(2179) Darwin díj

Tibor bá’ online

 

1995-óta minden évben kiosztották a Darwin-díjat. Na igen, a Darwin-díjat  Wendy Northcutt, amerikai tudós alapította, azok számára, akik jelentősen hozzájárulnak az emberi evolúcióhoz azzal, hogy eliminálják önmagukat még  mielőtt utódokat hozhatnának létre. Az elimináció oka minden esetben az egyed szélsőséges hülyeségének köszönhető. Ezek az emberek tettükkel bizonyították, hogy utódnemzésre totálisan alkalmatlanok, és ne feledd, ezek az emberek közöttünk élnek és szaporodni akarnak. És akkor most néhány ízelítő az emberi hülyeségből:

Egy svájci szálloda séfje levágta az egyik ujját egy újonnan beszerzett hússzeletelő géppel. Mivel volt élet és baleset biztosítása, beadta a kárigényét a biztosítótársaságnak, ahol gyanút fogtak, tehát a helyszínre küldték az ellenőrüket – ha lehet – leplezze le a csalót. A szakember kiszállt a helyszínre és kipróbálta a hússzeletelő gépet, ami próba közben levágta az egyik ujját.

Az egyik chicagói hóvihar után, a 25 centiméteres hóban egy férfi egy órán keresztül lapátolta a havat, hogy gépkocsija számára parkolóhelyet biztosítson. A munka elvégzése után a beállás helyett, előbb visszavitte a hólapátot a házba. Amikor visszatért az utcára már egy nő beparkolt az imént kiásott helyre. Mit gondolsz, mi történt? A férfi a beparkolt nőt a helyszínen agyonlőtte. Fogsz te nekem pofátlankodni!

Egy zimbabwei busz tulajdonosnak a 20 elmebajost át kellett szállítani Harareből Bulowayoba. Félúton, hogy szomját oltsa, megállt egy italra, amikor visszaült a volán mellé azt észlelte, hogy, a 20 elmebajos az utolsó szálig meglépett. Miután nem akarta feltárni balfácánkodását, beállt a legközelebbi buszmegállóba és közölte a várakozókkal, hogy 20 személy el tud szállítani, a felszállt utasokat el is vitte a Bulowayovi elmegyógyintézetébe. Megérkezésekor közölte az ápolókkal, hogy a szállítmány nagyon izgága és fantáziadús. A valóság kiderítéséhez 5 napra volt szükség, ami alatt a 20 épeszűből néhány megőrült.

Egy amerikai tinédzsert a kórházban ápolták súlyos fejsérüléssel, amit az állomásra beálló vonat okozott. Kikérdezésekor, hogyan történt a baleset, derült ki, hogy a fiú csak arra volt kíváncsi milyen közel hajolhat a befutó vonathoz.

Egy férfi besétált egy 24 órás vegyesboltba, a pultra rátett egy húsz dollárost és kérte, hogy váltsák fel neki. A pénztáros kinyitotta a pénztárt, de ekkor a férfi elővett egy pisztolyt és megparancsolta a pénztár tartalmának a kiürítését egy átnyújtotta zsákba. A zsák megtömése után a férfi távozott, de sietségében a 20 dolláros bankjegyet a pulton hagyta. Csak az elmenekülés után derült ki, hogy a zacskóban mindössze 15 dollár volt.

Egy arkansasi férfi igen szomjas lehetett, mert az utcán kikapart egy bazaltkockát és megpróbálta betörni vele egy italbolt kirakatát, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy kiemel néhány üveg italt. Csakhogy a kirakat plexiből volt, amiről a nekivágott kockakő visszapattant és fején találta a próbálkozót, aki a helyszínen elvesztette az eszméletét. Az eseményt egy térfigyelő kamera az elejétől a végéig felvette.

Egy férfi hajnal 5 órakor besétált a Burger King helyiségébe, és pisztoly pörgetés közben kérte a kassza tartalmát. Az alkalmazott közölte, hogy nem tudja kinyitni a kasszát csak akkor, ha rendelést adnak le. Erre a betörő kért egy adag sülthagymát. Az alkalmazott közölte, hogy sült hagyma reggelire nem rendelhető, amire a betörő káromkodva elment. Ez a betörő kapta „az év leghülyébb embere” külön díjat.

A kaliforniai Long Beachen egy rabló rálőtt a leendő áldozatára. Azonban a pisztoly csütörtököt mondott, egy nem túl hangos kattanás, aztán semmi. A rabló csodálkozva nézett bele a pisztoly csövébe és újra meghúzta a ravaszt. Ez alkalommal a fegyver hibátlanul működött.

A belgiumi Liegehoz közel, az országútról egy kétségbeesett férfi telefonált a rendőrségre, hogy megtámadták. A rendőrök tíz perccel később a helyszínen voltak, de már csak egy halott férfit találtak az út mellett, a közelben egy égő gépkocsival. A férfi nyakán egy nem túl mély vágást találtak, de – ami gyanús lett a rendőrüknek – dulakodásra utaló nyomok nem voltak. A férfi mobiljából megállapították, hogy kivel beszélt utoljára. Így derült ki a valóság. A 37 éves férfinek 2 évvel korábban volt egy kárigénye a biztosítókkal szemben, de azok megtagadták a kifizetés. Mivel mindenképpen pénzhez akart jutni, megrendezte saját kirablását és megsebesítését. Azt azonban nem tudta, hogy az emberi nyakon van egy ütőér közvetlenül a bőr alatt, amit sikerült átvágnia, ezért 2 perc alatt, közvetlenül a segítségkérés után, elvérzett.

Egy kempingtáborban parkoló lakókocsiból éjjel egy férfi ki akarta szívni a benzint a magával vitt kanna és gumicső segítségével. A sötétben óvatosan lecsavarva a kupakot, behelyezte a magával hozott csövet a tartályba és szívott egy nagyot. Az eredmény kifejezetten meglepő volt. A kihívott rendőr a földön egy rosszullét jeleit mutató, fetrengő férfit talált, aki véletlenül nem a benzintankba eresztette be a gumicsövét, hanem a lakókocsi vécéjének gyűjtőtankjába. A lakókocsi tulajdonosa nem tett feljelentést. Nyilatkozata szerint ekkorát még életében nem röhögött.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(2179) Darwin díj

  1. Egy saját story. Pár évvel ezelőtt egy elkövettünk egy hibát, egy beszáradt ezüst vizsgáló viz hibája miatt megvásároltunk ezüst árban egy ezüstözött alpakka tárgyat. Fizettünk érte kb 100 e forintott de az értéke igy max 15-20 ezer lett. ki is tettük a boltba buktára 25 ezer forintert. Két hét mulva megjellent a beadó és vissza követelte a tárgyát mivel mi becsaptuk és értéke alatt vettük meg tőle. Más kereskedő kollegák szerint 150-200 ezret is ér és ö nekik szeretné eladni. Természetesen a vevő az első és vissza adtuk 🙂 🙂 🙂

  2. Zimbabwei busz elmebajos fuvarjához tenném hozzá, a diliházi beutalóhoz elegendő egy orvos felületes vizsgálata, vagy megvesztegetése, viszont a kiszabadulás már nagyon nehéz, sőt, a jogos felháborodás akár hónapokra, évekre is meghosszabbítja a fogságot! A beutaló orvos óriási hatalmat kap a kezébe, amely egy valódi jogállamban nem lenne megengedhető.

  3. A leírt sztorik nem passzolnak a poszt címéhez, hiszen Darwin díjra csak az jogosult, aki belehel saját hülyeségébe(, vagy legalább nemzőképtelenné teszi magát). Ez csak a Long Beach-i rablóra és a Liege-i nyakelvágóra teljesül.

  4. 3 – Avatar:
    Ez nekem is feltűnt, de úgy látszik enyhültek a szabályok. Bizonyos hülyeségi szint felet a díj elnyerhető élve maradás esetén is.

  5. 3.
    Ezekben az esetekben úgy érvényesül a szelekció, hogy ekkora marhákkal egy nő sem fog szóbaállni, nem hogy gyereket szülni neki! 🙂

  6. 5 – hubab:
    Nyugi, zsák a foltját megtalálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük