(2116) Innen-onnan

Tibor bá’ online

 

Ma pontosan hat éve, hogy Fukushima felrobbant, pontosabban a földrengés miatt bekövetkező cunami elöntötte a létesítményt, lehetetlenné téve a reaktorok hűtését, aminek következtében három reaktor (a négy közül) leolvadt. 80 km-es körzetben ember részére lehetetlen az élet. A folyamatosan keletkező radioaktív vízzel nem tudnak mit kezdeni, hatalmas tartályokban gyűjtik, és folyamatosan építik a tartályokat (meddig? 1000 évig?) Az átfolyó talajvíz radioaktívvá válik és folyik a tengerbe. Ezt akarták megakadályozni egy „jégfallal”, amit meg is építettek 100.000.000 $ költséggel, de nem állítja le a szivárgást. Napokon belül egy újabb robotot küldenek le, legalább azt szeretnék megtudni, hol van a fűtőelem tömeg.

_________________________________________________________

Soros György, hazánk leghírhedtebb fia, 35.000.000 $-t adott (kb. 1.000.000.000 Ft) az ACLU-nak (American Civil Liberties Union = Amerikai Civil Szabadság Egyesülete), hogy szervezzenek „forradalmi tiltakozó csoportokat” Néphatalom elnevezés alatt. De sok millió dollárt adott más baloldali szervezeteknek, hogy pereljék be Donald Trumpot. Sorosnak az a célja, hogy átalakítsa az amerikai igazságszolgáltatást. Ismert eszköze a „Nyitott Társadalom Intézménye”.

_________________________________________________________

A NOAA CLIMATE PREDICTION CENTER jelentése szerint 2017 tavaszán (északi félteke) marad az ENSO-semleges állapot, de egyre nagyobb az esélye annak, hogy őszre bejön az El Nino állapot.

_________________________________________________________

Március 6-án Az IBM bejelentette, hogy a megépített kvantum számítógépét (IBM Q), ősztől az Interneten keresztül, bizonyos díj ellenében, igénybe lehet venni. Nem lesz gyorsabb, mint a hagyományos számítógépek, legalább is még nem. Azonban a rendszer nagyon fontos a jövőbéli piac megteremtéséhez.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

27 gondolat erről: „(2116) Innen-onnan

  1. Soros Györgyről jut eszembe ……….

    Kinek, kiknek az ellenfele, ellensége, joggal ostorozza e a Fidesz és Dicső Diktátorunk és tetemes adóforintjainkból finanszírozott médiája reggel délben és este ?

    ( az imperializmus csahos kutyája , rémhíreket terjesztő ellenforradalmár, klerikális népbutító olyan áthallásosak , ezek a jelzős szerkezetek)

    Vajon nem megszokott jelenség e a demokráciák életében, hogy ilyen olyan szponzorok, ilyen olyan pártoknak vagy mozgalmaknak erős hátszelet biztosítanak.

    Jogos e csípőből gyűlölni, szitokszóvá tenni, a liberálist , a polkorrektet, a kozmopolitát a zsidót ,a baloldalit ?

    Jogos e mindent dícsérni, ami globalizáció ellenes, elzárkózó, nemzeti antikommunista, jobboldali,Európai Unió ellenes ?

    Vajon ezek a felsorolt fogalmak lennének e ,az előnyös, hátrányos, haladó, maradi
    pozitív, negatív választóvizei ?

    Vajon nem populista leegyszerűsítés e ez, a szövevényes és bonyolult tények realitások meghamisítása ?

    Kicsoda Soros György és mit akar ?

  2. 1:
    Miért kell azt állandóan nagydobra verni, hogy képtelen vagy kiigazodni abban a világban, amibe közel 70 éve beszülettél?

  3. 1. Barcelona
    Én meg már nem bírtam a civil szervezetek korlátlan migránspárti hisztériáit, és írtam egy kommentet az Amnesty International Magyarország Facebook oldalára:
    „Én csak azt szeretném egyszer látni, hogy a bevándorláspártiak részéről megfogalmazódna egy koherens, hihető, és nem tragédiával végződő jövőkép, ahol világosan leírják a saját látomásukat, amely nem azt a sötét és vészterhes képet mutatja, amelyre a mostani események utalnak. Mert szép dolog az emberi jogok védelme, de ha az hosszabb távon a befogadó ország belső viszonyainak szétrombolásához, a bevándorlók saját kultúrájának erőszakos terjesztéséhez vezet a befogadók kárára, akkor nem lehet kapaszkodni valami életidegen széplelkűségbe, különben a mai vészjósló világpolitikai események azt sugallják, hogy el leszünk söpörve a saját hazánkban. És az szorul magyarázatra, hogy ezt hogy nem akarják egyesek látni? Miben bíznak? Milyen pozitív fordulatban, amely megállítja a folyamatot? Nem látják, hogy egyes nyugati országokban már kettészakadt a társadalom, és a bejött muszlim gyökerű népesség akarja maga képére formálni Európát? És ez a folyamat csak egyre fokozódik? És boldogan alávetik magukat ennek a tendenciának? Vajon mi lenne az az optimista forgatókönyv, amely szerint az egészből jól jövünk ki? Mert még ilyent nem láttam!”
    Erre egy komment következett, amelyben valaki támogatóan úgy reagált, hogy hiába teszek fel ilyen kérdéseket, úgysem kapok rá választ, mert nem tudnak rá reagálni érdemben.
    Erre folytattam egy újabb kommenttel:
    „Én rendszeresen próbálok a nyugati médiában is keresni ilyen értelmű elemzéseket, amelyek legalább elvileg megpróbálnának festeni egy pozitív jövőképet a jelen folyamat végén. Ilyen egyszerűen nincs, vagy csak én nem találok rá egy ilyen elemzésre. Hálás is lennék, ha valaki belinkelne egy ilyen anyagot. De mintha a liberális oldal sem tudna ilyen elemzést produkálni, csak az emberi jogok védelmével takaróznak. Miért baj az, ha a bevándorlókat először átvilágítjuk, és csak azt engedjük be az ország területére, aki valóban jogosult rá? Létezik olyan helyzet, mikor két fél jogai közül valakié sérülni fog, vagy az európai lakosság fog szenvedni a jogalap nélkül beszabadult migránsok akcióitól, vagy a bevándorlónak kell elviselni a bejutás feltételeinek vizsgálati procedúráját. Szerintem annak kellene többet eltűrnie, aki befogadásra vár (ellátás mellett), nem annak, aki elszenvedi annak következményeit. Az európai terrorakciók áldozatai annak köszönhetik sorsukat, hogy országok szűrés nélkül beengedtek minden migránst! Az ő jogaikat senki sem figyelte…”

    Mára az én kommentjeim ott maradtak, de minden válasz nélkül, viszont a tegnapi támogató kommentelő hozzászólása egyszerűen eltűnt… Tehát figyelnek a kommentekre, de arra reagálnak, amire akarnak, az én kérdéseimet igaz, nem veszik le, de hallatlanná teszik…
    Ez azt sugallja valóban, hogy ők sem tudják a válaszokat, csak mennek a meghirdetett jelszavak mentén.
    Érdekes, azokra a kommentekre, amelyekben a kommentelő logikai hibát követ el, jogosan támadható, arra azonnal hevesen reagálnak, kiokítják őket jogszabályokra hivatkozva.
    Az enyémre – néma hallgatás…
    De tényleg, úgy szeretnék már látni valami biztató narratívát, ahol a másik fél ideológusai megpróbálnának meggyőzni róla, hogy a félelmeim alaptalanok, mert a jövő, ahová ők Európát vezetni szeretnék szép, biztonságos, a felhők el fognak oszlani x éven belül, stb. stb…
    Meglehet, a kormány politikai céljaira használja fel a migránsellenes hangulatot, amelyet szándékosan gerjeszt is ezért, de pusztán kormányellenességből nem lehet kiönteni a fürdővízzel a gyereket is, és keblünkre ölelni a migránsokat!

  4. 3

    Azt hiszem vannak, akik úgy gondolják, hogyha egy fuldoklót látunk és tudunk úszni, akkor nem jogos a passzivitásunkat a hideg víz által esetlegesen előidézett tüdőgyulladásra hárítanunk.
    Jogunk van ezt másképpen gondolni, de nekik is joguk van ugyanehhez.
    Jómagam egyetértek a migránsok megállításával , de a migránsellenes plakátkampányra költött milliárdokkal nagyon nem.
    Nem gondolom, hogy üres lózung lenne, a humanitárius lelkiismereti kötelesség.Persze hogy eltérő ennek konkrét értelmezése.

  5. Kedves Tibor bá’

    Úgy döntöttem,hogy személyeskedésekre többet nem reagálok.
    Ez a fórumozás első etikai szabálya.
    Ez volt az utolsó ilyen tárgyú hozzászólásom.
    Senki sem csalhatatlan, senki sem mindentudó, senkinek nincsen a zsebében a bölcsek köve , vannak akik tájékozottabbak, mások kevésbé azok.
    Sőt vannak ilyen idióták is mint én.
    Ezeknek is joguk van élni sőt a hangjukat hallatni is.
    Isten óvjon a mindig mindenben magabiztosaktól !

  6. 4:
    Igen vannak ilyenek, ők azok, akik nem hoznak létre utódokat, és ezzel ezeket az evolúció kiszelektálja.
    5:
    Akkor kérésedre egy kicsit átfogalmazom a 2. alatti hozzászólásomat: Vajon annak az állandó nagydobra verése, hogy valaki nem képes kiigazodni abban a világban, amibe közel 70 éve beszületett, nem jelenti-e (bevallott) idiotizmusukat? [Kéretik észrevenni, hogy e elé kiteszem a kötőjelet. 😀 ]

    Azon filózok, hogy ez: „Isten óvjon a mindig mindenben magabiztosaktól !” személyeskedés-e?

    „Ezeknek is joguk van élni sőt a hangjukat hallatni is.” Ez igaz, de nem akárhol.

  7. 3 – hubab:
    Teljes mértékben egyetértek veled. Viszont fel szeretném hívni a figyelmedet arra, hogy az emberi hit megingathatatlan. Ezek az emberek (felsőbbről érkező agymosásból fakadóan) hisznek abban, amit hirdetnek. Emberi hitet megingatni TÉNYEKKEL egyszerűen nem lehet. Csak az idődet pazarolod vele.

  8. 4.
    Én pedig nem értek egyet a migráció támogatására költött dollármilliárdokkal + politikai nyomásgyakorlással.
    Érdekes, hogy a hozzád hasonló széplelkek közül senki sem teszi fel a kérdést:
    1) ugyan vajon miért is vannak rákényszerülve ezek a szerencsétlenek a menekülésre?
    2) mit tehetnék azért, hogy ezek az emberek boldogabban és biztonságban élhessenek a saját hazájukban?

  9. 1.
    Az általad felvetett kérdések jogosak, de egyben költőiek is. A harcolni vágyóknak mindig meg kell hagyni a harcukat. Hacsak nem vesszük fel magunk is a kardot, mely az ő eszközük. Kard alatt az igaznak hitt jelszavak és és nem egyeztetett fogalmak skandálását értem, ami persze teljesen értelmetlen, mármint felesleges ha a kívánt célt tekintjük érdemesnek. Arról nem is beszélve, hogy a szavak mint információcserélési eszközök eredendően tökéletlenek, de ezek sem teljesen egyeztetettek, tehát már a mondat elején ott van a szakadék a beszélő felek között. Akik nem ennek a tudatában indulnak neki egy beszélgetésnek, ott még csak közeledni se nagyon fognak az álláspontok.

    Ugyanúgy felesleges mint reménykedni abban, hogy az európai vezetők – mintegy varázsütésre- rájönnek milyen veszélyes a menekültek integrációs próbálkozásai.
    Kicsit magasabbra kellene annak a repülőnek szállni amiben az emberiség üldögél, kicsit nagyobb rálátás kéne a dolgokra.
    Ezen a szinten ennyi telik. Hiába a vágyakozás, ha annak megvalósításához hiányzik az eszköztár.

    Egyáltalán a cél sem világos, csak annyi világos, hogy élhetőbb világot akarunk.
    Hiába a kicsit letisztultabb sok egyéni cél míg az emberiség nagy része csak még több hamburgert akar enni. Ez egyszerűen számok kérdése.
    Minden kicsi javít, minden „fennköltebb” gondolat emeli az „erkölcsöt”. De a másik oldalon ott állnak akik buszok felrobbantásával(kétségbeesésükben, nem mellesleg) képzelik el a megoldást.
    Nagyon-nagyon kevés ember van a földön (és ők sem populáris vezetők) akik tudják a megoldást.

    Az jelenlegi eszközök egyszerűen nem megfelelő alapból fakadnak, így nem is lesz megoldás. Ezt mindenki tudja, de ismeret híján ennyi telik tőlünk, erőltetjük amit ismerünk.

    Az, hogy a kormány sok pénzt költ a migránskérdés népszerűsítésére, semmit nem jelent. Csak még több ellopható pénzt és a hülyék befolyásolását, hogy nem kellenek migránsok.
    Ki a fasz gondolja, hogy kellenek ők ide valamire, pár hülyén kívül akik azt hiszik, hogy ők humánusabbnak látszanak ha mellüket döngetve emberbarát jelszavak skandálnak. A probléma, hogy ennek semmi köze az emberbarátsághoz, csak másban hisznek, ennyi.

    Egyet viszont megmutat, mégpedig azt, hogy a kormánynak szüksége van ezekre a hülyékre itten. Mi adjuk őket. Ők csak minket testesítenek meg. Ha több értelem lenne a kobakunkban és jobban rálátnánk akkor az a 7 ezrelék politikus menne a picsába. Olyan könnyen mint ahogy én simán laposra verném az orbánt egy ringben ha csak a fizikum számítana.
    De ebben a farkasok lakta világban kell nekünk ő, mert totálisan beszűkült tudata kiváló érdekérvényesítő képességet szül és ezzel időt ad nekünk.

    Hogy kinek mire azt mindenki döntse el maga.

  10. @4: Egy „fuldokló” nem vágja át a drága kerítést, s követ el bűncselekményt mikor segítségre szorul. Ez egy nagyon rossz hasonlat, hisz a migránsnak van lehetősége legális segítség kérésre, persze a többség nem jogosult semmire mivel nem menekült, csak megélhetési (élősködő) migráns. Aki ezt a „kis” külömbséget nem érzékeli az idióta, vagy ellenérdekelt zavarkeltő hazaáruló.

  11. 3.
    Tomcat-et idézve, „Bosszantsd a liberálisokat, használj tényeket!”. 🙂

    Sajnos nem lehet velük érdemi vitát folytatni, mert a hülyeségeket mantrázzák, náluk ez hit kérdése, attól, hogy valami jó a vezetőjük szerint, az úgy is van, mindenki más hülye. Majd a valóság fogja arcul csapni őket, csak kár, hogy mi is kapunk belőle..

  12. 11
    Vajon milyen alkalmas módszerrel lehetne szétválogatni azokat, akik kénytelenek voltak a háború miatt elhagyni otthonaikat, azoktól akik a jobb élet reményében óhajtanának Európába belépni tehát gazdasági migránsok ?
    Minden hasonlat sántít, ezért ez a neve,hiszen csak hasonlít nem azonos.
    Vannak akik azt gondolják ….mondottam volt…… az ő számukra itt van a jelenség lényege, amit többé kevésbé mindenki önkényesen jelöl ki.

  13. 13: „Vajon milyen alkalmas módszerrel lehetne szétválogatni azokat, akik kénytelenek voltak a háború miatt elhagyni otthonaikat”

    Sokan vannak, akik onnan jönnek, ahol nincs háború…

    Viszont miért élvezhet előnyt az, aki (polgár)háborúból menekül, szemben azzal, akinek az élettere lehetetlenült el pl. környezeti katasztrófa hatására?

    Nincsenek jó megoldások.

  14. 10.
    „Empátia a “terroristákkal”
    Ezeket a dolgokat én már rég lejátszottam magamban…
    De ebből nehéz végső konklúziókat levonni. Nem lehet egyszerre dugni is, meg szűznek is maradni, ahogy mondani szokták.
    A világ piramis szerkezetű, és minden szereplője arra törekszik, hogy a piramisban feljebb kerüljön, és nem arra, hogy az alacsonyabban lévőket feljebb emelje, mert ez csak a saját süllyedése árán tehetné meg.
    Ha Európa megnyitná határait mindenki előtt, aki a fejlődő világban erre ácsingózik, akkor nem a bejövők kerülnének kedvezőbb helyzetbe, hanem Európa züllene szét az ő szintjükre, konfliktusaikhoz.
    Európa eddig is befogadott, de nem humanitárius alapon, hanem a saját érdekeit kiszolgálandó, legfeljebb ez a kettő időnként szerencsésen egybeesett. Ha ennek határait túllépjük, abból nagy baj származhat.
    Ha a mentőcsónakba túl sok fuldoklót próbálunk behúzni, egy határon túl a csónak is elsüllyed, és mindenki megfullad. A parancsnoknak jól kell látni, hogy meddig van értelme a mentésnek, még ha ez embertelennek is tűnik. Vagy eljuthat oda, hogy lelkiismereti alapon inkább ő és csapata is meghal…

  15. 18

    Nem nézted meg a belinkelt előadást,az ugyanis nem erről szólt.

    A te hozzászólásodra reagálva, a bajbajutottak megsegítése
    – engedtessék meg most nemcsak a migránsokról beszélni – mindig több, kevesebb áldozattal jár.

    Aki volt már egészen alúl – én voltam – annak érzelmei jobban megmozdulnak a kiszolgáltatottság láttán.

    Az önző részvétlenség , az altruizmus is, egyidős az emberrel.

    Jómagam, nem vagyok megelégedve a saját segítőkészségemmel.

  16. Nekem az a véleményem a humanitárius lépésekről, hogy ha valahol 10-en lakunk együtt akkor oda egy 11-ik befogadása úgy, hogy az ingyen eszik, fürdik, melegszik, stb mindenkire tartozik.

    Az pedig hogy a 10 lakótársból 3 azt mondja hogy ez mindenkinek emberi kötelessége egyszerű véleményterror.

    Meg lenne a lehetősége annak a 3-nak hogy adja nyugodtan a pénzét, lakhelyét, munkáját, nőjét, kocsiját a rászorulóknak, de e helyett másokat kényszerítenek jótékonyságra.

  17. 19.
    Már hogy ne néztem volna meg! Teljesen világos, ha belehelyezzük magunkat egy tőlünk idegen helyzetébe, megtalálhatjuk azokat a motivációkat, amelyek igazolják az ő lépéseit, akár igazat is adhatunk neki.
    De engedtessék meg az egyedi helyzet megítélése, és nem valami tömeges invázió elfogadása elvi alapon.

  18. 20:
    Tökéletesen igazad van. A jószívűség egy dolog, de ne az én nevemben (is) az én hátrányomra (is). Mindenkinek csak addig terjed a joga, amíg az más jogába nem ütközik. Barcelona ezt képtelen megérteni, legalább is erre utal a tetetett értetlenkedése.

    Szerintem az jár helyes úton, aki figyelembe veszi a természet törvényeit. A darwinizmus nem arról szól, hogy pátyolgassam azokat, akik maguk alá akarnak gyűrni, élősködni akarnak rajtam, rám akarnak telepedni, el akarják venni a javaimat.

  19. 22.

    Csak nehogymá az a hazúg látszat keletkezzék, hogy a társadalom általános játékszabályait illetően bármelyik állampolgárnak is kikérnék a véleményét !
    Helyettünk döntenek mások jól vagy rosszúl.
    A demokratikus (?) kapitalizmus menetrendje a legeslegkevésbé sem állampolgári kívánságműsor !
    Éppen mostanában tapasztaljuk, milyen omnipotens sikeres üdvtörténet a négyévenkénti választás.
    Nagyon inkorrekt valakinek a hozzászólását rosszhiszeműen kiegészíteni és az íly módon lebutított változatot kritizálni.
    A véleményterror a legenyhább terror ami a kapitalizmusban működik.

  20. 23:
    Mi lenne az a hozzászólás kiegészítés?

  21. Azert kivancsi lennek arra hogy forditott helyzetben mi tennenek ok velunk.Gyaur kutyak kontra keleti vendegszeretet…..Egyiptomban a gazdasag ujabb tartopillere recseg-ropog a turizmus -az olaj utan-ez a korabbi szamhoz kepest 14,9millio lecsokkent 2,3 milliora.A folyamatok szep csendben zajlanak tovabb ebben legalabb nem kell csalodni ja hogy az eletunk ramehet erre az mas kerdes kulonben is az elet nem kivansagmusor.

  22. 22.Tibor bá
    „Szerintem az jár helyes úton, aki figyelembe veszi a természet törvényeit. A darwinizmus nem arról szól, hogy pátyolgassam azokat, akik maguk alá akarnak gyűrni, élősködni akarnak rajtam, rám akarnak telepedni, el akarják venni a javaimat.”
    Megfontolandó és az egész migráns,illetve az ENSZ-által már évtizedek óta gyakorolt, a harmadik világnak küldözgetett segélyeket nagyon átértékelő meglátás!
    Valszeg azért adok annyiszor, és annyi témában igazat Tibor bá-nak, mert mi ,a mi korosztályunk, életkorunkbül kifolyólag egy, a maitól teljesen, de teljesen más világban, a mai értékrendektől teljesen elütő társadalomban szocializálódtunk.
    Mi a világ, az idegen, távoli társadalmak viselkedését másfajta szemlélő és itélőképességgel felszerelve nézzük, és nekem még ma is fülembe cseng drága édesanyám intelme:
    Ki mit csinál, magának csinálja!
    Más érterlemben mondta volt ezt az a drága lélek, de én most az alábbi kontextusban használnám:
    Igenis, mindenkit majdhogynem kötelezni kéne a természet törvényeit figyelembe venni, értem ezt minden harmadik-azaz afrikai-világbelire, aki egyfajta, emgem rendkivől dühitő nyugalommal hozza világra,- vagyis az én, valamint a ti nyakatokra- 9 hónaponként az ujabb éhes csecsemőt, abban a megygyözödésben, hogy sebaj, a nagy hülye bwana majd ugyis küldeni fogja hatalmas élelmiszersegélyeit.
    Ha ne adj isten, nem küldi, akkor felkerekedünk családostul, perputtyostul a nagy hülye fehér ember országai felé, mert hát igaz ugyan, hogy részünkről egy szalmaszálat nem tettünk keresztbe sorsunk javitásáért, de azért még nekünk JÁR A SEGÉLY, mert a nagy és végtelenül hülye fehér ember rászoktatott minket, ahelyett, hogy hagyta volna érvényesőlni rajtunk a könyörtelen darwini törvényt, amit az öreg dunakanyari magyar parasztbácsi is oly jól ismert:
    Csak annyi köyköt csesszetek a világra, ahány szál SAJÁT ERÖTÖKBŐL MEGSZERZETT kolbász lóg az éléskamrában, eggyel sem többet!
    Ennyi a ” nyers, gonosz, embertelen ” IGAZSÁG, és ez az ÉLET RENDJE!
    Ezt csesztük el, de nagyon!
    Ezért leszünk nemsokára sokkal kegyetlenebb eszközökkel védekezni azok ellen, akiket inkább hagytunk volna meg se születni.

  23. 19.Barcelona
    „Aki volt már egészen alúl – én voltam – annak érzelmei jobban megmozdulnak a kiszolgáltatottság láttán.”
    Nagyon sajnálom, kedves Barcelona, igazán és öszintén sajnálom, hogy volt egy nehéz időszak életedben, kár, hogy volt, és jó, hogy túl vagy rajta.
    Gondolom, hogy önhibádon kivül keveredtél bele,azonkivül majdnem biztos vagyok abban , hogy önerőből, saját ügyességed, szorgalmad által lábaltál ki belöle, azaz SEGITETTÉL ÖNMAGADNAK ujra egyenesbe jönni, továbbá megátalkodott makacssággal hiszem,sőt biztos vagyok benne, hogy inovativ, problémamegoldó fehér emberként, életed eme mélypontján nem szaporodtál egy csecsemővel!
    Szólj, ha tévedtem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük