak tartani
    -Ő egy kifizetőhely, visszacsorgatja a pártkasszába az elvárt összeget”

    Fentiek szerint kimondható: szimplán, bűnöző kormányunk van?

    A visszacsurgatás magánzsebbe már nem is elképzelhető?

  5. Samu

    Igaza van, szerintem is csak a hatékony oktatás, akár erőszakos eszközökkel is, lenne képes megszakítani a cigányság nyomorának újratermelődését.
    De, olcsóbb megvenni egy zacskó tésztával, és pár üveg ingyen sörrel a cigány szavazatokat, mint tenni értük!

  6. Ez szerintem semmi másról nem szól hogy Orbán ezzel az ürgével szeret bizniszelni. Ismeri már évek óta, jól megértik egymást, fajtársak is szóval miért adná másnak a támogatását pláne most amikor mindenhová haverok vannak ültetve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük