(2208) Amit tudni kell az összeesküvés elméletekről

Tibor bá’ online

Két éve már volt egy poszt az összeesküvés elméletekkel kapcsolatban, de hát hiába. Eddig még ki nem derített okból kifolyólag az Ember imád elhinni mindent, amiről önmaga nem győződhet meg, de tökéletesen kitölti a fantáziáját.

Zárjuk rövidre a dolgot! Nem tagadom, hogy lennének Illuminátusok, Szabad kőművesek, Rózsa keresztesek, vagy bármi más, és persze a hires Bilderberg csoport, már csak azért sem, mert köztudottan a Bilderberg csoporthoz tartozik a magyar Bajnai Gordon, Martonyi János (aki ráadásul Fideszes is), Surányi György, és persze Bokros (csomag) Lajos, és ez publikus. Ami ellen viszont hevesen tiltakozom, hogy ezek irányítanák a Világ sorsát, ahogy annak hangot adnak néhányan a blog hozzászólói közül. Sokkal inkább fogadom el az egyik amerikai tag véleményét: „Soha nem hoznak döntést semmiről, és sok mindenben nem értenek egyet. Azt mondhatnám, hogy közel sem olyan fontosak, mint amennyire magukat képzelik, és egyáltalán nem olyan fontosak, mint ahogy azt az összeesküvés-elméletekben hívők feltételezik.”

Miért van az, hogy egyesek nem ezt a véleményt fogadják el, hanem az egyáltalán nem bizonyított ellenkezőjét? A magam részéről elmondom, én miért nem fogadom el a 300 szuper gazdag család irányításának elméletét. Azért mert három embernek három különböző véleménye van. Tapasztalataim szerint néhány ember azonos érdekekből kiindulva összefoghat, de az összefogás általában rövid életű. Hogy 300 család azonos véleményen legyen minden fontos témában az a világ legvalószínűtlenebb dolga. Abban megegyezhetnek, hogy túl sok az ember. Abban is egyetérthetnek, hogy a feleslegtől meg kell szabadulni, de abba már nem fognak egyetérteni, hogy hány száz milliónak kell megdögleni, miben dögöljenek meg, és kik dögöljenek meg.

Évekkel ezelőtt kíváncsiságból beléptem a Magyar Ateisták Társaságába. Az első „titkos” 😀 részvételemmel megtartott összejövetelen kiderült, hogy isten létezésének tagadásán kívül semmiben se értettek egyet. Voltam fotókőr tag, voltam Mensa tag, részt vettem vállalati értekezleteken. Sehol se volt egyetértés. Épeszű ember nem fogadhatja el azt, hogy 300 család egyetért nem kisebb témában, mint az emberiség (egy részének) a megmentésében, illetve kiirtásában.

Ami létezik, bizonyos érdekcsoportok megállapodása, amit vagy betartanak, vagy nem. Hogy az összeesküvés hívők mennyire bigottak arra jó példa a nemrég „leleplezett” izzólámpa összeesküvés. Lényege, hogy a világ izzólámpa gyártói összebeszéltek, hogy olyan lámpákat gyártanak, amelyek csak 1000 órát világítanak, miközben lehetséges olyan lámpát is gyártani, amely ennek az ötszörösére is képes, és akkor sokkal ritkábban kellene őket cserélni. Micsoda költség csökkentés! Az igazság az, hogy valóban megállapodtak az 1000 órában, amit szabványosításnak kell felfogni. Mert való igaz, lehetne gyártani olyan izzót, amely akár 10.000 órát is világít, de csak halványsárga fénnyel. És persze lehetne gyártani olyat is, amelyiknek színhőmérséklete megközelítené a nappali fényét. Na ja, de 5 perc után kiégne.

Az összeesküvés hívők erősködnek, hogy bizonyos jelenségek mással nem magyarázhatóak, csak összeesküvéssel. Pedig magyarázható! Valamennyien egy fajhoz tartozunk, a homo sapiens-hez. Nagyon nagyon hasonlítunk egymásra mentálisban is. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy összebeszélés, összeesküvés, megállapodás nélkül is hasonlóan reagálunk egyazon dolgokra. Például, amikor amerikai tőzsdén az ezüst ára 8$/oz-ról felment 50$/oz-ra a milliárdos Hunt testvérek manipulálása miatt, összeesküvés nélkül az egész világon, Magyarországon is, mindenki (mintha összebeszéltek volna) felment a padlásra, lement a pincébe és összeszedett minden régi ezüst kacatot, evőeszközöket, serlegeket, gyertyatartókat, mert a nemesfém felvásárlók vagyonokat fizettek érte. Akit érdekel, annak elárulom, hogy nagyon hamar az ezüst ára 4 $-ra esett vissza.

Nincs globális összeesküvés! Híd el nekem, ha lenne is, egészen biztos kudarcba fulladna. A régi hasonlatom ma is él. Amikor el kezd esni az eső, mindenki kinyitja az ernyőjét. Nem azért mert mert egy sötét padlásszobában összebeszéltek, hanem azért, mert nem akarnak megázni.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

72 gondolat erről: „(2208) Amit tudni kell az összeesküvés elméletekről

  1. Kedves Druszám!
    Nem azt mondom hogy hiszek a 300 szupergazdag által irányított elméletben hanem valószínűsítem azt 🙂
    Szerintem nem is kell a 300 családnak teljes egyetértésben lenni, elég ha nagyjából átbeszélik és lesz egy irány amerre a Föld tart a döntéseiknek köszönhetően. Azt valószínűsítem hogy a leggazdagabbak egymást is csépelik rendesen. De bőven elég ha a fő irányokban egyet értenek pl hogy sokan vagyunk 🙁 Innen már konkrét terv vagy megbeszélés nélkül is adódik, hogy mennyire tolják az olajat / megújulókat vagy mennyire (ne) figyeljenek a co2-re klímára illetve hova rakják az arany árát, stb. Ezeket simán el lehet érni a tőzsdei manipulációkkal is nem kell egy lépésenkénti végrehajtott terv részükről.
    Kábé mintha egy bazinagy kör alakú csónakban ülnének és mindenki evezne az érdekének és kedvének megfelelően valamilyen irányba. A csónaknak egy idő után lesz egy haladási iránya, attól függően merre eveznek a legtöbben. A többiek simán lehet, hogy ellenkező irányba eveznek vagy változtatnak is közben az irányon de lesz egy eredő vektor akkor is ami kis kilengésekkel de abba az irányba fog mutatni amerre a 300 család többsége „evez”.

    Egy példa a fentről vezérelt HATÉKONY irányíthatóságra: már nem az első multinacionális cégnél dolgozom. Itt is 4-5 évente előjönnek hangzatos tervekkel fentről amit elkezdenek lefele tolni és ezekből 1-2 év alatt már nagyon jól kirajzolódik egy irány. Még az én szintemen is látszanak a hatásai pedig 8 főnököm van. Itt egy kis összefoglaló, hogy a fölöttem levő főnöki szinteknek ()-ben hány emberre van ráhatása akármekkora faszságot is talál ki 🙂
    szint # (alatta levők száma)
    1 (8) (ő a kisfőnököm)
    2 (26)
    3 (120)
    4 (800)
    5 (4000)
    6 (17000) (a szervezet ahol egy termék csoportra gyártunk/szolgáltatunk)
    7 (50000)
    8 (110000) (chairman a teljes multinál)

  2. Tibor bá’

    Hunt testvérek ezüst spekulációjának utána olvastam . (rossz szokásom) Amit kihámoztam belőle, jól felverték az ezüst árát, aztán bizonyos rajtuk kívül álló személyek befolyása miatt az ezüst ára zuhant. Hunt tesók nagyot buktak.
    Hunt tesók valami Biblia társaságban tagok voltak.
    Az ezüst üzletben viszont a Tóra társaság tagjai kaszáltak nagyot, akik áresésre spekuláltak.
    Tanulságos

  3. Tibor bá’

    „Amikor el kezd esni az eső, mindenki kinyitja az ernyőjét. Nem azért mert mert egy sötét padlásszobában összebeszéltek, hanem azért, mert nem akarnak megázni.”

    Így van.

    Amikor a föld a felturbózott ipari tevékenység hatására elkezd élhetetlenné válni, azoknak akiknek van esernyője (lehetősége) az kinyitja (kiirtja) az esernyőjét ( a feleslegesen szennyező emberiséget).

    Mint annyiszor halljuk, a közös ellenség összerántja a legszéthúzóbb társaságot is.
    A hiper-elitnek meg a 7 milliárd az ellensége, mert ők teszik élhetetlenné azt a világot, amit Isten nekik adott…

    Egyébként NEM összeesküvés, egy svájci cég levezette, hogy a világ 43000 multicégét 147 központi cég irányítja…
    Az lehet, hogy végrehajtói szinten vannak súrlódások, de ha megnézzük, hogy milyen profin van végrehajtva a „tőke szabad áramlása”, a dollár világpénzként való használata, meg hasonlók, akkor nehéz nem észrevenni, hogy van egy erős központi akarat.
    De nézd meg, a minden józan észnek ellentmondó mesterséges bevándoroltatást is…
    Ez se menne, ha nem lenne egy jól szervezett és fegyelmezett társaság aki végrehajtja.

    Korábban belinkeltem Richard Day beszámolóját konkrét tervekról, a társadalom mesterséges alakítását illetően a szexuális viselkedéstől a betegségek manipulálásáig.
    Akit érdekel, az hallott a Kalergi tervről is.

    Persze…
    Lehet a fejet a homokba dugni, és úgy csinálni, mintha az amit manapság látunk az „természetes” emberi fejlődés eredménye…
    Elnézve a napi politikát, ahogy egy szűk társaság profitéhséfe belekontárkodott a természet rendjébe, úgy belekontárkodott az emberi fejlődés természetébe is…
    És most ijedt bűvészinasként kapkod, hogy eltüntesse a bűnjeleket….

  4. 1:
    Tulajdonképpen egy talajon álluk. A 300 családot azért említettem, mert ez Attila (PV) vesszőparipája. Ők lennének a „háttér” hatalom. Persze, hogy különböző csoportok hoznak közös döntéseket ebben-abban. Ezt tagadni nem lenne ésszerű. De egy átfogó világterv soha a büdös életben nem jönne össze. Majd a különböző érdekek valahol ütközni fognak és valami történik, de senki se tudja megmondani, hogy pontosan mi és mikor. Amerikának jó az olajár csökkenés, mert Iránnak és Oroszországnak rossz. El tudsz te olyat képzelni, amiben USA, Orosz federáció, Kína, Brazília, Japán egyetért? És akkor hol van még a másik 20

    2:
    A lényeg az, amit írtam. Egy konkrét eseményre az emberiség (össze esküvés, vagy megállapodás nélkül) egyemberként reagál. Annak idején az Oraékszer udvari bejáratánál tömegek álltak sorba, hogy eladják régi ezüsttárgyaikat.

    3:
    Amiket írsz az mind igaz. Eszem ágában sincs cáfolni. A kiértékelésnél hibázol. Persze vannak tervek, elképzelések, szándékok a végrehajtásra. De ez nem egyenlő egy háttérhatalom hatékony létezésével. Viozsgáljunk csak egyetlen egy témát, a muzulmán bevándorlást.
    1) Németországnak jó, mert a terveik szerint kiemelik a jól hasznosítható szakmunkásokat, a többitől megszabadulnak.
    2) Nyugat európai tagállamoknak jó (legalább is a tőkés osztálynak) mert sakkban tartják velük a saját melósaikat.
    3) Amerikának jó, mert gyengíti a rivális Európát.
    4) A törököknek jó, mert zsarolhatják vele Európát.
    5) Az embercsempészeknek különösen jó, mert hatalmasakat kaszálnak.
    6) Mellesleg Orbánnak is jó, mert malmára hajtja a vizet.
    Ezek mind kinyitották az esernyőiket, mert nekik esik az aranyeső. De nem beszéltek össze, nincs összeesküvés. Sokak ebbe az irányba eveznek.

  5. „A csónaknak egy idő után lesz egy haladási iránya, attól függően merre eveznek a legtöbben.”

    Legyen gőzhajó
    Először is valakik valamiféle konszenzus alapján megépíthették a világhajót.
    Aminek van egy kapitánya, tisztek, másodtisztek és nagyon sok pozíció és beosztás van, hogy az a hajó ússzon, haladjon a megfelelő módon működjön.
    Akik kisebb csónakot építettek, azok lassabban haladnak, esetleg el is süllyednek.
    Vagy a nagy hajó süllyeszti el őket.

    Amikor már kellő erőforrás és hatalom áll a nagy hajó rendelkezésére, akkor már senki sem akarhat kiszállni belőle, hanem inkább élvezi a nagyság előnyét és csak a struktúrán belül próbál helyezkedni.
    Mindenkinek megvan a saját feladata és tisztában van a tagságért kapható előnyökkel is.

    Lehet a hajó kapitányának és a hídnak ellenszegülni egyet nem értés okán, de akkor pillanatok alatt kidobják, mentőöv nélkül a végtelen óceán vizében találhatja magát a renitenskedő.
    Szóval még aki elégedetlen is, be kell lássa, jobb száraz ruhában, mintsem a vízben fuldokolni.
    Talán ezért úszik ez a hajó mindmáig egyre gyorsabban.

    Összeesküvés elméletnek (én véleményem) nevezhető az a jelenség, amikor a hivatalos és „demokratikus” elvek alapján ismertetett tények mögött valakinek az érdeke szerint a nyilvánosságtól, vagy a társadalom egy része elől vagy az eseménnyel érintettek elől eltitkolt háttere van.

    A történelem folyamán sok összeesküvésről hallottunk, ami legtöbbször a fennálló hatalom, király ellen irányult.

    És mivel az emberiséget hosszú ideje jellemezte a nagy titkolódzásban történő egy szűk kör összefogása egyfajta érdekek mentén valamilyen célok érdekében; valaki , vagy valakik ellen, valamilyen okból és valamilyen előnyökért történő összefogás, szerveződés, bármilyen eszköz használatával.

    …és teljesen mindegy , hogy 300 vagy 3000 család összefogásában, vagy egy konszenzusban „elfogadott” vezetéssel….

  6. 4 Tibor bá’

    „Viozsgáljunk csak egyetlen egy témát, a muzulmán bevándorlást.”

    1. Németországnak NEM jó…
    Ugyanis van kifogyhatalan kelet-európai, képzett munkaerő és demográfiai tartalék, zéró ki- és átképzési költséggel, párhuzamos társadalmak nélkül és négyszeres feleségek eltartása nélkül, meg az „eltűnt” félmillió bevándorló meg a 7000 terrorista kiképzést kapott dzsihadista nélkül.
    Szóval Németországnak SEMMI haszna nincs migránsinvázióból
    Az a néhány, akit elhelyeztek dolgozni, csk kirakat, meg tolmács a migránsfogadó állomásokon.

    2, A nyugati tőkésosztálynak se jó, mert a migránsok valójában nem konkurrencia a kelet-európai/ukrán munkaerőnek, ugyanis NEM DOLGOZNAK.
    A kelet-európai munkaerő éppen eléggé lenyomja az munkabéreket ahhoz, hogy feszültség legyen.

    3. Amerikának csak politikailag jó, mert tényleg gyengíti Európát, de roppantul rontja a gazdaságot, ezért szűkíti a lehetséges amerikai piacokat.
    Itt már közelebb vagyunk egy „felsőbb” nézőponthoz, ami az általánosabb amerikai érdekeket is felülírja.

    4. A törököknek se annyira jó, hogy tele van az ország több millió mérges emberrel, de nyilván kihasználja az ebből adódó zsarolási potenciált.

    5. Az embercsempészeknek is valóban jó. De a kérdés felmerül, hogy kik szervezik őket, miért nem lehet köztörvényes bűnözőként elkapni és börtönbe vetni őket… Sőt… egyre homályosabb a válaszvonal az embercsempészek és a menekülteket támogató „civil” szervezetek között… „nagyon magas” támogatás nélkül, nem lehetnének ennyire pofátlanok.

    6. Orbán nyilván gyűjt pontokat… De hát neki is annyira „jó” migránsválság, mint az orvosnak a sok beteg…

    Ezek így egyáltalán nem cáfolják, hogy van egy hatalomra törekvő társaság, amelyik részben kihasználja a társadalmi folyamatokat, és amennyire tudja, befolyásolja őket.

    Kettőnk között az a különbség, hogy te természetes folyamatnak tartod azt, ami az elmúlt pár száz évben az emberiség fejlődésében végbenment „ilyen az Ember” alapon, én pedig úgy érzem, hogy az emberiség természettel való kapcsolatába mesterségesen avatkozott bele egy ideológia/moralitás, ami rákos burjánzásként betegíti meg az emberiséget.

  7. 6: „muzulmán bevándorlást”

    Akkor nézzük sorjában:

    A háttérhatalom kényszerítette a szír elnököt, hogy a politikai ellenlábasaiból nyírasson ki párezret.
    Majd felhergelték a lakosságot, hogy keljen fel az elnyomó ellen (és hagyja fel a viszonylag kényelmes életét).
    A háttérhatalom berángatta a konfliktusba a nyugatot, az oroszokat, kurdokat, segítségükkel szarrá bombázták és lőtték az országot.
    Az embereket reménytelen helyzetükben embercsempészek bevetésével rávették arra, hogy vonuljanak Ny-Európába.
    A tömeggel exportáltak terroristákat is, hogy zavart és félelmet keltsenek, evvel kiváltva egy migránsellenességet, ezzel ösztönözve a nyugati polgárokat, hogy idővel kinyírják a migránsokat. Eközben természetesen nyugati áldozatok is lesznek, így végre sikerül gyéríteni a nyugati középosztályt.

    Jó terv. 😀

  8. 6. Attila

    Legyél következetes.
    Korábbi hozzászólásodban állítottad,
    hogy a migránsok jót tesznek a német adóbevételeknek,
    felpörgetik a lakások kihasználtságát és a bérbeadási bevételeket és egyéb szolgáltatásokat generálnak, ami a tőkével bíró német érdekcsoportoknak jó.

    A migránsok fogyasztásukkal felpörgetik a fogyasztási piacot, így a gazdaságot
    és ezért újabb munkahelyek keletkeznek.

  9. 7. Observer

    „A háttérhatalom kényszerítette a szír elnököt, hogy a politikai ellenlábasaiból nyírasson ki párezret.”
    Hááát… Az arab tavasz, Irak és Líbia nyilván jogosan tette idegessé a szír elnököt, és hogy mennyire volt brutális azt sajnos ugyanazoktól tudjuk, akik egyrészt az iraki tömegpusztító fegyvereket álmodták meg nekünk, másrészt már a menekültválságra gyúrtak.

    „Majd felhergelték a lakosságot, hogy keljen fel az elnyomó ellen (és hagyja fel a viszonylag kényelmes életét).”
    Sorosnak ebben hatalmas gyakorlata van, így működött az azrab tavasz is… Csak hát Assad már felkészültebb volt.

    „A háttérhatalom berángatta a konfliktusba a nyugatot, az oroszokat, kurdokat, segítségükkel szarrá bombázták és lőtték az országot.”
    Valahogy így…
    A háttérhatalom felfegyverezte a legbrutálisabb társaságot, aztán már csak kért egy kávét. Az oroszoknanem volt választása, ha nem akarják elveszteni a Földközi tengeri kikötőjüket. A kurdokat meg már annyiszor felhasználták hasznos idiótaként, pont most hagyták volna ki őket? Egyébként szíriában nehéz is lett volna kihagyni őket.

    „Az embereket reménytelen helyzetükben embercsempészek bevetésével rávették arra, hogy vonuljanak Ny-Európába.”
    Így van… A kétkedőknek meg bejátszották Merkel nyilatkozatát… No nem azt, amiben 10 évvel ezelőtt bevallja, hogy a multikulti halott, hanem azt, amiben meghívja a fél világot… Mára kiderült, hogy az embercsempészek/civil szervezetek fejpénzt kaptak…
    Szerinted mekkora logisztika kell legyártani azt a sok mentőmellényt, meg a görög partoknál elsüllyedő gumucsónakot, meg hogy egy nejlonzackóval útnak induló milliós tömegnek útközben legyen enni (halal !!!), innivalója, sátra, takarója, nem beszélve a szükség esetén rendelkezésre álló hangosbeszélőről, ami nélkül egy rendes migráns nem indul el otthonról… (jogvédők, térképek, mobiltelefonok…)?

    „Eközben természetesen nyugati áldozatok is lesznek, így végre sikerül gyéríteni a nyugati középosztályt.”
    Igen… A polgárháború az egyik cél… félelemkeltés, a rendőrség erősítésért való könyörgés, a szabadságjogok feladása a biztonság igéretéért, stb…

    Az európai középosztály bedarálása, mert elsősorban „túl sokba van”, másodsorban konkurrenciát jelenthet a vezető elit számára.

  10. 8. előforduló

    „Korábbi hozzászólásodban állítottad,
    hogy a migránsok jót tesznek a német adóbevételeknek…”

    Nem emlékszem… Lehet hogy az Alzheimer kór az oka (enyém vagy a tiéd… már nem tudom).

    Arra emlékszem, hogy migránsválság lehetőség hogy megvásárolják a korrupt politikusokat és manipulálják az ingatlanárakat.
    A beszedett adó meg a migránsok fogyasztása csak töredéke annak, amit maga az állam veszít a migránsokon….
    Szóval ilyesmire emlékszem.
    Ha lehet, akkor ne forgasd ki a szavaimat többszörösen csúsztatott következtetésekkel.

    Eddig az volt a benyomásom, hogy legalább migránsügyben hasonlóan látjuk a dolgokat…
    De persze lehet… Ha a Patás annyira nem akarja őket, akkor valószínűleg ők lehetnének az ország felszabadításának és felvirágoztatásának a kulcsai….
    Legalább is az ellenzék viselkedéséből ez következik.

    Szóval, hajrá migránsok, Ahmeh H.-nak meg díszpolgárságot, egész családjával együtt!
    Hát lehet az rosz ember, aki Orbán droidjait dobálja „dolgokkal” ???

  11. 10.

    A migránskérdés célját és eredményét hasonlóan látjuk.

    „megvásárolják a korrupt politikusokat és manipulálják az ingatlanárakat.”
    miből is és miért is?

    Csak a nyugati és a hazai eltérést másképp értelmezzük,
    mert ha (most) a német állam a migránsok fogyasztásán veszít,
    (ez önmagában nem igaz, mert rosszabb esetben csak a német adófizető kisemberek veszítenek, vagy unjós költségvetésbe építik be, a német államnak nőnek az adóbevételei, még ha a nemzeti szociális kiadás csökken, azaz átrendeződik is)

    akkor a hazai költségvetésben mit is nyer a nép a túlszámlázásokkal?

    Egyik esetben a migránsokra költ az állam sokat, a másikban a baráti oligarhákra és öncélú passziójukra.

  12. Az előző 10 hozzászólás gyönyörűen aláhúzza azt, amit írtam: Nincs, nem lehet egyetértés, főleg az emberiség sorsát illető kérdésekben. Még abban se tudtok megegyezni, hogy kinek van haszna, illetve kára a migránsokból. Attila (PV) még arra is rá tudta magát venni, hogy kijelentse, az ember csempészeknek se jó. Igen, akkor miért csinálják.

  13. Van aki régen kinőtte, van aki nem,
    hogy nem ér a nevem,
    visszaszívom,
    avagy minek legyek konzekvens.

    Az alapkérdésben nincs teljes egyetértés, mert senki sem tudja kivonni magát a saját érdeke alól.
    Ráadásul most nem is annak a divatját éljük, hogy a társadalmat az egyetértés talajára helyezzék.
    És az összeesküvés elmélet tárgyának nem is a széles társadalom az okozója (mintsem szenvedője), hanem csak egy szűk köre az alanya.

    6. /5.-ből: „Az embercsempészeknek is valóban jó. De….”

    De akkor kinek jó?

  14. “Nincs globális összeesküvés! Híd el nekem, ha lenne is, egészen biztos kudarcba fulladna. A régi hasonlatom ma is él. Amikor el kezd esni az eső, mindenki kinyitja az ernyőjét. Nem azért mert mert egy sötét padlásszobában összebeszéltek, hanem azért, mert nem akarnak megázni.”

    Azért azzal vitába szállnék, hogy “mindenki kinyitja az ernyőjét.”

    Az fogja csak kinyitni, aki ELŐRE gondolt rá hogy vigyen magával és beszerezte, be is készítette a motyójába (nem felejtette otthon mint én szoktam). Azután még az is megtörténhet hogy hiába minden elővigyázat szarrá ázik a viharos szélben a foszlott ernyőjével. Kis kárörvendezési lehetőség azoknak, akik nem vittek ernyőt magukkal… (Legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne szemernyi irigység se 🙂 )

    Szóval, az összeesküvés-elmélet is kb. annyi mint az időjárásjelentés: van ami bejön belőle, van ami nem.

    Nekem az elejétől bűzlött hogy mi ez a hirtelen kitalált összeesküvés-elméletesdi? Csak annak van gyakorlata aminek van elmélete! Legalábbis az emberi társadalom ebben különbözik az állatok együttesétől – hogy pártokra szakad, elméleteket gyárt, terveket készít pro és kontra – amiből persze van ami megvalósul és van ami nem. Már az gyanús, hogy van aki ezt bedobta gumicsontnak… Ugyan miért lenne másképp a hatalom megszerzése és/vagy megtartása esetében? Erről szól az egész történelmünk, persze hamisításokkal és hazugságokkal fűszerezve.

    Abban egyetértek, hogy 300 család (de egyetlen se meg 3000 se) képes már megállítani amit elindítottak a XX. század folyamán a manipulált politikával (semmi köze a demokráciához – ami már a görögöknél is megbukott) – akár összeesküdnek, akár nem ennyi érdek nem fér meg egy csárdában…

    Egyenlőre itt tartunk.

  15. 12. Tibor bá’

    „Attila (PV) még arra is rá tudta magát venni, hogy kijelentse, az ember csempészeknek se jó. ”

    No de Tibor bá’… nem panaszkodhadsz, adok elég alapot, hogy „jogosan” kritizálj, semmi szükség rá hogy még kreálj is hozzá…
    Hol mondtam én azt, hogy az embercsempészeknek nem jó a migrabiznisz?
    Azt próbáltam kihozni a dologból, hogy az embercsempészek is a „háttérhatalomnak” dolgoznak a civilekkel együtt… tehát nekik is nyilván jó…

  16. 14. Vaszil

    „Abban egyetértek, hogy 300 család (de egyetlen se meg 3000 se) képes már megállítani amit elindítottak a XX. század folyamán ”

    Azt mindenki tudja, hogy nagy a baj, de azt senki se, hogy mekkora.
    Politikai nézetektől és/vagy valós adaokhoz való hozzáféréstől függően mindenki magának árazza be a közeledő veszélyt.

    Egy dolog azonban szépen sulykolódik: Minnél hamarabb és minnél alacsonyabb szintre sikerül csökkenteni az emberiség létszámát, a túlélőknek annál nagyobb esélye lesz. (túl sokan vagyunk, túl sokat fogyasztunk, szennyezünk, stb)
    Ha valami, akkor ez nyilván egybe kovácsol egy lelkes kis csoportot, akik függetlenül attól, hogy tudatában vannak-e a pontos menetrendnek, mindent elkövetnek, hogy ők legyenek a túlélésre jogosultak, és ők dönthessenek, hogy kit engednek bele a mentőcsónakba…
    Mert szerintem itt már régen nem az olajár nevű gumicsonton kellene rágódni, meg hogy hány százalék a munkanélküliség…

  17. 15 – Attila:
    Elnézést, amiért egy kicsit szabadjára engedtem a kiértékelésed. Ha egyetértettél velem, hogy nekik jó, akkor ezt a bekezdést elhagyhattad volna. Valójában azt írtad, hogy a háttér hatalom az embercsempészeket a tenyeréből eteti. Mert azt el se tudod képzelni, hogy egy ember minden segítség és hátsó gondolat nélkül simán megy a saját haszna után, még akkor is, ha az történetesen nem legális. Pedig az Ember így működik. Ha a török tengerparton mindenki mentőmellényhez akar jutni, akkor nagyon hamar lesz valaki, aki legyártja őket, Ehhez se kell Soros vagy háttér hatalom.

    Valamit azért megjósolnák neked. Ha történetesen bekövetkezne, amiért harcolsz, akkor neked osztanák ki Trockij szerepét. Tudod miért? Mert gyorsan rájönnének, hogy te vagy az, aki nem fogadja el az „emberi természet” létezését.

  18. Az Európára ráborulni kezdő iszlám sötétségben ma megjelent az első halvány fénysugár.
    Londonban egy éledezni kezdő fehér ember belehajt gépkocsijával egy mecset környékén csoportosult iszlám tömegbe.
    Egy Allah-követő meghalt, néhányan megsebesültek.
    A fehér ember ezen elementáris önvédelmi cselekedete későn, túlontúl későn következett be.
    Az ötvenes évek legelején kellett volna kezdeni, akkor mikor az első muzulmán család Anglia földjére lépett volt.
    Európának már annyi.

  19. 17. Tibor bá’

    ” kicsit szabadjára engedtem a kiértékelésed ”
    Semmi probléma ? …

    ” Mert azt el se tudod képzelni, hogy egy ember minden segítség és hátsó gondolat nélkül simán megy a saját haszna után, még akkor is, ha az történetesen nem legális.”

    Jaj, dehogy nem…
    Csak ezek az embercsempészek nem tűnnek olyan „embercsempésznek”…
    Meg az európában előforduló migránsok se olyan gazdagnak…
    Szerinted mennyit kap az aleppói szétbombázott házáért az egyszeri migra?
    Ez a mese „mindenét eladta” nem nagyon áll meg, mert az idejövő migránsok túlnyomó része fiatal férfi, és talán csak nem adta el a család feje fölül a tetőt, hogy Európába jöjjön?
    Szóval nekem úgy tűnik, hogy a migránsbizniszt ugyanaz a szervezet szervezi az elejétől a végéig… Jó, biztos vannak hiénák, akik a jó széllel vitorláznak, és leszedik a sápot, mert érzik, hogy „védett” akcióban vesznek részt, de alapvetően ez egy jól szervezett operáció az ISIS-től a „civilek bombázásáig” meg a gumicsónakokig, meg a német albérletekig…
    Egyébként az egészet szépen leírta Ulfkotte is, aki nemsokára meg is halt… talán 50 éves se volt.

    Ami az emberi természetet illeti, szerintem létezik, csak nem olyan, mint amilyennek te gondolod.
    Szerintem az ember alapvetően naív, és vezetőit követi…. Ha templomba irányítják, akkor oda megy, ha plázába akkor oda…
    Ha Bibliát adnak a kezébe, akkor azt olvassa ha ValóVilágot tesznek elé, akkor azt nézi.
    Ha 20 évvel előre kell befizetnie a Trabantra, akkor 20 évre előre fizet be, ha azt mondják neki, hogy svácifankos hitel a tuti, akkor azt veszi fel…

    Szerinted az ember alapvetően gonosz, azért juttatja ide a világot… Ez egybevág néhány sátánista szekta elgondolásával, (Marx is ide tartozott) olyan kitétellel, hogy a Teremtés el lett rontva, teljesen fel kell számolni, és az embereknek kell új és jobb világot építeni…

  20. 19 – Attila:
    A probléma magját az a tény adja, hogy az emberi faj egyedei között a született intelligencia elképesztő határok között változik. Erre sehol egyetlen példa sincs az állatvilágban. Elvileg az emberi átlag 100 IQ Vagyis az emberiség felének az intelligencia hányadosa 100 alatti. Miközben egy diploma megszerzéséhez minimálisan 120 IQ-a van szükség. És a 120 IQ felettiek nagy része hamar rájön arra, hogy a 120 alattiakon ragyogóan lehet élősködni. És ezt teszik a politikusok is. Én pedig azt gondolom, ha ilyen sok született hülye van, mind-mind rendelkezve szavazati joggal, akkor az egész emberiség le van szarva. Teljesen felesleges azon gondolkodni, hogyan lehetne őket megmenteni. Ha erre csak egy pici lehetőséget is láttam volna, akkor csatlakozok Kedves Lorándhoz.

    1956-ban ahogy megérkeztem Bécsbe az amerikai escape programtól kaptam egy táskát, amiben minden volt, amire szükségem lehetett: borotva, szappan, törülköző, strb. stb. Amerika fizette a hajóutamat Ausztráliába, és a 6 hetes útra zsebpénzt is kaptam. Ausztráliában átpasszoltak az ausztráloknak (eltartás, zsebpénz) addig, amíg saját erőből nem tudtam talpra állni. Gondolom ugyanez megy most is. A nagyvonalúságnak nyilván politikai okai voltak. Most is ez van. Mind eközben Amerika hangja olyan szöveget nyomott, hogy minél több magyarnak támadjon kedve Nyugatra menni. Nincs ebben semmi titok, ami arra vár, hogy te feltárd. Merkel nyíltan megüzente, hogy jöjjenek, nincs felső határ. Nyilván ezt várta el tőle Washington. Ezt is tudjuk. Megírtam. Ez jó Amerikának, ez jó Németországnak, stb. tehát logikus, amit tesznek, de te ezt cáfoltad. Nem igaz, nem jó nekik. OK, de akkor azt hiszik jó, és nem tudnak arról, hogy szerinted rossz. De a lényeg az, hogy ezekkel egyetértek, még azt is el tudom fogadni, hogy Soros pénzén térképeket vesznek és osztogatják a muzulmán fiataloknak. Én csak egyetlen egy dolgot nem fogadok el, hogy mindezt 300 család tanácskozásán határozták el egyhangú szavazással.

  21. 18. Bálint

    „Európának már annyi.”

    Ameddig a karhatalom, és az egész politikai rendszer a muzulmánok pártján van, addig semmi mozgástér nincs.

    NEM a muzulmánok, hanem a SAJÁT politikai elitje fosztja meg az európai embert az önvédelmi jogától.
    Az az érzésem, hogy egészséges ösztönökkel az európai ember meg tudná magát védeni.
    De a saját elitje köti le a kezét, hogy NE használhassa önvédelemre.

    Most mondjam, hogy „Izraelben könnyű”, mert van egyfajta párhuzam a nép és a vezetői közt… De ahogy elnézem, az európai vezetők direkt az európai nép ellen politizálnak.
    És azt már egyre nehezebb beadni hogy butaságból, rossz számításból meg humánumból csinálnak 400 000 dhimmit….

  22. 20. Tibor bá’

    „És a 120 IQ felettiek nagy része hamar rájön arra, hogy a 120 alattiakon ragyogóan lehet élősködni. ”

    Ez így volt az elmúlt 10 000 évben is, mégse futott meg a rendszer… Ugyanis voltak „fékek meg ellensúlyok”… azaz egyfajta erkölcs szabályozta az aember és természet és ember és ember kapcsolatát.
    Az már egy komoly erkölcsi döntés volt hogy meg kell szabadulni ezektől a fékektől és ellensúlyoktól, és a lovak közé dobni a gyeplőt, a 120-as IQ felett minden lehetséges alapon.
    Ezzel megtermtődöt a lehetőség, hogy az a bizonyos 300 család megszerezze a befolyást a világ irányítása felett…
    Ez a 300 család úgy irányítja az emberiség komoly részét, ahogy egy nagyválalat, mondjuk a Volkswagen… A tanács időnként összeül és nagyvonalakban meghatározzák az irányt, a fullajtárok meg kidolgozzák, végrehajtják.
    Vagyishogy a multicégek pontosan azért működnek úgy ahogy működnek, mert ez az a modell, amit használniuk kell, ezt kapják felúlről.
    Ha beleolvasnál a Kalergi tervbe, meg a Dr Richard Day írásaiba, akkor te is láthatnád, hogy hogyan szervezik meg az elgondolások végrhajtását.

    Még mindig tartom magam ahhoz, hogy az emberiség nem magától, nem természetéből adódóan olyan ma mint amilyen, hanem mert mesterségesen befolyásolták rossz irányba.
    Ami most megy, az nézetem szerint nem természetes, hanem egy fajta betegség…
    Hogy mindannyian belepusztulunk-e a bioszférával együtt, azt nem tudom… csak azt, hogy természetellenes folyamatok zökkentették ki az életet a normális mederből.

  23. 22 – Attila:
    Azt hogy folyamatosan csúszunk le az erkölcsi lejtőn vagy 200 éve, azt tudom, látom, tapasztalom, de nem tudom biztosan, hogy miért.

  24. Kellett már egy ilyen írás.

    Az én privát elképzelésem az, hogy vannak irdatlan gazdag emberek családok. Ez tény.
    Az is tény szerintem, hogy ők úgy gondolják, hogy lehetnének még gazdagabbak és nagyobb hatalommal bírók. Ennyi szerintem elég is közös pontnak:)

    Aztán összejönnek és megbeszélik a világban történt eseményeket, főbb csapásokat.

    Aztán megbeszélik, hogyan lehetne/kellene reagálni, hogy a fenti cél, ami egyéni érdekek sokasága mégis egy irányba mutat, létrejöjjön egy közös cselekvési tervnek köszönhetően. Egy-egy ponton szerintem beavatkoznak az eseményekbe, leváltanak politikusokat, megmozgatják a piacot egy kicsit az érdekeik szerint, de, hogy minden ami a világban történik az az ő irányításukkal történik az túlzás.
    Némelyek egy kicsit sokat feltételeznek róluk:)

    Viszont amit nagyon jól tudnak magukból is kiindulva, hogy a nagyon nagy többség az egyéni érdekek szerint kiszámíthatóan fog cselekedni, ahogy ezt fentebb is már megfogalmazódott többek által. Ennyi elég is. A megfelelő ponton beavatkoznak és a többit rábízzák az egyéni érdekekre és az események dominószerűen megindulnak.
    Az összejövetelekre azért van szükség, mert az események egy irányba befolyásolása időnként visszacsap a dolgok természetes rendje miatt. Le lehet nyomni jó mélyre az olajárat például és egy ideig ott tartani, de aztán idő kérdése, hogy elszabaduljon a másik irányba.
    Ugyanígy néha jönnek olyan emberek, akik nem az egyéni érdekeik szerint cselekszenek.
    Ők a megfelelő időben érkezve komoly károkat okozhatnak a fenti csoportnak ideig-óráig. „Szerencsére” ők is kiszámíthatóak a maguk módján. Ezekre kell szerintem az összejöveteleken megoldást találni.

  25. 24. Kamionos

    ” hogy minden ami a világban történik az az ő irányításukkal történik az túlzás.
    Némelyek egy kicsit sokat feltételeznek róluk:)

    Lehet, hogy rám célzol? ?

    Szerintem a „szuper elit” vagy a „háttérhatalom” inkább olyan mint a bűvészinas: ellesett pár trükköt, valamivel többet tud az átlagnál, az egyszerű tömeget meg tudja vezetni, de már nem igazán tudja uralni az általa elindított komolyabb folyamatokat.
    Ajánlom figyelmedbe, szerintem nagyon jó :

    https://www.youtube.com/watch?v=2DX2yVucz24 (kezdheted a 20, másodperctől….)

  26. 23. Tibor bá’

    „csúszunk le az erkölcsi lejtőn vagy 200 éve, azt tudom, látom, tapasztalom, de nem tudom biztosan, hogy miért.”

    Nem is sejted?

    Mégis… Mi lehet az ami az elmúlt 200 évben más volt az emberiség történelmében, mint az előző évezredekben?

    Valami elgondolásod csak van… ?

  27. 26 – Attila:
    Valószínűleg az egyre gyarapodó tudás, a felhalmozódó ismeretek. Már nincs szükség istenre. Már nem erény az erkölcs. Nagyobb létbiztonság, ami egyre elvakultabbá teszi az embert, hiszen már majdnem csodákra is képes. Teljesen mindegy, ami a lényeg, hogy visszafordíthatatlan, mert senki se akar visszamenni a napi 12 óra gürizéshez.

  28. 22.

    Én azt olvastam, hogy annak a 300 családnak már nagyjából felnőtt az átlag 5 gyereke, akik megházasodtak.
    Úgyhogy már nem is 300, talán már 1800 családról beszélhetünk?

  29. Tibor bá’

    Még csak beleolvasni tudtam a posztodba, de persze nem értek veled egyet. 😀

    Ha Jefferson, Kennedy, Lincoln, a new yorki polgármester, John Hylan, Disraeli, Woodrow Wilson és még sok más történelmi személyiség élne, most velem együtt tiltakozna az ellen, amit írtál. Azt, hogy most már tudhatunk róluk azért van, mert elérték céljaikat és nincs erő, amivel visszafordítható lenne.

    Az egész világunkat képesek már irányítani, mert az évszázadok során létrehoztak egy intézményhálózatot, amivel ez könnyedén megtehető.

    A Bilderberg nem a háttérhatalom, főleg nem az Bajnai Gordon és a többiek, még Soros sem. Ők csak a háttérhatalom bábjai. Még csak a szabadkőművesek sem mások, csak bábok és Orbán már rég elment volna a süllyesztőbe, ha nem engedték volna meg neki, hogy azt tegye, amit tesz.

    Létezésüknek és működésüknek bizonyítéka és irodalma igazán bőséges, csakhogy az első lépés az lenne a megismerésére, hogy kiváncsiságot érezz. Te biztos vagy abban, hogy nem létezik ez a háttérerő, minden magától működik és azok a politikusok, akik az elpusztításunkra törekszenek csak meghülyültek.

    Azért ha hosszú téli estéken mégiscsak rászánnád magad arra, hogy olvass erről, akkor én neked a nagy nemzetközi tekintélynek örvendő Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak című művét tudnám javasolni, ami elektronikus formában is elérhető. 1910 óta írta a könyveit, még az 1800-as évek végén született és a megtörtént események után jól látható, hogy mindenben igaza volt.

  30. Talán az ő szavuk, kedves Tibor bá’ még számodra is elfogadható?

    Walter Rathenau, aki az első világháborúban a császári Németország hadiiparának legfőbb irányítója és a weimari Németországban pedig rövid ideig külügyminiszter volt: „Háromszáz ember, akik közül mindegyik ismeri a másikat, irányítja a kontinens sorsát, és ők választják ki utódaikat is környezetükből… A pénztőke hivatott arra, hogy a császárok és királyok helyett kézbe vegye a kormányok gyeplőit”

    Na és Kennedy, aki tényleg világosan beszélt. Fenn van a neten is a videó, ez nem hamisítvány, a saját szavaival hallgathatod meg:

    „Ma egyetlen hadüzenet sem történik a hagyományos módon, legyen bármily kemény és ádáz a küzdelem. Az életvitelünket támadták meg.
    Egy monolitikus és kegyetlen összeesküvés állt össze ellenünk, ami elsősorban titkos eszközökkel próbálja kiterjeszteni befolyását. Megszállás helyett beszivárgással, választások helyett felforgatással, szabad választások helyett megfélemlítéssel, nappal bevetett hadsereg helyett éjszakai gerillatámadásokkal.
    Ez a rendszer hatalmas emberi és anyagi forrásokat sorakoztatott fel, egy szorosan felügyelt és rendkívül hatékony gépezet felépítésére, ami elegyíti a katonai, diplomáciai, titkosszolgálati, gazdasági, tudományos és politikai műveleteket.”

    Felhívom a figyelmedet az utolsó mondatban a TUDOMÁNY szóra, mert te olyan határtalanul megbízol abban, amit tudomány címszó alatt megismerhetünk mi kis hangyák hozzájuk képest.

    Winston Churchill pedig, akinek végül elege lett a játékból, így vélekedett a háttérben folyó mesterkedésről:

    „Adam Weishaupttól egészen Karl Marxig, Trockíjig és Kun Béláig, Rosa Luxemburgtól Emma Goldmannig nyomon követhető egy világméretű összeesküvés, melynek célja a civilizáció aláásása és a társadalom újjászervezése a rosszindulat, az irigység, az erőszak ösztöneire, és a megvalósíthatatlan egyenlőség álmára építve.”

  31. 28. előforduló

    „Úgyhogy már nem is 300, talán már 1800 családról beszélhetünk?”

    Nem szívesen aprózzák a vagyont… A 300 nagyjából stabil, bár előfordul néha változás, de jelentéktelen.

  32. TIbor bá’

    „Épeszű ember nem fogadhatja el azt, hogy 300 család egyetért nem kisebb témában, mint az emberiség (egy részének) a megmentésében, illetve kiirtásában.”

    Lehet, hogy a megvalósítást illetően vannak viták. De szerintem jóval több mint 300 család NAGYONIS egyet tudna érteni abban, hogy „inkább mi éljük túl, mint más”.

    Ehhez persze ismerni kellene olyan vallási irányzatokat, amiben az emberiség túlnyomó része alacsonyabb rendű lény, mint például a rovarok…
    Akkor már talán könnyebb elfogadni azt hogy ez a 300 család bizony össze tud tartani bizonyos kérdésekben.

  33. 32: „300 család NAGYONIS egyet tudna érteni”

    Én azt gondolom, ha van ilyen ‘együttműködés’, akkor napjainkra kurvára elbasztak mindent, amit csak lehetett.
    HA irányítanak, akkor azt nagyon rosszul teszik. – Talán megszerezték a gazdasági és politikai hatalmat, de mindeközben élhetetlenné teszik a Földet – ami jó eséllyel a saját pusztulásukat is okozza. Ilyen szarul én is tudnék ‘irányítani’.
    Nem ‘irányítókról’, háttérhatalomról beszélhetünk, hanem a végeredmény alapján max. parazitákról.

  34. 33. Observer

    „Nem ‘irányítókról’, háttérhatalomról beszélhetünk, hanem a végeredmény alapján max. parazitákról.”

    Ebben akár egyet is érthetünk…
    Az igaz, hogy céljaik elérésében minden gátlást félretettek…
    Írtam fejjebb, hogy olyanok, mint a bűvészinas, aki elles pár trükköt, de az általa elindított folyamatokat már nem tudja kontrollálni.
    A 70-es években volt egy óvatos figyelmeztetés a Római Klub részéről, hogy baj lesz, ha ez így megy tovább…
    De hát pont akkor szaladt legjobban a ló, nem lehetett megállni.
    Hogy már mennyire van késő, azt pontosan nem tudjuk…
    De az sejthető, hogy a SAJÁT túlélésük esélyeinek növelése érdekében NEKIK már semmi se lesz drága.

  35. 23: Tibor bá
    “csúszunk le az erkölcsi lejtőn vagy 200 éve, azt tudom, látom, tapasztalom, de nem tudom biztosan, hogy miért.”

    27: Tibor bá
    „Valószínűleg az egyre gyarapodó tudás, a felhalmozódó ismeretek. Már nincs szükség istenre. Már nem erény az erkölcs. Nagyobb létbiztonság, ami egyre elvakultabbá teszi az embert, hiszen már majdnem csodákra is képes.”

    Bingó! Én még hallottam olyat, hogy a tudás hatalom (nem mostanában), meg hogy minden hatalom a dolgozó népé… A kettőből az egyik igaz lehet találgatni melyik. Az utóbbi 200 év tudását kellett ehhez begyűjteni, szabadalmaztatni, titkosítani meg őrizni piszkosul hogy ne má más használhassa.

    „Nem erény az erkölcs.” Ezek után az erkölcs úgy néz ki addig létezett, amíg a „parasztra” nagy tömegekben volt szükség a hatalom gyakorlásához (vagyonszerzési csete-patékhoz). Addig buzgatták bennük a hitet is. Mára viszont a tudás (hatalom) koncentrálódott rendesen, akik arra használják ami NEKIK jó (természetesen) – ami nem biztos (biztos nem!) hogy jó a többinek. Ez a játék a részhalmaz haszonelvű játéka. Van egy olyan hogy haszon az ami máshol veszteség. Csak az a kérdés hogy hol húzzuk meg a pálya szélét…

    Új játékszabály kellene, vagy a maradék megy vissza a napi 12 órás gürcöléshez 🙁

  36. 4. Tibor bá’

    túlságosan leragadtál a kézzel fogható, hétköznapi dolgoknál. Nem ezeket, hanem a folyamatokat, a folyamatok irányát, valamint a keretfeltételeket kell figyelembe venni.

    Egy példa:
    nyugaton már jó ideje nem divat a magántulajdon. Az autók, a házak, hogy csak a legnagyobb értékeknél maradjunk, mind bérelve vannak. Nagyszerű matematikai elemzésekkel vannak levezetve, hogy így tulajdonképpen még olcsóbb is. Ma már nálunk is kezd megjelenni ez a gondolkodás, van is némi alapja.
    Viszont amiről nem szól a fáma, hogy ez mit is jelent. Akinek van ilyen tulajdona, az kötődik hozzá, de viszont támaszt is találhat benne. Ha van egy saját házad, ha elveszted a munkád, nem kerülsz azonnal az utcára, mert nem tudod már fizetni az albérleted. Az ilyen emberek függetlenebbek, jobban hajlamosak önálló gondolatokra, horrobile dictu, akár még kinyilvánítani is képesek ezt.
    Az újkorban Angliában a parasztokat elüldözték (tűzzel-vassal, de főleg fondorlattal) a földekről, ezek a tömegek alkották az ipari forradalom alapját – persze ezek már teljesen kiszolgáltatott tömegek voltak. Erről egy angol értelmiségi ismerősömmel folytattunk eszmecserét, ezek nem a saját elképzeléseim.

    Persze ha valaki utánanéz, rájön, hogy az sincs biztonságban, akinek vagyona van. Adók, illetékek, hasonló kellemetlen dolgok nem teszik lehetővé, hogy sokáig üljünk a babérokon.
    És itt érkeztünk el azokhoz a dolgokhoz, amiket az elején említettem. A rendszer úgy van felállítva, hogy mindig hajtanod kell, ha nem, akkor a szemed láttára párolog el a vagyonod. Fizetned kell az adót, az illetékeket, stb., nem teheted meg, hogy kicsit leállj. Ez az egész abba az irányba mozog, hogy ne legyen semmid, amid van, az bizonytalan legyen, és mindig kiszolgáltatottnak érezd magad.
    Elég megnézni azokat a változásokat, amik a rendszerváltozás óta történtek, teljesen átrendeződtek a tulajdonviszonyok.

    Ebben a stratégiában már csak járulékos részlet a migránsválság – higítsuk fel egy kicsit a népeket, zúzzuk össze a maradék ellenálló erőt, keltsünk zavargásokat, és akkor magukkal lesznek elfoglalva – ha nem állnak ellen: nagyon is jó, ha ellen állnak: lehetőséget kínálnak olyan intézkedések foganatosítására, mint például a fegyverek megtiltása, beszedése, gyülekezési jog részleges, később esetleg teljes felfüggesztése, a lakosok megfélemlítése, ezáltal olyan törvények elfogadása, amely alapján esetleg bírósági végzés alapján, csupán gyanú esetén börtönbe zárhatnak.

    Ez a lényeg, az igazán jó stratégia az, amikor bármilyen fejlemény az én malmomra hajtja a vizet. Csináljunk egy kis majdant Ukrajnában, hagyjuk hogy maffiózók vegyék kezükbe a hatalmat, és dőljünk szépen hátra a fotelban, mert többé nincs más dolgunk, mint itt-ott kicsit, egészen kicsit beavatkozni, pl. finoman tereljük a vezetést arrafelé, hogy legyen kemény , és ne engedjen a népakaratnak, de szervezzünk melegfelvonulást, és mutassuk be, hogy az emberi jogok éharcosait támogatjuk. Bármi is történik, minden a malmunkra hajtja a vizet.

  37. 33. Observer

    „Ilyen szarul én is tudnék ‘irányítani’.”
    Az a kérdés, hogy a hatalmat is meg tudnád szerezni és megtartani?

  38. 24. kamionos

    tökéletesen leírtad, szerintem is hasonlóan működik a világ. Ez az egyedüli reális módja. Az érdekek összefognak, simán, gond nélkül. Akár a halálos ellenséggel is – a politikában ilyen volt az orosz gép lelövése Ankara által, majd Erdogan hirtelen pálfordulása amikor a dolgok kedvezőtlenre fordultak.
    Az egyes érdekek lehetnek különbözőek, de amíg a fő probléma, a fő csapásvonal egy irányba mutat, az együttműködés példás.

    Természetesen ilyenkor mindenben hajlamosak vagyunk a beavatkozást látni, pedig ez egyáltalán nem szükséges – elég beindítani a dolgokat, a többit rábízni az emberi természetre és gyarlóságra. Csupán néha kell beavatkozni, amikor rossz irányba mennek a dolgok. De számunkra sokszor az sem világos melyik a rossz irány.

    És persze a kedvenc vesszőparipám: ha kiváncsiak vagytok mire megy ki a játék, azokat a szabályokat kell vizsgálni, amik szerint működik a mai életünk:
    A bankok, a financiális de főleg a monetáris rendszer, és a könyvelési szabályok. Nem véletlen, hogy minden összheomlás, válság a bankokkal kezdődik és végződik. Azonkívül, ha valaki megvizsgálja a könyvvitel alapjait, olyan furcsaságokat talál, amire nincs magyarázat.
    A mai világ irányítói nem piszkítják be a kezüket: ők döntenek, elhatároznak, és a végrehajtó hatalom végrehajtja. A végrehajtó hatalom (rendőrség, katonaság, kül. erőszakszervezetek, bíróságok, ügyészségek) nem ők, ők csupán a szabályokat hozzák, amelyek mindenkire vonatkoznak.
    Ám mit sem ér az olyan szabály, mely rám is vonatkozik, tehát a kivételeket kell keresni, ha azokat keressük, aki irányítanak, azokat a kibúvókat kell feltérképezni, amelyek lehetővé teszik a szabályok megkerülését.
    Nem véletlen, hogy az igazi nagy vagyonok ma az alapítványokban vannak (az „átlag milliomos” is ki tudja ezt használni – hányszor hallani olyasmit, hogy árverést rendeztek, majd a befolyt milliókat egy alapítványnak ajánlották fel. Az ilyen alapítványokról aztán nem sok részlet derül ki, csupán valami hangzatos és csodálatos gondolat, mint a rákos gyerekek megsegítése, stb …) .

    Ezen fentebb leírt dolgok miatt szilárd meggyőződésem, hogy a szabályok keretrendszere nem véletlenül van így megtervezve. Számomra ez bizonyíték, amit csak alátámaszanak a világban zajló folyamatok.

  39. 37: „a hatalmat is meg tudnád szerezni”

    Nem az a lényeg.

    Elvben, ha elfogadjuk, hogy van háttérhatalom, egy elit, akkor feltehetően rengeteg, csak számukra elérhető információ birtokában vannak, komoly döntést-segítő háttérrel, komoly végrehajtó hatalommal kell hogy rendelkezzenek.

    Az eredmény ehhez képest szánalmas.

    Vagyis – vagy nincs ilyen elit, az események „csak úgy” történnek (kisebb befolyásolás persze azért van különböző érdekcsoportok által).
    Vagy, ha van ilyen elit, képtelen egy irányba mutató döntéseket meghozni, és azt végre is hajtani.

    Lehet választani. 😉

  40. 39. Observer

    „Az eredmény ehhez képest szánalmas.”

    A kérdés persze az, hogy ők milyen eredményt várnak…
    Szerintem eléggé sokadik szempont az, hogy neked vagy nekem tetszen ez az eredmény.

    Én azt gondolom, hogy a társadalmak manipulációit úgyszólván tökélyre fejlesztették, de a világ megismerésbe alaposan belekontárkodtak, és most menteni akarják a bőrüket… Ami a klímát illeti, drasztikus beavatkozásra van szükség, hogy a legkárosabb folyamatokat leállítsák.
    Ez nem lesz önkéntes. Legalábbis a tömegek részéről.

    Tehát a tömegek felé szinte isteni hatalmuk van, de az anyagi világ felett még mindig nincs hatalmuk, a számukra elérhető rengeteg információ ellenére sem.

  41. 39.

    A harmadik lehetőségre szavazok.

    Az eredményeik lehet nem is olyan szánalmasak?
    Aki tudja, hogy mi lehet pontosan a céljuk, az jelentkezzen!

  42. 41. előforduló

    „Aki tudja, hogy mi lehet pontosan a céljuk, az jelentkezzen!”

    A célok talán nem is annyira titokzatosak… Nyilván a maximum elérhető hatalom.
    Inkább e célok megvalósításának a módszerei, sikerei, kudarcai és ideológiája a nagy kérdés.

    Kis utánaolvasással a Kabbalából kiderül, hogy van egy társaság, amelyik istenként tekint magára a Föld egyedüli birtokosaként.
    Az hogy ebbe mindannyia belepusztulunk-e az attól függ, hogy jól megcsinálták-e a házi feladatot, megtanulták-e rendesen a világ működtetéséhez szükséges alapokat.

    A klímátval vagy nagyon mellényúltak, vagy sokkal többet tudnak mint mi, és csak annyi embert fognak kipusztítani vele, amennyi nekik szükséges…

    Majd meglátjuk… vagy nem.

  43. 42.

    Nálunk ma árnyékban az autó 32 c. fokot mutatott.
    A napon nem lehet megmaradni, a sebváltó gombja éget.
    Mi lesz majd a szokásosan várható nyári 38- 42 fokos melegben?

    Hiába mutatja ugyanazt a számot a hőmérő, ez a sugárzás-ez a meleg érzet nem ugyanaz, mint több 10 évvel ezelőtt.
    Az emberrel van a baj, vagy valami mással?

  44. 43. előforduló

    „Az emberrel van a baj, vagy valami mással?”

    Nekem is megfájdul a fejem sapka nélkül a napon… Pedig 20 éve még nagyon bírtam.
    Az ózonréteg is vékonyabb…

    Hmmm… jut eszembe… Lehet hogy azért importálják a migránsokat, mert ők már megszokták a meleget? (bár dolgozni itt se fognak… akkor meg minek?)

  45. 42.
    ,,Az emberrel van a baj, vagy valami mással?,,

    „A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből.” … „A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik.”
    Albert_Einstein

  46. 40 Attila (PV)

    Ez kb. olyan mint az istenhit.
    Szerintem történhet bármi a világban, úgyis azt fogod mondani, hogy ez direkt így lett megtervezve, és az ő céljaikat szolgálja.
    Ha meg az ellenkezője történik, akkor is ezt mondod…
    Én meg azt mondom, hogy bármi is történik, akár akaratukkal ellentétesen is, ők rendelkeznek a legnagyobb eszköztárral, hogy a kialakult helyzetben rejlő potenciált a legjobban kihasználják a maguk javára.
    És ez azért nem ugyanaz, még ha a látszat alapján ezt is hihetnénk.

  47. 45. hubab

    „ők rendelkeznek a legnagyobb eszköztárral, hogy a kialakult helyzetben rejlő potenciált a legjobban kihasználják a maguk javára.”

    Így is van.
    Még annyival ki lehet egészíteni, hogy a „bármi is történik” dologra azért elég nagy ráhatásuk van… legalábbis ami a társadalmak manipulálását illeti.

    Tudjuk, hogy az olajártól a divatig sokmindenre van befolyásuk, miért is ne lenne hosszútávú tervük?

  48. 43.
    Még a végén mi is migránsok leszünk, ha már nem bírjuk itt…
    És nem is biztos, hogy északra kell menni. Egyik ismerősöm most költözött Szingapúrba, ott kapott egy jó állást.
    Megnéztem a térképen, aztán azt mondtam, ezek nem normálisak, a hely egy bakugrásnyira van az egyenlítőtől, meg fognak ott pusztulni.
    Igen ám, de ott van a tenger, és a nyári hőmérséklet is 30 fok körül mozog, ami a mi nyarainkhoz képest is enyhének tűnik. Mondjuk biztos magasabb a páratartalom, de akkor sem gondoltam volna, hogy az egyenlítő közelében is lehet ilyen hőmérséklet.

  49. Kérdés, hogy hol kapják el a tökünket?!

    Magam is Kamionossal értek egyet abban, hogy az önérdekek mentén tervezetten végzik a dolgukat. De egyáltalán nem mindenhatóak és befolyásolási képességük igenis nagyon korlátolt. Ismerik az ember jelenlegi fejlettségi szintjét és minden próbálkozásuk arra irányul, hogy ez ne is növekedjék. A reklámok, filmek, oktatás stb. olyan ösztöntörekvéseket, félelmeket stb, szólaltatnak meg ami gátolja az individuumok kiteljesedését. Versenyállapotban tartják az embereket(ami nem olyan nehéz lévén, hogy a fizikai túlélés pályájáról érkezünk evolúciósan), ahol arra figyelnek, hogy mindenkinek jusson valami és érvényesüléséi szándéka és legfőképpen vágya fenmaradhasson.

    A társadalom hierarchiája téves, mivel anyagi szempontok vezérlik.
    Morális értékek nem jelentenek egos kielégülést, mivel nem jutalmazottak, így visszaszorulnak.

    Az intellektus szűklátókörűségre nevelt, az értelem valódi természetétől elszakított. Így specializálttá válik. Ahogy a „szakosodás” a fejlődés természetes velejárója lenne, ellenben úgy válik napjainkban a gondolkodás dogmatizálójává. Megszűnik az átfogó gondolkodásra való hajlam, eltűnnek a polihisztorok.

    Hatalmuk erőnek látszik, pedig csak tévedés. A mi tévedésünk-ahogy Lambros S.utalt rá Einsteines példájával- amit mi tudnánk először megérteni, majd orvosolni.
    A parazitákat el lehet távolítani, a bélférget ki lehet hajtani majd szarni az utolsó szálig.

    De mivel az össztársadalmi tudatlanság mértéke a látszat ellenére növekszik. Ez egyenlőre álomnak tűnik.
    Azonban nem az, nem puszta idealizmus, se nem homályos hablaty.
    Azon a valamin kell keresztül látni ami fejekben van és ennek csak egy mellékterméke az összeesküvés, nem a forrása.A forrása az egyénekben és azok összességében van. Ezt ismerték ők föl, innen a „sikerük”.

    Rengeteg módszer van, amelyek sikeresek lehetnének.Ahol az „értékest” helyeznék előtérbe. a bennünk lévő előnyös dolgokat fejlesztenék. A tudás nem más csak ami működik. De ahogy a Waldorf iskolák lezüllenek egy anyagias „természetbarát” nevelési módszerré, úgy mennek szarrá mindazok a próbálkozások amik legalább metódusuk szerint előremutatóak lehettek volna és az egységre nevelnének.
    Nyilvánvaló, hogy ami van most az nem működik, mindegy ki ül a tetején. De az embereknek csak a tv és a hamburger kell, még ha ki is pusztulnak emiatt. Ez ellen mindenki tehet, ha akar.

  50. 49 – Balázs:
    Nagyon jól megfogtad. A siker (és a megbecsülés) mértékegysége a Forint. Tekintélye kizárólag a vagyonnak van. A tudás, a műveltség, az ismeretek olyan emberi tulajdonságok, amit mára már senki se becsül. Az erkölcsösség nem vonzó tulajdonság, annál inkább az erkölcstelenség, mert ez utóbbiból könnyen lehet vagyon, az előzőből soha.

  51. 49. Tibor bá’

    „Az erkölcsösség nem vonzó tulajdonság, annál inkább az erkölcstelenség, mert ez utóbbiból könnyen lehet vagyon, az előzőből soha.”

    Jó.
    De a kérdés most az, hogy jó-e ez így, kell-e szabad-e megpróbálni változtatni ezen, és ha igen, akkor hogyan…
    Különböző korokban hogyan oldották ezt meg az emberek?

    Szerintem az erkölcsi szint ugyanolyan paramétere az emberi létezésnek, mint az egészség vagy táplálkozás…
    Ha kibillen az egyensúlyból, akkor baj van.
    Ahogy a betegségek meg az éhség ellen is küzdünk, úgy az erkölcsi lecsúszás ellen is kellene…

  52. 50 – Attila:
    Persze, hogy nem jó!
    Javakhoz háromféleképpen lehet jutni:
    1) öröklés
    2) megdolgozol érte
    3) család-rablás-lopás útján
    A harmadiknak sok ezer éves hagyománya van. Ezen változtatni lehetne törvényekkel, de akik a törvényeket hozzák, azok is munka nélkül akarnak javakhoz jutni. A ma reggeli hír. Egy belvárosi társasház eladta tetőterét az öreg ház teljes felújításáért. A vállalkozó megépítette a tetőteret, eladta a lakásokat (néhány százmillió) ott hagyta a közüzemi számlák kifizetését, és nem újította fel a házat, viszont csődöt jelentett. Nyilvánvalóan az egészet előre kitervelte. A törvény nem tud csinálni semmit.

    A csalás nem magyar találmány. A csalás lehetővé tétele viszont igen. Ne panaszkodj, mert neked legalább van eszed, hogy kivédd, a többség csendben szenved.

  53. 44. Lambros
    Ha még egyszer duplán-triplán berakod azt, ami egyből nem ment át, nem fogom kiemelni. Megy mind a lecsóba.

    Ha már idézet…

    Noam Chomsky bölcsessége is illik ebbe a topikba:

    „Az átlag népesség egyáltalán nem tudja, mi történik. És még csak azt sem tudja, hogy nem tud róla!”

    😛

    Senkit sem lehet erőszakkal rávenni, hogy változtasson a véleményén, de aki eleve lehetetlennek tartja, hogy nem a választott vezetők irányítják a világunkat – nem Trump és nem Merkel – az tulajdonképpen nekik segít önmaga ellenében, mert ez lenne az egyetlen ellenszerünk velük szembe, ha tudnák, hogy mi tudjuk mit művelnek.

    Például azt, hogy Szíriában nem polgárháború volt, azt is tudhatnánk még mi is, ha akarnánk, de nem akarjuk elhinni, mert erről csak az alternatív sajtó merészel beszélni.

  54. 52. inkvizitor
    „Ha még egyszer duplán-triplán berakod azt, ami egyből nem ment át, nem fogom kiemelni. Megy mind a lecsóba.”

    Megértettem… én azt is átéltem, hogy különkiadásu poszt-on rendesen elásott engem anélkül hogy válaszomat erre átengedje.

    Minden ember a saját értékrendszerét vetiti ki a külvilágra.Az vagy, amit gondolsz. Azt vonzod ami illik hozzád. Azt kapod, amit megérdemelsz.

  55. 54 – Lambros S.:
    Az idézett mondat nem neked szólt, hanem mindenkinek. Ha van más hascsikarásod, írd meg és akkor tisztázzuk.

  56. 55: „mindenkinek”

    Bocsi a triplázásért – de amikor egy hozzászóláshoz utólag hozzáfűzött (és semmi extrát nem tartalmazó) mondat miatt az egész hozzászólást /ami addig ‘jó’ volt/ kidobja a spam szűrő, akkor az ember „ügyeskedik”. 🙂

  57. 54. Tibor bá’

    ,,Ha van más hascsikarásod, írd meg és akkor tisztázzuk.,,

    Eső után köpönyeg.

  58. Tibor bá’

    Nem tudom mi történt ezzel az oldallal. Volt már olyan, hogy elküldtem egy hozzászólást, az elment de nem jelent meg a h.sz-ekben. Most valami más történt. Kattintottam a „Hozzászólás elküldése” opcióra- és semmi… Vártam, aztán azt hittem, hogy valami van a billentyűzetemmel. Kattintás. Semmi. Átléptem egy másik lapra és fél óra múlva vissza – még mindig semmi. Na, erre lemondtam arról, hogy elküldjem, kiléptem és most olvasom, le lettem tolva. Elnézést, de nem szándékosan bosszantottalak.

  59. 56, 58:
    Hogy miért időigényes?
    Ott van egymást követve 3 jó hosszú hozzászólás beragadva. Persze, ha ti írjátok akkor ellenőrzés nélkül átengedném, ha csak egy lenne, ez 5 másodperc. De ha 3 van, nem tudhatom, hogy mind a 3 azonos tartalmú-e? Ennek a leellenőrzése 15 perc. ha ezt a viccet hárman is elkövetitek, akkor közel egy óra, mert az időt is át kell állítanom. Ha nem állítom át, akkor felborul a számozásra hivatkozás. Tehát elmegy minimum egy órám. Naná, hogy kiborulok 😀

  60. 59: „Naná, hogy kiborulok”

    Mea culpa, mea maxima culpa. 🙂

  61. 49.
    Tibor’bá:
    „Az erkölcsösség nem vonzó tulajdonság, annál inkább az erkölcstelenség, mert ez utóbbiból könnyen lehet vagyon, az előzőből soha.”

    És arra mikor jövünk rá, hogy a jelenlegi látszat ellenére mégis csak az erkölcsösség az ami működik?
    Az -hívjuk annak – erkölcstelen viselkedés embert embernek farkasává zülleszt. Az erkölcsösség nem dicséret hanem össztársadalmi szinten az egyedüli ami működik hosszútávon is.
    Egy erkölcsös társadalomban nem értenék a „egy rohadt alma elég, hogy mind megrohadjon” hasonlatot sem. Egyszerűen kivágnák a rohadtat az egészséges kupacból. Mi meg megválasztjuk miniszterelnöknek.
    Nem tanulunk a történelemből, a tapasztalatokat sutba hajítjuk.

    Az azt „kívánd másoknak mit magadnak” meg „szeresd felebarátodat mint tenmagadat” nem nyálas ömlengés mint ahogy az valóban hallatszik a „hű követők” szájából sok esetben. Hanem egy működőképes modell belépője. Persze a belépőnk sincs meg, mert felkoncoljuk egymást még az előadás előtt.
    Persze a vallás mára egy szánalmas tornamutatvánnyá avanzsált elő.

  62. 61 – Balázs:
    Ezt mindenki tudja, de az egyéni érdek előbbre való a közösségi érdeknél. Mindenki tudja, hogy a medencébe nem szabad hugyozni, és hirdeti is nagy hangon, de estére a medencét le kell engedni, mert tiszta húgy az egész.

  63. Vámbéry Ármin írta a keleti útinaplójában. Nagy és jól termő vidékek néptelenedtek el a folyamatos rablások hatására.
    Ide vezet az erkölcstelenség.

  64. 63 – bogozy:
    Jelenleg Magyarország az elnéptelenedés útjára lépett az Orbán banda folyamatos rablása miatt. Már több mint fél millió elhagyta az országot, 1,2 millió fiatal pedig tervezi az elhagyást. Az idősek pedig majd kihalnak. Pillanatnyilag évi 30.000 ember hal meg feleslegesen. Ez egy isten csapása, de nem ez az igazán meglepő, hanem az, hogy még mindig van másfél millió, akik rájuk fognak szavazni. El nem tudom képzelni, hogy például Attila (PV) hogy tud belenézni a tükörbe. Ne kezd el magyarázni, mert nem érdekel.

  65. A mondanivalót nem cáfolom, de arra kérlek titeket, hogy óvatosan idézgessetek. A Chomsky-féle tízparancsolatot például valószínűleg nem Chomsky írta, csak az ő nevével jobban eladható a dolog. Az Einstein idézet Einstein egy könyvéből van, vagy az interneten szállongó szállóige?

    Összeesküvések vannak, de szerintem sincs teljes egység a nagykutyák között, főleg most, hogy már nem növekszik a torta akkora mértékben, és egyre több az éhes száj. Már az egész Föld be van hálózva, nincsenek lerabolható szűzföldek, már egymástól is el kell venniük, ha növekedni akarnak, és persze azt akarnak. A tőzsdecápák egymásban sem bíznak, egymás hátába is simán beledöfik a tőrt.

    A titkos társaságok mintájára működnek már a nagy cégek, pártok, titkosszolgálatok, és alighanem ezekre rá is telepedtek, vagy eleve ők alapították. A trón és az oltár hatalmát megdöntötték, így nincsenek igazán döntésképes egyének. Kialakítottak egy önjáró rendszert, és a lovak közé dobták a gyeplőt. Be tudnak avatkozni a rendszerbe, de ha ez több a manipulációnál, akkor nagyon erőforrás-igényes ebben az iromba rendszerben, így kétszer is meggondolják, mielőtt ilyenbe fognának. Egy folyó folyását nem lehet vödrözéssel megváltoztatni, az új medret kiásni meg melós, viszont egy jól elhelyezett sarkantyúval rá lehet venni a folyót, hogy megváltozzon lokálisan a folyásirány, és saját maga mosson magának új medret.

    Ebben a rendszerben a pénz fontos a túléléshez, így a párkereséshez is, tehát nyilván ez a siker mértéke is. Közösségen belül már kevésbé, csak hát kevés már a közösség, és az érvényesülni akaró fiatalok azokból is menekülnek. Erős motiváció kell, hogy valaki ellenálljon a világi élvezetek csábításának (Isten, haza, család), vagy alulmotiváltság a vagyon iránt. Én inkább alulmotivált vagyok. Ha valaki nagy hatást akar elérni, ahhoz vagyont és hatalmat kell szerezni, amihez pedig el kell fogadni a játékszabályokat, tehát nyakig merülni a szarba. Ehhez az erkölcsös emberek finnyásak, vagy mire megszerzik a hatalmat, addigra erkölcstelenek lesznek, esetleg hatalmi pozícióból látják az erkölcsös hozzáállás anyagi fenntarthatatlanságát. Egy országvezető önérzetes kiállását a GDP bánhatja, csődöt okozhat, és az újraválasztás esélyét is minimalizálhatja.

    Kicsiben lehetünk erkölcsösek, de az gyakran versenyhátrányt jelent. Nekem sosem volt autóm, pedig alighanem sok macerát és időt spórolhattam volna vele, és könnyebben csajozhattam volna. Az utóbbi heteimet is az foglalta le (a vendégház mellett), hogy néhány talajt vesztett barátomnak segíteni próbáljak, például egy esélytelen vizsgára készülésben, amire a delikvens végül el sem ment megpróbálni. Ehelyett foglalkozhattam volna „fontosabb” dolgokkal, ami sikerrel kecsegtet, vagy anyagi hasznot is hozhat.

  66. Úgy gondolom, a magyar emberek az egyre bonyolultabb világunkban nem ismerik ki magukat. Nagyon nehezen fogják fel a történések mögötti tartalmat. Megbeszélik a szomszéddal és kész. Amit meg nem értenek meg elsőre az megy a lecsóba. A másik
    meg lusták vagyunk gondolkodni. Ez nagyon fontos, mert a gondolkodás idő és energiaigényes folyamat. Ezt meg az átlagember utálja, nekem mondják meg mit kell
    csinálnom, és ne fárasszanak gondolkodással, nincs nekem arra időm, meg energiám.
    Ezt ragyogóan ismerte fel vezérünk, majd Ö meg (tanácsadói) megmondják mit, kit szeressünk, mit, kit utáljunk, miről vitázzunk és mi legyen a véleményünk. stb. Tibor bá, ez a szűk értemiségi rétegre csak részben vonatkozik, a blogod mindig érdekes és iránymutató. Csak gratulálni tudok hozzá, öszinte elismerésem!

  67. Sokan nem gondolják végig; hogy kizárólagos hatalom meddig koncentrálódhat egy szűk kör kezében?
    A másik, hogy a célok és azok megvalósítását szolgáló eszközök valójában rejtve vannak-e a társadalom elől?

    Nem kell, hogy teljesről beszéljünk, mert ha pl. a sivatag közepén egy félmeztelen törzsnek míg önálló hatalmi törzsfőnöki vezetése van, az nem sok befolyást gyakorol a globális világra.
    Másik példa lehetne Magyarország, ahol röpke 6 év alatt olyan abszolút hatalmat épített fel „valaki”, hogy a hatalmi diktátumokba, folyamatokba csaknem képtelenség beleszólni és pontosan végcélját célját, se jövendő módszereit sem ismerjük, csak a fejünket kapkodjuk.

    Bizonyos szempontból ebben a mikrokörnyezetben zajló folyamatokra is rámondhatjuk, hogy konspiráció.
    A mi „háttérhatalmunk”a határainkon belül már csaknem mindenhatónak látszik, de az országhatáron túli látótérben , már elenyésző a hatalmi befolyása a globális bűnszövetkezet játszóterén.

    Minél nagyobb, erősebb a „mikrokörnyezet”, benne az uraló hatalom is egyre nagyobb befolyással rendelkezik globális szinten.

    Szóval -szerintem- nem kell teljes egyetértés a háttérben, mert ha a közös érdek megtalálható, akkor a cél érdekében a kizárólagosság már biztosított, a hatalmi hierarhia feláll, akárcsak kis hazánkban.

    És nálunk is szorosan tartják azt a gyeplőt, még ha néha lazítanak is a szorításán, de kézben tartják.

  68. Miért ne lenne globális összeesküvés?
    Ráadásul nemcsak elmélet, hanem gyakorlat is.
    Albert Pike kidolgozta 3 világháború és néhány forradalom után az illuminátusok világuralmát. Ennek megvalósítása töretlenül folyik ma is kisebb-nagyobb malőrökkel. Volt már szó erről a blogon és hogy Rothschildné melyik elszólását követte Pike megbízása: ha a R. gyerekek nem akarnának háborút,akkor nem lenne több háború.
    (Igaz nem saját füleimmel hallottam, amikor mondta.)

  69. 67.

    Magyarországon az a valaki nem épített ki abszolút hatalmat. Neked biztos meglepő, de vityát a franyó vezette maszop és a szadesz politikája juttatta másodjára hatalomba.
    Miért szűnt meg az szadesz? Vitya bezáratta? Vagy okos emberek is voltak ott, akik átlátták a helyzetet, és leléptek telepakolt zsebekkel, az összeomlás elől.
    Vitya harmadik „uralkodását” szintén az ellenzéknek nevezett bohócok előadása tette lehetővé.
    Annyira gyenge és hiteltelen az ellenzék, hogy még egy ilyen lopós kormányzat is jobb választásnak tűnik a választók nagyobb részének, mint a szintén lopós ellenzékiek.

  70. Dehogynem épített ki abszolút hatalmat… Nem ficánkolhatnánk itt a határnál, ha a Valakik nem engednék meg nekünk. „Vitya” már rég alulról, vagy kívülről szagolhatná az ibolyát, ha olyant tenne, amit nem hagynának megtenni. Ez Nekik csak egy jó kis sakkjáték. Húzd meg, ereszd meg. „Vitya” elszerződött az ördöghöz. 😀 Érdekes, hogy senkinek sem tűnt fel, amikor azt mondták, hogy a paksi építkezés mellé egy Rothschild-tanulmányt tettek le bizonyítéknak, hogy meg fog térülni?

    67. Bazs

    Ma már a történészek is el merik kotyogni, hogy az összes forradalom és háború mögött a bankár kaszt állt. A világ folyását Hegel tézis, antitézis, szintézis elvén vezetik és minden esetben a háborúkban mindkét felet ők pénzelték és a káoszból nekik mindig a felemelkedés és tervük megvalósulása jutott, vér és a könnyek meg nekünk. Azaz a káoszból rend lesz, az hogy közbe mennyi ember pusztul el, nem számít, sőt még üdvös dolog is a ritkításunk.

    És ha már idézet, hát ezt sem a magyar antiszemiták mondták, hanem már 1891-ben az angol munkapárt elnöke a Rothschildokról:

    „Ezek a vérszívó és méregkeverő emberek az utóbbi évszázadban iszonyatos szenvedést okoztak Európában és hatalmas vagyont halmoztak fel oly módon, hogy háborúkat provokáltak ki országok között, amelyeknek semmi bajuk nem volt egymással és soha nem kellett volna háborúzniuk. Bárhol is legyen baj Európában, híreszteljék bármikor, hogy háború lesz, amitől az emberek fejében a változástól és a balsorstól való félelem megjelenik, biztosak lehetnek abban, hogy egy görbe orrú Rothschild valahol a felforgatás közelében ólálkodik.”

    Már a kudarcos Kossuth-bankóban is benn volt az orruk. 😛

  71. A Főmérnök a G Viktátor ,sajnos a Kárpátok második géniusza.
    Ez egészen komoly tragédia a nemzetnek.
    Az ellenzék vesztett, de előtte és utána agyagba is lett döngölve.
    Az agyagba döngölés pedig rafinált technikákkal folyamatos.
    Ha ilyen figurákra és stílusukra gondolunk mint Kövér László
    Dajcs Tamás (baromiranemérdekelhogyírja)
    Áder László, Kósa Lajos , Német Szilárd, Tiborc, Tarlós, Rogán, Habony, Vajna , Lázár , Semjén akkor megértjük, hogy a Fidesz nevű család hatalma patriarchális és hierarchikus törzsi jellegű.
    Ez a legprimitívebb de a leghatékonyabb hatalmi technika .
    Ők a Központi Bizottság.
    Verseny esetén a gyilkosság a legbiztosabb módja a győzelemnek.
    Magyarországot foglyul ejtette a maffia.

  72. Ha valami abszolút, akkor az Angol Munkapárt 1893- as antiszemita nyilatkozata egészen biztosan az !
    Sőt 124 évvel később is az !
    A frusztráció egyik menekülési útvonala az „ellenség” gyűlölete , ha nincsen valódi ,akkor valakiket kijelölnek erre.

    🙂 LOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük