(2106) Harminc másodperc éjfél előtt – Az utolsó figyelmeztetés

VIP.217.

 

Nagy szarban vagyunk. Olyan nagy szarban, amilyenben még eddig nem volt az Emberiség. Trump meg akart állapodni az oroszokkal, ezért vette maga mellé Mike Flynn-t nemzetbiztonsági tanácsadónak. Ezt azonban a neokon kézben lévő szajha sajtó megfúrta (azzal, hogy oroszbarát). Az új tanácsadó Herbert Raymond McMaster 3-csillagos tábornok viszont nyílt háborút akar az oroszokkal (mi mást?) — Ezt jelzi a Világvége óra előreállítása fél percre éjfél előtt. Az óra ilyen közel a világ végéhez még sohase állt. http://thebulletin.org/timeline

________________________________________________________________

Regis Trembly film producer előállt azzal, amit csak kevesen mernek kimondani, az Emberiség a kihalás szélén áll.

A nukleáris erőművek nem biztonságosak. Jelenleg 48 amerikai atomreaktornál szivárgások vannak, és a radioaktív hulladéktól nem lehet megszabadulni.

Amerika meggondolatlanul provokál két, atomfegyverekkel rendelkező országot, Kínát és Oroszországot, ami egy olyan nukleáris holokausztba torkolhat, amit senki se él túl.

Klímaváltozás és globális felmelegedés, ha azonnal nem állítják le, be fogja szüntetni az ember földi jelenlétét, inkább hamarabb, mint később…….

…….Számunkra a végső kérdés csak az, hogy a washingtoni begőzölt neokon társaság észrevéve, hogy vesztettek, magukkal rántják-e az egész világot?

_________________________________________________________

_________________________________________________________________

A Harminc másodperc éjfél előttAz utolsó figyelmeztetés című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök el (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________________

Thirty Seconds To Midnight – The Final Wake Up Call

By Regis Tremblay

Filmmaker Regis Tremblay states what few others dare to say. Humanity is on the brink of extinction!

Nuclear power is not safe. 48 of America’s nuclear power plants are leaking and there is no way to get rid of nuclear waste. America’s reckless provocations of both Russia and China, two nuclear-armed countries, risk a nuclear holocaust from which no one survives. Climate change and global warming, if not mitigated immediately, will end the human experiment on earth sooner rather than later.

A shocking documentary that traces the origins of U.S. genocides, military interventions and wars from the 15th century when the white, colonial explorers first came to the Americas to the very present. American Exceptionalism, Manifest Destiny, and the right to claim the earth and its resources as their own are the beliefs that are the foundation of American foreign policy in the 21st Century that has humanity on the brink of extinction.

Dr. Helen Caldicot, Ray McGovern, Chris Hedges, Ann Wright, Peter Kusnick, Bill McKibben, David Vine and other activists, scholars, and authors explain and clarify the crisis and threats to life on the planet.

The only real hope lies in the result of the epic battle for humanity’s survival between two contrasting world views. On one side is the unipolar, capitalist world-domination by the U.S. enforced by the most lethal military the world has ever seen.

On the other side is a view held by Russia, China and the BRICS nations built on a multi-polar world based on respect, the sovereignty of all nations, international law, the equal value of all people, and cooperation.

So here we are. Humanity’s epic battle for survival. An old paradigm based on white, colonial domination and empire versus the shared vision of others who are working for a peaceful world based on justice, international law and the prosperity of all people.

The only question is, will the crazed neocons in Washington,realizing they have lost, take the whole world down with them.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

125 gondolat erről: „(2106) Harminc másodperc éjfél előtt – Az utolsó figyelmeztetés

  1. Hivatalosan – a linkelt szervezet szerint – 2,5 perc. Ilyen közel még nem nagyon volt. De valóban olyan 30-60 másodperc a reális. Egyetértek Tibor bá’-val.

  2. 1:
    A világvégbe óra valóban 23.59.30-on áll, de ilyen kép nem létezik. Kénytelen voltam korábbi képet feltenni.

  3. Akkor már nincs min aggodalmaskodni! Együnk-igyunk-mulassunk, vagy böjtöljük és imádkozzunk, ki-ki meggyőződése szerint, úgyis nemsoká vége a dalnak.

  4. Tudtátok, hogy úszni nem tudó emberek azért fulladtak a Balatonba, mert kíváncsiságtól vezérelve elsétáltak a mély víz határáig, ahol egy kis áramlat tovább lökte őket?

    Autóversenyzők is azért csúsznak ki, és szenvednek súlyos balesetet, mert igyekeznek a határon autózni.

    Valahogy ezt érzem visszatükröződni az egész emberiség viselkedésén. Mindenki megy előre, ameddig belefér, aztán a lendület átvisz minket a túlvilágra.

    Egyébként folyamatosan állítgatják előre az órát, mi lesz, ha már csak egy egységnyire lesz az éjféltől, és illene tovább léptetni, mert nő a kockázat? Tovább léptetik éjfélre, majd még tovább?

  5. 2. Idézem a thebulletin-t: „2017: IT IS TWO AND A HALF MINUTES TO MIDNIGHT”

    Erre írtam, hogy idén fél perccel közelebb hozták éjfélhez, 3 helyett 2,5 percre. Nem 0,5-re. Erre írtam, hogy egyetértek Veled, a valóságban nem 2,5 perc, hanem annyi, amennyit írtál.

    4. Balaton… nem egészen, de mindegy. Tisza sem az örvények miatt, ahogy azt mindig harsogja a média, a vizirendőrség, meg az emberek 99%-a, hanem a nagy mélységek miatt, a feláramló hideg víz miatti izom- és/vagy szívgörcs miatt. (Egy messzi messzi galaxisban kábé az alkarom távolságán múlott egy ember élete. Nem értem el. Elmerülést követő másodpercekben szívgörcs vitte el, nem fulladás. Info: hivatalos halottkémi vizsgálat.)

    Amúgy továbbra is read only status.

    Az óra állítgató szervezet – ahogy előre megírtam máshol – már nem ad valós infót, se a nukleáris fegyerarzenálokról országonként – különösen Kína esetében – se a doomsday clock kapcsán.

  6. Ha folyamatosan szól a sziréna nagyon kellemetlen ugyan, de az ember mégis valamennyire hozzászokik.
    Éli tovább megszokott életét, mert nem tehet mást ,esetleg bedug egy füldudót.

  7. Nos, nem is olyan rossz a helyzet ezzel a fránya órával! A kisördög nem hagyott nyugodni, és utánaszámoltam, hogy miről is beszélünk…

    A teljes földtörténeti kor 4,567 mrd év
    Egy földtörténeti év/secundum= 4,567mrd / (24*60*60 sec) = 52858,79 év/sec
    30 földtörténeti másodperc = 30 * 52858,79 = 1,585,764 év (vagyis eszerint ennyi van hátra – vagy előre?) 

    Ha viszont csak az élet megjelenésétől számolunk ( kb 2,0 milliárd év az endoszimbionta elmélet szerint) akkor pedig csak 694,444 évig meditálhatunk még ezen a sárgolyón…

    Szóval tényleg elég idegesítő lehet ezek után naponta a világvége eljöveteléről hallgatnia az átlag halandóknak a mai prófétatanoncokat. Persze egy rendes (társadalmi) korszakváltás az tényleg aktuális, hogy merre vesszük az irányt Gutenberg és Zuckerberg után… 🙂

    (a maradék időnkben)

  8. 7. Az óra a neolitikumhoz van igazítva, akkortól kezdett növekedni a tumor. A modern, földművelő ember története, amely valójában egy kórtörténet. Eszerint 30 secundummal számolva van még kb. 4 évünk.

  9. 8:
    Ez akkor 2,5 perc esetén 20 év lenne?
    Nem olyan rossz az, ennél korábbi forgatókönyvek is léteznek.

  10. 8. Kórtörténet, és ugyanakkor mindannak a története, amit valójában emberinek, emberhez méltónak tartunk, a kultúránk története.
    Mert ami előtte volt, az lebegés volt az állati és emberi létmód között, kiszolgáltatva a természeti erők szeszélyeinek.
    Nem hiszem, hogy bárki bevállalna ma egy ilyen bizonytalan létmódot, és ha valahogy belecsöppenne, akkor ezerrel hajtana, hogy tudásával az elveszett paradicsom egy kis töredékét is visszahozza valahogy…
    Csak az a baj, hogy ez nem fenntartható.

  11. 7 & 9:
    Meglepő, hogy ezzel az okoskodással ennyi időt vagytok hajlandók eltölteni.

    8:
    Kellemesen meglepő egy józan hang! A te hangod.

  12. 5. Jövőnk

    Ez az óra nyilván függ a skálától és nem mérvadó abban hogy 5 vagy 15 évünk van,inkább csak a helyzet fokozódására figyelmeztet.

    Annak ellenére hogy read üzemmódban vagy ,nincs valami anyagod olvasgatni a nemzetközi helyzetről? Nem nukleéris honlapra gondolok, hanem pl. konkrét cikkre, hírre stb…mivel nincs időm átolvasgatni egy angol honlapot, a lényeg viszont érdekel.
    ****
    És most azon gondolkodtam el hogy érdemes e picit még tanulgatni jobban fizető állást szerezni pl. az autóiparban vagy hagyni a francba úgyis roppanni fog az egész.
    Pl. szeretem a természetet és eszembe jutott a méhészkedés mint szakma elsajátítása, meg mellette kis volumenű termelés amivel összejönne egy Mo-i átlagbér.
    A karrierépítésnél mindig az jut eszembe hogy omlani fog az autóipar és vele minden.A méhészet+kertészkedéshez pedig még kellene anyagi tartalékot képezni+ a globális melegedés miatt ez sem lesz egy biztos dolog.
    Magam sem tudom melyik úton induljak el, és akkor még nem is készültem az összeomlásra.
    Pl. ha tudom hogy 5 évünk van még a nagy krachig akkor lehet a természetet választanám hogy addig is szeressem azt csinálni amit szeretetek meg az akkor talán jövedelmezőbb tudás is lesz….

  13. 12:
    A méhek problematikusakká váltak. Hatalmas méhkihalások vannak. Az okok nem egyértelműek, de nagy valószínűséggel a rovarölők széleskörű alkalmazása is ok. Nézz alaposan utána, mielőtt invesztálsz.

  14. 13. Tudom
    A rovarölők , meg szerintem az hogy belepiszkáltak a méhek tenyésztésénél valamibe, így gyengébb az immunrendszerük.Plusz az ellenük kifejlesztett atkagyógyszerek is úgy vannak kifejlesztve hogy folyamatosan adni kelljen nekik.Nem beszélve az antibiotikumok is szerintem leviszik az immunrendszerüket.Kitalálták ezt ezek a tetves gyógyszergyárak.
    Egy manusz USA-ban ki akarta irtani a házába fészkelt afrikai méheket úgy hogy atkát tett oda, de az istennek sem tudta kiirtani őket.Bezzeg a mai sima méhek elpusztulnak mindentől.

    Jaja így lehet hogy egyenlőre marad egy multinál való munka a természet helyett…..Szar ügy ez…..

  15. 14.A méhek atkáját az importált méhekkel hoztuk be Európicsába Japániából vagy honnan. A különbség, hogy azok tudtak és tudnak ellene védekezni a mieink sajna nem.

    A méhészkedés jó szakma, de mára már az is nagyon nehéz egy pénzkereseti lehetőség. Körülöttünk 4 méhész van, elég jól csinálják (igaz már vagy 25-30 éve kezdték mellékállásban) meg is él mind.
    ma nem tudtam fejni a méhektől.
    Szép idő volt, kirepültek, virágpor nuku, így a kukorica-zab-árpa dara keveréket próbálgatták. ezrével repkedtek a fejőállomás körül, úgyhogy ma nem voltunk barátok:-)
    Azért megoldottuk, nehogy tőgyulladás legyen a vége a méhek tavaszi nyitányának. Hamarosan jön a mogyoró, mandula és társai aztán ez a gond is a múlté, addig kénytelen leszek korábban kezdeni a reggeli fejést.

    A téma lehangoló és én Kálmánkával(4.hsz) értek egyet, na nehogy már magunkat lökjük be a szakadékba?!

  16. Évek óta már, hogy folyamatosan készülünk a kihalásra, lelkileg megpróbáljuk feldolgozni és nem hiszem hogy akadna bárki is aki miután felfogta miről is van szó, ne szorongana, többé, kevésbé a jövő miatt, vagy kétségbe esve keresné a megoldást, a módot a túlélésre. Itt a blogon is ezeket a köröket futja mindenki..
    Aztán ott van Józsi’bá falun. Internete nincs, meg ezekről a dolgokról fogalma sem. Ő az elmúlt 10 évet nyugodtan élte le, nem szorongott olyan dolgok miatt amiken úgysem tudna változtatni, még él pár évet, aztán majd meglát egy villanást és azzal a lendülettel elpárolog. Vajon mi a jobb előre tudni, várni, rettegni az elkerülhetetlent hosszú éveken át, vagy az utolsó pillanatig nyugodt tudatlanságban élni a mindennapok rutinját?

  17. 16.
    Hát ha egyáltalán választhatsz akkor természetesen az utóbbi.
    Kérdés, hogy ha tudod mi várható(amit senki se tudd, csak érez és a dolgokból következtet) akkor és akkor a leginkább hogyan legyél nyugodt.
    A boldog tudatlanság boldog de, tudatlan is.

  18. 16: Nem jut minden falura egy atombomba. Aki vidéken él, annak jó esélye van rá, hogy ne párologjon el egyetlen másodperc alatt, hanem jó sokáig szenvedjen utána a káoszban.

  19. 11:

    Nyehehe, bagoly mondja verébnek…

    16:
    Miért hiszi mindenki hogy itt közösségi rettegés van? Talán azért mert te rettegsz? Miért kell ezt kivetíteni másra? Csak rettegni lehet a haláltól?
    Válaszolgasd meg a kérdéseket magadnak és egyből más lesz a kommented is.
    Nem csak a tudatlan lehet felhőtlen, fel kell dolgozni persze, de aztán jön a nyugalom és a kellemes napoknak óráknak való őszinte örülés. Majdnem carpe diem 🙂

    18:
    A pozitív! 🙂
    Te egyből párologni akarsz? Nem vagy egy kicsit kiváncsi?

  20. 18:
    Ma már csak hidrogén bombák vannak. Egy közepes méretű hatáskörébe legalább 100,magyar falú tartozik. A villanástól mért 20 km-en belül arra se lesz időd, hogy elbúcsúz az élettől. A fejedben lévő dimenziókat próbáld ráhangolni a valóságra.

    16:
    Éva a Paradicsomban először a tudás fájáról szakított. Azóta az Ember mindent megtesz, hogy tudását, ismereteit gyarapítsa. Tudatlanságban élni kellemes együgyűség, de általában nem kérünk belőle.

  21. Napi színten olvasok, tanulok, írni nem, csak annyira belevág. Rágódok egy ideje rajta: a tudomány fejlődése, ha megelőzi az erkölcsi fejlődésünket, nemhogy nem segít, hanem kifejezetten káros. Ha a honlap látogatói „színtjén” lenne az emberiség átlaga, csupa pozitív, előrevivő dolgokról szóló hozzászólások lennének. És az óra nemhogy visszatekeredne, el se indult volna a végzetünk irányába. Mindig is reálos hozzáállással pislogok ki a fejemből egyre nagyobb hiányt, vákuumot érezve, hogy hol van „A” tétel, „AZ” egyenlet, ami megoldja… Ha tényleg csak ennyi a világ, nincs „valami” ami több ennél, akkor megyünk a levesbe és kész. Csak akkor minek adatott meg, hogy ezeken agyaljunk? A kövek, növények, állatok milyen jól elvannak. Elnézést Tibor bá’.

  22. 19. A kérdés meg van válaszolva. Nincs ember aki ne félne a haláltól. A rettegés max az utolsó percekben, de ne félj elér téged is. Addig meg nem muszáj őszintének lenned, nyomhatod a flegmát..
    20. Általában, persze nem kérünk belőle, de elgondolkodtam rajta, hogy mi lett volna, ha egyáltalán nincs tudomásom ezekről a dolgokról az elmúlt nyolc évben…szar dolog úgy élni, hogy közben a háttérben megpróbálsz lelkileg felkészülni arra ami történni fog, főleg mikor szinte heti rendszerességgel riogatnak, évek óta, hogy „na most már aztán mindennek vége”

  23. 21. Nem az ember az első lény, amely túlspecializálódik a körülményekhez, ami aztán vesztét okozza.
    Sok faj volt már, amely igen sikeres volt azáltal, hogy a pillanatnyi földi körülmények adta lehetőségeket maximálisan kihasználta, szervezete azokhoz adaptálódott, igen versenyképes volt, de éppen ezek nem élték túl a környezeti változásokat.
    Végülis az embernél is ez a helyzet, csak itt a fejlett agya nyújtotta lehetőségeket merítette ki, elment addig a határig a föld benépesítésében és kihasználásában, hogy elérte határait.
    Itt van az a helyzet, hogy bármelyik építőkockát húzza ki a természet az építményünkből, a torony borulni fog, csak az a kérdés, mikor…

  24. 22.
    Ha nem szereztél volna tudomást erről,akkor tovább aggodnál az égett piritos,a dohányfüst,koleszterin miatt. Állandóan azt mérlegelnéd,hogy rák,szivinfarkt vagy agyvérzés fog elvinni.Vagy egy allahakhbaros kamion. 🙂
    De lehet ennél a negédes világvége miatti aggódásnál sokkal sokkolobb és borzasztobb is .Ma besoroznak,és egy hét mulva megdöglesz főbelőve a fronton.

  25. 24: Sokkal jobb fejlövés által átlépni a túlvilágba, mint rákban, hónapokig ágyban szenvedve és magatehetetlenül.

  26. 16: „Évek óta már, hogy folyamatosan készülünk a kihalásra”

    Nem a kihalásra készülünk, arra minek?

    A túlélésre készülünk, ha lesz egy szemernyi esélyünk rá.

  27. 20: Szóval szerinted aki majd a H-bombákat szórja, különös figyelmet fog fordítani arra, hogy Magyarország teljes területét lefedje, és egyetlen falu se maradjon ki az azonnali párolgásból?

    Én arra számítok, hogy ha legrosszabb esetben Magyarországot is megszórják, kaphat egyet Budapest, illetve esetleg néhány katonai támaszpont. Egy véletlenszerű vidéki ponton nagy eséllyel túl lehet élni az első villanást. Ezt szűrtem le Jövőnk korábbi szövegeiből, és nincs okom rá, hogy megkérdőjelezzem.

    21: A tételek és egyeneletek nem moralizálnak, és egyáltalán nem zavarja őket, ha az emberi faj kihal.

    23: Nincs még egy gerinces faj, amelyik ennyire kevéssé lenne specializált, mint az ember. Gyakorlatilag bárhol megélünk.

  28. 8:
    Aha, neolitikumtól számolva ez jön ki. Ez nyilván elmélet, amire persze fejlett agyunknál fogva jogunk van – számunkra tetszőleges helyeken mérőcölöpöket leverni… Az óra így viszont csak azt mutatja, hogy ebben a szűk időtartamban milyen %-ban vagyunk (lettünk) képesek magunk alatt kivágni a fát? (ha jól értem ezt számolgatjuk) Ekkor meg már rég harangoztak nekünk, negatív időt kéne mutasson ez a vekker – erre már az első (h)idegháború óta többszörösen képesek vagyunk… Ez mellesleg tehetségünket bizonyítja 🙂

    Szóval a kényelmes koordinátarendszereknek ára van, a “kis” elhanyagolás miatt elillan az a tény hogy előtte hány mrd. évig ment ez a “vonat”, mire elkészült velünk (vajúdott, előállított minket…) a “deus sive natura” (vagy az annunakik? – egyremegy), és felraktak minket erre a vonatra – ahol tehetségesek és tehetségtelenek együtt zakatolunk. Vagyis kettőn áll a vásár (amíg be nem zár a bazár) lehet alkudozni…

    A vonat nyilván nélkülünk is (saját menetrendje szerint) megy tovább – ha a kantinban az erős fiúkat nem képes az utazóközönség megállítani. Nyilván nekik is van apjuk, anyjuk gyerekük (a hatalmon kívül :() Lehet hogy csak szerethiányban szenvednek? 🙂

  29. 27.
    „Gyakorlatilag bárhol megélünk.”
    Ja persze, a magunkkal hurcolt szkafanderben, ami itt pálmalevél kunyhó, amott meg iglu szőrmebundával…
    Az ember naturális valójában nem sok helyen élne meg a mai lakhelyein. Úgy nagyjából azon a környéken, ahol a csimpánz. 🙂

  30. 27:
    Az első villanást túlélheted, de ami utána jön, azt NEM.

  31. 22:

    Ezt egy kicsit rágjad még, nagyon is sok ember van aki nem fél a haláltól. Az hogy te nem tartozol közéjük az a te szoc problémád.

    Nem a flegmát nyomom, csak túl vagyok már azokon a tépelődéseken amiket itt próbálsz mindenkire ráhúzni és amit valószínűleg éppen átélsz.

    30:
    Ha atombuli lesz akkor lesznek túlélők, főleg azért mert a klímaváltozás hatása is megtorpan.
    Persze ezt csak a szerencsések, erősek és gátlástalanok fogják első sorban túlélni, illetve ha Jövőnk teóriája beválik akkor a jól szervezett közösségek (amik vagy előre vagy spontán szerveződnek).
    Nyilván ha ilyen lesz akkor te kapásból a villanás utáni elköszönés nélküliek vagy a gyorsan elköszönők között leszel.

    Kár ilyen kategorikus kijelentéseket tenni, mert csak a vágyaidat leplezed le vele (pusztuljon veled a világ), mert kilóg a lóláb.

  32. 31:
    Aztán ne csodálkozz, ha majd én is személyeskedek.

    Ha valamihez nem értesz, valamit nem tudsz és nem vagy vele tisztában, akkor okosabb, ha nem nyitod ki a szád.

    Ha egyszer valaki az atomhoz nyúl, akkor rövid időn belül mind a 25.000 hidrogénbomba fel fog robbanni. Ha olyan szerencsés helyen vagy, hogy ezt túléled akkor már csak a radioaktív sugárzással kell megbirkóznod. Bármit is mondott Jövőnk, max néhány héten belül el fogsz te is pusztulni, és mindenki más is. Amit boldogan fogok tudomásul venni, mert kurva szar dolog egyedül elpárologni. 😀

  33. Három hozzászólást idéznék a biztpol fórumról:

    „Boki:
    Az amerikai elit egyre komolyabban vizsgálja egy korlátozott nukleáris csapás lehetőségét Oroszország ellen.
    Mennyi ember vesztené életét egy esetleges amerikai-orosz nukleáris konfliktus esetén?

    http://www.wsws.org/en/articles/2017/02/21/pers-f21.html
    https://russian.rt.com/inotv/2017-02-22/WSWS-podschital-skolko-chelovek-pogibnet”

    (forrás: https://biztpol.hungarianforum.net/t6-biztpol-a-nagy-sakktabla#5565)

    „Haubagoi:

    Üdv Mindenkinek!
    Itt olvasható el az alábbi témáról szóló 140 oldalas tanulmány, és egy előadás videó is elérhető az alábbi linken:
    Preserving the Balance: A U.S. Eurasia Defense Strategy
    January 19, 2017 Andrew F. Krepinevich
    Resources: Strategy & Policy
    http://csbaonline.org/research/publications/preserving-the-balance-a-u.s.-eurasia-defense-strategy/publication”

    (forrás: https://biztpol.hungarianforum.net/t6-biztpol-a-nagy-sakktabla#5572)

    „Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz parlamentben tartott beszédében kijelentette, hogy Oroszország történelmében először teljes mértékben védve van egy estleges atomtámadástól a területét teljesen lefedő korai előrejelző radaroknak köszönhetően. Szavai szerint az orosz stratégiai nukleáris erők rakéta indítóinak 99%-a teljes harckészültségben van és kész azonnal csapást mérni az ellenségre.”

    Megjegyzés: A pontosítás kedvéért annyit, hogy Oroszország védve van egy MEGLEPETÉSSZERŰ atomtámadástól – tehát a támadás bármikor indulhat Moszkva ellen, de kábé 6 perc múlva már az utolsó orosz ICBM is elindul vissza a saját célpontja felé.

  34. Mondanak ezt-azt, kiderül, hogy mikor és milyen mértékben lesz belőle valami.
    Hogy hogyan, az 2.lagos, mert megint elkezdetek atomozni, amitől én falra mászom, mert szerintem meg nem. Rezonancia, mágneses téma vagy ilyesmi, valami modern téma, ami nem elavult. Ha egyáltalában van ilyesmi a talonban, mert lehet akár blöff is az egész. Magyarán semmi sincs, csak szöveg.

  35. 34. A történelem nem támasztja alá optimizmusod. Sztálin is csak szövegelésnek vélte Németország támadási terveit, hiszen még a Molotov-Ribbentrop paktumot is megkötötték. Aztán ott van a kubai rakétaválság. Ott a józan ész döntött és hazavitték az oroszok a rakétáikat. Magam részéről addig örülök, amíg csak szöveg. Ahogy mondani szokás: nem zörög a haraszt… A verbális agresszió is agresszió. Az utca nyelvén: a szájkarate valódi karatévé fajulhat. Bár ezt eddig (70 valahány atom év alatt) egyedül USA-nak sikerült produkálnia Hiroshimában és Nagaszakiban. És megint Amerika fenyegetőzik.

  36. Folyamatosan provokálva vagyok, így kénytelen vagyok reagálni, mert félre vannak vezetve az olvasók. De, ez után már read only sem lesz.

    Ajánlott szakirodalom:

    – The Effects of Nuclear War
    – Nuclear War Survival Skills
    – a 100 település kapcsán: nukemap by Alex Wallerstein (google) ott lehet nézelődni, persze ha valaki érti az alábbiakat.

    Érdemes utána járni a béta- és dupla gamma sugárzó Co-60-nak a tajvani lakóházak esetében, ahol bizony több ezres csoport kapott akkora dózist, amitől, minimum rákban kellett volna elhunyniuk, de legalábbis meg kellett volna nőnie a rák arányának az össznépességhez képest. Ehhez képest a rák aránya az országos arány 3%-ára esett vissza, a torzszülés 7%-ra.
    A béta sugárzó izotópokról nemrég írtam egy anyagot, de azt ide nem tudom betenni.

    Aki nem képes felfogni, hogy bizonyos magasság feletti légi robbantásnál – no fallout HOB /height of burst/ magasság, ami a hatóerő függvénye +- 30% időjárás – NINCS sugárszennyzés, az vagy nem ért ehhez, vagy hülye, ha akkor is tagadja, ha ezredszer teszem be a szakirodalmat.

    Aki nem képes felfogni, hogy puha célpontok (városok) ellen NEM FELDSZÍNI robbantás a leghatékonyabb, hanem a 20-25psi túlnyomásra optimalizált légi, amihez kell egy hatóerő függvényében változó magasság, amely MINDIG a no fallout felett van, az egyszerűen nem ért ehhez.

    Aki nem érti meg, hogy 1 megatonna a kritikus hatóerő érték, ami felett sztratoszféra, alatta troposzféra a „gombafelhő” helyszíne, az nem olvasta el a legelemibb szakirodalmat sem. MA MINDEN stratégiai töltet 0,1-0,8mt, azaz felszíni célpontok (kemény célpontok pl. ICBM silók) esetében sem lesz globális sugárszennyzés.

    Tibor bá’ a töltet és a hordozó eszköz együtt értendő… nincs semmilyen 25.000 felrobbanó… hogy is mondod, termonukleáris, meg hidrogén bomba… szóval nukleáris töltet.

    A pontos számok 2017-ben

    Oroszország – 1.076 hordozó, 2.768 töltet, 919,6 megatonna
    USA – 1.028 hordozó, 2.592 töltet, 458-544 megatonna között
    Kína – 181 hordozó, 683 töltet, 315 megatonna

    Hordozó: ICBM + SLBM + ALCM (és az azokat egyidőben hordozni képes str. bombázók egykörös bevetése)

    EZ HOL 25.000?!!

    Over & out… ezt a dedózást, amit velem művelsz, meguntam végleg.

  37. 34.
    Csak akkor adnak hitelt a szavaknak (fenyegetés), ha valós képességgel párosul. A valós képesség pedig jelen esetben egyenlő a valóban harcra kész (bevethető) stratégiai tömegpusztító fegyverekkel.
    Ha pedig valós és bevethető képesség van a kezedben, akkor ennek a használata vagy nem használata csak és kizárólag szándék kérdése, semmi több.

    Elavult? Nem hinném, a mai atomrobbanófejek nem ugyanazok, mint 50 évvel ezelőtt, sőt, mint 20 évvel ezelőtt.

    35.
    Pontosan.

  38. 36.
    Jövőnk:
    Nyugi, ne kapd fel a vizet! (… és le ne lépj innen!)
    Ha jobban értesz ehhez itt mindenkinél (sanszosan én erre szavaznék), akkor ezért, ha meg ne adj isten mégis tévedsz valamiben, akkor meg azért.

    Itt egy link:
    http://www.ploughshares.org/world-nuclear-stockpile-report
    Ez reális lehet vagy kamu?

    Az általad megadott adatok tudtommal a „combat ready” állapotban tartott fegyverek mennyiségét jelentik, de ennél komolyabb készlet van raktározva robbanófejekből mindkét oldalon.
    A hadrendben tartott rakéták döntő része (ICBM és SLBM) pedig eleve kevesebb robbanófejjel van felszerelve, mint amennyit igaziból képesek lennének vinni.

    Egyébként meg tök mindegy, hogy 14 vagy 25 ezer, miután összesen ezer nagyváros felett is elég, ha eldurran 1 töltet – és ez még mindig csak ezer darabot jelent.

    Tényleg, van egyáltalán ezer nagyváros a világon? Szerintem lehet, hogy nincs is, bár tény, hogy ennek nem néztem utána…

  39. 38. Montezuma
    Mi számít nagyvárosnak? Indiában több mint 100 olyan város van, melyeknek lakossága egyenként meghaladja az 1.000.000-t.

  40. 38 Montezuma

    A link kapcsán: az adatok nagyjából pontosak, de az összes töltetet adják meg, amelyeknek csak egy töredéke bevethető. Egyedül az USA és Oroszország tartja az ICBM-eket és 4-4 SSBN tengeralattjáárót High-Alert Launch Ready (éles riasztás, indításra kész) státuszban, azaz azonnal bevethetően (LoW Launch on Warning, azaz riasztás esetén bevetés). Megint más a „combat ready”. Kína lassan csatlakozik hozzájuk. A többiek esetében ez nem áll fenn.

    ~800 nagyváros van (100.000 lakos felett) Kanada, USA, Európa, Oroszország esetében, és ~4.500 világszerte (ezek egy része nem lőhető ki).

    Ne feledd a silókat, a 46 Sátán ICBM 460 töltete menne a Minuteman-III silókra. És vice versa. Persze a gyakorlatban mehetne éppen SLBM is, de azok hatóereje kisebb. Így az elméleti 2-3 töltet/800 nagyváros helyett 1/nagyváros áll fenn; de ez elméleti szám. A célpontok számáról nem adnék részletes infót, ha nem feszítesz keresztre érte. 😀

    NEM HISZTIZEK, egyszerűen elegem van abból, hogy Tibor bá’ állandóan felemleget, mint valami hülyét, s közben fals infókat ad. Miből állna elismerni, hogy nem ért kellően a témához?!! Vagy ha ez nem megy, akkor legalább ne riogassunk már 25.000 töltettel, meg 100 elégő településsel stb. Naná, hogy elvesztem a hidegvérem, ha 1000szer leírok valamit, amit szakmai tény és simán beleköt, miközben egyszerűen nem ért hozzá és el sem olvassa. Állandóan azzal vagyok baszogatva, hogy tények, ami azért dedó, mert leírtam már ezerszer, és engedtessék már meg, hogy elnézve a törzs gárdát, ne kelljen már állandóan ismételgetnem ugyanazt.

    39 a 100.000 fő feletti. De ez nem jelent semmit, hiszen egy 800kt – legerősebb (!!! Tibor bá’) – töltet sem pusztítja el teljesen Budapestet, azaz Londonra kapásból 8-10, stb. menne. Nyilván hazánk esetében legfeljebb Bp, Fehérvár és esetleg Pápa kapna, más helyszín nem. Más kérdés, hogy Perimeter (halott kéz) esetén mi a szitu, de szszvsz akkor sem kapnnk többet, inkább azt mondanám, hogy akkor biztos kapna az előbb nevezett három város, míg egyéb esetben kisebb a %-os esélye. Első orosz csapásnál majdnem nulla, válasz csapásnál minimum 50%.

  41. 40:
    Szabad kezet kaptál azt és annyiszor írod ide, amennyit és amit akarsz. De enged meg, hogy én is leírjam a véleményemet. Szerinted nekem be kellene fognom a számat, mert te megszólalsz? Mert én ezt nem így gondolom. Ebben a témában nagyon sokan, nagyon sokfélét mondanak. Nekem az a gyanúm, hogy te azt fogadod el, ami neked a legkellemesebb.

  42. Tényleg , a sugárzásal kapcsolatban valaki azt irta nem lesz sugárzás. Igy hütik majd a légkört. Na , de mi lesz az atomeröművekel ? Az nem lesz célpont ? Ki őrzi majd egy esetleges háború után ?

  43. 42: Nem őrzi őket senki, le is fognak olvadni.
    Fognak szennyezni is, de az még a környezetükben sem lesz 100%-osan halálos.

    Amit nem fognak tenni, hogy atombombaként felrobbannak.
    Ha lesz robbanás akkor az csak a vízbontás miatti hidrogén robbanás lesz.

    Általánosan nagy hiszti van az atomszennyezés miatt, de valójában ugyanúgy együtt lehet vele élni mint mondjuk a szmoggal.
    Persze ha valahol forró pont keletkezik és azt sűrűn látogatja valaki akkor nagyobb eséllyel fog megpusztulni rákban.

    A középkorban sem tudták hogy mitől pusztult meg a szomszéd, csak a mai ember gondolja hogy mindent tudnia kell.

    Atomháború után ritka lesz a 40+ éves ember, és több generáción keresztül jellemzően 25-30 év körül megpusztul a sikeres életet magáénak mondó ember is.
    Ebben teljesen elfér az is hogy rákos lesz 25 éves korára az atomszennyezések miatt.

  44. 43 respect

    41 hajlamos vagy elfeledkezni a saját cselekményeidről. Kérdezzük már meg az olvasóidat, ki szokot kinek nekiesni, én Neked, vagy Te nekem?! Ismered amúgy a pszichológiában azt, amikor a téma elterelés a taktikája az egyik félnek?! Mert Te ezt alkalmazod. Nem ismered be, ha tévedsz, nem lehet Veled kompromisszumos megegyezést kötni… ez a szomorú. Kérdezném a többiektől – mert szólaljatok már meg – hányszor írtam le, hogy mi mindenhez nem értek, így nem is szólok hozzá, legfeljebb kérdezek, de inkább szerényen olvasok. Tettem ezt a klíma kapcsán is, és minden egyéb témában. De ne haragudjon már meg a világ, a szakterületemen azért nehogymár megmond nekem, mi a dörgés, persze érvelhetünk, lehet véleményed, de utóbbi nem egyenlő ténnyel. Ezt az egész qurva nukleáris hadviselés és annak következményei témakört képtelenség itt értelmesen kifejteni, mert folyton belém kötöttél, amióta csak itt vagyok. Ne haragudj, de Te azt hiszed polihisztor vagy. Hát nem. Iszonyatos tapasztalatod van, széleskörű és sok területen mély szaktudásod, amit tisztelek, elismerek. A fordítottja viszont totálisan hiányzik, ezt pedig szinte mindenkivel meg is teszed: nem tiszteled mások tudását, különösen nem, ha a tiédet túlszárnyalja. És most essél nekem nyugodtan. Forgasd ki a szavaimat újfent… kár, hogy mindenki fél tőled, ezért kerülik Veled a konfliktus minden formáját; bár facsiga 🙂 lólábas hsz-e tetszett.

  45. Jövönk.
    Meglehetősen sokszor olvasom ezt a honlapot, de biztos nem elégszer, hogy emlékezzem rá, hogy pontosan elmondtad-e , hogy Te honnan tudsz ilyen tutira mindent?

    pl:
    „A pontos számok 2017-ben
    Oroszország – 1.076 hordozó, 2.768 töltet, 919,6 megatonna
    USA – 1.028 hordozó, 2.592 töltet, 458-544 megatonna között
    Kína – 181 hordozó, 683 töltet, 315 megatonna”

    Tegnap olvastam a BKM-i Iparkamara jelentését a megye nagyvállalatairól. A export lista első helyezettje így szerepel:
    nny – azaz nem nyilvános.

    Fel nem foghatom, hogy te honnan tudod darabra pontosan mennyi töltete van akárkinek? A fenti példát azért hoztam, hogy össze lehessen hasonlítani, sokkal kisebb dolgokról sem lehet pontos adatokat tudni.
    Nemhogy atomtöltetek számáról?
    És pont ez teszi hiteltelenné amit írsz. Én elhiszem , hogy a témát jobban ismered bárkinél aki itt írogat, de ha akkora nagy májer lennél akkor nem itt osztanád azt észt , és a számokat 🙂

  46. 44:
    „szakterületemen azért nehogymár megmond nekem, mi a dörgés”
    Ezzel igazolod, amit írtam. „Szerinted nekem be kellene fognom a számat, mert te megszólalsz?” Ez egy kérdő mondat, amiből te kijelentőt gyártottál: Szerinted nekem be kellene fognom a számat, mert te megszólalsz!!!

  47. Jövőnk

    Nem kell lelépned szerintem sem.Az a havi 1 kommented is jó szerintem.Ha még kb. 4 évünk van akkor még kb. 48 kommentet kell írnod 😀
    Persze az igaz hogy már sok esetben csak ismételjük önmagunkat minden témában, na de hát ez van mindig jobb mint a semmi vagy az olyan ismerőseim akik szerint soha nem lesz összeomlás, mert azokkal nincs miről beszélni.Rengeteg ilyen szűk látókörű ember van.

    *****
    Mi a helyzet Trumpal, most hallottam hogy erőteljes fegyverkezési versenybe kezd.Vajon csak a barátok és a saját pénzét akarja gyarapítani vagy tényleg belefogott valami komolyba?

  48. 46:

    Erre csak egy klasszikustól tudok idézni:

    „Ha valamihez nem értesz, valamit nem tudsz és nem vagy vele tisztában, akkor okosabb, ha nem nyitod ki a szád.”

  49. 48:
    Most már csak azt kellene közölnöd velem, hogy 46. alatt miről derült ki, hogy nem értek hozzá? Vagy mindössze arról van szó, hogy relevencia nélkül a pofámba akartad vágni?

  50. 49:

    Nos akkor közlöm:
    Nem ástad bele magad a nukleáris hadviselésbe. Nincsenek érveid, hogy miért lesz globális szennyezés, ennek ellenére ezt hajtogatod.

    A saját megnyilvánulásod szerint okosabb lenne csendben maradnod, viszont ha ezt valaki neked mondja alappal, mert ő ebben a témában szakértő akkor meg jössz a libsi propagandával hogy a véleményét mindenki közölheti.

    Ideje lenne érvelned a Jövőnk által leírtakkal szemben, hogy miért is nem lesz úgy ahogy ő (beleásva magát) látja.

    Ha pedig ezt nem teszed akkor nem kéne valós alap nélkül tényként közölni hogy márpedig ez így lesz, ahogy ezt a 32-ben tetted.

    45:
    A nukleáris fegyverkezésnek az adatai bizonyos körökben ismertek, ezek egy jelentős része fenn is van a neten egy sor dezinformációval együtt.
    Aki ebben szakértő az ki tudja szűrni a valós és a nem valós információkat.
    Amit Jövőnk írt azok valószínű a publikus, megismerhető számok.
    Viszont egy-két év alatt nem változik jelentősen ez a szám egyik oldalon sem, és a nagyságrendek jellemzésére ezek teljesen megfelelők (teljesen mindegy hogy 1000 vagy 1010 töltete van valakinek).

    Én személy szerint örülök, hogy legalább a publikus adatokat összeszedte valaki, és ide fel van vésve.
    Amit Tibor bá’-nak írtam az neked is szól.

    Érvelj, játszunk le gondolatkísérletet hogy szerinted hogy van ez. Egy felépített elméletet támadni a legkönnyebb, pláne úgy hogy még igazi ellenérvet sem fogalmaz meg senki.

  51. Ha az atomháboru elvileg tulelheto sot meg is nyerheto tudományos es katonai alapon akkor szamitasba veve az emberi termeszetet a jelen nemzetkozi helyzetet a háboru valoszinusege eleg nagy.

  52. 50: „valós alap nélkül tényként közölni”

    Az, hogy mi történik a jövőben, senki előtt nem ismeretes.

    Az köztudott, hogy a leszerelési egyezményeket sem az oroszok, sem az amerikaiak nem hajtották végre maradéktalanul – a tölteteket ugyan kiszedték a hordozóeszközökből, de nem semmisítették meg.
    Tibor bá’ már átélt egy háborút, amiket ír, ennek alapján írja. Vagyis a magát vesztesnek érző fél bevet mindent, amije van /pl. a németeknél a végén már a gyerekek harcoltak/ a vesztésre álló japánok kamikaze (öngyilkos) pilótákkal támadták az amerikai csatahajókat – a „leszerelt” robbanófejekből is annyit, amennyit csak célba tud juttatni valamilyen eszközzel. És itt „bukik meg” ‘Jövőnk’ mérnöki pontossága, és tudása – egy háború ritkán zajlik az előre megírt forgatókönyv szerint. /Ezzel persze nem csorbítanám Jövőnk érdemét abban, ahogy beleásta magát a témába, én is sokat tanultam tőle./

    44: „szólaljatok már meg”
    Szerintem jókat írtál… 🙂
    De – Tibor bá’ is ember /bár próbálja titkolni 🙂 /, megvannak a maga gyengeségei /konok, mint a fene, fáj neki beismerni, ha nincs igaza (de azért van rá példa)/, amiket szerintem el kell tudni fogadni, mert egyébként nagyon hasznos, amit csinál – egy csomó értelmes embert idegyűjtött, lehetővé teszi, hogy kicseréljük a gondolatainkat. Nem sok ilyen hely van a neten…
    (Szóval nem „gyávaságból” nem cseszegetjük, ha éppen nincs igaza… 😉 )

  53. 50:
    Akkor most rajtam a sor:

    „Nem ástad bele magad a nukleáris hadviselésbe.” Ez igaz, de ki az aki beásta magát? Az, aki dobálózik a szakszavakkal, rövidítésekkel és a számokkal? Legyen neked igazad.

    „Nincsenek érveid, hogy miért lesz globális szennyezés” Ez akkora evidencia, hogy nem kell érvelni mellette. 60 évvel ezelőtt, az első hidrogénbomba felrobbantásakor a kifejlesztésén dolgozó tudósok véleménye az volt, hogy ebből 100 felrobbantása az emberiség végét jelentené.

    „Ideje lenne érvelned a Jövőnk által leírtakkal szemben, hogy miért is nem lesz úgy ahogy ő (beleásva magát) látja.” Jövőnk azzal érvel, hogy adott kilo-tonna, és adott magasság esetén minimális a szennyeződés, és nagyon is túlélhető egy háború. Ha figyelmesen elolvastad volna, amiket én írtam (és Jövőnk is) akkor észrevetted volna, hogy én nem ezeket a (beleásás okozta) adatokat cáfolom. Hanem azt állítom, hogy ezt nem fogják betartani és ez már nem nukleáris hadviselés, hanem emberismeret. Én azt állítom, ha egyszer elkezdődik, nem lesz megállás. Mindent ellőnek, ami ellőhető és úgy, hogy minél nagyobb kárt okozzanak vele. Mi támasztja alá az én véleményemet? Volt egy genfi egyezmény, és sok minden más. Amiben ilyenek voltak: tilos a mérgező gázok alkalmazása, tilos magát megadó ellenséges katonát lelőni, tilos a hadifoglyokat kivégezni, tilos a lelőtt repülőből kiugró pilótát lelőni, elsüllyesztett hadihajó vízben úszó tengerészeit fel kell szedni….stb. És ezeket mind-mind megszegték. Vajon miért tartanák be Jövőnk által favorizált paramétereket?

  54. 53:

    Az egészben az a borzasztó, hogy ilyen szinten neked kell esni, hogy végre embernek nézd a veled vitatkozókat és végre érveket írj.
    Ezt nem kommentálom tovább, megvan a véleményem, de nem szalonképes.

    Előrebocsátom, hogy én nem vagyok szakértő, tehát csak a józan paraszti logika marad a részemről.
    Nézzük az érveidet:

    Elsőnél nincs ellenvéleményed csak fanyalgás, erre nincs mit reagálnom csak amit már fentebb írtam.

    Második szerint „Ez akkora evidencia, hogy nem kell érvelni mellette.”.
    Nos nem az, te is tudod csak véded a kiejtett szavaidat.
    Konkrétan megfogalmazta Jövőnk, hogy fallout szint feletti robbantásánál nincs szennyezés. Szakirodalom van róla, komoly teamok dolgoznak rajta és vizsgálják ahogy tudják mindenféle oldalakról (fizika, atomfizika, sugárzásbiológia, hadászat, stb)
    Az első atombomba robbantás előtt meg attól tartottak, hogy az egy robbantás miatt önmagába zuhan az egész univerzum.
    Ez nem érv.
    A következő érvelésed során kifejted, hogy miért lesz mégis szennyezés, tehát valahol te is elismered hogy Jövőnk teóriája megáll, csak ugye ezt olyan nehéz beismerni.
    Attól még senki nem lett kisebb ha elismer egy olyan dolgot amit nem ő írt le.

    Harmadik érved, na ez a valami ami Observer által megfogalmazottakkal megegyező, és ez végre valódi érv.

    Én azt gondolom, hogy ha totális háború lesz és oda vissza röpködnek a töltetek akkor a teljes infrastruktúra, és társadalmi intézmények is mind megsemmisülnek a nagyvárosokkal együtt.
    Ezzel azt mondom, hogy nem lesz aki parancsot adjon, nem lesz végrehajtó, és nem lesz meg az eszköz sem amivel végrehajtást eszközölni kéne. Nem lesz második hullám, nem lesz vesztes aki romboljon a veszteségtudata mellett.
    Olyan ez amikor két páncélos lovag egymásnak ront és összecsattannak a lándzsák, aki leesik az többet nem tud ütni, aki meg nyeregben marad az miért lenne öngyilkos.

    A csapás ellencsapás során már kijelölt célpontokra repülnek az eszközök, és nem lesz mód korrigálni hogy kimaradt ez meg az a szórásból.
    Az oda vissza csapó felek egymást és riválisaikat próbálják teljesen eltörölni, a noname jelentéktelen területeken nem lesz atomrobbanás, ha pedig lesz is nukleáris kihullás akkor is élhető marad annyira a föld, hogy a szennyeződés ellenére lesznek életesélyei a nem lebombázott egyedeknek és közösségeiknek.
    Ezt azért gondolom, mert a hadrendben lévő töltetek erre vannak optimalizálva.
    Pontos számokat Jövőnk tud előkotorni, de ha nem is szereltek le minden régi töltetet azok felhasználhatósága azért erősen kérdőjeles.

  55. Igen, nő vagyok és nem szőke. 😀 Nem szeretek megszólalni, mert nagyon sok mindent másképp látok, mint a férfiak, és ez konfliktushoz vezet. Most mégis megteszem Jövőnk miatt. Szerintem nem láttok át a Jövőnk szitáján, de nőket nem tud megtéveszteni. Jövőnk semmi mást nem tett, mint agyon dicsérte önmagát és nagyképűen betűszavakkal és számokkal dobálózott, de ha valaki valamire rákérdezett, akkor ő nem mondhat többet, mert…. hatalmas félhomály. Kizsarolja a tiszteletben tartását azzal, hogy állandóan megsértődik. Kegyvesztettek lesztek, mert többet nem szól hozzá, viszont igen szorgalmasan olvas. Ő is csak a bőrét akarja menteni, és maga is elhiszi azt, amit hirdet. De hogy ennyi „értelmes ember” beszopja. Bocsika, még nem találták ki a szőke férfit? 😀 😀

  56. 51:

    Ez egy nagyon komoly meglátás, és a mérnöki számolgatások szerint nagyon is túlélhető és nagy veszteségekkel meg is nyerhető valakinek.

    Ráadásul egy teljesen lepucolt földgolyót kap a nyertes a sok szennyező embertől mentesítve és a klímaváltozást is megakasztja a folyamat.

    Ez az a 19-es lapállás, amire lehet hogy valaki rá fog húzni.


  57. 54 – facsiga:

    Tibor bá’: „az első hidrogénbomba felrobbantásakor a kifejlesztésén dolgozó tudósok véleménye az volt…”

    facsiga: „Az első atombomba robbantás előtt meg attól tartottak, hogy az egy robbantás miatt önmagába zuhan az egész univerzum. Ez nem érv.”

    Természetesen. Ha én azokra hivatkozok, akik az atombomba után kifejlesztették a hidrogénbombát, felrobbantották, és szereztek némi gyakorlati tapasztalatot is, az nem érv. Az viszont érv, amit te állítasz. Mit is? Az első atombomba robbantása előtt. Amikor még semmi tapasztalat nem volt. Be voltak szarva az ismeretlentől. Na ez a robbantás előtti vélekedés viszont komoly érv, sőt ellenérv arra, amit én írtam. Szívesen elküldenélek a büdös picsába. Bocsánat, a libsi picsába.

  58. Robert McNamara. Tagja volt a Phi Beta Kappa társaságnak. 1939-ben mester fokozatot szerzett a Harvard Egyetem üzleti iskolájában. 1943-ban belépett az amerikai hadseregbe, ahol századosként szolgált a légierő Statisztikai Ellenőrzési hivatalánál. 1946-ban alezredesként leszerelt a légierőtől. A Világbank korábbi elnöke, az Egyesült Államok volt külügyminisztere – Robert McNamara.

    McNamara elv.
    A II. VH után lényegében ez szabályozta a nukleáris hadviselést.
    Első és második csapást mérő képesség.
    Az első csapást mindig az ellenség támadó ereje ellen intézik. Jellemzője, hogy nem tudja 100%-osan lefedni a védekezésre képes erőket. A megsebzett megtámadott az összes maradék erejével a támadó népességét igyekszik pusztítani. Az USA természetesen annak is tudatában volt, hogy megtámadhatatlan.

  59. 55:
    Elsősorban figyelmetlen nő vagy. Amiket felsoroltál (például megsértődés) azt már külön-külön kifogásolta néhány férfi. vagyis, mi se vagyunk teljesen vakok.

  60. 60: „Elsősorban figyelmetlen nő vagy.” Inkább csak ‘Szeleburdi’. 😀

    55: Nos, a jellemzésed… hm izé… szerintem helytálló. 😉

    De – talán elkerülte a figyelmedet, hogy itt időnként Hetesi Zsolt is hozzászól a témákhoz, aki viszont személyesen ismeri Jövőnket, és ha jól emlékszem, írt olyat, hogy atom témában – őszerinte – Jövőnk teljesen „képben van”.

    Az más tészta, hogy én is utálom, ha valaki rébuszokban beszél (itt most nem technikai dolgokra gondolok, azt úgyse értem…), ha mondani akar valaki valamit, mondja konkrétan, vagy kussoljon.

    Viszont ami számunkra fontos infó, és erre J. világított rá, hogy a mai technológia alapján egy atomháború elvileg „megnyerhető”. És ez teszi a világot sokkal veszélyesebb hellyé, mint volt a hidegháború idején.
    Elsősorban az USA /de akár az oroszok és Kína is/ képzelheti azt, hogy egy rajtaütésszerű támadással kiiktathatja a gazdasági-katonai konkurenseit, viszonylag kis veszteség árán. /Elsősorban a katonai célpontokat (atomütőerők, fontosabb hadászati központok), infrastuktúra fontos elemeit (erőművek, vízellátás stb.), nagy ipari központokat, fontosabb (jelkép) és nagy lakosságszámú városokat támadva. Cél az ellenfél megtörése, ‘visszabombázása a középkorba’./

    Csak ugye az ember nem szeret veszíteni, tehát a másik fél be fog vetni mindent, amit csak tud – minden fellelhető atomfegyvert, biológiai és vegyi fegyvereket, mindent.
    Vagyis nem lesz „korlátozott” atomháború…

  61. Jövőnk mindig bedurcul…! A stressz egy jele. Tibor bátyám 25.000 töltettel szerintem arra célzott, hogy ha háború lesz, akkor nem csak a Jövőnk által felsorolt steatégiai töltetek fognak durrani, hanem a több ezernyi taktikai töltet is. Abból meg csak oroszoknak van kb. 12.000 db! Nem biztos, hogy eléri a huszonötezret ma már az összes töltet száma, de abban egyetértek amit Tibor bátyám mond, hogy az ember egy önző és alattomosan gonosz lénnyé válik a háborúk idelyén, és nem számítanak a szabályok olyankor!
    De Jövőnk ismeretanyagát sem vonnám azért kétségbe!

  62. 61:
    Képben lenni nem nagy kunszt, hiszen a Interneten minden megvan. Ami kunszt, a fellelhető adatok birtokában elemezni a helyzetet. Az oroszoknak több száz rakétája élesítve van. Azaz 5-6 percen belül kilőhetők előre beprogramozott célpontokra. Sejtheted, hogy ez mit jelent. Ráadásul minden Patriot mellébeszélés ellenére kivédhetetlenek. Az ICBM-ek 28.000km/h sebességgel érkeznek az égből, elfogásuk lehetetlen. Ez azt jelenti, hogy egy meglepetésszerű első támadás (a radarok miatt nem meglepetésszerű) nem eredményez győzelmet. Mire célba érnek, ott már nincs rakéta. Ráadásul a tengeralattjárókból kilőhetőeket, és a mobil kilövőket (állandóan mozgó vasúti kocsik , vagy önjáró teherautó) semmiképpen nem lehet megsemmisíteni. Az ellencsapás kivédhetetlen. Atomháborút csak egy őrült fejében lehet megnyerni. De tulajdonképpen ezzel foglalkozni felesleges. Senki se szeret megdögleni, pláne ha vannak fiatal gyerekei. Ez ellen az egyik úgy védekezik, hogy tagadja a globális felmelegedést, azt állítja, hogy csalnak a mérési adatokkal. A másik azt állítja, hogy az atomháború túlélhető, és ő meg is tette ez irányba a megfelelő (titkos) lépéseket. Ezek áltatják magukat. Nézd Observer! Ha az atomháború megnyerhető lenne, már réges-rég elindították volna. Volt rá 70 év és százezer konfliktus. Nézd végig ezt: https://www.youtube.com/watch?v=YEuzrfuap64 Igen jó összefoglaló.

  63. Az biztos, hogy a világban zizeg valami jagyon nem jó. Idehaza is 2-3 éve a helyi védelmi bizottságokat trenírozza a Katasztrófavédelem, hogy mi a teendő háború, ipari katasztrófa, ABC támadás elszenvedése esetén. Persze kicsi pénz kicsi foci alapon, mindezt elméletben, írosztalok mögött. 😛 Nyugi, van ismerősöm, néha elejt morzsákat, de ugye ez ha nem is Top Secret, de azért bizalmasan kezelendő információ. Pszt, nem is írtam semmit. 😉

    De hol vagyunk az oroszokhoz képest, ahol tavaly azért összeröffentettek egy kb. 100.000 főt megmozgató PV gyakorlatot, ahol azt szimulálták le, hogy melyek az alkalmazandó eljárások polgári védelmileg egy ABC támadás esetén, és utána.

  64. 63: „Ha az atomháború megnyerhető lenne, már réges-rég elindították volna. Volt rá 70 év és százezer konfliktus.”

    Nem az az érdekes, hogy megnyerhető-e (nem), hanem az, hogy annak hitében, hogy megnyerhető, kirobbantja-e valamelyik amerikai elnök. – Pont emiatt volt necces Clintonné megválasztása…
    És ugye itt jön a képbe Jövőnk ismeretanyaga – mai állapot kontra hidegháború – ég és föld a különbség a technika oldaláról nézve. MOST be lehet adni egy elnöknek, hogy pl. Oroszország legyőzhető minimális USA veszteséggel. Kennedy-nek anno nem lehetett…

  65. 65:
    Az természetesen nem zárható ki, hogy egy tucat döntéshozó 3 tucat tanácsadóval elhiszi, hogy megnyerhető, de érzéseim szerint az esély erre roppant kicsi. Azonban nem ez a téma, hanem amit Jövőnk hirdet, hogy bizonyos paraméterek kölcsönös betartása mellett túlélhető. Ez szerintem nonszensz. El tudod te azt képzelni,hogy a II. világháború előtt megegyeznek a felek, hogy tankot nem vetnek be, vagy 9 mm-nél nagyobb kalibert nem használnak? Én vagyok annyira jóindulatú, hogy a 800 méteres robbantási magasságot optimálisnak elfogadom, de ezt miért tartanák be? Hogy Jövőnk és családja megússza? Mert ez vicc. A harcok alatt a felek egyetlen gondja, hogy a másik oldalon minél nagyobb pusztítást végezzenek. A Falklandi háború alatt egy argentin, idejét múlta, öreg csatahajó hazafelé tartott messze a szigetektől. Az angolok mégis elsüllyesztették megölve ezzel több száz tengerészt. Ennek semmi hadászati jelentősége nem volt, kivéve, hogy Thatcher asszony mérges volt az argentinokra.

  66. Hozzá szólhatnék? Mert le vagyok tiltva.

    UPDATE… ja, mégsem?! Akkor hol van négy hsz-em?!

    A válaszok a weboldalon.

  67. re 63:

    „Képben lenni nem nagy kunszt, hiszen a Interneten minden megvan”
    És mint tudjuk , ami az interneten fent van az mint igaz, meg Ancika-néni is ezt mondta, és Ancika-néni könyvelő, és a könyvelők mind jól tájékozottak és nem hazudoznak össze-vissza…..

    Senkinek nem hiszem el, hogy valós adatok az INTERNETEN vannak fent. Fent van egy csomó találgatás, ötletelés, hülyeség, stb . A statisztikai valószínűség miatt még az is lehet, hogy van közte olyan ami a valósághoz közel áll, de az a maximum.
    Mint tegnap is írtam, aki a témának valóban ismerője, az nem itt koptatja a billentyűzetet.

  68. A holland Correspondent által kiszivárogtatott kisfilm még a tudósokat is megdöbbentette, mivel az abban szereplő tudományos állítások, következtetések és komoly kérdésfelvetések a mai napig megállják a helyüket: „Egy zsúfolt világban, ahol ilyen kedvezőtlen klímaváltozás megy végbe, ugyan ki viselné gondját ennyi klímamenekültnek?”

    Előkerült a Shell 25 éves videokazettája a klímaváltozás veszélyeiről
    http://greenfo.hu/hirek/2017/03/01/elokerult-a-shell-25-eves-videokazija-a-klimavaltozas-veszelyeirol

  69. A Bulletin of the Atomic Scientists nyilvánosságra hozta az orosz nukleáris haderő pontos adatait, magyarázatokkal együtt. Durván 10.000 robbanófej, aminek egyharmada bevethető, kétharmada összeszerelhető. http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00963402.2017.1290375
    69:
    Okos tojás! Akkor nézz bele abba, amit most belinkeltem. Az Internettel nincs semmi baj, csak tudni kell kezelni. A magam részéről az Ancika nénit meghagyom neked. 😀

  70. 71: Oké. És szerinted ebből mennyit szánnak Magyarországnak?

  71. 72:
    A leghalványabb fogalmam sincs, de egy is sok lenne. Különben a töltetek legnagyobb része 800 kilotonnás, vagyis 80 darab hirosímainak felel meg. Hogy legyen fogalmad a 50 megatonnás (Cár nevű) bomba kb. 100 km-es sugarú körön belül 3 fokú égést okozott.

  72. Nukleáris hadviselés, sugárszennyezés, nukleáris tél, EMP, nukleáris arzenál és fegyverkezés stb. kérdésekkel kapcsolatban… online státuszba helyeztem a weboldalt.

    Tibor bá’ felőlem azt hiszel, amit akarsz. Nem, nem 800… de minek is mondom, ha a tényeket tagadod…

    És igen, meglehetősen nyugodtan állok egy atomháború elébe.

  73. Én most nyilvános is megkérem Tibor bát, hogy Jövőnk írhasson ide, hátha ismét lehet értelmes vitát folytatni. Annyit le merek írni, hogy az anyagai egy részét megfelelő helyekre beadtam, és nem nagyon szóltak vissza, hogy hű, mennyire nem igaz. Ja és korábban meg lettem szólítva 🙂 (61)

    Az egész dolog kulcsa igazából három állítás:
    1. Bizonyos energiasűrűség alatti töltetek nem fognak port lőni a sztratoszférába, mint ahogy a lángoló iraki olajkutak se tették 1991-ben. Hogy ennek hol a határa, kiszámolhatja valaki, vagy írhat rá hidrodinamikai kódot, de akár el is lehet fogadni a 800 kt értéket, nem lehet nagyon messze a valóságtól.
    2. Egy bizonyos magasság fölött robbantva gyakorlatilag nincs kihullás és a környezet szennyeződése sem történik meg számottevően.
    3. A fegyverkezési hajsza fokozódik.

    Na most ebből leszűrhető az, hogy komoly nyomás van mindegyik oldalon, hogy ő kezdje először, de a cél nem ismert. Jövőnk azt teszi fel, hogy ez a cél a hűtést és az emberiség létszámának csökkentését szolgálja. Lehet, hogy igaza van, ezt fel lehet tenni, de nincs kellő információm arra vonatkozólag, hogy tényleg ezt akarják-e elérni, vagy pusztulást.

    Ha az utóbbi (és ebben Tibor bá sejtését erősnek érzem, hogy senki nem akar majd leállni), akkor annyira mindegy mivel készülünk.

    43-ban facsiga írta, hogy egy atomerőmű nem lehet bomba, de azért az ott leírtnál lehet veszélyesebb is. Elsőként a hidrogénrobbanást katalizálja a rudak cirkónium burkolata, és ettől a régebbi reaktorok esetén (mint amilyenek a TEPCO reaktorai voltak Fukushimában), ahol nem nagyon van biológiai pajzs, rögtön kijut egy kis ez-az, de a fontosabb, hogy a rudak megrepednek, amikor a cirkónium gyorsan oxidálódik és azokból is jön nem kívánt anyag.

    A leolvadás, hűtés hiányában képes átégni a betontalapzaton és ha találkozik a talajvízzel, még nagyobb lehet a robbanás – Csernobilban is ettől féltek. A legtöbb erőmű környékén van víz, így magas talajvíz is. A szétszóródó reaktormag pedig ahova visszahull, ott képez egy csomó hot spotot akár évezredekre is.

    Ne tessék elfelejteni, hogy egy bomba néhányszor 10 kg (ha jól tudom), de egy erőmű belseje több száz tonna uránt és leányelemet tartalmaz. Minél jobban előrehaladott a kampány, annál több kedves leányelemet és átalakult elemet.

  74. 45 BAB

    „Jövönk.
    Meglehetősen sokszor olvasom ezt a honlapot, de biztos nem elégszer, hogy emlékezzem rá, hogy pontosan elmondtad-e , hogy Te honnan tudsz ilyen tutira mindent?

    pl: A pontos számok 2017-ben
    Oroszország – 1.076 hordozó, 2.768 töltet, 919,6 megatonna
    USA – 1.028 hordozó, 2.592 töltet, 458-544 megatonna között
    Kína – 181 hordozó, 683 töltet, 315 megatonna”

    VÁLASZ

    Onnan, amit facsiga is írt, ha tudod mit és hol kell keresni, akkor nagyjából minden információ fellelhető, természetesen forráskritikával és kiszűrve a dezinformációt, propagandát, hibás adatokat.
    A pontos számok – ezt is megírta facsiga – úgy jönnek ki, hogy eleve monitorozzák az arzenált, és azt publikálják, pl. az a szervezet, amit Tibor bá’ belinkelt, de elég csak pl. a google earth-el rámenni a Minuteman-III bázisok területére és megszámolni; persze ez egyszerűsítés így önmagában. A fenti adatok közel a valós adatokat mutatják, ami lehet kis eltéréssel kevesebb, pl. nem mindegyik orosz (magas) egység van 100%-ig feltöltve, ami mára egyrészt nem túl valószínű, másrészt nyilatkoznak erről oroszok, így nagyjából belőhető a pontos szám. Természetesen elképzelhető, hogy több van, mint fentebb, én például biztosan megtartottam volna a 2009-ben leszerelt 20 megás Sátánok közül minimum négyet. A tölteteket megtartották az oroszok, magát a hordozó ICBM-et – elvileg – leszerelték, igaz azóta a megváltozott geopolitika miatt a sorsuk nem egészen ismert.

    Mire a 20 megás pl?! Mivel a HEMP, magaslégköri robbantással létrehozott elektromágneses pulzus, azon belül természetben elő nem forduló E1, a villámhoz hasonlító E2a és E2b, és a geogágnesesen indukált áram (angolul GIC) E3a és E3b, közül az E1 kismértékben, az E3a viszont egyenesarányban függ a töltet hatóerejétől, így a 20 megás konkrétan megsütné és kisütné az USA teljes elektromos ellátórendszerét, valamint kábé mindent, ami elektromos eszköz (ezt is írtam nem egyszer… youtube EMP car test, ami egy Ford Taurus és egy sima EMP, bár atomrobbanáshoz hasonlítják a készítők, de az csak klasszikus robbanás, ahol SrEMP keletkezik, és amely teljesen más, mint a HEMP… de az autónak annyi.)

    Tessék, ha van rá igény, én válaszolok. Ha kell, leírom, de úgy nem, hogy minden piszlicsáré szarba beleköt valaki, mélyebb ismeretek hiányában. Mi lenne, ha kérdezne az adott személy? Nem szégyen az. Én is sokszor megteszem. Néhai apám erre jól megtanított: inkább figyelj és akkor tanulsz, mint hogy pofázz feleslegesen, mert abból Te nem tanulsz semmit.

    Tibor bá’ nem sértődöm meg, hanem néha megunom és elegem lesz abból, amit facsiga – és már mások is – leírtak. Megismétlem, miért nem tudunk mi ketten egyszerűen kezet rázni – így virtuálisan – és békét kötni?! Mi lenne, ha elismernéd, hogy ehhez értek, ahogy én fentebb megtettem, hogy Te pedig nagyon sok minden máshoz értesz és ezt tisztelem és tiszteletben is tartom.

  75. 76:
    Azt hiszem te árnyék bokszolsz velem. Sose mondtam, hogy „ehhez” nem értesz. Általában én téged sose „piszkáltalak”. Esetenként megírtam, hogy nekem erről más a véleményem. Illetve közöltem, hogy nem reális azt feltételezni, hogy a harcoló felek úgy fognak viselkedni, ahogy azt te elképzeled.

    Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Miről van itt tulajdonképpen szó? Arról, hogy (1) különböző forrásokból ismertté válnak bizonyos adatok. (2) az adatok birtokában mindenki saját ismeretei, tapasztalatainak megfelelően feltételez valamit a jövőidőben. A helyes adatok tekintetében nem lehet vita. A feltételezésben viszont igen, aminek én szabad teret adok. Csak igen szélsőséges feltételezésnél lépek közbe, mert nem akarom, hogy hülyeséggel bárki is meg legyen fertőzve. Ez azért fontos, mert itt életről-halálról van szó. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy ebben a témában rendszerint nem a józan ész, hanem a mélyen ülő kívánság dominál.

    75:
    Nem volt olyan időpillanat, amikor Jövőnk le lett volna tiltva. Az elmúlt időkben igen sok troll-lal, szitkozódó, trágár figurával hozott össze a sors. Ezért legalább 40 nick le van tiltva. Ha a hozzászólásokban van olyan szó, ami megegyezik a letiltott szavakkal vagy azok egy részével, akkor vissza lesznek tartva addig, amíg nem nézek rájuk. Ezt sokan úgy értékelik, hogy le vannak tiltva. Szó sincs róla. Akinek nagyobb gyakorlata van, az tudja, hogy előbb vagy utóbb felszabadítom a hozzászólását.

  76. 76

    Akkor én kérdezek, mert ez az egész egyre zavarosabb számomra.

    „… a 20 megás konkrétan megsütné és kisütné az USA teljes elektromos ellátórendszerét, valamint kábé mindent, ami elektromos eszköz …”

    Tételezzük fel, hogy ez helytálló. De akkor hogy a fenébe lehet elkerülni a nukleáris szennyezést?

    Ha japánban az elektromos berendezések meghibásodása miatt elszállt egy erőmű, akkor az Usa-ban a „teljes elektromos ellátórendszer megsütése” esetén miért nem szállnának el? És ami rosszabb, Európában, sőt Közép-Európában miért ne szállnának el? Úgy körbe vagyunk véve erőművekkel, hogy nincs az a széljárás, amiért imádkozhatnánk egy ilyen esetben.
    Arról már ne is tegyünk említést, hogy a keletkező káoszban mennyire lehetne fenntartani a rendet, mennyire lehetne megvédeni a stratégiai fontosságú objektumokat.

    A bekövetkező nukleáris télről már ne is beszéljünk, mert annak biológiai következményei sajnos nagyon is egyértelműek.

  77. 78:
    Fukushima azért szállt el, mert leállt a hűtés.

  78. 77 Tibor bá’ én ezt – „virtuális” – kézfogásnak vettem. Én soha nem állítottam, hogy konkrétan a klíma megállítása miatt előre megtervezett atomháborút akarnának. Folyamatosan kérdezem, mi a helyzet klíma kapcsán, itt is és főleg itt, mert a rendszerben már benne lévő melegedés, ahogy mondjátok, közel azonos azzal, amennyit egy atomhború hűtene. Ahogy Zsolt írta – btw. ejnye-bejnye Zsolt 🙂 – a pontokban, pár dolog adott.

    78 nyék… weboldalon részletesen (HEMP és a nukleáris tél, meg sugárszennyezés), de nagyon leegyszerűsítem… 450-500km magasságban van a robbanás, ez a termoszféra, gyakorlatilag a világűr… az EMP pulzusok jönnek le és sütik ki az elektromos rendszereket. USA. Nem máshol. (Kapna Kanada és Mexikó is belőle, de ez a magasság függványe… 800km magasan full, 350km magasan nem.) Az oroszok az USA-t és Európát ki tudnák sütni. Mielőtt nekem lenne esve, tessenek megkérdezni Hetesi Zsoltot. Ő a fizikus; többek között.

  79. 78.
    „Akkor én kérdezek, mert ez az egész egyre zavarosabb számomra.
    „… a 20 megás konkrétan megsütné és kisütné az USA teljes elektromos ellátórendszerét, valamint kábé mindent, ami elektromos eszköz …”
    Tételezzük fel, hogy ez helytálló. De akkor hogy a fenébe lehet elkerülni a nukleáris szennyezést?”

    Nem is lesz semmiféle nukleáris szennyezés. Sőt kimondottan várom, mert azt mondta az egyik szagértő, hogy ráadásul hűteni fogja a bolygót másfél fokkal.. Nekem már ez jön le a kommentek után! Amikor ledobják, nyugodtan menj ki a tepsivel benne a rántottának való tojásokkal, ne aggódj meg fog sülni, s Neked sem lesz semmi bajod! Ezt garantálom, s számon kérheted utána rajtam! Látod Fukusíma után sincs semmi baj, csak a világtengerek szennyeződtek már el totálisan egy picit, meg a benne úszkáló pontyok!…Úgy hogy Nyék ne parázz!

  80. Erről beszélek, ez a trollkodás, a semmihez nem értve okoskodás klasszikus példája. Meg a másik ember szájába adása annak, amit nem állít. Tiszta fröcsögés, semmi más. Pontosan erről beszélek. Ez így nem az értelmes emberek vita fóruma, hanem egy kocsma… s mindenki tudja, hogy ott megfordul mindenféle ember… és biza néha elcsattan egy-egy állkapocs.

  81. 81. Mindenki aggódik. Aki sokat foglalkozik vele, esetleg nem fogalmaz kellően körültekintően 🙂 Viszont 1962-63 között lakatlan területeken az igaz, de egy év alatt kb 600 kísérleti robbantás volt (a pontos számra nem emlékszem). Ettől jelentősen nőtt a háttérsugárzás világszerte, de nem történt tömeges szerencsétlenség.

    Azt tételezik fel a hozzáértők, hogy a fentebb többek által írt forgatókönyvben sem lenne másképp, a közvetlen hatásoknak ki nem tett polgárok túlélnék, globálisan kicsit nőne a háttérsugárzás. Persze, hogy a valóság mi lesz, azt nem lehet tudni.

  82. „s mindenki tudja, hogy ott megfordul mindenféle ember… és biza néha elcsattan egy-egy állkapocs.”

    Így van, volt már személyes tapasztalat, és pozitív élmény benne, amikor sokat „tudott” valaki. De sajna nem volt közöttük egy „katonai stratéga” sem..

  83. 84: Csak ne felejtsem el megnézni, otthon egy Sugárvédelem szakkönyvben van. Most vonaton ülök, ha el nem felejtem, megnézem.

  84. 86. Végül is elég hitelesnek tűnik ez az egysoros. Azóta úgy ki vagy combosodva, hogy ha rád böfizik itt valaki elszaladsz anyuci szoknyája alá duzzogva, majd visszakéred mögüle a játékszereidet..

  85. 79.

    „Fukushima azért szállt el, mert leállt a hűtés.”

    Ha minden elektromos berendezés tönkremegy mi biztosítja a hűtést?
    Mi lesz a számítógépekkel, az érzékelőkkel? Nyilvánvaló, hogy ha a „teljes elektromos ellátórendszer megsül”, akkor a számítógépek duplán megsülnek.
    Meghibásodott elektromos berendezésekkel még leállítani sem lehet az erőműveket, nem hogy hűteni.

  86. 89:
    Én csak pontosítottam, nem kötekedtem. Az alap mondanivalóddal semmi bajom.

  87. A „Szakértő”… Volt egyszer egy szombati nap, mikor is este felé kockulás közben behalt a monitorom, s mivel hamar rájöttem menthetetlen, elfáradtam egy olyan szaküzletbe amelynek szlogenje: ” Minőség Szakértőktől”. A két darabból álló választék nagyobbik tagja éppen megfelelt igényeimnek, ezért kértem az egyik szakértőt, hogy csomagolja a kiállított darabot, miután kiderült ez az utolsó. Ahogy levette a polcról, nagy zsíros, lapát kezének a teljes lenyomatát elhelyezte a képernyőn a szemem láttára. Majdnem vissza rakattam a polcra, de bevillant a szlogen, azt mégsem mondhatom, hogy nem ért hozzá…

  88. 91:
    Erről már írtam egy posztot. Ma minden szarra van egy „szakértő” mert az éjjel-nappali nyomkodás mellett a fiatalok semmit se tanulnak meg.

  89. Jövönk

    Istenkirály lett a honlap,csak így tovább.
    Holnap elkezdem olvasgatni.

  90. 93!
    Miért itt csinálsz neki reklámot Endrjú? Vagy még ott nincs komment rovat?…

  91. 80.

    „Az oroszok az USA-t és Európát ki tudnák sütni.”

    Vagyis minden elektromos berendezés tönkremenne. Következésképp Európa minden erőműve felrobbanna. (Nincs leállítás, nincs hűtés, nincs szabályozás)

    Nem értem, azt sem, hogy lehetne ezt a klíma hűtésére használni.

    Ha ilyen magasságban robbannának a bombák, mitől alakulna ki a nukleáris tél? Nincs mindent elemésztő tűz a felszínen, következésképp nincs korom, nincs árnyékolás, nincs nukleáris tél.
    Ha alacsonyan robbannak, hogy megfelelő kiterjedésű és intenzitású tüzeket okozzanak, akkor viszont van sugárzás.

    Az biztos, hogy egyik variáció sem a hosszú élet titka.

    90.

    Nem is vettem kötekedésnek, csak jobban kifejtettem, hogy mire is gondolok.

  92. 94.
    Nem csinálok reklámot.Nem profitcélból csinálja hanem szivességből.Sok munkája van benne Jövőnknek. Én szeretem az ilyen rövid és lényegretörő összefoglalókat olvasni .

  93. Ahhha!… Így már érthető, hogy pont itt csináltad a pezsgős köszöntődet…Hát biza’ föl kell valahogy tornázni az ottani olvasótábort…

  94. A kisütéshez…: Igen, az oroszok képesek rá. A katonai doktrínában, nem hivatalosan vannak olyan passzusok is, hogy az ellenfeleinkel úgy háborúzzunk, hogy ne is legyen erejük háborúzni. Vessük őket vissza civilizációs szinten 2-400 évet. Így még atomháborúzni sem kell, csak koncentráltan HEMP v. ahhoz hasonló támadást végrehajtaniuk. A képesség Európa és Észak-Amerika vonatkozásában is meglévő. Persze erre az USA is képes…!

  95. 97: Az adott oldal több mint 1 éve alvó üzemmódban volt, csak úgy szólok. Előtte, meg sokkal több tartalom volt elérhető rajta. Itt inkább az a szituáció, hogy Jövőnk azt hitte le lett itt tiltva (de csak moderációra várt az egyik hozzászólása) így elérhetővé tett pár fontos informáiót.

  96. Túlélni ott lehet majd ahova a milliárdosok a világ minden részéről áttelepülnek. Orosz ország és ausztrália. A többi helyet kipurcantják, a túlnépesedett nyugger haszontalan európát meg pláne. Ha elindul a rakéta az oroszok felé amerikábol akkor az elhárító rakéta pont európa felett kapja el.
    Paraszti logikával.

  97. 101: Aha, az oroszok először legyalulják a finneket, a norvégokat, a Balti államokat, majd jönnek a svédek… és Európa többi része. De akkor honnan jönnek majd Putyin euró milliárdjai? 🙂

    /4 ezer katona nem oszt, nem szoroz az oroszokkal szemben./
    Más lesz itt a háttérben, csak az valószínűleg nem publikus, pl. migránsok után szaladgálnak majd. Esetleg a svéd birodalmat állítják vissza. 😀
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Swedish_Empire_%281560-1815%29_en2.png

  98. 102: A mai helyzetben épeszű ország felfegyverkezik és kiképzi a fiataljait. Egyébként az, hogy Finnország annak idején sikerrel dacolt az oroszokkal, azt mutatja, hogy egyáltalán nem olyan reménytelen velük szembeszállni.

  99. 103: „Finnország annak idején sikerrel dacolt az oroszokkal” Ebből azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
    Köztudott, hogy épp előtte fejezte le Sztalin az orosz/szovjet tisztikart.

    „A mai helyzetben épeszű ország felfegyverkezik és kiképzi a fiataljait.”

    Ezzel akár egyet is tudnék érteni, viszont nálunk, ha abban a stílusban csinálják, mint akkor, mikor én is voltam katona, na, az nem sokat ért.

  100. 104

    Ezzel akár egyet is tudnék érteni, viszont nálunk, ha abban a stílusban csinálják, mint akkor, mikor én is voltam katona, na, az nem sokat ért.

    Egyrészt azóta valamit változott a helyzet, van hivatásos állomány tiszti rang alatt is, azok többet tudnak, mint egy sorozott állomány, másrészt a kevés is több a semminél. Ha legalább lőni, tájékozódni, menni, másokkal együttműködni megtanulnak, az is valami.

  101. Nem győznénk fizetni a hivatásosakat ha olyan sokan lennének, így meg kevesen vannak és majdnem semmi értelme az operett hadseregnek.

  102. Jövőnk

    Olvasva a honlapod ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem,ezt írod:”egy darab cigi elszívása 70 mikro Sievert; bizony!”

    A cigi is be van sugározva radioaktív anyaggal?

    Mert az egyik természetgyógyász akitől tanultam sokat egészséges táplálkozást (nem a mainstream média) említette hogy a mai cigarettákba kevernek valami radioaktív szutykot(népességirtás),de ezt az egyet nem akartam elhinni neki.Pedig elvileg műszerrel is mérte.
    Akkor valóban igaz lehet hogy kevernek bele valamit? Te rámértél már?

    Mert nekem azt mondta hogy emiatt egy mai dohányos 10 év után már elég komoly károsodást szenved majd.Ez már nem az a dohány amit dédnagyapáink szívtak…..
    Akkor tényleg igaz lehet?

  103. Jövőnk

    Itt a link.Kérlek hallgasd meg:

    Most hallgattam meg újra.Na akkor lehet tényleg igaza van.
    Te is rámértél már?

  104. Andrew… 🙂 na, most megfogtál. Gőzöm sincs, nem mértem rá, mert sajnos dohányzom, s inkább nem akarom látni. Bár nem tudom, hol olvastam, de azt igen, hogy nem lenne benne az anyagban, ha nem lett volna hiteles forrás. Nem természetgyógyász anyag volt, amúgy egy banán 2 mikro Sievert stb. ezek nem jelentenek semmit. A cigi azért már igen, ha elkezd matekozni az ember, de nem csak emiatt… bevallom, amióta olvastam, egyre erősebb az elhatározás, hogy lerakom.
    U.I.: bizonyosan átlag érték, s márkánként eltérő. Arrra nem emlékszem, hogy mi okozza, hogy a nikotin-e vagy más. Röviden: nem tudom 😀 (nem szégyen bevallani)

  105. Én is van hogy elszívok 2 szálat reggel 2-őt este munka után,de az a max.

    Nehezen képzelem el hogy a dohánygyárban direkt tennének bele sugárzó anyagot.DE viszont a lehetősége megvan hogy észrevétlenül tegyék bele hiszen a mai dohányokba ha jól tudom több tucat adalékot tesznek (aroma stb….) így még az ott dolgozó sem tudhatja meg hogy épp radioaktív anyagot tesz bele amikor kibontja az összetevőket és belekeveri.

    Bár a videóban úgy mondja hogy alfa sugárral kezelik a dohányt,lehet ezt pl. a penészesedés elkerülése végett vagy mittudomén mi végett teszik:D

    Viszont szerintem jó lenne ha rámérnél én kíváncsi vagyok.Mert ha nem mutat sokat akkor nem igaz.Ha sokat mutat akkor valóban érdemes leszokni (vagy leredukálni napi 1-3 szálra)mert akár 10 éven belül kampec lehet .

    Meg még érdemes lenne egy erős dohányos tüdejéhez tenni a mérőt.Nem értek hozzá,elvileg csak közel mutatja ki a sugárzást, de én kíváncsiságból kipróbálnám hogy tényleg „megfogja” e a tüdőt a sugárzás..:D

  106. Valószínűleg keveritek a szezont a fazonnal. Egészségügyi kockázat szempontjából szokták az „X” mikrosievert sugárzást egy szál cigi veszélyességével összemérni. Valami ilyen tanulmányt olvashattatok félre. A cigi sugarazás az már „chemtrail-para” kategória. Nettó hülyeség ( szerintem ).

  107. 110:
    Az égvilágon minden „sugárzik”. A kenyér, a tej, az alma….. a cigaretta fűst is. A kérdés, hogy többet sugárzik-e mint a megszokott. Nincs ok arra, hogy egy cigaretta elszívása több sugárzó anyagot vigyen be a tüdődbe, mint bármi más. Kivéve, ha valami oknál fogva érintkezésbe került radioaktív anyaggal.

  108. 112.
    Hacsak nincs itt is egy olyan jelenség, amit a szén égetésénél tapasztaltak.
    A szenes erőművek zagyterein, pernyelerakó depóin mérhetően magasabb a sugárzás, mint a környezetben, vagy az elégetendő szénben.
    Szoktak is példálózni az atomenergia hívei vele, hogy egy szenes erőmű zagyterén magasabb a sugárzás, mint az atomerőmű körzetében.
    Valószínűleg egy feldúsulás történik az égés során, és a keletkező szilárd égéstermékekben marad a sugárzást okozó anyag nagyobb része.
    Lehet, hogy a cigarettafüstnél is erről lehet szó, hiszen az is szilárd égéstermék levegőben eloszlatva…

  109. Az American Journal of Public Health 2008. évben kiadott beszámolója szerint a dohányipar a dohányból nem tudja kivonni – az aroma csökkentése nélkül – a radioaktív polónium-210-es izotópot. Ez az izotóp egy év alatt annyi és olyan károsodást okoz a dohányzónak, mint amennyit a csernobili atomkatasztrófa okozott az egyes emberek szervezetében Magyarországon (napi 16 szál cigarettával számolva egy év alatt 0,1-0,3 mSv- millisievertnyit).

    Az emberek világszerte közel 6 trillió (6 000 000 000 000) szál cigarettát szívnak el évente, melyből minden egyes darabbal egy kis adag polónium-210 jut a tüdőbe. Bár a polónium talán nem az elsődleges rákkeltő anyag a cigaretta füstben, mégis ezrek halálát okozhatja a világban abból az 5 millió emberből, akik a dohányzás miatt halnak meg évente. Hacsak sürgős lépések nem történnek a dohányzás járvány kontrollálására, az éves halálozás száma 2030-ra 8 millióra emelkedhet, a jelentés szerint.

    Ezért érdemes többször is meggondolni, mielőtt valaki rágyújt akár egyetlen szál cigarettára is.

    Forrás: atomenergiainfo.hu/tudastar/a-dohanyzas-radioaktiv

  110. 116: ” Polóniumot találtak az olyan dohány füstjében is, amelyek foszfátműtrágyákkal kezelt növényekről származott.”
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Pol%C3%B3nium

    Gyakorlatilag /bio kivételével/ minden termesztett növény kap foszforműtrágyát. Lehet, hogy a probléma sokkal szélesebb körű, mint gondoltuk volna. Minden aszalt, szárított termékben feldúsulhat – ha a dohány analógiáját nézzük.

  111. 117:
    Ez természetes. Szárítás, aszalás, lepárlás esetén vegytiszta H20 távozik. Ami visszamarad, abban minden anyag koncentráltabb lesz.

  112. 106: Milyen sokan? Sorozásról volt szó, nem a hivatásos állomány észnélküli növeléséről.

  113. Az emberiség már rég kihalt.
    Embert azt tesz emberré, hogy igyekszik megismerni magát és a világot, és számol a következményekkel, és a felelősség a világért.
    Három legfőbb emlős típus van.:
    -A közel-keleti élősködő fajta, ez uralkodik, és csak pusztít, mert a fagyöngy sem tud tölgyfát nevelni.
    -Négy évszakos földműves eredetű proletárok, akik képesek szarrá dolgozni magukat a pénznek nevezett papírfecniért.
    -És a gyűjtögető életformát folytató, magántulajdont nem ismerő mának élő fajzat, mint a romáink.

  114. 55.Szeleburdi
    Remek hsz. megtapsoltam!
    Jövönk nevü hozzászóló jóideje nálam is kiverte a biztositékot tudálékos, nagypofájú és mégnagyobb mellényű , lehengerlően lekezelő stilusával,nem csak benned, de sokunkban azt az érzést keltve, mintha a blogon mindenki tökhőlye lenne hozzá képest.
    Irnám ezt és igy akkor is , ha nem lett volna egy afféle szóváltás vele valami tökrégi témán, ahol alkalmam volt megtapasztalni stilusát, ami mondhatom, egyedi.
    Ismerem ezt a Jövönk fajta embertipust,láttam öket ezerszer háborúink alkalmával, és ám legyen bármennyire tudálékos, higgye ám hogy baj esetén ő aztán majd igy és amúgy,megjön ő, egyet toppan aztán minden megoldódik, nos az ilyenek halnak meg elsők között, de sajnos azok is akik bizva az ilyenek tudálékos magabiztosságában, követték öket!
    Tovább:
    Jövönkkel szöges ellentétben soha nem burkoloztam semmi homályos, sejtelmes célzás , afféle „tudok én egyet-mást, de jaj, nem árulhatom el”- szerű titkolózásdiba, mint ahogy néha ő teszi, mintegy éreztetve velünk, a pórnéppel,mily súlyos titkok letéteményese Ő, de nem beszélhet róla.!
    Ha nem beszélhet róla, akkor minek egyáltalán megemliteni, kérdem én, és valszeg mindenki.
    Mielött itt elöször leirtam volt, hogy „emberek, ne is kérdezzétek, hogy a fiam milyen titkos alakulatnál van, de nem árulhatom el, mert…. nos, megkérdeztem a fiamtól, ki a MAMRAM diviziónál szolgált sok éven át, ha egyáltalán ezt megirhatom róla, és miután mosolyogva intett, hogy igen, mert a mamram israel amugy is kint van a neten,nos akkor, de CSAK AKKOR ÉS NEM AZELÖTT rukkoltam ki vele, és hadd gondoljam azt, hogy sokkal jobb volt, mint a sejtelmes titkolózás.
    Akkor hadd idézzem a fiamat aki jelen volt nyolcszáztizenötezer kilencszáznyolcvanhét atomtámadás szimulációnál:
    ” Apa, nem lesz emberi társadalom atomháború után, még a sarkvidékeken sem!”

  115. Ennél a témánál nem baj, ha valaki titkolózik pláne a forrásai tekintetében. Még rosszabb lenne, ha nem tudná – nem tudnánk meg mi is azokat a tényeket. És majd azoknak is besúlyozzuk a hírértékét, amit ismeretlenektől kapunk. Minél több helyről kapjuk, annál esélyesebb, hogy igaz.
    Senki sem szeret államtitkokat vagy hadititkokat nyilvánosságra hozni.

  116. 122:
    A titkos forrás nem forrás. Inkább arról van szó, hogy te is beszoptad.

  117. 122.Bazs
    Nem értettél meg!
    ” Senki sem szeret államtitkokat vagy hadititkokat nyilvánosságra hozni.”
    Akkor viszont meg se penditse!
    Millió dolgot tudok én is, sokat a fiamtól, de fogom a számat és nem hintek a magasból titozatos ” hajjaj, ha ti tudnátok, amit én tudok” -féle morzsákat nyolcvanöt emelet magasságából a lenti köznép paraszti fejére, hadd legyen min rágódjanak.

  118. 123: Tibor bá’ néhai Ulfkotte is beszopta volna? Abban az értelemben igen, hogy jó forrásai voltak – elemezte őket – és ez végül az életébe került.
    Nem is olyan lényeges ez most.
    (Akkor viszont meg se pendítse:igen, mégis ha az ember nem szeretné, hogy annak káros következményei miatt sokan elkerülhetően szívjanak majd, akkor elgondolokodhat hogyan terelhetőek a jó irányba)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük