(2187) Száz éve született John Fizgerald Kennedy

Paul Craig Roberts megemlékezése

Száz éve, 1917. Május 29-én született az Egyesült Államok 35. Elnöke, aki 1963. November 22-én merénylet áldozata lett. Az esemény kivizsgálásával foglalkozó kutatók meg vannak győződve arról, hogy a merényletet a CIA, a Vezérkari főnökség, és a Titkos Szolgálat összeesküvése készítette elő, és végeztette el. Hivatalának elfoglalása után Kennedy hamarosan rájött, hogy a CIA, a Vezérkari főnökség összejátszik a katonai/ipari kompelxussal, aminek önző érdeke veszélyt jelent az emberiségre. Kennedy célja a Szovjettel való szembeállás megszüntetése volt. Elvetette Kuba megszállásának, a Szovjetunió megelőző nukleáris csapásának terveit, ezen kívül újraválasztása után tervezte a vietnámi háború befejezését. Beszédeiben jelezte, hogy újfajta külpolitikát kíván folytatni, lásd:  https://www.jfklibrary.org/Asset-Viewer/BWC7I4C9QUmLG9J6I8oy8w.aspx. Kennedy meg volt győződve arról, hogy ő a katonai/ipari komplexusnak útjában áll. A Hideg Háború fenntartói úgy vélték, hogy a Kennedy elképzelése a szovjet veszéllyel kapcsolatban naivak, és mint ilyen terhet jelent a nemzetbiztonságra. Ezek voltak az okai, amiért merényletet követtek el ellene. A felvázolt nézetet csak megerősítette, amikor Kennedy 1963. Június 10-én bejelentette, hogy tárgyalásokba kezd a Szovjetunioval a nukleáris kísérleti robbantások beszüntetéséről, egyben befejezi az amerikai nukleáris kísérleti robbantásokat az atmoszférában.

Az Oswald sztori teljesen átlátszó volt, ráadásul ellentmondott a turisták által készített mozgóképeknek. Johnson elnöknek el kellett titkolni a merényletet, nem azért, mert részese volt az összeesküvésnek, vagy be akarta csapni az amerikai népet, hanem azért, mert ha az amerikaiak megtudják az igazságot, az megingatta volna bizalmukat a kormányban az USA-SZU kapcsolatnak egy kritikus szakaszában. Hogy a tények eltitkolása sikeres legyen, Johnsonnak szüksége volt a Legfelső Bíróság fejének, Earl Warren főbírónak a szavahihetőségére, aki a feje lett a merényletet kivizsgáló bizottságnak. Warren tisztában volt azzal, mit jelentett volna a honvédségbe, és a nemzetbiztonságba vetett társadalmi bizalomra, és a szövetségesek bizalmára nézve.

Ahogy már korábban jeleztem az „összeesküvési elmélet” fogalmat a CIA találta ki, és így került be a politikai lexikonba, aminek lényege a kételkedés kétségbevonása, ez esetben a Warren Jelentéssel kapcsolatban. Aki kételkedik a Warren Jelentés hitelességében az összeesküvési elméleteket gyárt.

Az összeesküvési elmélet kifejezést azóta használják ahhoz, hogy hitet adjanak hamis magyarázatoknak, miközben valós magyarázatokat kétségbe vonjanak.

Kennedy az Izraeli Lobby, mint idegen ügynökség regisztrálását is elhatározta, hogy megakadályozza Izrael atomfegyverekhez jutását, de meggyilkolása leállította Izrael illegális tevékenységének a visszaszorítását. http://www.voltairenet.org/article178401.html.

 

Kennedy meggyilkolása nem tette lehetővé a Hideg Háború befejezését, Izrael eltiltását az atombombától. Kennedy-vel egész más irányt vett volna a világ, de az összeesküvők egy kicsivel előbb léptek, ami az amerikai demokráciának is a végét jelentette.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

9 gondolat erről: „(2187) Száz éve született John Fizgerald Kennedy

  1. Bár a CIA és Vezérkari elmélet nagyon tetszetős, az Izrael szál volt a valóságos oka a merényletnek. Johnson elnök úr első dolga volt Kennedy elnök Izrael ellenes politikáját lezárni. Izrael által kért támogatásokat azonnal aláírta, azóta is Izrael érdekei határozzák meg az amerikai külpolitikát. Gazdasági és katonai segítség korlátlan mennyiségben áramlik. Az Izraeli kézben levő pénzügyi szektorral szemben veszélyesebb szembehelyezkedni mint a katonákkal.

  2. 1:
    Az utolsó előtti bekezdés utal erre.

  3. Én még megemlíteném, hogy a FED hitelpénz kibocsájtását meg akarta akadályozni, a hadi költségvetés megnyirbálása és Izraeli érdekek háttérbe szorítása csak pillanatnyi hátrányok, de ha állami felügyelet alá veszi a magán pénz kibocsájtó FED-et, akkor egy
    (erősen kártékony és hibás) világ korszakot zárt volna le, ami a mai pénzhatalom kialakulását gátolta volna meg. Igen, ma szebb világban élnénk, ha JFK életben marad és véghez viszi küldetését. Szerintem az Emberiség Kennedy meggyilkolásával bukott el, ma már csak a beteljesülése zajlik a bukásnak, az irány nem hinném, hogy visszafordítható. Kennedy napelemeket szereltetett a Fehér Házra a 60-as években…ma már csak mosolyognánk a belsőégésű motorok történelmén, a 30 %-os hatásfokon és sok olyan hülyeségen, ami ma alapértelmezett elintézési mód.

  4. Elgondolkodtató, hogy Kennedy már akkor, abban az időben, „titkos társaságokról” tesz említést.

  5. Azt hiszem, a Szovjet-politika, Izrael, és a dollár állami kézbe vétele… meg persze más apróbb ügyek együt késztették a háttérhatalmat, hogy végezzenek Kennedyvel, ugyanis létalapjukat támadta.
    Tehát nem a CIA, nem a FED, nem a fegyverlobby, és nem az izraeli befolyás, hanem az ezeket eszközként használó háttérhatalom döntött arról, hogy Kennedy teljesen szembe megy az érdekeikkel és mennie kell…

    Ez egy nagyon erős üzenet volt a világ számára, hogy így jár az aki a háttérhatalom számításait igyekszik keresztülhúzni.

    Az örök kérdés, hogy elklépzelhető-e egy a háttérhatalom legyőzésére képes erő… És ha legyőzte, akkor ellen tud-e állni a kisértésnek, hogy még durvább legyen ?

  6. 4. Gyurma

    „Elgondolkodtató, hogy Kennedy már akkor, abban az időben, “titkos társaságokról” tesz említést.”

    Azok számára elgondolkodtató, akik félresöprik például az a tényt, hogy az Illumináti 1776-ban alakult…
    De hát a világhatalom megszerzésére már nagyon régóta vannak törekvések.
    Ezek néha nyíltak, néha titkosak.
    Nyilván titokban hatékonyabban lehet dolgozni ilyen terveken.

  7. A hülye amcsikkal addig is, azóta is és ezután is bármit el lehet majd hitetni.

  8. A WTC-t is beszopták az amerikaiak. Ott is tudják az emberek, hogy vmi erősen sántit a történetben és még sem csináltak semmit. Kennedy esetében is minden értelmesebb ember tudta, hogy vmit megpróbálnak elkenni a hatóságok összejàtszva a legfelsőbb politikai körökkel. Nemcsak a magyar nép birka ezek szerint.

  9. 4. Gyurma

    Erről sokan beszéltek a politika élvonalából, legutóbb olyan 2-3 hete Trump utalt rá a Liberty egyetemen mondott tanévzáró beszédében:

    “Első kézből tudom, hogy meg van roppanva a rendszer. Van egy kis csoport, akik azt hiszik: mindent tudnak, mindent értenek. Ők mindenkinek meg akarják mondani, hogyan éljenek, mit csináljanak és mit gondoljanak. Ne engedjétek, hogy mások határozzák meg, miben higgyetek, főleg, ha nálatok van az igazság.”

    „Politikai pályafutásom során az emberek többnyire négyszemközt tiszteltek meg bizalmukkal. Az Egyesült Államok legnagyobb alakjai, a kereskedelemben és az iparban, valamennyien félnek valamitől. Tisztában vannak vele, hogy létezik egy rendkívül szervezett, alattomos, mindig mindent figyelő, mindent átszövő, teljes és tolakodó erő, így minden esetben kénytelenek lélegzetüket visszafojtva beszélni, amikor elítélően fogalmaznak ezzel kapcsolatban.” ezt Wilson mondta.

    „Szóval kedves Coningsby, láthatod, hogy a világot nem azok a személyek irányítják, mint akiket a háttér mögé nem látó emberek elképzelnek.”- Benjamin Disraeli

    A belinkelt videóban Kennedy: „A ‘titkosság’ már önmagában összeegyeztethetetlen egy szabad és nyitott társadalommal. Mi, a nép, természetünknél fogva és történelmileg is ellenezzük a titkos társaságokat, a titkos esküket és titkos eljárásokat.
    Ma egyetlen hadüzenet sem történik a hagyományos módon, legyen bármily kemény és ádáz a küzdelem. Az életvitelünket támadták meg.
    Egy monolitikus és kegyetlen összeesküvés állt össze ellenünk, ami elsősorban titkos eszközökkel próbálja kiterjeszteni befolyását. Megszállás helyett beszivárgással, választások helyett felforgatással, szabad választások helyett megfélemlítéssel, nappal bevetett hadsereg helyett éjszakai gerillatámadásokkal.
    Ez a rendszer hatalmas emberi és anyagi forrásokat sorakoztatott fel, egy szorosan felügyelt és rendkívül hatékony gépezet felépítésére, ami elegyíti a katonai, diplomáciai, titkosszolgálati, gazdasági, tudományos és politikai műveleteket.”

    Roosevelt, 1933. novemberében például ezt írta Edward House ezredesnek:

    „Igazság szerint mindketten tudjuk, hogy a nagyobb központok pénzügyi elemei Andrew Jackson óta a markukban tartják a kormányt.”

    1829-től 1837-ig volt elnök Andrew Jackson aki még azt hitte, hogy ő majd „kigyomlálja” őket, ha tudta volna, hogy még 2017-ben is orruknál fogják vezetni az „értelmes embereket” 😀

    Ezt ő mondta: „Maguk viperák fajzatai! Eltökéltem, hogy az örök Isten segedelmével kigyomlálom magukat. Ha az emberek felfognák a pénz- és bankrendszer igazságtalanságát, már holnap reggelre forradalom törne ki.”

    Ezért aztán Trump próbálkozása velük szemben reménytelen. Minap a G7-en nehezteltek rá, amiért túl sokat pletykál. Neki pusztulnia kell arról a posztról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük