(2125) Háborús riasztás

Tibor bá’ online

 

Ha Amerika megtámadja Észak Koreát abból még nem lesz III. világháború, de csúnyán sülhet el. A nagy kérdés, hogy megtámadja-e? Szerintem az esély 99 %. Miért?

Nem teljesen alaptalanul, Észak Korea szálka Washington szemében, aminek alapos okai vannak. Észak Korea jelenlegi diktátora Kim Dzsongun viszont nem kispályás játékos. Zokszó nélkül likvidál bárkit, aki útjában áll. Piszok reálisan látja a világot, és persze Washington politikáját is. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy a Földön csak annak az országnak van biztonsága, amely vagy Amerika „szövetségese” (magyarul vazallusa), vagy rendelkezik atombombával. Észak Korea esetében ez azt jelenti, hogy, vagy egyesül Dél Koreával az amerikai elgondolások mentén, vagy pedig ellenség marad az 1953-ben megkötött fegyverszünetnek megfelelően. Nem csoda, hogy Kim Dzsongun-t a fene eszi, hogy legyen saját atombombájuk. Néhányat már fel is robbantottak, és hordozó rakéta megalkotása terén is elég jól haladnak. Magyarul már csak egy lépésre vannak attól, hogy ICBM segítségével atombombát küldjenek Amerika földjére. Nyilvánvalóan ezt Amerika nem engedheti meg. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy Washington rá akarja venni Kínát, hogy közös erővel beszéljék le Észak Koreát a további lépésekről, amelyek lehetővé tennék atombombát hordozó rakéták elindítását Amerika nyugati partjai felé.

Kizártnak tartom, hogy Kim Dzsongun kötélnek álljon. Akkor pedig Amerikának nincs más választása, mint Kim Dzsongun megöletése, amit egy speciális kommandó végezhetne el, amiről napok óta van már szó. Én lennék a legjobban meglepve, ha ez sikerülne. Ha nem sikerül, vagy elvetik a tervet, akkor tényleg nem marad más hátra, mint háború egy olyan országgal, ahol több mint egy millió katona áll fegyverben, és 64 éve harckészültség van érvényben.

És az 1 % esély? Nos, Kínának egy ilyen háború nem lenne az ínyére. Ezért Kína mindent meg fog tenni, hogy Kim Dzsongun-t meggyőzze az atom és rakéta kísérletek leállítására. Nem lehetetlen, hogy sikerül, de ennek esélye nem több egy százaléknál.

___________________________________________________________________________

Ha hasznosnak találod ezt a honlapot, vagy az egyik-másik posztot, gondold át, talán adakozással hozzájárulhatnál a honlap fenntartásához, bár milyen kis összeg is segítség: OTP 11773030-00271383, de van lehetőség PayPal igénybevételére is. Kattints a Donate/Támogatás fülre.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

66 gondolat erről: „(2125) Háborús riasztás

  1. Az elképzelhető, hogy az esetleges támadás miatt Kína is abba lendülne az USA ellen, de ez inkább csak ürügy lenne nekik.
    Igaz, hogy egymillió katonája van a szerintem elmebeteg Kimnek, de ezeknek a katonáknak nincs rendes ellátmányuk (hátországuk), ha jól tudom az ország tetemes része éhezik, és az iparuk is elég pocsék. Az összes erőforást a diktatúra fentartásába ölik, így jóformán csak a vezetőknek és családjuknak van életük, meg azoknak, akik a hadseregben vannak. Ha hadba küldené a katonáit a diktátor, akkor odahaza szabadulna el a pokol.

  2. Hát persze…Kb. minden héten van egy ilyen bejegyzés, amiben „húú mostmár akkor tényleg vége mindennek, háború lesz, klímakatasztrófa lesz,ez lesz, az lesz…”. És ez így megy már évek óta (nem csak itt, rengeteg weboldalon). Miután csak nem akar megtörténni a megjövendölt esemény, arra szoktak hivatkozni a szerzők, hogy „én azt nem mondtam mikor, majd valamikor…”.
    Aztán persze nem következik be majdhogynem semmi…Őszintén…Nem unjátok még?

    Itt ez a poszt is, 99%, hogy háború lesz Észak-Kórea miatt.Szerintem meg 1% esélye van ennek és 99% annak, hogy minden úgy folytatódik tovább, ahogy eddig.

    Úgy gondolom, hogy a kommentelők imádnak rettegni, a post szerzője pedig rettegtetni. Csodálatosan kielégíti a kettő egymást.

    Röviden ennyi a véleményem.

  3. 4-mervo:
    Szerinted ezt meg lehet unni? 😀

    Örülünk a véleményed ismertetésének, de szerintem valamit nem gondoltál át, pedig írtam, és érdemben nem védted kik. Ha a dolgok így mennek tovább, Észak Koreának lesz néhány atomtöltete és ICBM rakétája, hogy célba juttassa amerikai nagyvárosokba. Nos, ebben az esetben Washington mit fog tenni. Az a Washington, amely ezt nemzetbiztonsági veszélynek fogja fel, és amely ennél kisebb „bűnökért” is lerohant országokat, legalább ötvenet a II. a világháború óta. – Szóval várok tőled valami reális washingtoni ellenlépés felvázolását.

  4. 2. Chani
    Szerintem, a népesség nagyja részben agymosott, részben fél a megfigyeléstől, és még nacionalista is, akiknek a fő ellenségképe az USA. A civilek is tornáznak, gyakorlatoznak, mentálisan is készülnek rá, hogy megtámadják őket. Az éhezések talán ritkábbak, mint régen, és azok legalább hozzászoktatták a népességet az ínséges időkhöz.

  5. A teljesség igénye nélkül az elmúlt 100 év termése, amikben az Amerikaiak tevékenyen részt vettek. I. világháború, II. világháború, Haiti amerikai megszállása, Dominikai Köztársaság amerikai megszállása, Koreai háború (1950), Libanoni háború (0958),Disznó-öbölbeli invázió, Dominikai háború, Vietnámi háború (1965) Grenada Amerikai megszállása (1983) Panama Amerikai megszállása (1989) Öböl háboró (1990), Haiti megszállása (USA), Iraki háború, Boszniai háború, Koszovói háború, Afganisztáni háború, Szíriai háború, Líbiai intervenció (USA), Ukrajnai háború. Közben még volt kettő városra atombomba ledobása is.

  6. Chani!

    Ne haragudj, hogy ilyet írok, de szerintem ha agymosottságról beszélünk, az inkább rád illik, ahogyan olvasom a hozzászólásaidat koreával kapcsolatosan!
    Lerí’ rólad, hogy a mindenkori mainstream média napi olvasói közé tartozol!
    Honnan veszed ezeket a baromságokat amiket firkálsz? „diktátor”, „éhezés”,”elmebeteg Kim” stb. Azért mert ezt írják , és teszik mindennap eléd a cionista szennylapok? Menj oda, és utána írd meg a tapasztalataidat, vagy beszélj olyanokkal, akik jártak már ott, mint mondjuk legutoljára Edvin Marton hegedűművész, akinek nyilatkozatát szinte mindenhol dugdosták hazaérkezte után a híres nyugati „demokratikus szennymédiák”! De máshol is tudsz tájékozódni a radikális oldalakon e témakörben! Ne Vujity Trutymó legyen az etalon..
    Nem állítom, hogy minden „klappol” náluk. De tegyük hozzá, hogy nem is hagyják őket élni a megszorítások miatt! És borítékolni lehet azt is, míg nem exportálják oda is a „demokráciájukat” hamburgerék, nem is fogják addig békén hagyni őket!
    Nagy falat lenne Észak- Korea tegyük hozzá az orosz, és kínai „anyáskodás” mellett…

  7. 9. Ada
    Ez is kicsit túlzás. Az odalátogatóknak legtöbbször Patyomkin-falvakat mutatnak. Gondosan ellenőrzik, hogy hova mennek, kikkel találkoznak, és azok mit mondanak.

  8. Meglepődésemre Tibor bá’ blogján háborús riasztásról olvasok reggel mikor megnézem, majd a DailyMail online kiadásában olyan elemzést látom, hogy vajon mi történne, ha New York kapna egy adagot nukleáris bombákból és az emberek elkezdenének kiszámíthatatlanul össze-vissza rohangálni, tevékenykedni – mint a mérgezett egér. És emögé még valós vett hasonló helyzetből származó tapasztalatokat is betesznek a modellbe.
    Nem tudom ezt mennyire lehet káosszal modellezni, milyen eredménye lesz ennek a vizsgálatnak, mégis egy pszichológiai előkészítést látok a MSM részéről a háborúról.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4327280/Scientists-simulate-nuclear-attack-New-York.html

    Nem olvastam még hasonló megalapozott átgondolt kezdeményezésről.

  9. 8

    “Cionista, mainstream szennylapok ”

    Ime egy jellemző mondatrész attól, aki abszolút és objektív értője és értékelője a világ eseményeinek.

    Óh érzelem, értelem , jószándék, hitelesség szent orákulumai kurucinfo és társai !

  10. Kim Dzsongun nagyapja idejében jártam Észak Koreában.
    Egész röviden. Mindent ő talált fel, ill. az ő iránymutatása szerint készült.
    Ez alatt azt kell érteni, hogy a költészettől a magasépítésig minden belőle fakadóan jött létre. Múzeum látogatás. Köszöntésünkre odarendelt kisgyerekek zászlót lobogtató sorfalai közt mentünk be a múzeumba, amit szintén a Kim Ir Szen nagyvezér elnök elvtárs útmutatása szerint építettek. Természetesen róla szóltak a múzeumi tárgyak.
    Mentünk színházba. Előadás közben érkeztünk. Az első sort felállíttatták és mi leülhettünk. Tíz perc után kimentünk a teremből.
    Edvin Marton. Lelke rajta, hogy odament és amit mondott Észak Korea-i helyzetről.

  11. 8. Ada
    Nem tudom, hogy te beszéltél-e koreaival, vagy kínaival, esetleg voltál kint az országukban, de elárulom, hogy érdekes a gondolkodásmódjuk. Én eddig csak kínaival beszéltem, azt hiszik, hogy ők szarták a spanyol viaszt, hogy az ővéké a legnagyobb és legütöképesebb hadsereg, ráadásul 5 milliárdan vannak (ezt egy itteni kínai próbálta velünk elhitetni).
    És a történelem tudásuk is elég érdekes. Pl. amikor Xiangban (1998) megnéztük a terrakotta hadsereget olyan vad meséket kezdett mondani az idegenvezető, hogy majdnem felröhögtünk tőle, de az érzékeny kis lelke miatt nem tettük. Szerintük az ellenséges imperialisták rabolták ki az országot, tették tönkre, nyomorba taszítva őket, de a hős Mao megakadályozta a gazokat, mindent neki köszönhetnek. A mai napig sorban állnak a sírjánál (bebalzsamozott testénél), hogy virágot vigyenek neki. Olyan tisztelete van, amit mi idehaza elképzelni se tudunk. Csoda, hogy a császári palotát, vagy a Nagy Falat nem a Mao számlására írják.
    Na most ha ilyen Kína, akkor el tudom képzelni, hogy milyen lehet Észak Korea.

  12. „A nagy kérdés, hogy megtámadja-e? ”

    „Klasszikus” értelemben nem fogja megtámadni.

    Az egyértelmű, hogy az É-Koreai formálódó atomütőerővel kell valamit kezdeni, mert egy dilis diktátor kezében nincs jó helyen semmilyen ‘rakétaindító gomb’.
    Viszont egy klasszikus háború a rezsim felszámolását is jelentené, ami után valamit kezdeni kellene az észak-koreai lakossággal is (hogy ne haljanak éhen…). A két Korea egyesítése is szóba jöhetne, aminek a legnagyobb ellenzője viszont pont Dél-Korea lenne.

    Ami a legvalószínűbb, irányított (precíziós) rakéta /vagy egyéb/ csapásokkal szétrombolni a kutatóbázisokat és kinyírni a koreai tudósokat. Ehhez valószínűleg meg kell szerezni Kína jóváhagyását, ami szerintem nem lenne lehetetlen. Nekik sem igazán tetszik, ami É-Koreában zajlik.
    Persze egy ilyen művelet után automatikusan „háború” törne ki É-korea és az USA között, csak éppen nem volna hadszíntér… Az atomfenyegetettség hosszú időre megszűnne, amerikai áldozat nem lenne, és a diktátor is a helyén maradhatna és továbbra is ‘rendet’ tartana /feltéve, hogy az ‘USA’ tanult az iraki példából…/.

    Bár, kicsit továbbgondolva, egy ilyen esetben az történne, hogy Észak-Korea azt támadná meg, akit meg tud – vagyis Dél-Koreát. Ahol viszont óhatatlanul az USA-nak hagyományos eszközökkel is közbe kellene avatkozni, hogy megvédje D-K-t.
    Akkor mégis csak háború lesz… 😉

  13. 14. Chani

    ” Szerintük az ellenséges imperialisták rabolták ki az országot, tették tönkre, nyomorba taszítva őket, de a hős Mao megakadályozta a gazokat…”

    Pedig nem volt messze a valóságtól.
    A két ópiumháborúban a britek tönkreverték a kínai hadsereget, mert azok elsülyesztették az egyik ópiumszállítmányt. Ez után semmi sem állta útját annak, hogy a britek elárasszák ópiummal egész Kínát és két generációt tegyenek tönkre, miközben akadálytalanul rabolták csontra az országot.
    Először Maonak sikerült életet verni az országba, és megalapoznia azt a fejlődést, amiben 20 év alatt vagy 500 millió embert vakartak ki az abszolút nyomorból…
    Igaz, Mao túltolta a biciklit, de korrigáltak, és a fejlődés folytatódik…

  14. 15:
    Eszme futtatásodban teljesen kihagytad, hogy ma már Észak Korea rakétával atom töltetett tud például Los Angelest fölé juttatni, és ha Amerika nagyon ugrál ezt meg is teszik.

  15. 15.
    Az ópium háborúk 1840-1860 között voltak, Mao egy kicsit később élt, és szerintem ő is elég nagy kárt okozott, többek között az értelmiség kivégzésével.
    Egyszerűen a vezetés meglopta/tönkretette a népet, ahogy ez ment a többi komcsi országban is. El is húzott tőlunk a nyugat, kínától meg Japán.

  16. 17: „ma már Észak Korea rakétával atom töltetett tud például Los Angelest fölé juttatni”

    Eddig én azt olvastam, hogy a koreai rakéták kivétel nélkül a Japán-tengerbe potyogtak eddig. Onnan még azért elég messze van Los Angeles. 🙂

    Másrészt, pár darab rakétát röhögve leszednének az amcsik.

    Reálisabb, amit az utolsó bekezdésben írtam – hogy felmelegítik a koreai háborút… Szöult tényleg el tudják érni rakétával, de szerintem atomot oda sem mernének dobni, nemhogy az USA-ra.

  17. 15. Chani

    „Az ópium háborúk 1840-1860 között voltak, Mao egy kicsit később élt…”

    Igaz… De az ópiumháborúk hatására az átlagéletkor 35 év volt Kínában, és csak extrém erős módszerekkel lehetett kiverni az egész társadalomra ható drog-függést meg az ebból adódó bűnözést… nem véletlen volt Kína egyenlő a lepusztultsággal, szegénységgel. Ha valaki, Tibor bá’ a megmondhatója, hogy mennyire rühellem a kommunistákat, és Mao se szívem csücske, de szerintem érthető, hogy a Kínaiak nagy része tiszteli, mert talpra állította az országot a végzetes lecsúszásból, és megduplázta az átlagéletkort.

  18. 19 – Observer:
    A 4 darab 1000 km után a Japán tengerbe landolt rakéta nem teszt volt, hanem figyelmeztetés. Nem lennék nyugodt, ha történetesen Los Angelesben élnék, Tokióban meg pláne.

  19. ? lehetséges, hogy a háttérhatalom kényelmesen hátradőlve nézni azt, hogy mi történik az Észak-Koreai kísérleti lombikban, hiszen „ők” már megvalósították azt amire odaát csak vágyódnak… 0 önálló gondolat, totális kontroll, és vágyakozva vizsgálgatják a modellt ?

  20. A több link miatt moderálás alatt lévő hozzászólásomhoz kiegészítésül: Az USA-ban is megszólalt a vészcsengő, de egy-kettő dolog miatt. Az egyik a miniatürizált töltet, de erre mindenki számított. A másik, az a szárazföldi TEL indítós Musudan IRBM sikeres tesztelése volt. Igaziból ez a fő ok. Hisz ez egy szilárd hajtóanyagú konstrukció. Komplexebb rakétatechnológia, nagyobb rugalmasságot, jobb tárolást biztosít, és egy igen nagyfokú minőségi ugrást jelez az Észak-Koreaiak rakétaiparában. Még csak egyszer reptették, de jól jelzi, hogy a korábbi ránézésre is nagyipari gányolásnak tűnő, folyékony hajtóanyagú Taepodong-1 és 2 vonulat valószínű technológiai szintlépés miatt süllyesztőbe kerül, max. további tesztek és műholdkilövésekre még jó lesz. A Musudan vonal megy majd tovább, és a KN-08/KN-12 szintén szilárd hajtóanyagú ICBM jelenti majd a jövőt. Nagy összeggel mernék fogadni, hogy az épp aktuális hírekben szereplő rakétamotor teszt pont ehhez a komplex nehéz ICBM -hez kapcsolódik, ugyan úgy, mint az eddigi 20-40 kt közötti robbanófejek (ezt miniatürizálták sikeresen) utáni tervezett új teszt, amit 200-300 kt közé prognosztizálnak az építkezések mérete alapján. Ezek hatására kezdett az USA akár megelőző háborúról is értekezni.

  21. „Ha Amerika megtámadja Észak Koreát abból még nem lesz III. világháború…”
    Szvsz. még a fordítottjából se lenne – leszednék azt a néhány parittyáját még a fele táv előtt, már 10 éve felkészültek az ilyen kamikázé akciókra: http://nol.hu/archivum/archiv-24142-13425
    Persze nem verték nagydobra hogyan áll a globális „vaskupola” – sejtésem szerint azóta is költöttek rá egy keveset abból ami megmaradt a kosztpénzből…

  22. 17: Nem eszik olyan forrón a kását. Persze törekednek egy 8000-11.000 km közötti hatótávú ICBM kifejlesztésre, de ez még odébb van az Észak-Koreaiaknak.
    Maradjunk a realitások talaján, az USA támaszpontok esetében max. Guam, Dél-Korea, és Japán területe van jó eséllyel veszélyben, jobban mondva lesz pár éven belül. Az atom robbanófejet miniatürizálják, idénre jutottak el egy kezelhető mérethez, de ez még nem illeszthető egyik rakétára sem biztonsággal. Jó, illeszthető, csak még nem tesztelték le…, szóval ahhoz kell még 1-3 év nekik, hogy atomtöltettel felszerelt rakétáik legyenek. Idén a Musudan IRBM szárazföldi verzióját is tesztelték sikerrel, ez a rakéta nagyjából készen van, csak még nem rendszeresítették. Nagy valószínűséggel a rendszeresítésük 1-2 éven belül nagyobb darabszámban meg fog történni. Egyszerre két verzióban: tengeralattjáróról és szárazföldi mobil indítóból bevethető verzióban.
    A fejlesztés alatt álló KN-08 azaz a Rodong-C lesz az a rakéta amitől majd lehet tartani, igaz ezt 6000-9000 km hatótáv közöttire becsülik, még nem tesztelték.
    Több linket teszek be, lehet csemegézni. (Majd Tibor bátyám egy idő után kiengedi a hozzászólásom.) Igen, ha így megy tovább és az üteme nem csökken max. 5 éven belül egy ténylegesen érinthetetlen, bevethető nukleáris töltetekkel felszerelt ICBM -el rendelkező ország lesz Észak-Korea.
    Az egyszerre hadrendben lévő 4 db Rodong IRBM -et (hatótáv kb. 1300 km) kilövünk teszt és demonstráció is volt egyben, Japánig bőven elröppentek volna, viszont csak 3 rakéta. A negyedik valószínű műszaki hiba miatt jóval korábban csobbant.

    http://blogs.reuters.com/data-dive/files/2015/04/NKoreaMissiles040915.jpg

    http://static6.businessinsider.com/image/5637bb81bd86ef20008c6953-2626-1898/ms-2016-north-korea-missiles-map.jpg

    https://missilethreat.csis.org/wp-content/uploads/2016/08/North-Korean-Missiles.jpg

    http://www.rand.org/content/dam/rand/www/external/research/primers/estimating-north-koreas-nuclear-range.jpg

  23. 10 .
    Jani!
    Egyetértek Veled, de ez mindenhol így van a világon. Amikor mondjuk Putyin ideérkezett őt sem vitték el a józsefvárosi gettótelepek környékére, hogy csak egyet említsek a pesti nyomortanyák közül! Amikre nem igazán lehetünk büszkék mint „modern nyugat”! Ózd? MIskolc?..Soroljam? Vajon hány hajléktalan fetrenghet a saját ürülékében Phenjanban a metróalagutakban, és aluljárókban pesthez viszonyítva?
    Annyi azonban biztos, mindent elkövetnek Észak-Koreával szemben, hogy a nyugat negatív színben tüntesse fel az agymosott nép előtt, ami tegyem hozzá érthető, mivel szálka a szemükben s az is látható, hogy nem tettek le a megtámadásukról!
    12.
    Többet nem bírtál kierőlködni magadból Barszi? Amennyiben a „radikális” neked a Kurucot jelenti, nagyfokú szegénységi bizonyítványra, és tudatlanságra vall! Önelégült fikázásod helyett esetleg a fenti írásról valami?!..
    14 Chani!
    Szerintem ne vegyél ki ilyen apró töredékeket Kínával kapcsolatban! Ezek több ezer évvel ezelőtt már olyan dolgokat alkottak, és használtak, amiről a világnak,- benne Európával- fogalma sem volt, de nem is lehetett függetlenűl attól milyen szegénység volt azokban az időszakokban.. Hogy miket hablatyolt, és hazudozott össze az idegenvezető nem tudhatom, de ha elmégy egy mai lézerjankó-féle sajtótájékoztatóra, vagy kormánybeszámolóra, hidd el übereli az előbbit..

  24. 9, Ada: „Menj oda, és utána írd meg a tapasztalataidat”

    Te már voltál É-Koreában, hogy ennyire ismerni véled az ottani ‘valós’ helyzetet?

    Mert azért elég jól lehet extrapolálni az egykori magyar viszonyokat – Rákosi rendszer, csak nem 7, hanem 70 éven keresztül… ráadásul nyakon öntve a keleti fanatizmussal.

  25. Érdekes, Tibor bá, én épp fordítva látom É-Koreát.

    Megtehették volna, sőt akár most is megtehetnék, hogy több másik távol-keleti kommunista országhoz hasonlóan szépen felhagynak a kommunizmus legsötétebb gyakorlataival, konszolidálják a helyzetet, elkezdik hagyni élni a népet, és abbahagyják az ellenségeskedést mindenki mással.

    Azt is megtehetnék nyugodtan, hogy ahogy eddig is, megmaradnak szépen nyugiban a Föld legpokolibb, legsötétebb lyukának. Eddig se rohanta le őket Amerika, pedig bármikor megtehette volna.

    De ezzel az ugrálással, hogy atombombát gyártanak, meg ICBM-et hozzá, elérik, hogy a megfelelő időben megsemmisítsék őket – egy lépéssel a ténylegesen működő atomrakéta kifejlesztése előtt. Mert azért az utolsó lépéstől most még távol vannak.

  26. 29 – Ábel:
    Északi és Dél + USA háborúban áll csak 1953-ban tűzszünetet kötöttek. Ha Észak nem fegyverkezett volna, mint kis őrült, és nem lenne egy millió ember fegyverben, és nem lenne több ezer nehézágyú beásva a délre néző hegyekben, már rég nem léteznének. A világon mindenki tudja (be is írtam a posztba) vagy USA vazallus, vagy atom fegyver birtokosa. vagy az USA rendszert vált (és vazallussá tesz), esetleg visszabombáz a kőkorszakba. Ez ma a realitás.

  27. 4.: Hány olyan nem usa vazallus ország is van amelynek van atombombája amit célba is képes juttatni az usa területén? Van egy-kettő…

    Szóval csak a rendszeres rémhírkeltéseid heti állomása ez a poszt, semmi más. És a rettegők kajálják még mindig…vicc az egész.

  28. Amerikának úgy kell É. Korea, mint egy falat kenyér. Ha a két Korea egyesülne, húzhatna is el a térségből, onnan kezdve nem tudná felügyelni Dél Koreát, Japánt, Oroszország keleti felét.

  29. 31 mervo: nem rémhírkeltés ez. Csak szórakoztatás.

  30. üdv.
    Észak-Korea vezetője kisfiú, de nagyfiút szeretne játszani, ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a vadász 6 éves gyereke kicseni az apja puskáját és lövöldözni próbál.
    Kim dzsong un azért fegyverkezik, mert fél, hogy az amerikaiak megtámadják. Ha eljut arra a szintre, amit az Usában veszélyesnek látnak, akkor hirtelen a jóképű koreai vezető el fog halálozni, vagy katasztrófa lesz a koreai atomerőműben, esetleg a koreai atomtudósok hirtelen öngyilkosok lesznek, furcsamód mindegyik.
    Ha mégis megtámadnák az Usát, Észak-Koreából egy atomtemető lenne, Kína pedig egy lépést sem tenne…

  31. 35 – Bazs:
    A probléma az, hogy az ilyen mervo félék nem értenek angolul. Aki ért, annak meg nem hisznek.

  32. Inkább az 1700 évekére! Az ellenfél tényleges atomtámadások nélküli kvázi a középkorba visszalökő HEMP támadás része az amerikai, az orosz, és a kínai katonai doktrínának is.

  33. 35: Csak úgy megkérdezném, hogy az utóbbi években hány ilyen rémhírt tettél közzé?

    Találati arány? kb. 100/0

    Erről ennyit…

  34. 38:
    Akkor nem marad más mint megkérdezem, ha ez a véleményed akkor minek jársz ide ilyen szorgalmasan?

  35. 40-Observer:
    A 24.hu-t nem tartom autentikusnak. A közölt fénykép pedig egyértelműen szerkesztett.-

    „North Korea may have conducted several missile launches, Kyodo news agency reported, citing a source from Japanese government.”
    vagyis: Japán kormány forrásokból származó hírt közöl a Kyodo hírügynökség, ami szerint Észak Korea végrehajthatott [vagyis feltételes mód] néhány rakétakilövést.

    „According to reports, the missiles were launched from the coastal region near the city of Wonsan. — A jelentés szerint a rakétákat a tengerparthoz közel elhelyezkedő Wonsan városból lőtték ki.

    There was an information that the launches of the missiles, the type of which was not immediately known, were a failure, the news agency reports. — Volt egy olyan információ, ami szerint a rakéták – melyek típusa még nem ismert – kilövése kudarcba fulladt, jelentette a hírügynökség.

  36. 41: „A 24.hu-t nem tartom autentikusnak.”

    Jelen esetben ez nem releváns, mert az egész sajtó tele van a hírrel…. 😉

    A cikkben szereplő kép pedig ‘illusztráció’ – máskor oda is szokták írni, valamiért most nem tették. Viszont korábbi cikkek illusztrálásához is használták vagy ezt, vagy ehhez nagyon hasonlót.

    De ami a lényeg – az észak-koreaiak elég messze vannak még attól, hogy Los Angelesre lőjjenek ki rakétát. És egy távol-keleti háború kirobbantásához ez nem is szükséges, elég, ha elérik Japánt, és/vagy Dél-Koreát.
    De magam részéről továbbra sem gondolom komolyan, hogy Kim Dzsong Un háborút akarna – amit akar, az az elrettentés attól, hogy őt megtámadják.

  37. 42 – Observer:
    „De magam részéről továbbra sem gondolom komolyan, hogy Kim Dzsong Un háborút akarna – amit akar, az az elrettentés attól, hogy őt megtámadják.”

    Ezzel tökéletesen egyetértek. Én amondó vagyok, hogy ha Washington továbbra is úgy ragaszkodik a „nemzet biztonsághoz” ahogy eddig tette, akkor kénytelen lesz Észak Koreát megsemmisíteni.

    „Jelen esetben ez nem releváns, mert az egész sajtó tele van a hírrel.” Már hogy ne lenne releváns? Nálam nagyon is sz ámít, hogyan van egy hír megszerkesztve (és mivel illusztrálják) mert ez nagyon is befolyásolja az olvasókat (és mint látható téged is). A 24.hu jelentésből az jön le, hogy ezek a balfasz észak koreaiak sehol sincsenek a rakéta technológiában. Hejehujahaj! Én nem lennék ilyen nyugodt, ha Los Angelesben lenne a családi házam.

  38. 43: „A 24.hu jelentésből az jön le, hogy ezek a balfasz észak koreaiak sehol sincsenek a rakéta technológiában.”

    Miért, neked van ettől eltérő és hiteles információd? Amúgy sem arról van szó, hogy „sehol sincsenek”. Fejlesztenek gőzerővel, de egyelőre ezek a rakéták nem érik el Amerika partjait.
    De ha van ezzel ellentétes bizonyítékod, én könnyen meggyőzhető vagyok. 😉

    /Privát véleményem, hogy ezek a katonai fejlesztések sokkal inkább a Kim klán hatalmának a megszűnését, mint annak fennmaradását segítik elő hosszabb távon. Addig pattognak, amig valaki tényleg lekever nekik egy maflást, mert Kína sem fog a végtelenségig a hátuk mögött állni. Teljesen más a gazdasági-politikai helyzet ma, mint a koreai háború idején volt./

  39. 44 – observer:
    A „hiteles információ” hiánya egy nagyon jó vita érv, ha nem egy ledobott atombombáról van szó, de itt most a tét olyan nagy, hogy a legkisebb esélyt is komolyan kell venni.
    Kína abban érdekelt, hogy minden úgy menjen tovább, ahogy eddig ment, mert a hátsó udvarukban minden változás csak rosszabb lehet. Például igen közeli amerikai jelenlét.

  40. Több német forrás szerint Németországban Húsvétkor háború várható.
    Tegnap mozgósították a tartalékosokat és osztották ki a fegyvereiket.
    Bár Kínához semmi köze a topic címéhez van.

  41. 46: Verekedés lesz a húsvéti sonkáért… 😉

  42. Nem tudom az iszlámhitűek szeretik-e a húsvéti sonkát, szerintem nem.

  43. 48: Ha a sonkáért nem is, miatta még verekedhetnek…

  44. 46: Ja, mint ahogy már tavaly összeomlott a Deutsche Bank, ugye? Meg a többi légbőlkapott rémhíreid… Csak ránézek a nickedre és tudom hova tegyem a mondanivalódat. Egyébként te azonosulni tudsz azokkal a humbugokkal, amiket itt terjesztesz? Értelmes emberek vitafóruma… ilyen hozzászólásokkal öcsém a Lipóton a helyed. Gyakorlatilag 100 százalékos találati aránnyal nyomod a sületlenségeket. Azért ez is valami.

  45. 50 – vasgyuszi:
    „Az értelmes emberek vitafóruma” feliratot mindenki másképp értékeli. Olyanok is vannak, akik úgy akarnak értelmesek lenni, hogy beiratkoznak. 😀 De a többség úgy, hogy odafigyel, mit ír.

  46. Az viszont megér itt egy említést, hogy az USA olyan repülőteret lőtt Szíriában, ahol oroszok is vannak (ma reggel mondták a Kossuth rádióban)

  47. 53:
    Meg bizony. Ráadásul előtte az amcsik kreáltak egy alibit. Gáztámadás! Hogy ennek semmi értelme, hogy ezzel Asszad katonailag nem ér el semmit – ez mind nem számít. Ez egyszerűen egy ürügy. Izraeli érdek, hogy Szíriát fel kell darabolni. Nem ment a kreált felkelőkkel, majd most megy közvetlen beavatkozással. De OK, Asszad gáz vetett be. Ehhez Amerikának mi köze van? Elvileg Szíriában felkelés, polgárháború van. Sok százezer halott után most 72 hulla miatt kell kiszélesíteni a konfliktust? – Kíváncsi vagyok mit lép Putyin? Valószínűleg semmit . még nincsenek teljes mértékben felkészülve.

  48. Ez az Asszad? Hát nem becsempészte a felkelők raktárába a vegyi fegyvert? Pedig ők ilyet biztosan nem kaptak. Különben is, milyen illetlen dolog fegyverraktárt bombázni.?
    De hol volt az orosz légvédelem? Tudatosan félrenéztek?

  49. 56: „Tudatosan félrenéztek?”
    Itt a lehetőség, hogy emeljék a tarifát…

  50. Moszkva felfüggesztette a szíriai katonai légi bevetések biztonságának szavatolását célzó orosz-amerikai memorandum hatályát – közölte pénteken Moszkvában Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, továbbá az ENSZ BT összehívását kezdeményezi az Orosz Föderáció.

    Az utóbbi maga a show, látványos, de eredménye úgy sem lesz; de az egyezmény felfüggesztése még okozhat galibákat a két nagyhatalom között!

  51. Mindenesetre a feltevés, hogy Trump hajlamos az oroszokkal történő megbékélésre szertefoszlani látszik.
    Habár a cikk szerint a neokonok aknamunkájukkal kényszerítik bele a helyzetbe…

  52. Ma az USA masszív rakétatámadást intézett az oroszok által támogatott Asszad serege ellen, merthogy Asszadék vetették be szerintük a vegyi fegyvert. Ezzel Trump bátyánk szépen betagozódott Obama szíriai politikájába, sőt még túl is tett azon.

    Ennyit az amerikai politikai változásokhoz fűzött reményről, meg orosz-amerikai közeledésről.

  53. 50 vasgyuszi: a Deutsche Bank már zombi, már semmi sem segíthet rajta. Amiket beírok azért teszem, mert elég – sőt több valóságtartalmát látok, hogy érdekes lehet másoknak is.
    Köszönöm az elismerő gondolataidat. Jót mosolygtam most ezen.
    A rendszerváltást jó ideje tologatják, mert néhány nagypénzes még nem készült fel rá.
    Ilyen körülmények között mást nem lehet tenni, mint figyelni és készen állni.
    A legújabb hírt, amit megjelentettek nem is írtam: egy hozzám hasonló aggódó ember Nissan 15-re teszi a rendszerváltást, ami jövő keddre esik.
    (A hírek amiket benyögök – különösen a németeket – ottani szakmai stábtól „lopom”, a Deutsche Bankot pedig mint írtam: már ma zombi.)
    A médiában megjelent hírekkel ellenkezőleg a pénzügyi válság nemhogy nem fejeződött be, hanem szerintem még el se kezdődött úgy igazán.
    Most látom a mai false-flag támadásra hogy elkezdett felmenni az arany ára. Ez az érdekes hírforrás nekem a nemzetközi helyzetről és nem az amerikai médiák hírei.
    Ha a (pénzügyi) rendszerváltás minden résztvevője felkészült, akkor megtörténhet ez a rendszerváltás.

  54. 61:
    Üdv.
    A Deutsche Bank az igazi nagybankok közé tartozik, too big to fail esete. A veszélyességét növeli, hogy irgalmatlan nagyságú derivatívát görget maga előtt, egy cikkben olvastam régebben, hogy értéke a derivatíváinak az eu gdp-vel közel azonos.
    Ha ilyen nagybankot hagynak csődbe menni, akkor egy újabb pénzügyi válságot okozhatnak.
    bocs, de ezt belinkelem:
    http://www.hetek.hu/kulfold/201610/megmenekul_e_az_orias_hullamvasuton_a_deutsche_bank

  55. 62:
    „(Németország éves GDP-je 3 ezer milliárd euró). ” ?????

  56. 63.:

    a lényeg, hogy a deutsche bank bedőlése olyan pénzügyi cunamit okozhatna, ami felelevenítheti a lehmann-csődöt és ez nem érdeke senkinek…

  57. Senkinek sem érdeke a Deutsche Bank bedőlése. Vagy találni tán valakit. Akinek a pénzügyi rendszerváltás megindulsa érdeke lenne.
    Nem is a pénzügyi oldalról tartom sebezhetőnek a DB-t, hanem a nemesfémüzleteinek révén. Ha szükséges a Bundesbank/EKB annyi eurót nyom amennyi kell. Ezzel a pénzügyi oldalról élhetne tovább a DB. A törést az ezüstnél várom, amibe belebukhat a DB. Fizikai ezüstöt nem nyomhat egy központi bank sem.
    A legtöbb ezüstöt meg Kína felvásárálhatta már tavaly a JP Morganon keresztül.
    Ott számítok bicsaklásra akár TBTF akár nem.

  58. Igaz, hogy pénznyomással az ECB akármennyi eurót tud nyomni, csakhogy a Deutsche Bank adósságstruktúrái, derivativái nem fizetnek vissza annyi pénzt az kölcsönzőknek, hogy elég legyen az ő adósságaik kifizetésére. A FED nagyából a QE-k segítségével az amerikai derivatívák által megkövetelt igazi pénz mennyiségének eddig ötvenedét nyomta a kereskedelmi bankok részére, Hasonlóan a deutsche bank helyzete is tragikus lehet nemcsak nemesfémeknél. Egyszerűen nincs elég jegybankpénz a gazdaságban.
    Az 1:50 amerikai adatot James Rickards könyvéből olvastam. Meglepő, de nincs elég pénz a gazdaságban.

    Rickardst idézve: „In small stages, short-term creditors decline to roll over financing facilities, banks refuse to lend to other banks, accountants require write-downs, and the global system tips into deleveraging. ” Hosszútávú kölcsönöket rövidtávú értékekkel szeretnének fedezni és nem jön össze a kereslet és a kínálat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük