(2143) CEU

Tibor bá’ online

 

Szemétség lenne tőlem, ha nem ismerném el, hogy Orbánnak igaza van Soros Györgyöt illetően, még akkor is, ha ő maga Soros ösztöndíjas olt. Az open sociaty (nyitott társadalom) azt jelenti, hogy Soros a pénzével megfertőz vagy effektív lefizet embereket, akik aztán nekimennek a megválasztott kormányoknak és „rezsim változást” okoznak. Mint például Ukrajnában. Abban is igaza van, hogy a civil szervezetek nyugati pénzen áskálódnak a magyar állam ellen. Természetesen a dolog abszolút szalonképesen van lerendezve. A civil szervezetek kifelé, hangosan hasznos társadalmi tevékenységet folytatnak, amiket a szajha média folyamatosan szellőztet. Mind ez mögött viszont aknamunkát folytat.

Orbán tehát ezt meg akarja regulázni, de emberére talált. Ugyanis az Orbántól megszokott sunyi módon védekezik az ellenzék. Ők mindössze jót és demokratikust akarnak. Vasárnap 80 ezer ember tiltakozott, csak azt nem lehetett tudni, hogy pontosan mi ellen. Nyolcvanezer ember Magyarországon hatalmas tömeg, ami engem is meglepett, ismervén honfitársaim közismert közönyét, illetve elvárását, hogy más tevékenykedjen helyette. Mindenesetre vasárnap este úgy éreztem magam, mint 1956 tavaszán. Az elégedetlenség benne van a levegőbe. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy október 23-án meg fogják rohamozni a TV2 székházát, csak a hangulatról beszélek. Kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet belelépni, de a tömeges elégedetlenség valamit egészen biztos szülni fog. Az Orbán rezsim (így vagy úgy) megszüntetése se lehetetlen.

A furcsa az, hogy ha bekövetkezik, nem fogok neki örülni, csak akkor, ha Vona Gábor követi a miniszterelnöki székben. A balliberális bandával nagyon rosszul járnánk, mert ugyanúgy megnyitnák az ország kapuit a „menekültek” számára, ahogy ezt Németország tette, és újra kiszolgáltatnának minket a Nyugatnak, egy kicsit jobban, mint Orbán tette, és Vona tenné.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

59 gondolat erről: „(2143) CEU

  1. Nem tartom logikusnak, hogy Orbán miért most megy neki a CEU-nak, mikor az új amerikai elnökkel talán tudna egy kicsit jobb kapcsolatot elérni, mint az elődjével, másrészt épp most próbál Trump erőt mutatni Szíriában, nem fogja tűrni, ha a kis felcsúti kekeckedik vele.
    Azt gyanítom, hogy Putyin utasítására lépett Orbán, ha ez igaz lenne, akkor a vezírünknek már nincs önálló mozgástere, be kell állnia az orosz mögé.
    Vona súlyos hibát követett el, mert az értelmetlen palesztin-sajnáltatást végezte, a zsidókat szidva, csakhogy a beáramló arak „menekültek” viszolygást váltottak ki a magyar társadalomból, ezt Orbán felismerte, miközben a jobbik nem tudott lépni ezügyben semmit.
    Másrészt látni, hogy a fidesz a jobbikban látja a fő ellenfelet, ezért próbálja lejáratni Vonát-buzizás-.
    A jobbiknak a saját fegyverével kéne megölni a fideszt, vagyis a folytonos lopásaikat állandóan reflektorfényben tartani, 2010-ben a fidesz is így tudta megverni az mszp-t.
    Én is jobban örülnék, ha Vona követné Orbánt, bár már az is nagy nyereség lenne, ha olyan váltaná le a felcsútit, aki nem lop ennyit.

  2. Én is meglepődtem, hogy ennyi marha van, és egy szaros egyetemért képesek voltak kivonulni, amikor sokkal gázosabb kérdésekben (földtörvény, kisvasút, stadionok, kútadó, stb.), meg nagy csönd volt . Innen látszik, hogy ez egy elég erősen megrendezett tüntetés volt. Gondolom a résztvevők többsége kapott e-mailt, sms-t, telefonhívást, hogy menjenek.

    2006-ban nekünk nem szólt senki sem, hanem megnéztük a híradót, aztán október 23-án felpakoltunk és mentünk. A haveri kört már ott szedtük össze, a sok szaladgálás meg bújkálás közben.

    A Jobbikban én csak addig hiszek, amíg ott lesz köztük a Toroczkai.

  3. Kedves Tibor bá,
    A teljes igazsagot nem tudhatjuk, azonban ami biztos hogy a jelenlegi rezsim oriasi merteku rombolast vegzett es vegez, felsorolni is nehez lenne annyi problemat okozott megoldasok helyett, metely, gyulolet, korrupcio, hazugsagok, megfelemlites, kilatastalansag, elvandorlas…
    Az elegedetlenseg csak fokozodik es nagyon rossz a kozhangulat is. Ev vegeig barmi megtortenhet!

  4. Tibor ‘bá néha úgy érzem hogy te kvázi istenségként, (mintha az Olympus csúcsáról figyelnéd az eseményeket), mindig mindenben úgy gondolod hogy tisztában vagy a teljes igazsággal. Eltöprengek rajta hogy honnét szerzed a „betonbiztos” információidat és csak csóválom a fejem. Mert miből gondolod hogy a civil szervezetek pont úgy működnek ahogy állítod? Miért kell ebben az országban 0-24-ig „Soros”-ozni? Mi lesz ha Soros elpatkol? És ezen szavaim miatt már én is „Soros bérenc” vagyok? Innét úgy látom hogy ezekben a kérdésekben a kormány szavait mantrázod. Abban persze igazad van hogy egyre jobban elege van az embereknek ebből az egészből. A következő mondatoddal viszont teljesen megleptél, (illetve megvilágítottad azt amit más megnyilvánulásaidból már eddig is sejteni lehetett):

    „A furcsa az, hogy ha bekövetkezik, nem fogok neki örülni, csak akkor, ha Vona Gábor követi a miniszterelnöki székben. ”
    Hát ennyi. Mi viszont kurvára örülni fogunk annak ha ez a rendszer végre összedől, mert teljesen kivéreztetik a nemzetet. És (mielőtt megpróbálnád rám akasztani a jelzőidet) nem vagyok balliberális, se nem zsidó, (MUSZLIMOK SE JÖJJENEK!) csak egy ideges polgár. Tele van a tököm. Az ország szétbaszásának tényét nemigen lehet elkendőzni, se nem tagadni. És Vona hatalomra jutásának abszolút pozitív voltáról sem vagyok meggyőződve. De arról igen, hogy az EU csatlakozásunk óta eltelt időben a mindenkori hatalom (melyből a mostani rendszer kimagasodik a közpénzek LOPÁSÁBAN) hatalmas lehetőséget szalasztott el, az ország felemelésének lehetőségét, mert 13 000 Mrd Forintnyi EU pénznek sokkal jobban meg kellene látszódnia az országon. Lehettünk volna Kelet-Európa legerősebb, legjobb állama is, de ez a lehetőség már eltűnt. Mit szeretnék? Egy élhetőbb, tisztább vezetésű országot, és a rendszerváltás óta hatalmon levők MINDEGYIKÉNEK elszámoltatását, az elharácsolt pénzek visszaszerzését. Még külföldről is. VESSZEN ORBÁN ÉS A TELJES SLEPPJE!!!

  5. Negyedszázad múltán újból élesen felvetődik a kérdés: egy tőlünk minden eddiginél távolabbi, tehát minden eddiginél részvétlenebb hatalom, az USA által irányított Nyugat szatellit állama maradunk-e, avagy Oroszország puffer zónája leszünk a mostani, mind veszélyesebbnek látszó geopolitikai játszmában, amelyből nem zárható ki a fegyveres összecsapás sem. Ha azt mondja valaki, hogy az egyik szerep előnyösebb, mint a másik, azt válaszolom neki: mielőtt megtenné ezt az elhamarkodott kijelentést, gondoljon a magyar történelem vonulatára. Bárhová is tartoztunk, anyagi és vérveszteség nélkül nem úsztuk meg.
    http://bekialtas.blog.hu/2017/04/11/valljon_szint_orban_vagy_tavozzek

  6. Orbánnak már nagyon sok van a rovásán. Az a bizonyos pohár egyre többeknél már megtelt. Nem kell feltétlen nagy dolognak történnie ahhoz, hogy hatalmas tömeg verődjön össze és a kormánybuktató hangulat létrejöjjön. Az orbáni rendszerrel elégedetlen, egy közös ügy miatt foteljukból felállni hajlandó emberek száma lassan eléri a fideszbuktató kritikus létszámot. Ha ez a teli pohár effektus egy játszótér bezárásakor jön el, akkor felületes ember azt gondolja, -egy játszótér bezárás miatt ekkora balhét!?-. Most sem csak a CEU az ok.
    Orbán lehet, hogy követi a protokollt és így csinál helyet a gázszerelő egyetemének.

  7. Én úgy gondolom, hogy a Jobbik nem akkora tényező, mint mostanában a Simicska-klán mutatni szeretné. A Fidesz propaganda nélkül is lejáratják magukat. A középre húzódással próbálják elérni, hogy a Fidesz legyen a jobbszél.

    A Soros témában egyetértek a Fidesz álláspontjával, és nem őket követve, hanem eleve így gondolkoztam róla. Egy olyan spekuláns, aki feljogosítva érzi magát, hogy demokratikusan megválasztott kormányokat megbuktasson, valutákat bedöntsön, polgárháborút szítson, és az anyagi-, kapcsolati tőkéje is megvan ehhez. Az ellene való nyílt szervezkedés viszont elég kockázatos.

    A tüntetők jó része szerintem magától ment oda, a pesti értelmiség nagyja a liberális demokrácia és szólásszabadság elleni sokadik támadásnak fogja fel az ügyet, nem is alaptalanul. Úgy érzékelik, hogy országszerte ugyanúgy elutasítják Orbánt, mint az ismeretségi körükben. Sok kitűnő társadalomtudósunk Sorosnak köszönheti, hogy külföldi egyetemekre, kutatóintézetekbe eljutottak, és magas szintet érjenek el a tudományágukban. (bár számomra a tudomány szó a természettudományokat jelenti) Ezek az emberek soha nem fogják elfogadni az orbáni narratívát, hálásak Sorosnak a lehetőségért. Nem veszik észre (vagy jogosnak, megérdemeltnek tartják) a pozitív diszkriminációt, aminek haszonélvezői. Elvétve találni csak a liberális eszme-rendszert bírálókat a tanárok és a diákok között, sok diplomamunka ennek az eszmének a propagálása, és a tandíj sem az átlagemberre lett tervezve, inkább az „elit” gyerekeinek szól.

    A vidéki népességnek nem sokat jelent a CEU, és az Open society. A TASZ és egyéb jogvédő szervezetek (benyomásom szerint) nem ugyanakkora hévvel lépnek fel a különböző kormányok hasonló kaliberű jogsértései ügyében. Ha Pesten forradalom törne ki, a vidékiek ellenforradalmat csinálnának, és egy polgárháború sem lenne kizárt.

    Trump szerintem rühelli Sorost, neki is sok borsot tört már az orra alá, de nyíltan nem fog kiállni a CEU csesztetése mellett.

  8. 2: „Én is meglepődtem, hogy ennyi marha van, és egy szaros egyetemért képesek voltak kivonulni, amikor sokkal gázosabb kérdésekben (földtörvény, kisvasút, stadionok, kútadó, stb.),”
    Talán át kellene gondolni, hogy mi rombolja jobban egy nemzet jövőjét, a kisvasút vagy az, ha teljesen szétbasszuk az oktatást, annak érdekében hogy teljesen idióta, befolyásolható, agy mosott nemzedékeket neveljen a hatalom, olyanokat akiknek a vágyai a (zsebben levő) médiumok valóságshow-inak hülyítő tartalmát zabálják?
    A bejegyzésed alapján (2006-os vonulás, egyebek) te keményen Orbán rajongó vagy. Sápot húzol a rendszerből? Trafikos vagy?

  9. Magam is a Jobbiknak örülnék.
    Néha azért úgy éreztem, hogy a Jobbik a fedisz radikális tagozata: olyan ötleteket mondatnak ki rajtuk keresztül, amit a fidesz nem merne a népszerűség csökkenése miatt (gondolok például a paks2 vita során felmerült ötletre, hogy a lakosság bankbetéteit kényszerkölcsönbe venni míg megépül – abból építenék meg ami hülyeség lenne és át se gondolták a következményeit akár a devizatartalékra akár másra hisz abból kellene fizetni az oroszokat).

  10. Az ceu-körüli hisztéria a VÁLASZTÁSOK ELŐTT EGY évvel tudatos kormányzati lépéssorozat része. Részben kiváló létszámellenőrzés az “ellenzéki alternatíva” területén (lásd újabb vonulások), de arra is jó persze (nem is kicsit!), hogy a ma még “semleges kisemberek tömege” ez alatt az egy év alatt napnál világosabban láthassa, mi is lenne egy ellenzéki alternatíva?!? (No meg a korán elindított választási hadjárat kifárasztásra is játszik…)
    Lássuk az ellenzéki alternatívát – kiválóan és tömören összefoglalva (a bircahang.blog.hu-n):
    “ felemelnék az SZJA-t 45 %-ra a „gazdagok”, értsd az átlafizetés felett keresők számára, közben a tőkéseket terhelő adókat csökkentenék,
    lebontanák a határkerítést, s az ország iszlamista gettóvá válna, a bűnözés hatalmas méreteket öltene, megjelenne a terrorizmus is,
    minden brüsszeli felvetésre gondolkodás nélkül igent mondanának,
    mindenben kiállnának a NATO mellett, magyar katonákat küldenének harcba idegen érdekekért,
    leállítanák Paks fejlesztését, helyette lenne méregdrága zöld energia,
    bevezetnék az egyneműek „házasságát”,
    további adómentességet kapna minden nyugati befektető,
    összevesznének Oroszországgal,
    csökkkentenék a magyar béreket, a nagyobb „versenyképesség” kedvéért,
    választható iskolai hittan lenne kötelező szexuális oktatás, homokosok, pedofilek, stb. értékrendje alapján,
    totális liberális médiauralmat vezetnének be,
    az egyházak állami támogatását lecsökkentenék, ezt a pénzt homokos, pedofil, iszlamista, népellenes, stb. szervezeteknek adnák.

    Ki akarna ilyet az országban? Orbánnak van egy rakás hülyesége, de amíg az ellenzéke 10-szer annyi hülyeséget akar, ő a kisemberek választása. Ennyi az egész.”

    Van még egy év választani a semleges kisembereknek is… (A két pólus már kialakult.)
    De amíg nincs jövőképe sem az országnak sem az emberiségnek addig ez a kétséges helyzet marad. Trump körül éppen úgy mint itthon Orbán körül.

  11. 4 – imy66:
    Gondolom ezt:

    „Tibor ‘bá néha úgy érzem hogy te kvázi istenségként, (mintha az Olympus csúcsáról figyelnéd az eseményeket), mindig mindenben úgy gondolod hogy tisztában vagy a teljes igazsággal. Eltöprengek rajta hogy honnét szerzed a “betonbiztos” információidat és csak csóválom a fejem. Mert miből gondolod hogy a civil szervezetek pont úgy működnek ahogy állítod? ”

    némileg felhevült állapotban írtad. Egyszerűen nem tudsz arról, hogy mindenben, mindenki úgy gondolja, hogy tudja az igazságot. Ha egyáltalán gondol erre. Azaz a bejövő információk alapján mindenkiben kialakul egy nézet, és az csak természetes, hogy ezt helyesnek tartja. Végül is ő jutott erre a következtetésre. Ha tehát a kettőnk véleménye nem fedi egymást, akkor vagy eltérőek a bejövő információk, vagy eltérőek a kiértékelések. Meg kell tehát vitatni, amit egyébként itt teszünk a fórumon. Avval, hogy nekem esel, semmit se érsz el, csak azt, hogy megkérdezem: Miből gondolod, hogy a te információd a beton biztos?

    Számtalan posztomból világosan kiderül, hogy Orbán uralkodásának hatását azonosnak tartom a mohácsi csata elvesztésével. De rettenetesen nagy hiba lenne, ha ebből kifolyólag ész nélkül mennék neki minden egyes orbáni intézkedésnek. Már elég régen köztudott, hogy minden egyes felfordulást, tüntetést, rezsim cserét, forradalmat, stb. Soros György finanszíroz. Az is megalapozott tény, hogy a „civil szervezetek” Magyarország ötödik hadoszlopa, bár tesznek hasznos dolgokat is. És az is totálisan egyértelmű, hogy ha nem Orbán van hatalmon, akkor az arab suhancok ezerei le-fel sétálnának az országban. És én csak ennyit írtam. A problémám mindössze annyi, hogy Orbán akár veszít 2018-ban akár nyer nekünk, így vagy úgy, mindenképpen rossz lesz.

  12. Az Open Society nemzetközi érdekeket támogat, mint emberi jogok védelme, állam átláthatósága, fékek és ellensúlyok rendszere. Vagy szerintetek külföldi érdek például az emberi jogok védelme? A támogatott civil szervezetek teljesen átláthatóan működnek, keressétek fel az oldalukat, meg lehet nézegetni a tavalyi pénzügyi beszámolót.

    Évek óta rendszeres támogatója vagyok a TASZ-nak, mert olyan embereket támogatnak – főleg jogi segítséggel -, akik erre rászorulnak és védtelenek az állam arroganciája ellen. Lásd mélyszegénységben élők, akiket naponta többször is megbüntet a rendőr, mert a zsákfaluban nem a használhatatlan járdán közlekednek a babakocsival, hanem az úton.

    http://index.hu/belfold/2017/04/12/civiltorveny_ekint_helsinki_tasz_interju/

  13. 12. pepó

    „Az Open Society nemzetközi érdekeket támogat, mint emberi jogok védelme, állam átláthatósága, fékek és ellensúlyok rendszere.”

    Ezen felül Európa migránsokkal való elárasztását is támogatja, és valóban aktívan előre is mozdítja.
    Azért jó lenne megvitatni, hogy ki mennyire tud azonosulni az Open Society Fundation értékeivel a nemzetállamok, a hagyományok, a család felszámolását illetően, az 53 nemi identitással, a 3 anyás családmodellel, hatalmas, idegen kultúrájú tömegek importálásával…

    Ugyanis Az Open Societi néhány hangzatos, de semmitmondó érték hangoztatása közben sokkal veszélyesebb ideológiáknak ágyaz meg.
    Az emberi jogok meg átláthatóság ebben az esetben nem értékek, hanem eszközök, kipézézett kormányokra való nyomásgyakorlásra…
    Nézd meg az amerikai rendőrt… Előbb lő, aztán kérdez… Az amerikai hadügyminisztériumban évek óta nem volt elszámolás hogy mire költötték a pénzt…
    Őket mégse vegzálják?

  14. Valahol olvastam: Kérdezték a Sorosról szóló könyv íróját, tudna-é valami jót mondani róla? Válasz: 81 éves ( tehát, talán hamarosan elviszi az ördög ).

  15. BOSZORKÁNYÜLDÖZÉS.
    Így hívják e magyar jelenséget.

    Soros Györgynek – megengedem – hogy vannak joggal vitatható akciói.
    Úgy hírlik beavatkozik a tőkéjével egyes régiók, társadalmi folyamataiba.
    Halkan félre :
    – ilyet senki más nem tesz !
    A társadalmi folyamatok az egyes térségek változásai, állapotai, fejlődésük,nehezen áttekinthető, értékelhető többrétegű bonyolult folyamatok, ezek nem feketék és fehérek.
    Egy egyetem legeslegersősorban a tudás az oktatás a tudományos kutatás központja ,otthona, akárki is pénzeli.
    Egy kormány aggodalma egy egyetem számára és a
    „nemzetre kártékony”
    politizálásától a szóbanforgó kormányt minősíti.
    A gondolat, a tudás üldözése
    – bármilyen gondolatoké,bármilyen tudásé –
    egyértelmű szimptóma.
    Hogy milyen társadalmi betegség okozza ezt a tünetet,azt mindannyian tudjuk.
    Araszolás egy autoriter, diktatórikus és titalitárius rendszer felépítésének irányába, ahol egyedül a kormány a helyes és helytelen csalhatatlan kinyilatkoztatója.

  16. 1. egy érdeklődő

    „Nem tartom logikusnak, hogy Orbán miért most megy neki a CEU-nak… ”

    Szerintem az lehet a dologban, hogy egy évvel a választás előtt világossá vált, hogy nincs az országban olyan BELSŐ erő ami komoly veszélyt jelenthet a kormányra. Viszont kívül sokan szeretnének kormányváltást, méghozzá elég befolyásos társaságok. Ezek viszont már a demokrácián kívüli eszközöket is bevethetnek, lásd Majdan…
    Talán nem véletlen, hogy a migráció útvonalán, Macedóniában és Szerbiában is mennek a tüntetések, és Magyarország a migráció legnagyobb akadálya.
    Az sem titok, hogy a migráció legnagyobb „mecénása” George Soros a civil társaságoktól a CEU-ig mindent felhasznál tervei eléréséhez, és roppan kritikus a magyar kormánnyal szemben.
    Valamelyik ellenzéki beszélgetőműsorban hallottam, hogy a CEU-s hallgatók komoly része keleteurópában igyekszik Soros terveit végrehajtani, és a CEU-ban „képzik ki” azokat, akik szervezik a lázongásokat, és igyekeznek befolyást szerezni a régió országaiban.

    Tehát Orbán mintegy „megelőzőző csapásként” megtámadta Soros hátországát, és színvallásra késztette a szereplőket.
    Ráadásul egy szerencsétlen riportban Lendvai Ildikó azt mondta, hogy az ellenzék Sorossal van, mire azért sok ember gyomra összerándult az MSZB-ben és a Jobbikban is… Szóval… Az ellenzék miniszterelnök jelöltje George Soros lett…

    Végülis, aki most beáll kormányt dönteni, az felelős lesz a kerítés felszedéésért, és azért, hogy Magyarország ezek után migrásközpont legyen, ugyanis az biztos, hogy ebben a nekibuzdulásban Soros emberei fogják ellopni a showt…
    Ehhez viszont már a szokásosnál is jobban kell utálni Orbánt, vagy nagyon komoly pozícióra kell számítani Soros mellett.

    Tulajdonképpen Orbán akár meg is hátrálhat, mert az a kis papír igazán semmit nem változtat, amit Whashingtonban vagy New Yorkban aláírnak, de kiborult a bili, és fel lehet térképezni a társadalom Soroshoz való hozzáállását, és mostantól nehéz lesz a CEU-t vagy a KEE-t „független” egyemtemként tekinteni. Rrajta marad a bélyeg hogy liberális kiképző olyan diplomamunkákkal, mint a feminista férfiak izlandi tapasztalatai, meg hogy hogyan lettek az embercsempészek bűnbakok, meg a marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjai.

  17. 14 – Attila (PV):
    Ez a ritka esetek egyike, amikor tökéletesen egyetértek veled.

    Emberek!
    Nagyon jól tudjátok, hogy utálom Orbánt. Azt hiszitek elment az eszem? Nyíljon már ki a szemetek! Olvassátok el még egyszer a posztot, és gondolkozzatok el rajta. Minden egyes mondatnak jelentősége van.

    16 – Barcelona:
    Gábor! Az állandó relativizálásoddal teli van a tököm. te rosszabb vagy mint Tevje.

  18. Nekem ez jutott eszembe:

    „A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következő beszélgetés zajlott le:
    USA Külügyminiszter: – Mi az Önök államformája?
    Magyar nagykövet: – Királyság.
    – És ki a királyuk?
    – Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
    – Ki a kormányzó?
    – Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
    – És van Önöknek tengerük?
    – Az nincs.
    – Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
    – Nincs.
    – Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
    – Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával…
    – Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
    – Nem, ők a szövetségeseink.”

    A Department of State (USA Külügyminisztérium) elég határozottan kiált a CEU ügye mellett. Ezt Rex Tillerson külügyér, ezen keresztül Trampli akaratából és engedélye nélkül nem tehetné meg az USA külügyi szóvivője. Utálja is bármennyire Mr. Trump Mr. Sorost, most már más szelek fújdogálnak Washington D.C. -ben.

    OV egy nagy geopolitikai játszma részese, mert ezek a folyamatok nem elválaszthatóak az amerikai-orosz viszony újbóli látványos megromlásától, amely folyamatban szerintem fontos szereplőnek tarthatja magát OV. Mutatja ezt az amerikai külügy kiállása, a Yandex-es kódos dolog, meg az, hogy megint felkerültünk a világsajtó címlapjára, mint negatív példa. Megsúgom, mindkét nagyhatalom szemében egy „hasznos hülye” OV és a kormányzata, aki és ami lazán feláldozható mint a sakkban a gyalogok, ha nem úgy ugrál ahogy azt a nagyobb és erősebb fél diktálja. Most vagy elszámították magukat, vagy már csak dacos gőgből is odaszurkálunk az USA-nak, amit lehet, csak ugye az erőviszonyok…!

    A lényeg:
    „A CEU bírja az Egyesült Államok kormányának teljes támogatását. Fiona Hill, Donald Trump oroszügyi nemzetbiztonsági tanácsadója is követi a fejleményeket, és a vezetést is tájékoztatják.”

  19. 19 – Piton:
    Már hogyne bírná. A CEU azt tanítja, hogy mindenkinek kutya kötelessége betartani a PC-t. Na és mi korrekt politikailag, az ami a zsidó állam érdeke. Például muzulmán suhancok millióinak beengedése Európába, hogy szétbasszák azt (szó szerint). Orbán és bandája szétlopja az egész országot, de valahogy ragaszkodik ahhoz a helyhez, ahol megtanult kolbászt tölteni. 😀

  20. 19. Piton

    „A CEU bírja az Egyesült Államok kormányának teljes támogatását.”

    Nagy dolog.
    Az USA, ha akarja, kiizmozhatja, hogy a CEU tovább működjön, de alapvetően Orbán nem azért csapott a lecsóba, hogy legyen papírja Trump aláírásával, hanem hogy felzavarja az állóvizet a CEU körül.
    És az azért partra vetett egy két érdekes hordalékot.
    Bekerült a „diszkurzustérbe”, hogy a CEU Soros ideológiai háttere.
    Itt képzik ki azokat, akik aztán képviselik Soros érdekeit a régióban.
    Kiderült, hogy a valóban fontos és értékes oktatás mellett brutális liberális értékeket is terjesztenek az arra fogékonyaknak ( feminista férfiak, homoszexualitás és marxizmus, bűnbak embercsempészek, stb).
    És az is látszik, hogy az akadémiai körök mekkora befolyás alatt vannak…
    Én például hallottam olyanról, aki utálja Sorost, meg amit képvisel, de nem mert nem beállni a visítókórusba, mert a főnökei mind Soros palánták.

    Szóval az egész cécó roppant tanulságos volt: Mostmár senki nem fog ugyanúgy tekinteni a CEU-ra mint azelőtt.
    És ez Orbánnak sokkal többet ér, mint megnyerni egy adminisztratív szkanderezést az USA-val.
    És… az egyetemtől függetlenül, Trump vette a lapot, hogy Európában van valaki, aki bátran ki mer állni Sorossal szemben.
    Ne felejtsük el, hogy a Fehér Ház még nem szólat meg ez ügyben, csak a külügy verte az asztalt, mert őket még nem sikerült Trumpnak lecserélnie.

  21. Az elnökválasztás adta meg a lehetőséget OV-nak a CEU elleni fellépéshez, bár az utóbbi időbeli cikk-cakkra valószínűleg nem számított.
    Legszívesebben bezáratta volna, de erre kevés az ereje, a CEU-nak meg mindegy lenne, hogy pár száz kilométerrel arrébb végzi-e az ügynökképzést, de nyilván ő sem akar mozdulni. Így majd lassan elkenik az egészet.
    OV mozgásterét Izrael biztosítja. A Soros elleni fellépés ott nem vált ki rosszallást. A globalistákkal szemben valakire támaszkodni kell, Putyin ehhez kevés lenne. De veszélyes is az izraeli háttér, mert Nyugat-Európa a zsidók számára hamarosan élhetetlen lesz (a röhej az, hogy ezt pont a globalista zsidók okozzák). Tehát a Nyugat elveszik Izrael számára kivonulási háttérként, talán marad még Európa érintetlen része, ha le tudják majd nyugat felől hermetikusan zárni. Ha az sem, akkor viszont OV már nem lesz érdekes Izrael számára. Ez azért nem holnap lesz és ki tudja, addig hogyan alakul a helyzet.
    A pesti tüntetés, a képeket nézve azért eléggé belterjes, így a lehetőségei be is határolódnak. Annak idején azért sikerült még egy Kunczét találni, ma már az sem megy?

  22. Imy66, jó reggelt kívánok!
    Nem tudom, hogy mennyire vagy képben, hogy milyen egyetemek és képzések vannak magyarországon, de elárulom, hogy amit a CEU tanít, azzal Dunát lehetne rekeszteni. Közgazdaságtan, történelemtudomány, világpolitika stb. Eleve ilyen képzések szinte minden egyetemen vannak, főleg az Elte, Közgáz és Pázmány részéről. Igazából diplomás munkanélküli gyártás folyik.
    Ha olyan egyetem lenne, ami valóban hiányozna, mert értéket tanít, vagy hiányszakma, akkor én is kint grasszálnék az utcán, de nem erről van szó.

    A személyeskedést meg nem értem részedről, gondolom így éled meg frusztrációidat, sajnállak.

  23. 23: Kedves Chani, ez az egész már nem a CEU ügyről szól, nem egydimenziós ügy. Itt a mostani hatalmi rendszerből besokallt emberekből kitörő feszültségről szól az egész. Persze hogy az emberbe szorul némi frusztráció, akiről mindez lepereg az talán nagy ívben szarik az egészre, de én nem ilyen vagyok. Aggódom a gyerekeim jövője miatt, azért hogy egy, a viharos tengeren döcögő süllyedő hajón kell majd a roncsok között élni a mindennapjaikat. Mert ebből már nem luxusjacht, az egyszer biztos.

  24. 18

    Nem tudom kihagyni !
    A Holokaustot e blog hasábjain sohasem relativizáltam,
    mások megtették.

  25. Brutális (?) liberális értékek….

    A primitív férfisovén szexizmussal szembemenni igenis érték.
    A rasszizmussal szembemenni szintén érték.
    A személyiségi jogogat védelmezni érték.
    A fékek és ellensúlyok folyamatos gyengítését sérelmezni érték.
    Az agresszív nyilt buziüldőözést megállítani érték.
    A nők jogaiért kűzdeni érték.
    A begőzölt nacionalizmus nem érték, hanem veszély.
    A rasszista, szexista áthallású beszédpanellekkel népszerűséget
    hajhászni nem érték, hanem játék a tűzzel.
    A mélymagyar trianonfájlalás nem érték, hanem kártékony múltbarévedés.
    Az ellenségképek fényezése és negyedévente egy úkjabb kiállítása nem
    érték, hanem uszítás.
    A kommunistákat bűnbaknalk állítani, feszt szidalmak tárgyává tenni,
    hazugság, mert már csak az öregek otthonában van néhány haldokló
    kommunista.
    A klasszikus család megmaradása vagy eróziója, a legkevésbé ideológiák
    hatására történik annál nagyobb piacgazdasági erők hatnak itt.
    Az állam maradjon a konyhában és próbálkozzon azzal,hogy
    tisztességesen elmossa a csetreszt ez a dolga máshoz nem ért.
    Nem szeretjük a túlfejlett izmozó államot, mert nem szokott az egész társadalom a
    nemzet javára működni.
    A pc a kisebbik rossz.
    Hogy a pc főfunkciója Izrael védelme (?) lenne az talán mégiscsak túlzás.

  26. 26, Barcelona

    Igazad van, ezek értékek…
    De ezek túltolása már nem az…
    Az 53 nemi identitás már nem érték.
    A politikai korrektség címén elkenni társadalmi problémákat már nem érték.
    Nemzeti hagyományokat lenacionalistázni már nem érték…

    A sor ugyanolyan hosszú…

    Mint sok más dologban itt is az egyensúly lenne a fontos…
    Az amit ma Soros és liberalistái képviselnek, az csak egy szűk, a többségi kultúrába beilleszkedni képtelen rétegnek vonzó… Ezeknek büdös a bőgatyás tömeg, lenézik, fikázzák a hagyományaihoz ragaszkodó többséget, ennek naponta hangot is adnak, és még ők csodálkoznak, hogy nincsennek megértve.

  27. 25 – Barcelona:
    Miért? Ezt ki állította?
    Ha nem érted, amit írok, akkor kérdezz rá!

  28. 19. piton

    nekem az a véleményem, hogy pont most Trump épphogy valami kellemetlen helyzetben van, és otthon valakik megszorongatták kicsit a golyóit. az embereit sorozatosan leváltatják, nagyon valószinű, hogy szűkül a mozgástere. az amerikai-orosz csúcstalálkozó még nem jött össze, pedig az oroszok mindent megtesznek érte, ehelyett Sziriát támadták cirkálórakétákkal.
    Sorost és a mögötte/mellette állókat nem szabad lebecsülni, hiszen pár itteni hozzászóló is vesszen Orbánt kiállt, függetlenül attól, hogy helyette most csak százszor rosszabb lehet. ezek az emberek összekeverik a realitást az álmokkal.

    azt a tipusú szöveget sem venném túl komolyan, hogy „Amerikából aggódva figyelik a fejleményeket” – ez ugyanis azt is jelentheti, hogy a nagynéném macskája aggódva pillantott a tévére. hivatalos rosszallás kifejezetten a Trump adminisztrációtól nem érkezett, csupán pár üres frázis.
    azt sem szabad elfelejteni, hogy ha Magyarországon valaki konfrontációt akar, akkor Washingtonban egy újság lehoz egy (megrendelt és kifizetett) cikket (amit ott kb. 5 ember olvas el), és a magyar média kész tényként közli – hovatartozástól függően, – hogy most pedig jön a nagy dá-dá ..

  29. 28

    Kedves Tibor bá’

    „A CEU azt tanítja, hogy mindenkinek kutya kötelessége betartani a PC-t.
    Na és mi korrekt politikailag, az ami a zsidó állam érdeke”

    Ezt nem lehet nem érten, ha értem akkor miért kérdezzek vissza ?

    Szerintem – a tévedés jogát fenntartom – ott is zsidót látsz ahol
    csak rövidmetélt van.

  30. Ilyen perpatvar általános a magyar családoknál is, akkor szokott előfordulni, ha szűkös az anyegin. Itt is ez a helyzet, beleestek ugyanabba a hibába, mint az elődjük: engedve a társadalmi nyomásnak aránytalanul felemelték a béreket a közszférában, a nyugdíjakat. A családi adókedvezmények, egykulcsos adó, etc., sokba fáj. Úgy gondolták, hogy a gazdaság majd utoléri. Ez azonban csak részben jött be. Sajnos.

    Bár tudom, ezzel a megtanulhatatlan magyar nyelvvel, ezzel a sokszínű társadalmi szerkezettel nehezen lehetne jobban tenni a dolgokat…, talán kicsit túlhegyezett már a magyar gazdaság, merev, kevés bent a tartalék, ha valami gond lesz.
    A kapitalizmusban pedig a „gond” adott, ez nem tervgazdaság.

  31. Ide másolok pár sort a Nyirkai jóslatból, mindenki saját értelmezése szerint használhatja:

    A rátarti úr napszámért kunyerál.
    Már mindent elkótyavetyéltek.
    Csak alantas szolgálatok maradnak,
    égbekiáltó árulások.
    Lesznek, kik alattomos ellenséggel
    fújnak egy követ.
    Bevezetik a hét tevét,
    hogy az innen köpködhessen lángot –
    a bikát nyergelõ asszonyra.
    Ebből belviszály is támad, meg külsõ viszály is.
    A Kost Áldozó
    két fia tovább marakodik.
    A tevék magyar hajcsárai
    Manó bõrét húzzák Krisztus képére,
    hogy megtévesszék a népet,
    és aranyra válthassák a félhold csillogását.
    Ők a Kost Áldozó, tevét nyergelő
    fiát segítik,
    más magyarok meg a másikat.
    Kettészakad a nemzet,
    lángra lobban az Ország.
    A lángot vér oltja.
    Magyar magyart gyilkol,
    de a bika hátáról is ide lőnek.

    Tovább is van, de kb ez fedi le a mostani történelmi eseményeket.

  32. Imy66
    Mi is aggódunk a jövő miatt, de azon leginkább úgy tudunk változtatni, ha a szűkebb környezetünben kezdünk, mert a mostani politikai palettán balf@szok vannak az összes oldalon. Ha párt alakul valahol, akkor rögtön megjelenik a tőkés, aki majd dirigál, és ha nem úgy táncolnak, ahogy fütyül, akkor jön a karaktergyilkosság.

    Régebbi, de sajnos még mindig aktuális kis szösszenet a vezérről és slepjéről:
    https://www.youtube.com/watch?v=97JldvdBkgw

  33. 30. Barcelona

    „ott is zsidót látsz ahol csak rövidmetélt van.”

    Ez jó… Tibor bá’ nem látja a zsidótól a Sorost !

    Tudom, a dolog komplexebb annál, hogy egy jó kis antiszemitázásba bele lehessen gyömöszölni, de el kell ismerni, hogy van az egész hisztinek egy kóser zamata a nemzetállamok felszámolásával, a keresztény gyökerű Európa szétzilálásaval…
    A mostani liberális ideológia nem egy tipikus népnemzeti program… ugye?

  34. Valószinü pénzt kaptak, máskor is volt 5000seket nyomtak a markukba csak menjenek.

    1, nem csipem OV-t
    2, lányom és lányunokám van nem kivánok pepita dédunokát bármily aranyosak is!
    3, az ellenzék minden arabot négert betelepitene!
    4, emlékezzünk csak a tocsik ügytől a többire is, nagy külömbségek nincsenek…libást hány öngyilkosság terheli
    5, undoritónak tartom a libsik sodomai magatartását gender göndör vagy a franc tudja miket
    6, jelentem kisember vagyok kb 100körüli nyugdijjal de mind lopott eddig ha üres zsebü kerül oda az tán nem fog??? DE!

    És végül ne felejtsük el: a törököt a velencei fuggerek pénzelték a felvidéki aranybányák koncesszios jogait akarták megszerezni, napoleont szintén bankárok pénzelték mert a monarchiát akarták megdönteni a 1-2 vht Roschildok rokiferik pénzelték mert ez volt az érdekük. Ukrajnai majdant szintén.

    Miből gondolná bárki azt hogy ezt nem ugyan azok pénzelik? soros roschild tag.

    Csak amennyit innen alulról felfelé tekintve látok.

  35. Senki sem lehet próféta az óhazában, még Soros sem.
    De érdeklődve várom – lehet nem egyedül – az Open Society féle nyugatos kísérletet, amely világban békésen megfér egymás mellett a muszlim sharia és a genderi „tolerancia” 🙂

  36. 35. Kékavian
    „Valószinü pénzt kaptak, máskor is volt 5000seket nyomtak a markukba csak menjenek.”
    A korábbi ötezres fizetésről milyen forrásod van? Szerintem most nem kaptak pénzt, hanem saját felindulásból mentek. Az más kérdés, hogy kaptak/kapnak ösztöndíjat, munkabért, de arról úgy vélik, hogy megdolgoztak érte.

    „emlékezzünk csak a tocsik ügytől a többire is, nagy külömbségek nincsenek…”
    Emlékszem. 800 milliós sikerdíjat kapott, mert a kormány és önkormányzatok közt közvetítéssel elérte, hogy az (ki tudja, a jövőben mikor kifizetett) adósságok helyett azonnali, de kisebb kifizetéssel beérjék az utóbbiak. Ez nem ugyanaz a kaliber, mint ami most megy, ráadásul őt azonnal kicsinálták, míg a Fidesz magasról szarik a kiderült ügyekre, Polt Péter elszabotálja a számonkérést, az oknyomozó sajtót ellehetetlenítik…

    „mind lopott eddig ha üres zsebü kerül oda az tán nem fog??? DE!”
    Egyetértek, viszont nehezíti a lopást (bár a hatékony kormányzást is), ha egyik pártnak sincs abszolút többsége, de legalább nincs kétharmada.

  37. Soros, Nem Soros
    Éppen le…rom
    A kormány a nagy „állami” tüntetésekre (békemenet) busszal vitte vidékről az embereket hogy elegen legyenek. Állami rendezvényeken fizetett „tapsolókat” alkalmaztak. Most nem akarják elhinni hogy ez nem Soros által szervezett tömeg, hanem egyszerűen elég volt, kezd betelni a pohár. Most sok sok embernél elérték az ingerküszöböt…Senki se szereti ha folyamatosan hülyének nézik, egy ideig legyintenek, de most már kezd elég lenni.
    Fiatalokkal meg mellé nyúltak. Az internet korosztálya nagykorú lett, őket nem olyan könnyű megvezetni… Illiberális állam nem jöhet létre unión belül… Minél jobban erőlteti Orbán annál nagyobb lesz az ellenállás.. Demokratikus országban akarok élni nem királyságban.. A kormány pengeélen táncol , még ha nem is veszik tudomásul, ha rendőrök beindulnak, akár mert provokálják őket, akkor robbanhat a puskaporos hordó.
    Orbánnak 1 dologban adok igazat, a migránsokat meg kellett állítani, annyira más kultúrával, értékrendel rendelkeznek hogy veszélyes lett volna ha szervezetlenül „átvonulnak” az országon… Ugyan akkor értem Merkelt is… (én Németországban élek, dolgozom jó pár éve, most készülök hazaköltözni végleg) Kell a vérfrissítés , ha a migránsok még nem is akarnak , tudnak dolgozni, de a gyerekeik már integrálódni fognak, legalábbis ez a terv… Pár hét és otthon vagyok, és ha kell menni tüntetni (nem fizikai harcra gondolok) akkor megyek én is, elegem van Orbánból, Kövérböl , Lázárból Semjénből Kósábol, elegem van a gátlástalan lopásból. És azonkívül hogy volt barátnőm 1 évig élt Kanadában mint cserediák, Soros alapítvánnyal került ki, semmi közöm Soroshoz… A baj az hogy nincs hiteles politikus ellenfele Orbánnak . Aki vállalná az már „bizonyitott” aki meg hiteles az meg nem vállalja. De valamit tenni kell mert ez így nem mehet tovább…

  38. Mindig is lesz, mindig is volt korrupció, lopás. De ilyen szervezetten, ennyire pofátlanul , hogy ennyire az a rendszer része legyen a lopás ,azt csak a fidesz tudta összehozni…
    plusz az egészségügy, amit ott folyik az gyilkosság…Vagy igy akarják megoldani a nyugdij kérdést/problémát… Külföldön dolgozom, beteg voltam, otthon meg tudtam fizetni műtétre azt professzort aki azon a területen profi…Ha a rendszerben mütöttek volna, most jó eséllyel (75%) rokkantnyugdijjas lennék, igaz azért élnék.. Az a baj hogy az elmult 10 + külföldön eltöltött év után más szemmel látok, látom hogy lehetne máshogy is. Pl engem még német rendőr nem vegzált , pedig ugye auslander vagyok. otthon ha nem volt meg a napi büntetés szám akkor… Es amit nem tudnak otthon az az hogy én korosztályom még ugyan haza akar menni… De a fiatalok már nem , kihozták családot, és itt telepednek le.. „Az összeszerelő üzemmé tesszük az országot, alacsony bérekkel ide csaljuk a multikat” vissza ütött….az ország több mint 10 százaléka kivándorolt és nem is nagyon fognak hazamenni.. Mert itt nem holnapról hónapra élnek, évente el tudnak menni nyaralni…Nem gond új kocsit venni egy szakmunkásnak, Más az életminőség, és még rá is szolnak a németek az emberre hogy lassabban , nyugodtabban, mert nem lesz ereje munka utánra…. Nincs 12 órázás, nincs szombat , vasárnapi műszak, és mégis közel 2000 euró a fizu…(szakmunkáról beszélek, nem betanitott hentes) . Engem nem érdekelnek a zsidók, a váltóm pl, mohamedán és nagyon profi szakember és jó kolléga. Nem szempont a hovatartozása, vallása.
    Mikor beléptünk az unióba , ugy reméltük hogy lassan utolérjük ausztriát, ehelyett egy ideje hátrafele megyünk… Eljutottam én is addig a pontig hogy elég…Nincs mese , ki kell menni az utcára ha nincs más megoldás..
    Nem kell Soros, meg a (papir)repülöje. Menni fogok én magamtól is tüntetni a kormány ellen…

  39. Nem a CEU-ról szól a hír, de megmutatja, hogy milyenné válhat a liberális dogma-rendszer, ha a társadalomtudományok nem a valóság leírására, hanem befolyásolására törekednek.

    http://mozgasterblog.hu/blog/liberalis_velemenyfolyoso
    „Ellinor Grimmark hazájában nem gyakorolhatja hivatását, ugyanis a svéd kórházak nem alkalmaznak olyan szülésznőt, aki nem vállalja, hogy terhességmegszakító műtétekben is közreműködik. Pedig a magas színvonalú egészségügyi ellátórendszeréről híres Svédországban komoly gondot okoz a szülésznő-hiány. Vallásos meggyőződése miatt Ellinor Grimmarknak mégis a szomszédos Norvégiában kellett munkát vállalnia, ahol már közel 200 újszülöttet segített a világra – sok esetben svéd nők gyermekeit, akik éppen a svédországi szülésznő-hiány miatt választanak inkább norvég kórházakat.”

    „Miután az ügye országos nyilvánosságot kapott, Ellinor Grimmark első számú közellenséggé vált Svédországban. Egy televíziós műsorban például a „nők elleni elnyomás globális hullámának részeként” jellemezték a szülésznőt, egy feminista írónő pedig arról elmélkedett, hogy „az abortuszellenes nézeteket vallókat visszamenőleg kellene abortálni”.”

  40. A nyugathoz nem tudunk felzarkozni rajtunk kivul allo okok miatt.Ezt kene tudomasul venni vegre akarki lesz kormanyon .Most csak ket gazdasagi tenyt emlitenek :eloszor is a kelet-kozep europai terseg allamai elol a fejlodo vilag oriasai Kina India stb olyan fejlodest produkaltak mely elveszi a levegot.Az un harmadik ipari forradalom gyoztesei lettek velunk ellentetben.Tovabba az uj negyedik ipari forradalom -mesterseges intelligencia;robotok alkalmazasa megujolo energiaforrasok…teren sem tudunk veluk versenyezni hiszen nincs mire alapozni.Az elozoek miatt is.Maradnak a berek szolgaltatasok azon a szinvonalon ahogy most de sorolhatnank milllio kovetkezmenyt akar politikait is Orban vegul megbukik majd es Vona mar nem lephet a helyere a szelsojobbot viszont sikeresen megosztotta de majd jonnek masok hiszen ha az anyagiakban nem lehet elore jutni majd az lesz a fontos ami meg megmaradt es bizony tenni is fognak erte nem ugy mint 2006ban sokkal durvabban .Az ellenseg megfoghato lesz propaganda szuksegtelen .Sokan varnak erre az idore ….nem minden fiatal gondolkozik ugy mint Soros szellemiseggel kapcsolatos erok iranyzatok

  41. 38. andrasc

    „Pár hét és otthon vagyok, és ha kell menni tüntetni”

    Szíved joga, de azt azért tudod, hogy ha ez a társaság fogja leváltani Orbánékat, akkor seperc alatt felszedik a kerítést, elárasztják az országot feketékkel ( Igen, meg lehet oldani, hogy itt maradjanak… csak itt tudják felvenni a pénzt, stb), letolják a torkunkon az 53 nemi identitást, és gyakorlatilag minden külföldi tulajdonba fog kerülni… Nem… az új kormány nem fog lopni. Ők majd megelégszenek a 30 ezüsttel. Teljesen legálisan fogják külföldi kézbe adni az országot.
    Itt olyan minta Open Society ország lesz, hogy a fal adja a másikat.
    Azt is látni kell, hogy a nyugati EU-s országok is nagy szarban vannak, és valódi gyarmatbirodalom híjján csak a keleti blokk az, amiből táplálkozhatnak… És fognak is.

    Szóval… Hajrá Soros országáért !!!!

  42. 42 – Attila (PV):
    Persze itt nem lehet élni. De hol lehet? Mondjuk ott, ahol az újságok nem azt írták, hogy Asszad gázzal támad saját népére, hanem azt, hogy Washington megbízottjai kreáltak egy hamis látszatot, ami jó ürügy volt egy totálisan illegális rakétatámadásra. — csakhogy ilyen ország nem létezik Irán, É.Korea, Oroszország és Venezuelán kívül. Franciaország, ahol te élsz, semmi körülmények között nem ilyen.

  43. 43. Tibor bá’

    „Franciaország, ahol te élsz, semmi körülmények között nem ilyen. ”

    Nem tudom…
    De azt igen, hogy az állam sorban vásrolja felfelé az üres ingatlanokat ITT AZ UTCÁNKBAN és feketéket telepít beléjük, és hogy a körzetben most avattak fel egy mecsetet, és az ületben, ahova rendszeresen járunk már rászólnak a nőkre, ha rövidújjú pólóban vagy szoknyában mennek be…

    Lehet, hogy a Nutella itt finomabb, de nekem egyre keserűbb…
    A feleségem most adta be a magyar állampolgásági kérelmét….

  44. Re:40 Jani

    Történet nagyon „vicces”, jellemzi a liberális gondolkodás paradoxonait…
    Kis mellékszál a saját életemből. Feleségem 3. nőgyógyásza az, aki végre olyan szellemiségű(nő amúgy), aki kb hasonló értékrendet képvisel, mint mi.
    Elvből nem végez abortuszt, nem akar belenyúlni a szülésekbe császárral, hogy több pénzt kapjon(OEP/hálapénz), hagyja a nőket természetes módon szülni, és csak akkor avatkozik be, ha orvosilag indokolt, plusz nem nézett UFO-nak, mikor úgy döntöttünk hogy otthon szülünk… Abortusz kérdés azért is érdekes, mert bár nem beszélgettem vele a vallási meggyőződéséről, de gyanítom hogy nála abortusz egyenlő a gyilkossággal. Hozzáteszem a karmikus törvényekben valóban így számolódik el az a bűn, megértem hogy nem akar tömeggyilkos lenni…
    Ritka madár az ilyen orvos…

  45. 40: Igazából tök meg tudom érteni, hogy nem akar abortuszokban közreműködni, én se akarnék. Csak ha tudta, hogy ezzel a hivatással, munkakörrel együtt jár, hogy időnként ilyet is kell végezni, akkor miért ezt választotta… Persze lehetne azt, hogy a többi melóban részt vesz, csak ezekben nem, de ha mondjuk ő van ügyeletben amikor orvosi okokból szükséges valakinél azonnal abortálni, akkor mi történne? Keresztény hitébe az belefér, hogy az anya életét is veszélyeztesse, mert nem hajlandó közreműködni, inkább hívjanak be valakit, aki épp pihenőidejét tölti?
    Vagy őt nem lehet (egyedül) beosztani ügyeletre emiatt? Szívjanak csak a többiek az ügyeléssel…

    Mellesleg, ahogy nézem a vallási elköteleződése addig nem terjedt ki, hogy a I. Timóteus levél 2:9-et megtartsa: „Hasonlatosképpen az asszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magokat; nem hajfonatokkal és aranynyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel,”.
    https://www.premier.org.uk/var/ezdemo_site/storage/images/media/images/premier-news-images/christian/ellinor-grimmark-main/27138224-2-eng-GB/ellinor-grimmark-main_article_image.jpg

    Szóval cherry pickingel a vallási szabályok között, hogy kihúzza magát a munkaköre azon része alól, amit nem akar csinálni… Vajon a nővérképzőn tiltakozott-e, hogy csak férfiaktól kapjon oktatást, mert az I. Timóteus levél 2:12 azt is kimondja: „A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak”. 😉

  46. 46. Avatar
    Szerintem az anya életének védelmében megtenné, de ezt inkább tőle kéne megkérdezni. Én vallási előírás nélkül is elfogadnám, hogy valaki az élet tisztelete miatt nem hajlandó (egészségügyileg indokolatlanul) abortuszt végrehajtani, főleg egy olyantól, aki letette a hippokrateszi esküt. („Hasonlóképpen nem segítek hozzá egyetlen asszonyt sem magzata elhajtásához.”) Az is lehet, hogy amikor elkezdte a képzést még nem volt kötelező a szülésznőknek bárkit abortálni.

    Nem lehet valaki modern ember és vallásos egyben? Szerintem néhány ultraortodox hívőn kívül mindenki cherry picking-el a szabályok közül, hogy mit tart valóban indokoltnak, mit tud az adott korban, környezetben tartani, és az ember esendő, bűnbe esik. Pl. a muszlimok közt is vannak alkoholisták, én már jó néhánnyal berúgtam.

  47. Jani, értem én az abortusz elleneseket, de azt is meg kellene érteni, hogy ha az abortusz nem lenne legális, akkor illegálisan végeztetné el, aki akarja, és van pénze, vagy akár öngyilkos is lehet, ha kilátástalannak ítéli a helyzetét. Vissza lehet tekintetni az elmúlt évszázadokra. Nem hiszem el egyébként, hogy van olyan nő, aki pszichésen nem sínyli meg ezt a döntést, de el kell hinni, hogy van olyan helyzet, amikor nem tehet mást.
    A hippokratészi eskü ősi szövegére meg nem kellene hivatkozni, a modernizált változatban a magzatelhajtás tilalma nem szerepel, joggal (ld. fent).

  48. 48. Ivett
    Itt nem arról van szó, hogy tiltsák be az abortuszt, hanem hogy egy szülésznek joga van-e ahhoz, hogy ő ne hajtson végre abortuszt.

    Kb. mint a viccben a bácsi, aki nem ellenzi a homoszexualitást, csak kötelezővé ne tegyék.

  49. Nyilván van olyan helyzet, amikor szükséges az abortusz. De azért nem hinném, hogy ez lenne a legmegfelelőbb módja a születésszabályozásnak. Lehetne pl. hatékonyabb az örökbeadási-fogadási rendszer, erre kialakított szülőotthonokkal. Meg lehet, hogy hímsoviniszta vagyok, de nekem nagyon nem tetszik az „én testem, én döntésem” hozzáállás. Ha már egyenjogúság, akkor miért csak a nő dönt a közös magzat megtartásáról vagy elvetetéséről?

  50. 50: „miért csak a nő dönt a közös magzat megtartásáról vagy elvetetéséről”

    Ne légy már ilyen álnaív. A legtöbb abortusz azért van, mert a pasi hallani sem akar a gyerekről.

  51. Szerintem tudomásul kellene venni, hogy a „modern” születésszabályozás egy átgondolt politikai terv része, a könnyített abortusszal együtt.

    1969-ben Dr Richard Day tartott egy előadást, aminek a részletei csak lassan és későn szivárogtak ki. Ebben körvonalazta hogy hogyan lesz megváltoztatva a társadalom.
    Többek között ezeket a témákat tárgyalta:

    kötelező sterilizálás
    Fogamzásgátlás
    Eutanázia
    Családok csökkeő jelentősége
    Divat és szexualitás
    fluoridálás (fogkrém, stb)
    Genetikailag módosított szervezetek (GMO) növények
    Homoszexualitás
    Lombikbabyk
    Élettér és Agenda 21
    Média és szex
    Új nehezen diagnosztizálható és kezelhetetlen betegségek
    Népességszabályozás
    Szexuális nevelés
    A rák gyógyításának elnyomása, mint népesség-szabályozás

    A második téma kapcsolódik ide, amiben arról van szó, hogy ki kell alakítani oyan szexuális kultúrát, aminek nincs köze a gyermeknemzéshez, és olyan gyermeknemzési gyakorlatokat kell létrehozni, aminek nincs köze a szexualitáshoz.

    Sajnos csak angolul van link: a szöveghez.
    https://henrithibodeau.wordpress.com/2015/06/08/back-in-1969-dr-richard-day-made-some-astonishing-predictions-about-where-the-world-would-be-today/

    Akit érdekel, Drábik (lassan és terjengősen, de magyarul ) elmagyarázza a lényeget:
    Írd be a gugliba:
    „Dr. Drabik János: Sex és az új világrend – Dr. Day előadása Pittsburgh-ben ”

    Szerintem túl sok „véletlen” egybeesés van ahhoz, hogy összeesküvés elméletként a szőnyeg alá seperjük.

  52. Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Egy nőnek 100 százalékos joga van a saját testéhez, ebbe senki és semmi nem szólhat bele. Egy abortuszban se a vallás, se az állam nem szólhat bele. Egy egészségügyi dolgozónak, intézménynek körtelessége minden olyat elvégezni, amire van képesítése. Aki nem hajlandó ebben részt venni az ne menjen nőgyógyásznak, szülésznőnek. Az abortusz társadalmilag nem kívánatos, de ezt más, elfogadhatóbb eszközökkel kell foganatosítani. Például család segítés, családi pórlék, egyéb más kedvezmények.

  53. 47: Ja, igen az eredeti Hippokratészi esküben benne van a magzatelhajtás végre nem hajtása… Meg az eredetiben „a gyógyító Apollóra, Aszklépioszra és Hügieiára és Panakeiára és valamennyi istenre és istennőre” esküsznek, viszont kétlem, hogy egy állítólag mélyen keresztény ember is így tenné le az esküjét.
    A magyar egyetemeken se az ókori eskü változatot használják:
    http://www.szakorvosi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=194:eskue
    Gondolom a svédeknél is van 1-2 változat, lövésem sincs, hogy az ő általa letett esküben mi lehetett.

    A cherry picking-elés viszont nekem elég jól mutatja, hogy valójában nem a mély vallásossága miatt nem hajlandó abortálni, hiszen a vallása egyéb parancsait prímán le tudja szarni. Jó kifogás sose rossz, a vallásra hivatkozva meg jó rég óta el lehet érni kiváltságokat…

    49: Persze, meg miért ne lehetne joga a(z állami szakrendelésben dolgozó) nőgyógyásznak, hogy vallási okokra hivatkozva csak 18-30 éves lánykák nuniját legyen hajlandó vizsgálni?
    Ha van egy (államilag szabályozott) munkakör, akkor vagy hajlandó betölteni azt, vagy nem. Olyan szerintem nincs, hogy a munkakör feladataiból is cherry picking-eljük, hogy mi az amit inkább mégse csinálunk, de a sztenderd fizut azért elvárjuk. Egy magánklinikán valószínű lehet ilyen rugalmas hozzáállással alakítani a dolgokat, ahol nincs olyan sztenderdizálás, mint az állami rendszerekben.

    50: http://ateistamembazis.hu/?p=9783
    🙂

  54. Tibor bá’, ha van külföldi előfizetőd, akkor téged is betiltanak/átvilágítanak/vegzálnak, mivel idegen hatalmakat szolgálsz, és kormányellenes tevékenységet folytatsz.
    Ennyi erővel.

  55. 55 – Majszó:
    Ez úgy hülyeség, ahogy van. A külföldön élő Nagy Jóska nem „idegen hatalom”, nem szolgálom, és főleg nem folytatok kormány ellenes tevékenységet. Amit teszek az, élek a véleményszabadság jogommal.

  56. Mivel én a CEU valós működési elvét nem ismerem, nem tudok érdemben hozzászolni. Sorosozni sem fogok,mert szerintem egyetlen milliárdosnak nem lehet akkora hatalma, hogy európai szabadon választott kormányokat buktasson meg. Ezt el lehet játszani a közel keleten, ahol viszont nagyhatalmak feszülnek egymásnak teljes katonai és titkosszolgálati hátterükkel,nem pedig Putyinok, Trumpok, Erdogánok, és legfőképpen nem Soros Györgyök. Egyik nagyhatalom mögött sem egyetlen személy áll, hanem egy komplett kormányzó és döntéshozó testület. Ha mégis, akkor azt önkényuralmi személyi kultusznak hívják. Aszad megbuktatása vagy támogatása nem egyetlen személy érdeke,hanem országok érdeke. Tulságosan beengedtük az összeesküvés elméleteket, és a világhatalmi, pár személyből álló irányítói közösséget a felfogásunkba. Nálunk egész egyszerűen arról van szó, hogy a FIDESZ, ha valami fölött nincs,illetve nem lehet befolyása, akkor azt minden áron el akarja tüntetni.

  57. Ezt én így nem tudtam volna megfogalmazni, ezért idézek belőle. Nehéz, mert egészében teljes, de a mérete miatt nem akartam bemásolni.
    Gondolom nem haragszol, ha fideszes propaganda anyagot nem engedek leközölni. Nem azért mert fideszes, hanem azért mert egy cseppnyi igazság sincs benne, és ezzel az értelmes emberek idejét pocsékolni bűn lenne. – Tibor bá’

  58. 49, 53.
    Egyetértek Tibor bával.
    Szakmai/emberi szempontból értem a dilemmát, de szerintem sem válogathat a szülész/szülész asszisztens, egyszerűen nincs rá lehetőség egy munkahelyen, hogy valamit valaki ne csináljon meg, ha ért hozzá (de persze azért dolgozik ott ahol, mert igen), nem lehet úgy beosztani a dolgozókat, és nem is lenne igazságos (nyilván senki sem örül ilyen melónak, még ha egészségileg indokolt is).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük