(2173) Scientológia

Sakkmatyi vendég posztja

 

Ha Sakkmatyi vasárnapi  posztját cinikusnak találtátok volna, akkor minden OK, mert Sakkmatyi valóban cinikus. Meg van hozzá minden oka. Például megjárta a scientológia poklát, első kézből megtapasztalta mit képes tenni egy vallás a hiszékeny emberekkel. Most elővettem 6 éve írt posztját, lefújtam róla a port és (újra) közrebocsátom. Sakkmatyi nem belinkelt okoskodásokból írta a posztját, a legkeményebb módot választotta a felderítésre, belépett közéjük. Az alábbi posztjában minden egyes szót szentírásnak tekinthettek.

___________________________________________________________________________

Elől járóban annyit, hogy csak azt írom le, amit személy szerint átéltem vagy megtapasztaltam. Tudnotok kell, hogy nem szeretem más szemüvegén keresztül látni a Világot. És még annyit, hogy a Scientológia nyelvről végzett fordításaim, meghatározásaim – a közérthetőség miatt – eltérhetnek a Neten fellelhetőkről,.

Mit jelent a Scientológia? A Tudás megismerését, tanulmányozását, sőt a Tudomány tanulmányozását. A Scientológia Egyházat  L. Ron Hubbard sci-fi író alapította az 1950-es években kidolgozott „életmódjavító filozófiából”, gyakorlati technológiákból. [A scientológusok „technológiának” nevezik a „technikát”, vagyis az „eljárást”]  Ennek a vallásnak a filozófiáját egy másod osztályú sci-fi  regény, a lélekvándorlás, egy kis pszichológia és egy porszívóügynök alaposan összegyúrt stratégiája adja, amelyet egy valóban zseniális tanulási technikával vésnek be a hívők agyába. A Scientológiában a hívők közé bejutni tanfolyamokon (amelyeken megtanítanak pl. hatékonyan tanulni, dolgozni, vezetni stb.) és auditáláson (egyfajta hipnózis vagy pszichoanalízis) keresztül vezet az út. Ezen tudatmódosító, gondolatátíró technikákkal (amit én „bevésésnek” hívok) nagyon gyorsan beszervezik az alanyokat. Ezzel a módszerrel megtanított ismeretek az emberi agyban minden más információt elnyomnak, felülírnak különösen a témával kapcsolatos információkat. [Ez nagyon fontos mondat, olvasd el még egyszer!]. A leendő hívő „felismerések” sorozatán keresztül „újratanulja” a Világot, (mint egy drogosnak) eufórikus élményei vannak, ezért újabb és újabb tanfolyamokon, auditáláson (meghallgatás) akar részt venni. Az eljárás végső célja a Clear („tiszta” tudat), majd az OT-I, OT-II, OT-III (működő én-sorozatok) előállítása, ami rengeteg pénzbe kerül. Az Egyház ezekből a pénzekből és adományokból él, melynek beszedésében éhbérért dolgozó önkéntesek hada segíti.

Hogyan lettem én tag? A rendszerváltáskor kitaláltam, hogy jól meggazdagodom. Megvettem a Hogyan legyél milliomost, mentem tanfolyamokra: Darnel tréning, agykontroll stb. aztán elolvastam a Scientológia alapművet a  Dianetika című könyvet, ami után jelentkeztem egy tanfolyamra, ahol – pénz helyett,  hoztam magammal egy csomó fizetős embert. Ez úgy megtetszett nekik,hogy amikor jött a toborzótisztjük, megkeresett: nem mennék-e el „Public-osnak” (ami PR-t jelent) . Mivel eddigre már elment rájuk a telkem, lakásom, azonnal pénzzé tettem vállalkozásom romjait, és irány az Egyház, családostól. A belépés azonban nem olyan egyszerű. Az eljárás a következő: Egy E-méternek (mondjuk hazugságvizsgáló) nevezett szerkezettel kikérdeztek, miért is jöttem ide, használtam-e tiltott technológiákat, drogos esetleg bűnöző vagyok-e? (mindezt természetesen magyarul), majd 3 napi kérdezősködés után aláírattak velem egy szerződést, melyben az volt, hogy életem következő 1 milliárd évére (nem vicc) az egyház tagja leszek ,  tehát a következő életeimben is. Még mást is aláírtam, de fogalmam sincs, hogy mit, mert a one biliárd-on kívül egy kukkot sem tudtam angolul. Ezzel az aláírással beléptem.

Így lettem én A Church of Scientology International felső vezetésének a „Sea Organisation” (SEA ORG)   (tengeri szervezetének) a Tisztje, az egyike annak a 4500 embernek, aki a Föld krémjének tartja magát, és a nem hívőket WOG-nak tekinti (nem tiszta tudatú, nem racionálisan gondolkodó emberek).

Karrierem lépcsőfokai a következők voltak: 1)  IPF-es (kisegítők, úgy mint: takarítók, konyhások, karbantartók), 2) Misszionárius, 3) Securitis, 4) Nevelő. Az Egyház legfelső vezető szerve a Technológiai Irányító Központ  jól eldugva, nemzetközi vizeken egy hajón van. Tartózkodási helyét a mezei tagok sem ismerik, nehogy az ellenséges világ megtalálja. Ez alá tartozik a négy SEA ORG, amelyek alá a szárazföldön a kisebb ORG-ok és a még kisebb missziók csatlakoznak.

Hogy milyen a tagok élete? Röviden szar. Minden nap 8 óra munka + 5 óra kötelező tanulás, kötelező tananyagból. Utazás lakhelyről a munkahelyre 1-1,5 óra. Kéthetente adnak egy szabad napot, annak aki jól dolgozik és akivel a felettese meg van vele elégedve. A kaja is szar, bár elégséges és nagyon egészséges. Nekem, mint házasnak, járt egy szoba, ám a gyerekeket megpróbálták leválasztani rólam. Az egyedülállók 8-40 ágyas dormitóriumokban laktak. Adtak egyenruhát, cipőt és hetente 20-40 $ fizetést, amit nem tudtunk elkölteni, mert még TV sem volt. Havonta egyszer tartottak „Event”-et (esemény, azaz ünnep), amelyre meghívták a külső scientológusokat, kiemelt „ügyfeleket”, és mindenki zabálhatott a svédasztalról, meg ihatott gyenge sört.

Itt nincs hirdetés, senki se vásárolt meg engem vagy a véleményemet, mindenkitől független vagyok. Hogy az is maradhassak, kérnem kell a támogatásotokat.

A kontroll : Időnként mindenki kapott egy papír lapot, amire rá kell írni az elkövetett bűnöket, vagyis milyen negatív dolgot mondott ő vagy valamelyik társa az Egyházzal kapcsolatban, létesített-e szexuális kapcsolatot házastársán kívül, stb. Amolyan gyónás-feljelentés féle. Na, ettől mindenki úgy félt, mint ördög a szenteltvíztől. Ezt elemezték az „Etika” nevezetű szervnél, és akit rajtakaptak, az egy „RPF” nevű büntetést kapott. Vagyis „rehabilitációra” küldték, ami 1 hónaptól 1 évig terjedhetett. Itt megalázó fekete munkásruhában, fizikai munkát kellett végezni és egyik munkahelyről a másikra futva kellett közlekedni. Semmi szabadnap, a szabadidejükben a „helyes” viselkedésre oktatták őket, vagyis mosták az agyukat.

Mit tud ezekről a külvilág?   Néhány mondat a médiából: „A kiugrott scientológust halálosan megfenyegették”. Ez mese. Létezik kiugrott, vagy kirúgott (ilyen is akad) scientológus, ezek szert tesznek „10 perc hírnév”-re. Tudom, mert voltam Securitis, és én magam is kiugrottam. Küldözgettek nekem felszólításokat, hogy szerződést szegtem, és ezért fizessek 460.000 forintot az elvégzett tanfolyamok díjaként (ez az összeg akkoriban egy panellakás árának a fele volt). Erre mondtam nekik „valamit”, mire csupán az Egyház ellenségének nyilvánítottak. Inkább pereskednek, lejáratnak, zaklatnak levelekkel, telefon hívásokkal, de csak ennyi.

Az Egyházban folyik-e agymosás?: Ez egy szemantikai (jelentésbeli) kérdés. Az való igaz, hogy hipnotizálásnak  ható pszichikai technikával átnevelnek. De mindez „önkéntes” alapon történik. Ha mész tanfolyamra és fizetsz, kapsz „tudást”, ha mész auditálásra (lelki analízis) és fizetsz, segítenek megoldani a problémáidat. Ha nem fizetsz, nem kapsz semmit, és nem is vagy igazi scientológus.

Dolgoznak-e az egyházban gyerekrabszolgamunkások? Hmmm. A családosokról – mivel napi 16 órás elfoglaltság mellett úgysem lenne idejük – leválasztják a gyerekeiket, akikre nevelők felügyelnek. Különben szabad a választás, a gyereked vagy önkormányzati iskolába járatod, vagy egyházi képzést kap (ezt preferálják.). Az én gyerekeim önkormányzatiba jártak. Az Internetre fel van téve egy magyar lány interjúja, akit 11 éves korától tanítottak-dolgoztattak. Igaz és vérlázító, amit vele csináltak. Természetesen szülői „beleegyezéssel”. Jómagam is találkoztam ilyen törpe-szuperekkel. Igazi kis gyökerek!

Magán vallomás: A SEA ORG-ban töltött egy év alatt úgy éreztem magam mintha valami sci-fi-ben szerepelnék, egy tökéletesen másik Pszicho Világban. Így utólag  jó mulatságnak tűnik. Sokat tanultam és tapasztaltam. Nem volt elvesztegetett év egy proli gyerek számára. Hogy ajánlom-e másoknak. Persze! Az ellenségeimnek! Soha többé nem tudnak majd ártani nekem! Aki kapcsolatba kerül velük – és nincs megfelelő élettapasztalata és tudása, vagy szerencséje, azt szép lassan behálózzák. Az én időmben 27 magyar volt kinn, akik közül csak néggyel lehetett nyíltan beszélgetni, anélkül, hogy feljelentettek volna.

Ördögtől való-e a scientológia? Mindenki döntse el maga! Szerintem semmivel sem rosszabb, mint bármelyik  vallás. Csak gyorsabban ér célt, agresszívebb, ennél fogva modernebb.

U.i.: Kedves scientológus barátaim, akik erre az oldalra tévednétek. semmiképpen se okoljátok Tibor bá’t ezért az írásért. Ő ártatlan, csak helyet biztosított írásomnak, vegyétek fel a kapcsolatot velem. Különben minden poszt olvasónak vidám armageddont kívánok.

Tibor bá’ felhívása csúcsscientológusok részére. Egy remegő lábú vénember vagyok, akinek léte hamarosan befejeződik. Gyertek, győzzetek meg, hogy van még egy milliárd éven. Nem mondom, hogy könnyű dolgotok lesz, de ha sikerül engem meggyőzni, rátok hagyom az összes vagyonom, és a túlvilágon éjjel-nappal ingyen fogok nektek dolgozni.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

11 gondolat erről: „(2173) Scientológia

  1. A Dianetika nem rossz könyv állítólag. Sok okosság van benne. A párom olvasta, de nem lett scitentológus tőle.

  2. (Tibi bá) Tibor bá’ engem az érdekelne, hogy mit kezdenél egy milliárd évvel?
    Nem lenne az kicsit unalmasan sok? Még 500 évet el tudnék képzelni ha minden szerettem is annyit él,velem együtt.

  3. 2 – Diorella:
    Tudtommal a lélek örökkévaló. A Földnek van még kb. 1 milliárd éve. A többi magától érthető. Viszont sokkal értelmesebb lenne, ha ezt a kérdést azoknak tennéd fel, akik hisznek a lélekben.

    Figyeld már meg, hogy nevezem önmagam. Please.

  4. Csótányok. Miután sok éve eladtam az akkori házamat és új helyre költöztem a régi házamból, a régi házam vevője még ma is keres néha, hogy valamelyik (talán budapesti) Scientológia címről küldik nekem a kézzel írt leveleket. Papírpazarlás legalább.

  5. Anno a kuvaszunk rendezte a jehovásokat és egyéb hitgyüliseket is. Oldalt mindig felszaggatta a kerítést, és aki sokáig csöngetett, vagy rázta a kaput, azt végighajtotta az utcán. Egyiket se harapta meg, csak kergette őket, aztán röhögő pofával hazajött, mint aki jól végezte dolgát. 🙂

  6. 5: Érdekes, hogy már a kutyáknak is több esze van, mint az embereknek. 🙂

  7. 7: Alighanem az ‘egyes emberek’ vannak többségben… 🙂

  8. Mindenkinek ajánlom Hobbard Háború a Földön c.könyvét. A filmváltozatban Travolta játssza a föszerepet.
    Ami érdekes, hogy a film tkp csupán a könyv elsö fele. Az igazi csavar azután kezdödik, hogy megnyerik a háborút a Földön. Söt, akkor jön a lényeg, amitöl lehidaltam, és a szerzö az elsö osztályba tartozik nálam (legalábbis ez a könyve. Mást nem is olvastam töle mondjuk ?)

  9. Pontosan mi az a zseniális tanulási technikájuk? Ezt le tudná írni valaki röviden?
    Gyanítom sokkal fontosabb tényező, hogy minden nap sulykolják az ‘igét’, és egy idő után elhiszi az alany is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük