(2069) Ki lesz túlélő?

Tibor bá’ online

 

Ki lesz túlélő?

Röviden: SENKI.

[Ez kizárólag az én eszmefuttatásom. Semmi biztosíték arra, hogy igazam van, legfeljebb az, hogy jól ismerem az emberi természetet.]

Teljesen mindegy,hogy mi fogja okozni az összeomlást, atom, hőség, erőforrás (pl. víz) hiány, konvencionális háború…. Primér túlélők mindig lesznek, vagy mert szerencséjük volt, vagy mert felkészültek rá, vagy mert éppen jó helyen voltak, vagy mert jó karban lévő huszonévesek. Az eredmény ugyanaz. Milliók fognak rádöbbenni arra, hogy teljesen új körülmények között kell neki megteremteni az életben maradási lehetőséget néhány évtizedre. Körülnéznek, és rájönnek, hogy ahol éppen vannak, ott ez lehetetlen. Tehát megindulnak az életben maradásért. Merre? Természetesen Európa felé. Csakhogy ez az Európa nem a jól ismert Európa lesz, benne hazánkkal, mert a globális összeomlás természetesen minket is súlyt. Nem lesz közigazgatás, rendőrség és a közszolgáltatások is minimum akadozni fognak, ha egyáltalán lesznek. Ezen a káoszon majd iparkodunk úrrá lenni, ami vagy sikerül, vagy nem, de tulajdonképpen mindegy, mert az időközben bandákká összeverődő, egymást is öldöklő, primitív tömegek egy része leragad a szomszédos déli országokba, de jelentős részük el fog minket is érni. A fegyveres védelemre fel nem készült tömörüléseket simán lerohanják. A fegyverrel védekezőket kikerülik, és addig békén hagyják, amíg el nem fogynak a rabolt tartalékaik. Ezt követve hatalmas létszámmal fognak nekimenni a fegyverrel is rendelkező, védekező magyar közösségeknek, akik a rettenetesen nagy létszám fölény miatt megsemmisülnek (ez vár Jövőnkre, vagyis nagyon gondos előkészület legfeljebb néhány hónappal hosszabbíthatja meg az életét).

Más szcenáriót nem látok, mert a javak előállítása (gyakorlatilag) megszűnik, a tartalékokat előbb vagy utóbb felélik. Az újraszerveződés milliók számára lehetetlen. Az újra szerveződött apró közösségeket fel fogják morzsolni azok, akik munkamegosztásos termelés helyett a szabad rablást választják. Élelmiszer előállítására csak az a pár fiatal férfi fog ráállni, néhány hónap után, akik néhány 10 kilométeres körzetben már mindent kiraboltak, sehol élő ember a láthatáron. Hogy fog-e nekik sikerülni háztáji állatok, tudás, ismeretek nélkül, de iszonyatos fizikai munka árán, az erősen kérdéses. Lesz olyan csoport, akik meg se próbálják. Helyette a portyázást fogják folytatni egyre messzebb merészkedve. El fognak jutni Bolíviáig, sőt Új-Zéland-ig is. És portyázás alatt ne csak élelem és más értékek elrablását érts, hanem a gyerekek férfiak lemészárlását, a nők legyilkolás előtti megerőszakolását is. Így fog bekövetkezni az emberiség vége. Miért? Mert hiába szervezed te meg a túlélést, és az utána következő életet. Rengeteg olyan ember lesz, aki megszervezés helyett a rablást fogja választani.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

82 gondolat erről: „(2069) Ki lesz túlélő?

  1. Majdnem minden hasonló témájú filmben, könyvben van egy „sziget” vagy erőd vagy vmi jól védhető terület, ami egyfajta oázisként menedéket ad a túlélőknek és rendelkezik olyan tűzerővel, h meg se merjék támadni a fosztogatók. Itt általában rend van, amit nagyrészt a megmaradt katonaság biztosít. Remélem a „Tibor bá féle világban” is lesz olyan hely a túlélőknek ami egyfajta célként reményt ad nekik hogy tovább küzdjenek. Mert ha semmilyen remény nem lesz semmi jóra akkor mi a fene értelme lenne egyáltalán picit is ellenállni. (Költői kérdés)

  2. Ezen gondolatmenet szerint a történelem folyamán már számtalanszor ki kellett volna halnunk.
    Valahogy mégis újraindult minden..

  3. Tibor bá’ ez egyszerűen – majdnem – tökéletes; le a kalappal.

    Azért – 🙂 – én, mi megpróbáljuk. Szakvéleményem szerint egy dologban pontatlan: gyorsabban döglenek majd éhen a menekülők és kisebb létszámban jutnak el ide, igaz a helyiek is éppen elég gondot fognak okozni.

    Amúgy 98%-ban egyetértek és minden tiszteletem!

  4. Azért egy kicsit ellenkeznék, mert akik idejönnek azok messziről vándorolnak (legyengülnek), nincs helyismeretük, nincsenek tartalékaik, és nem szoktak hozzá az európai időjáráshoz.

    Szóval ha marad idehaza megfelelő számú és megfelelően felkészült csoport vagy csoportok, akkor azok túlélhetnek, ha túlélhető a környezet (nincs sugárszennyezés, katonai vírusok stb.).

  5. Nem lesz semmiféle apokaliptikus összeomlás.Szerintem.

    Arra azért kíváncsi lennék, hogy azok akik kb. egész életükben erre készülnek (és valóban nem lesz semmiféle összeomlás), hogy fognak elszámolni maguknak életük utolsó órájában, hogy folyamatosan egy olyan eseményre készültek és áldoztak nem kevés pénzt, energiát, stb., ami nem következett be, ahelyett, hogy élvezték volna az életet és nem váltak volna hivatásos rettegőkké.

    /Nem olyan válaszokat várok, amik azzal kezdődnek, hogy „de úgyis összeomlás lesz, ez elkerülhetetlen…”/

  6. Alapesetben én is úgy vélem, hogy kevés rablóhorda fog idejutni Afrikából, Ázsiából, mert át kell jutniuk védekező lakosságú, vagy felperzselt földeken. A helyismeret és a körülményekhez szokottság hiánya is versenyhátrányt jelent nekik.

    Ennek ellenére nem zárható ki, mert nem csak a prepperek készülnek, hanem azok az erők is, amelyek eddig is támogatták a migrációt, illetve a vallási fanatikusok is. Egy Sorosnak például nem egy nagy érvágás nyomtatott térképekkel, egyéb kiadványokkal megszórni a harmadik világot. Készülhet egy Globális Útikönyv Fosztogatóknak, ami nyilván hamar elavul geddon esetén, de sok szempontból használható marad.

  7. 6. mervo
    Én készülök, de próbálom úgy tenni, hogy normálisnak tűnjek. Rettegni nem szoktam, de valóban megnyugtató, hogy van egy falusi házam, ismernek is a faluban, és néhány dolgot már megtanultam az élelemtermelésről.

    Összeomlás nélkül is úgy látom, hogy a városok egyre inkább élhetetlenek, és már a megélhetés sem sokkal könnyebb ott, mint falun. Egyre kevesebb a munka, egyre kevesebbet ér egy átlagfizetés, és városban nehezebb jövedelemkiegészítő tevékenységekbe fogni.

    Ha összeomlás nem is feltétlenül, de általános hanyatlás mindenképp várható, ahogy én látom.

    Egy mostani gimnazistának milyen tanácsot adnál, milyen szakmát tanuljon jelenleg, ha szeretne érvényesülni a jövőben? Melyik diploma lesz használható 5 év múlva, vagy 15 év múlva? Melyik szakmából lesz túl sok képzett ember a szűkülő piacon, mit fognak robotokkal leváltani? Én elsősorban azt tudnám tanácsolni, hogy olyan szakmá(ka)t válasszon, amire mindig szükség van, mint gazda, szakács, kézműves, kisiparos… Informatikusnak csak akkor menjen, ha különösen tehetséges és elhivatott, ha jó eséllyel indul az erősödő versenyben, és hamar kitermeli az oktatására fordított pénzt, időt.

  8. ezen én is elég sokat gondolkoztam azonban én nem látom ilyen sötéten a jövőt (főképp nem a miénket).
    a kelet felőli jelentős migráció esélye szinte nulla. ugyanis az oroszok-ukránok nem lesznek hülyék errefele jönni mikor a túlélési körülményeik (természetközeliség, helyismeret stb.) sokkal jobbak mint a miénkek. arról nem is beszélve, hogy kiéhezve, legyengülve átvágni a kárpátokon nem semmi. amúgy a természeti akadályok szerintem reális visszatartó erőt jelentenek majd. (pl. a dunán még pest felett valahogy átmész de szinte biztos vagyok benne, hogy bulgáriából nem jössz be romániába).
    Afrikából szintén kurva kevesen jönnek majd mert a egy idő után elfogynak a csónakok nem lesz európai mentőegység aki kiszedje őket a tengerből stb.
    ami reális az a jelenlegi migrációs útvonal (törökország, görögország, jugoszlávia, stb).
    a fegyveres bandák is túl kell valahogy éljenek (éhesek lesznek, időjárás, betegségek, sebesülések) nem valószínű, hogy túl sokáig boldogulnak majd, egy viszonylag felfegyverzett és jelentős helyismerettel rendelkező közösség sokáig előnybe lesz velük. pl egy késő nyári shtf esetén alig lenne valaki aki megérné a tavaszt a jelenlegi időjárási viszonyok között. Szerintem is a helyi bandák jelentősebb problémákat okoznak.

  9. 6: „nem lesz összeomlás”

    Nem LESZ, hanem már VAN- elég sok helyen:
    Szíria, Irak, Afganisztán, Líbia, Jemen, Szudán, Elefántcsontpart, Etiópia, Venezuela, Bolívia, Ukrajna, hogy csak a politikai- gazdasági- táradalmiról beszéljünk.
    Hogy a még- még még- fontosabbról, az ÖKOLÓGIAIról beszéljünk:
    -mindenütt ember- röpke 7,4 milliárdan tapossuk már a földet
    -az óceáni nagytestű halak 90%- a eltűnt (megettük, kifogtuk, kinyírta a melegedő óceán)
    -a fajok kihalása 100x- osa a természetesenek (ha egy faj kihal, többet nem jön vissza)
    -ha felülsz egy repülőre, mit látsz: szántóföldek, városok, parcellák- egy- két fasor aztán ennyi- ja meg hegyek, ahol még vannak erdők
    -klíma- összeomlás: -20 – 30 C- os sarki hidegbetörés- oda meg ugyanennyi + megy, közben
    -Fukushima, Csernobil még több 10.000 évig „velünk élő” öröksége

    Szóval, ennyit a nem lesz összeomláshoz.

  10. 3:
    A menekültek úgy fognak előre haladni, ahogy az Ó és Középkorban a hódító seregek. Menet közben szerzik meg az élet fenntartásához szükséges dolgokat. Mindent letarolva. Nem úgy, hogy „gondolva a jövőre is”. Pl. 1944 telén a vidéken magára hagyott házunkban az orosz csapatok felaprították a bútorokat és a parketta közepén tábortüzet gyújtottak, ami egy éjszakára megoldotta a megfagyás elhárítását.— A menekültek természetesen „fogyó anyagok” lesznek. Hatalmas lesz az elhullás, de van belőle több száz millió.

    5:
    „nincs helyismeretük, nincsenek tartalékaik, és nem szoktak hozzá az európai időjáráshoz.” Szt.István előtt, a Nyugaton portyázó (milyen szép kifejezés a szabad rablásra) magyar hordák, pardon, szabad csapatoknak se volt helyismerete, tartalékokat menet közben szereztek, az időjárás pedig nem akadály. Igen sikeresek voltak. A védekezést sokáig nem tudták megszervezni. Pedig Nyugat nem volt egy összeomlott, erőforrásokkal nem rendelkező, termelésre képtelen társadalom.

    6:
    Szerintem nem a felkészülők rettegnek egész életükben. Hanem azok, akik tagadják ennek szükségességét. Valójában te rettegsz. Fütyülsz a sötétben. Úgy védekezel, hogy tagadod a valóságot.

    7:
    Ne indulj ki a mostanában látott muszlim invázióból. Ezek családostul jönnek lelejmolni Európát. Fiatal, erős férfiak fognak jönni, akik nem akarnak megdögleni. Védekezésre képtelen társadalmi foszlányokon át. Az erőviszonyok rendkívüli mértékben nekik fog kedvezni. És igen jól fel lesznek fegyverezve, mert akik ideérnek, már jelentősen kiszelektálódtak.

    9:
    Mikért lennének kiéhezve, legyengülve? Először saját környezetüket rabolják le. A Kárpátok nem akadály. Nem januárban fogják megmászni.

    10:
    Teljesen egyetértek veled. Gyerekkoromban számtalan „szűz terület” volt hazánkban, ahová el lehetett menni táborozni. Ma már csak tömegnyomor van és rengeteg gépkocsi.

  11. 11.
    A magyarok nyilatól ments meg minket urunk…
    Mi elég speciális nép voltunk anno, mert a harcmodorunk, a felszerelésünk és a lovainkkal való kapcsolat egészen eltérő volt.
    Nekünk volt a legtöbb és legváltozatosabb ménesünk és szerintem volt helyismeretünk, én a Padányinak hiszek, hogy az a nevezetes bejövetel már a második volt.

    Nem lehet összehasonlítani az aluliskolázott migránsokkal, akik ide akarnak majd jutni, hordákba tömörülve, nulla hadászati ismerettel.

  12. Ha nem is apokaliptikus, de lesz összeomlás.
    A menekülteket egy ideig idehordja soros györgy és más újvilágrendhirdető. Amikor meg már nem lesz igazi pénz, amivel ezt megoldhatná nem Afrikából és nemcsak Ázsiából jönnek a fosztogatók, hanem egy megyével távolabbról (azok, akiknek se élelmük se ivóvizük nincs,

    Tegnap volt hír, hogy új kastélyt rendeznek be Drezdában „Rex August” mintájú szőnyegekkel, amiket egy spanyol szőnyeggyártól rendelnek.
    Talán ez a jövő: nem a szőnyegre gondoltam, hanem arra, hogy lesz majd egy abszolutisztikus királyság Szászországban is (és bejönnek Bálint 2 nappal ezelőtti gondolatai).

  13. Az ilyen jellegű, tények nélküli megalapozatlan „eszmefuttatásokkal” tele vannak a TV csatornák! Most egyszerűen ez a trendi!
    Anno Hitchcock Madarak című filmjére rettegtek, de az már mai szemmel inkább röhejes, ezért most az összeomlás a rettegés netovábbja! Majd minden Tv csatornán megy egy összeomlás sorozat, de nagyon sok netes hírportál is szereti néha bedobni látogatottság növelése céljából. Ilyen időszakot élünk! Amíg nem tudnak kitalálni valami újabbat, addig ezzel kell beérnünk! A Hitchcock filmeknek is voltak fanatikusai, vannak az összeomlásnak is. De olyanokról is tudok akiket egyik sem érdekli és ahogy látom ők vannak többségben.
    A mostani emberek nagy részéből kihalt az a fajta rabló-gyilkoló ambíció, amit szeretnek felhasználni az összeomlás várók. Könnyebb és kényelmesebb eljárni dolgozni, akár éhbérért is, mint más embereket fosztogatni, gyilkolászni. Ezek a dolgok már a múlté, úgymond „avétosak” lettek.
    Ha valami égi csoda folytán a fennen hirdetett, „összeomlás” jellegű gyengülésbe fordulna a helyzet, véleményem szerint a törvényeket alakítanák a kialakult helyzethez igazítva és a rendet továbbra is fenntartaná a társadalom. A mostani rendhez szokott Átlag Bélák hajlandóak lennének többet is áldozni a rend fenntartásáért, mert a lételemükké vált. Az újabb generációk pedig még kényelmesebbek és kihal mellettük a Walking Dead is.
    Aki most azzal jön, hogy de akkor is, mert elfogy az olaj, meg az élelmiszer, meg a levegő, meg az izé, annak az a válaszom, hogy neki lehet ,hogy elfogy.

  14. „Teljesen mindegy, hogy mi fogja okozni az összeomlást”

    Mivel sokan a „migránsoktól” félnek, ennek kapcsán azt hiszem, egyáltalán nem mindegy, hogy mi okozza az összeomlást.

    Ha a klíma, akkor valóban esélyes, hogy a jelenleg trópusi területekről megindulnak az élhetőbb területek felé, akik képesek lesznek rá.

    Viszont egy atomháború esetén az elvándorlás pont a jelenleg legfejlettebb területekről történik majd, mert Európa a legélhetetlenebb kontinens lesz. /Már ha marad valaki, aki elvándoroljon./

    Ha meg minden együtt jön, akkor úgysem lesz hova menni.

    Érdekesség, hogy a genetikusok szerint a mai emberi populáció egy 10 fő alatti „túlélőcsoport” leszármazottja… (Noé bárkája 😉 ) annyi csak megmarad valahol… 🙂

  15. 12:
    Ugyan Chani, mekkora hadászati ismeret kell ahhoz, hogy egy tucat gépkarabéllyal felfegyverzett állat berúgja házad ajtaját. Ezek a hordák nem jól képzett, kellő létszámú magyar hadsereget fognak itt találni, mert az most sincs, hát még egy összeomlás után. Fel kellene hagyni az álmodozással. Ha van fegyverem és 3 cigány át akar mászni a kapumon, simán lelövöm őket. Ha 20-30 felfegyverzett pasi körbe-körbe az össze kerítésemen átmászik, akkor legfeljebb nem fogom olcsón adni az életem, de 10 percen belül ők fogják élvezni a felhalmozott tartalékaimat. Aki ezt másképp látja, az álmodozik.

    14:
    Te nem cáfolsz tényekkel, következtetésekkel. Egyszerűen lecikized mások fejtegetéseit. Irományod nem ér egy kalap szart se.

    15:
    A lényeg. Megszűnik a szervezett társadalom. Elkezdődik a létező javakért a harc. Egy tíz fős végső túlélő csoport nem lehetetlen, bár (szerintem) az emberi faj nem érdemli meg a túlélést.

  16. 16.
    Az itteni falubeliek (4000 fős község) eléggé tartalékolos fajta, a többségnek simán van egy évi ennivalója.
    Csak nekem itthon van most 1200kg kukoricám, 200kg szotyim, az egyebekről (konzerv, liszt, kolbászu, szalonna stb.) nem is beszélve.
    Rajtam kívül még 12 vadász van a faluban. Egy vadász átlagosan 3-6 fegyvert tart. Van egy kisgolyósa gyakorolni (abba csak 50 Ft a lőszer), és van legalább egy nagygolyósa (típustól függyően 600-1200 Ft a lőszer bele), és egy sörétese apróvadra (kb. 300 Ft).
    Ez nem olyan egetrengetően sok, de nem is kevés. Nem lenne olyan fegyvertelen a vidék, de persze nem is olyan jól felszerelt, mint mondjuk szerbia.

  17. 17:
    A helyi cigányság ellen elégséges.

  18. És a hadsereg fegyvereit elviszi a kisnyuszi?

    Kicsit elragadott a hév, nem hiszem, hogy bárki pontosan meg tudná mondani előre, hogy mi fog történni. Azt biztos, hogy a legrosszabbra kell számítani, és a legjobbat remélni.

    Attól senki sem lesz előrébb, ha közlik vele, hogy 1000%, hogy az összeomlást senki sem éli túl. Az oké, hogy ez egy alternatíva, hogy mindenki beledöglik, de nem biztos.

  19. 19.
    LOL – Melyik hadseregről érdeklődsz?

  20. 20.
    Valamennyi kézifegyver csak maradt.
    Az egy dolog, hogy harckocsik, meg repülőgépek nincsenek, de csak van talonban pár ezer AK 47-es és társaik.

  21. 14:

    LOL

    Íme egy Matrix- díszpéldány, aki szerint ez a civilizáció meg a pénzkeresés, TV, stb- az bizony 3,5 milliárdnyi evolúció csúcsa, minden értelemben.
    És azon kívül nem is létezik semmi más.
    Ezért tartunk, ahol. Sokmilliárd zombi éli droidként boldog, tudatlan mindennapjait egy virtuális, semmi valódi, fizikai valóságra épülő rendszerben.

  22. 16#
    Elnézést kérek, de a posztban nem találtam tényt, ezért nem is cáfoltam! Az eszmefuttatáshoz kapcsolódik a hozzászólásom. Oda is írtam, hogy ez a véleményem (következtetésem) a dologról.

    A II. VH. Marshall jelentés tartalmaz egy olyan vizsgálatot amely kiderítette, hogy: az emberiség 98%-a nagyon nehezen képes egy másik embert legyilkolni! Kizárólag a legvégső esetben és akkor sem mindig tudatosan öli meg az ellenségét. Ha mégis megteszi, azután maradandó traumával éli további életét.
    Ez a jelentés több mint 70 éves, amikor is a férfiak még komolyabb karaktert képviseltek, mint a mostani többség és így jött ki a 98%. Én ezt a 98%-ot mára magasabbra tenném.

    Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a nagyon nagy többség a normális életvitelért hajlamos küzdeni, dolgozni, új használható megoldásokat kitalálni, a rendet fenntartani, mint hagyni a maradék 2%-ot felül kerekedni.

    Gondolom az, hogy az ” Irományod nem ér egy kalap szart se. ” nem nekem szól, hanem a közönségnek 🙂

  23. 16
    És azt áruld el nekem, hogy ezek a 20 fős gépkarabélyos bandák hány embert fognak kinyírni? 100-150 embert max mert elfogyott a golyójuk és utána a gépkarabély szart sem ér… ezek az emberek nem sérafikálnak több ezer kilométert mert közben találkoznak másokkal/elfáradnak stb. irakban/afganisztánban/pakisztánban sem jellemző (pedig ott fegyver van dögével). Az általad felvázolt mad max szcenárió az afrikában garázdálkodó bandákra jellemző (Boko Haram) de ott se felejtsük el, hogy komoly külföldi input erőforrások vannak (pénz, fegyver és lőszer ellátás) amikor ez leáll akkor gyorsan megszűnik a vagánykodás.
    Ami a fiatal erős férfiakat illeti amelyek jól fel fegyverkezve ideérnek:
    ehez csak egy dolog kell: az ideérés és a jól fegyverkezés. amikor nincs iphone és térkép az „ide” fogalma jelentősen megváltozik.
    Amúgy hadsereg van minden országban jó vagy rosszabb de van. Az a néhány 10.000 minimális kiképzést kapó magyar baka aki már lepuffantott „gépkarabélyos” bevándorlót sokkal jobban fog küzdeni az életéért/a felesége/gyereke életéért mint a támadók (akik elérkezésük előtt egyszer le kell rabolják görögországot, macedóniát, szerbiát stb. és természetesen mindenkit garmadával lelőniük…)
    ………………………………………………………………………
    Nemcsak a Kárpátok mint akadály létezik hanem egy csomó más természeti akadály. Egy tiszteségesebb folyó (Tisza, Dráva, Maros) már problémát okoz (ha mást nem néhány gépkarabélyt vagy töltényt tönkretesz, de azért lesz egy csomó akit elvisz majd a víz, másokat belelőnek stb.)
    —————————————–
    a népvándorlás is több száz éven keresztül zajlott, ami azt jelenti, hogy a magyarok közben helyi szinten gazdálkodtak stb. és nem jelentett totális népírtást hanem inkább valamiféle asszimilációt. Nem sikerült minden népnek. Például a tatároknak, a kunoknak stb.

  24. 22#
    Úgy emlékszem, hogy a Mátrixban a ” Sokmilliárd zombi éli droidként boldog, tudatlan mindennapjait egy virtuális, semmi valódi, fizikai valóságra épülő rendszerben.” már az összeomlás után volt! Tehát Te is megkaptad benne a mindennapi betevődet! 🙂

  25. 14.

    lehet hogy igazad van. Viszont ha történelmi analógiát keresel, fogsz találni példát mindenre. Csak éppen már el vannak felejtve, nem a történelmi példák, hanem a körülmények.

    Ha mondjuk 1910-ben leirod valakinek, hogy mi lesz a helyzet 10 év múlva, és milyen események lesznek közben, simán diliházba csuknak. Pedig jelek akkor is voltak, ugyanúgy, mint ma, csak a „történelemkönyvek” ezeket ritkábban irják meg. De aki biztosra vette a háborút, az sem hitte volna el a szörnyűségeket teljes terjedelmükben.

    De kisebb méretekben is van példa, nem is olyan régi. Bosznia, Argentina, Venezuela …

    Ma 2 fő dolog aggaszt engem, az egyik a politikai feszültség. Azt hiszem ezt nem kell magyarázni.
    A másik a világazdaság szárnyalása. A gazdaság töretlenül szárnyal, lehet Magyarországról, és esetleges egyéni nézőpontokból nem mindig világos, de igazából a 2008-as válság is csak annyi volt, mint amikor a ló megtorpan egy pillanatra, megrázza a sörényét, és kétszer olyan gyorsan vágtat tovább. A központi bankok majd leállitják a kontrollálatlan pénznyomást, biztonsági kockázatokra hivatkozva majd megemelik a kötelező tartalékok arányát – a tömegek ennek is tapsolni fognak. Na de akkor viszont egyszerre elpárolog egy csomó pénz és az lesz az igazi haddelhadd.
    A bankok pedig majd azt mondják: látjátok hogy igazunk volt ? Képzeljétek el, hogy mi lett volna akkor, ha mi nem húzzuk be a féket. Arról bölcsen hallgatni fog mindenki, hogy pontosan mi is idézte elő azt a helyzetet, amikor a tömegek számára nincs jó megoldás, csak a nagyon rossz, és az elképzelhetetlenül rossz…

  26. 19. Chani

    „És a hadsereg fegyvreit elviszi a kisnyuszi?”

    Itt van a lényeg.
    A legtöbb elmélet abból indul ki, hogy a közigazgatás szépen csendben ellenállás nélkül átadja a helyét a káosznak.
    Szerintem az államhatalom az összeomlás első „biztos” jeleire aktiválja a hadsereget, rendőrséget, ellenőrzése alá veszi az élelmiszerraktárakat, üzemanyagraktárakat, megszervezi a beszolgáltatást meg hasonlók, azaz bevezeti a hadikommunizmust.
    A katona is, meg a rendőr is tudja, hogy a laktanyában, szervezetten, az élelmiszerraktárt védve nagyobb esélye van, mint szétszéledve, kisebb csoportokban rabolni.

    Ez biztosítja az elit túlélését, és nyilván az elit meg fogja szervezni. És ez lehetőséget ad a kooperáló populáció egy részének a túlélésre.

    Az elit nyilván saját érdekében nem fogja hagyni kifosztani a fegyverraktárakat és ameddig az utolsó morzsa élelm elérhető, eteni fogja a katonákat.

    A fentebb vázolt scenáriók azokra vonatkoznak, akik ezen a populáción kívül esnek… Ez valószínű olyan 50%-ára a népességnek.

    Elképzelhetőnek tartom, hogy a vidéki prepperek készleteit nem az éhes, szedett-vedett hordák fogják dézsmálni, hanem a páncélozott járműveken érkező „hivatalos” beszolgáltatási biztosok.

  27. 11: Aha, igen, én rettegek 😀 A kérdésemre még mindig nem kaptam választ, csak a szokásos duma, amit meg is említettem.

  28. 28:
    A kérdésed költői volt (azaz komolytalan), arra épült, hogy neked van igazad. Ilyen alapon például védőgátakat se kell emelni, mert a végén nem jön az árviz és milyen nevetséges lesz, aki megépítette. Ilyen alapon a vadászgépekbe nem kell katapult, mert milyen nevetséges amikor visszatér a gép, nem lőtték le. Ilyen alapon nem kell CO riasztó se, mert egész télen sose áramlik vissza a szénmonoxid és milyen nevetséges, hogy kiadtál rá pénzt. Ilyen alapon mi a fenének van a gépkocsiba beépítve a légzsák? A régi kocsimat elvittem a roncstelepre légzsákkal együtt, kár volt érte fizetni, stb. stb.

  29. 28. mervo
    Beidézem újra a kérdésedet:
    „Arra azért kíváncsi lennék, hogy azok akik kb. egész életükben erre készülnek (és valóban nem lesz semmiféle összeomlás), hogy fognak elszámolni maguknak életük utolsó órájában, hogy folyamatosan egy olyan eseményre készültek és áldoztak nem kevés pénzt, energiát, stb., ami nem következett be, ahelyett, hogy élvezték volna az életet és nem váltak volna hivatásos rettegőkké.”
    Én kb. 25 éve feltételezem, hogy az ipari civilizáció hanyatlása küszöbön áll. A legutóbbi válságot ennek egy tüneteként értelmeztem, azóta tevőlegesen is készülök. Hivatásos rettegőnek nem tartom magam, mert nem szoktam félni.

    Ha valami csoda folytán elmaradna a hanyatlás, és újra sínen lenne az emberiség (csökkenne a szennyezés mértéke és a népesség, valahogy vissza tudnánk pótolni az elvesztett talajt, rendbehozni az ökoszisztémát, leállna a fajok kipusztulása, kitörne a világbéke és korrekt együttműködés, az embereknek lenne jövőképük és megélhetésük, és még sorolhatnám), akkor örülnék, hogy a vendégházamból meg is tudnék élni, kereskedelemből pedig meggazdagodni, embereket alkalmaznék, stb.

    Azt nem tudom, honnan vetted, hogy akik próbálják a jövőt modellezni, és arra felkészülni, azok nem élvezik az életet. Nekem sokkal nagyobb örömet jelent, ha próbálok tenni valamit a jövőbeli boldogulásomért, mint ha csak sodródom.

  30. 23:
    A Marshall jelentést megíróinak még nem volt tudomása az iraki szekták harcairól (a többiről most ne essen említés) akik egymást ölik és nem csak a 2 százalék. Az amerikai farmer fiúról elhiszem, hogy ha elviszik Európába és a másik oldalon is fehér embereket lát, nem egy könnyen lövi le őket. És szerinted az amerikai vadász bombázok legénységét a 2 százalékból válogatják össze? És az atom bombát ledobó is a 2 százalékből jött. Ukrajnában a tetőkről mind két oldalon állok közül embereket kilövők is a 2 százalékból valók? Az SS legényeket is a 2 százalékból válogatták ki? Nem barátom a körülmények csinálnak valakiből gyilkost. Majd, ha az éhhalált csak úgy tudod elkerülni, hogy valakit lelősz, vagy ha a gyereked elől valaki fegyverrel el akarja rabolni az élelmet, akkor fog kiderülni, hogy a Marshall jelentés egy fikció. Különben igazad van, a 98 százalék alkalmatlan bérgyilkolásra, de itt most máról van szó.

  31. 28:

    Ne várj nagy dolgot, de azért írom az én gondolataimat.

    Alapból törekedtem mindig, hogy egészségesebben éljek, mozogjak, és szeretek barkácsolni is.
    Nagyjából amik készülnek ezeken keresztül azok a normál életben is hasznos.

    Szeretek spórolni is (amit aztán elbaszok valamire, de az az én heppem és nem villanyszámlára vagy gázszámlára fizetem ki).
    így pl jóval olcsóbb a fűtés ha te vágod hozzá a fát, párhuzamosan a főzés is megvan ha sparhelttel fűtesz pl. Ha van kutad akkor sok mindent meg lehet oldani onnan, így kevesebb a vízszámlád is (ld esővizes wc öblítés amin rugózik itt egy kolléga).
    Olcsóbb, jobb ízű és egészségesebb az otthon háztájiba nevelt csirke, kacsa, disznó, birka mint amit a boltban veszel.
    Nem mellesleg kutyakajából is kevesebb kell mert a kutyáim is először a vágási nyesedékekre vetik magukat és a bolti kutyakaja nem kell nekik ilyenkor.

    Egyszóval nem a konzervhalmon ülök rettegve. Nem tudom miből veszed ezt a rettegésesdit, ezért gondolhatta joggal Tibor bá’ hogy te rettegsz.
    Eleve nem értem, hogy ha ennyire elképzelhetetlen neked hogy összeomlás lesz akkor mit is keresel te itt?
    Jól szórakozol? Esetleg szeretsz rettegni? Horrorfilmeket szereted?

    Esetleg kifejthetnéd, hogy melyik összeomlás nem lesz?
    Miért is nem?
    Csak úgy felsorolás hogy mennyi probléma van:
    Klíma, fosszilis elfogyás, atomhatalmak viaskodása (Usa, Orosz, Kína, India), népességrobbanás, óceánok kihalása, termőtalaj elfogyása, vízkészletek elfogyása, tengerszint emelkedés, szárazföldi élővilág kipusztulása (méhek pl), stb.

  32. 33:
    Figyelemre se méltó. Odament két hatalmon nem lévő pasi és nyomta a szöveget (lelkesített). Putyin szarik Ukrajnára. Jelenleg Ukrajna egy púp a NATO hátán.

  33. Ami kísérletről tudok, az tízből hét embert említ, akik simán megölik a másik embert, hogyha úgy látják nem lesz büntető következménye tettüknek.

    Csak a kérdező játékos felől átlátszó a fal, túloldalon pedig egy villamosszékben ül egy fickó. Ha a feltett kérdésre rosszul válaszol, a kérdezőnek emelnie kell az áram erősségét és ezzel párhuzamosan egyre több pénz üti a markát.
    A villamosszékben ülő színész eljátssza az egyre nagyobb áramütéssel járó fájdalmat. Majd eljön a kérdező nagy pillanata, mikor a kapcsoló következő fokozatának aktiválása már halálos ütés lesz a válaszolónak, ha rossz a válasza. Írásban garantálják a kérdezőnek, hogy büntetlenséget élvez, nem fogják gyilkossággal megvádolni, viszont szép kis summát tehet zsebre.

    Kiderült, tízből hét ember, pénzért megöli a másikat. Utólag úgy nyilatkoztak, soha nem gondolták volna, hogy képesek embert ölni. És itt csak a pénz volt az ölési motiváció.

    Lehet, hogy fordítva igaz az adat, és 98%képes ölni. Logikus is lenne, hogy azok a gének maradtak versenyben, hoztak utódokat, amikkel könnyebben öltek.

  34. Bárcsak igazad lenne kedves Tibor bá’ Két fiam van és ezek a pszichopaták mindenáron háborúzni akarnak. Olvastad Bálintot? Az újabb adósságválságot már nem lehet a 2008-as módszerrel megoldani. Itt a remek alkalom, Putyint olyan helyzetbe hozni, hogy kénytelen legyen visszaütni legalább Kalinyingrádban a kis enklávéban. Itt van ez a csürhe Európában, azt még ráeresztik a civil lakosságra és nekünk annyi.

    Mindenért Trump lesz okolva és a hülye bunkó nép, aki nem hallgatott a vezetőire és képes volt egy általuk nem támogatott embert megválasztani.

    „Az amerikai katonaság 84 harci helikoptert küldött a németországi Illesheimbe”

    https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2017/01/07/usa-schicken-kampf-hubschrauber-nach-deutschland/?nlid=70322aa3cc

  35. 6 – mervo:

    Lehet, hogy mardosni fogom magam az elpazarolt energiáért, lehet, hogy nem. A felkészülésen KÍVÜL több száz másik dologra is fordítunk energiát, nagy részükre hiába, nagy részük kifejezetten káros. Egy részüket megbánjuk, egy részüket elfelejtjük, egy részüknek örülünk. Nem hiszem, hogy létezik ember, aki ne pocsékolt volna el több évnyi energiát az életében felesleges dolgokra.

    Én egyébként tudatosan tartok több hónapos szüneteket, hogy ne húzzon le magával a sok negatívum.

    Nagy haszna viszont a felkészülésnek, hogy megtanít értékelni az egyszerű dolgokat, mint a rend, közművek, szabadidő, szabadság, közbiztonság, természet, stb

  36. 38 Ez tökéletes válasz. Minden tiszteletem.

    Tibor bá’ nekem bergadt a válaszom 6 mervo-nak. (Hadd kérdezzem meg, melyik szóra, mert ha jól láttam a név, email mezőket jól töltöttem ki. Csak hogy elkerüljem a jövőben; bár nem rémlik, hogy bármi csúnyát írtam volna.)

  37. 37 Kyra, Tibor bá’ a nyilatkozatra írta, hogy „figyelemre se méltó”, nem arra, amiről Te írsz; szerintem abban egyetértetek.

  38. 21: Pár ezer gépkarabély az adott. Igaz az egykori NH készleteit szépen eladtuk, elajándékoztuk, feléltük. A mai MH kvázi napról napra êl, mindenfajta tényleges képesség nélkül, kivéve tán a szolnoki KMZ-t. Az MH képességeiről magáért beszél a déli határszakaszon szolgálók ellátása…!
    A mai szerződéses állomány kvázi szarabb elletást kap lent délen, mint mi anno mezei sorkatonaként kitelepülésen. A laktanyai ellátás jobb, de ez más. Ebből le lehet vonni a megfelelő konklúziókat, nem csak a fegyver a minden.

  39. 6 mervo

    „Arra azért kíváncsi lennék, hogy azok akik kb. egész életükben erre készülnek (és valóban nem lesz semmiféle összeomlás), hogy fognak elszámolni maguknak életük utolsó órájában, hogy folyamatosan egy olyan eseményre készültek és áldoztak nem kevés pénzt, energiát, stb., ami nem következett be, ahelyett, hogy élvezték volna az életet és nem váltak volna hivatásos rettegőkké.”

    No, kezdjünk bele… 14-18 éves koromban kemény harcászati kiképzésen estem át, megtanultam az elméletet, a gyakorlatot (lőni, terepen mozogni, kiskanállal ibolya szagolásra késztetni valakit alulról stb.), közben vidám és BÉKÉS életet éltem, mindenféle erőszakos cselekmény nélkül; leszámítva, ha támadás ért vagy védtelen, magányos embert támadtak meg… de akkor se kellett túlzásba esnem, tudták vagy a fellépésem alapján érzékelték, jobb tiplizni. Katonatisztire úgy vettek fel, hogy kábé a gatyájába élvezett az őrnagy, hogy olyan eredményeim voltak, amilyenek. Majd civil pályárá álltam – közben 18 éves koromtól kezdve nonstop hadtudományokkal foglalkoztam – és tanultam, végig vidám, optimista, békés életet élve. Sportoltam ezt-azt, nem csak küzdősportot, hanem belső égésű motoros eszközzel, aminek kábé 130km/óra volt a végsebessége. 😀
    Majd dolgozni kezdtem az üzleti életben, tévé és rádió interjúk satöbbi uncsi marhaság. 2010 óta tanulmányoztam a geoplitikai helyzetet és a nemzetközi fegyverpiaci trendeket, pár tanulmány, majd 2011-2012-től „láttam”, hogy nukleáris fegyverkezés terén nagy kaki van. Pár tanulmány, égiek felé is. 2014 őszén kiléptem az üzleti életből – ahová sajnos 2015 tavaszán vissza kellett mennem, más okból – és jelenleg még benne vagyok, de már zajlik a diverzifikálás. Van két kisfiam, feleségem, tök jól élünk, semmit nem látni abból, valójában mivel foglalkozom, és hogy felkészülök többed magammal. Másfél éve sportlövő vagyok és megy a CQC (vagy ha úgy jobban tetszik CQB), 30.000 lövés felett járok, vannak eszközeim – minden legális -, amikre ha szükség lesz, mi életben maradunk, Te nem, mert biztosan nem rendelkezel velük.

    Hogyan számolok el?! Ha gebasz van, az én fiaim élni fognak (jó eséllyel); apropo Te mit mondasz majd a gyermekeidnek?! Ha nem lesz gebasz, a gyerkőcök rendes nevelésben felnőnek, szeretni fogják a természetet és néhány eszközön kívül a többit elhasználjuk majd. A sportlövészet meg – Isten adná!!! – egy hobbi maradt. (Cserébe nem hordok karórát, nincs okos telóm, nem golfozok, vagy squassolok vagy tököm tudja mit csinálnak a sznobok).

    Hogyan számolok el azzal, ahogyan felkészülök?! Hát… szép lesz az a ház, meg az ingatlan mérete, meg a lovak és a többi. Szerintem békeidőben is élvezni fogjuk, baj esetén meg… maradjon az én kis titkom.

    Én NEM rettegek, teljesen nyugodtan élek és csendben készülök valamire, ami remélem soha nem fog bekövetkezni (amúgy elég sanszos).

    Amúgy 32 facsiga +1
    Különösen az utolsó bekezdésed +1

  40. Köszönöm Jövőnk és Piton.

    Mindenkinek:
    Most, hogy elolvastam az „ellenkezőket”, akik fő érve az, hogy á fene, nem tudnak idejönni, elpusztulnak útközben, nem másszák meg a Kárpátokat, rajtam kívül a faluban még van másik 6 vadász. Az emberiség 98 százaléka nem tud ölni. stb. Ezek nyilvánvalóan önnyugtatások, és valamiről megfeledkeznek. Összeomlás után mindenki mindenkinek az ellensége lesz. Egy ilyen kavalkádban kimagaslik egy-egy vezéregyéniség (lásd: magyar határ másik oldalán egy pasi megafonba adta a parancsokat) akiket egy-két tucat ember követni fog. Így lesznek ad hoc csoportok. A koncért ezek egymás versenytársai lesznek, egymás ellen fordulnak. Az idő múltával egy részük megsemmisül, egy részük beolvad a legerősebbe. Más szavakkal az evolúciónak megfelelően akik ideérnek már erősen kiszelektálódtak erőben, ügyességben, kíméletlenségben, stb. mutatott kiváló képességüknek megfelelően. Ide már nem ministráns fiúk fognak érkezni, hanem harcedzett és kegyetlen vadállatok. Ezek kivédéséhez olyan komoly erők kellenének, amivel nem fogunk rendelkezni. Aztán, amikor már egyáltalán nem lesz mit rabolni, egymást fogják felkoncolni. Egy ilyen kikövesedett rablóbanda soha a büdös életben nem fog átállni földművelésre.

  41. 42. Jövőnk, hol lehet látni a veled készült tv interjút? 🙂

  42. 36 Kyra, a mostani amerikai ajándék Németországba elvileg egy gyakorlat kellékei lennének Oroszország ellen.
    Mégsem Lengyelország Ukrajna melletti határához mennek, hanem a kelet-német határ mell.
    Gyakorlatilag egy előkészület utcai városi háborúkra Németország területén.
    Ezt nem Trump rendelte el, talán nem is Obama, hanem azok akik az amerikai repülőgéphordozó anyahajókat a hazai vizekre rendelték.

  43. Nézzen mindenki Walking Dead-et! Csak feledkezzen meg a zombikról, és akkor már ott is van Neagen csapata, akik nem föld művelnek, hanem rabolnak, megfélemlítenek, leszedik a sápot a kvázi szolgákká tett közösségektől, terményben, nőben, élelemben, stb.! A valóság ennél is kegyetlenebb lesz egy összeomlás, háború, klímakataklizma, stb. alatt, után. Szervezett, és hatékony állami fellépésre meg max. pár napig lehet számítani, főleg idehaza! Kicsit nyugatabbra pár hétig, aztán jön a daráló nagyjából úgy, ahogy Tibor bátyám megírta.

  44. 44 Pugacsov elvtárs azok nem ilyen témában készültek, hanem uncsi üzleti témában (2006-2010 között, utána már meguntam és elhajtottam 😀 őket). 🙂

    46 Piton +1 de nagyon
    A WD – ha valaki ért hozzá, vagy alaposan odafigyel – full felkészítő sorozat. Tessenek még egy „alkotást” mutatni, ahol egy nő karddal felkoncol (vesénél be, átellenes mellkasnál ki) egy tizenéves gyereket; hogy csak egy példát említsek. Valóban mínusz zombik és igen sok hasznos infó van benne. Hasonló a The 100 sorozat, de az szűkebb célközönségnek megy. Abban egy 18 éves lány és egy huszas elején járó fiú – ők a jók! – egy karmozdításával több száz férfit, nőt és gyereket öl meg (sugárszennyezéssel) és azok ártatlanok, csak éppen egy vagy vagy szitu. Eleve ha valaki figyel, látja hogy dőlnek a geddon filmek, és nem az Armageddonra gondolok, hanem olyan filmekre, amelyeket csak kevesen látnak, nincsnek nagy dobra verve. Mind felkészítő. (Ugye a Top Gun óta nem kell elmagyaráznom, hogy mennyi film készül rendelésre, finanszírozva és with purpose; céllal és okkal.)

  45. 43.

    Tibor bá’. Ha belegondolunk, tényleg komoly akadályokkal kell a benyomulóknak megküzdeni, hogy Magyarországot elérjék. Gondolj bele. Délről a harcias szerbek (mióta a világ azok voltak + egy rakás fegyverük van). A Déli Kárpátoknál, Fogarastól ott vannak 500 éve a határőrnek telepített románok, Brassó alatt dettó, a kanyarban a Barcasági csángó falvak, utána – a keleti Kárpátoknál – Háromszák-Csík-Ggyergyó székelyei, majd Beszterce és Máramaros románsága (szintén szabad határőr ősökkel). Ezek mind nagyon kemény népek a mai napig. Kíváncsi leszek azokra a szelektálódott „csúcs” migránsokra akik ezeken átjönnek.
    És még nem beszéltünk arról, hogy az ázsiai hordának még át kell törni a szintén kemény oroszokon, hogy az imént említett akadályt bár megpróbálják. Némi esélyük a törökök felől jövő népeknek lehet. A bolgárok nem lesznek tényezők (mint ahogy a Regáti románok sem – talán kivétel Buzau vidéke), de utána már ott vannak a szerbek és a horvátok. Mire ide érnek nem sok marad belőlük.
    És abban igazad van, hogy az itteni és az innen nyugatra élő elanyagiasodott, hitéből kiforgatott emberanyag úgy fog viselkedni amint megírtad, de ez a keleti emberekre nem igaz. Vagy nem ebben a formában, mert ott még nem mindennek az értékmérője a pénz.

  46. 43: Nem önnyugtatás hanem a probléma más szemszogből történő megvizsgálása és a veszélyek más súlyozása. Becslések szerint 2-3 év alatt mintegy 1.3-1.5 millió bevándorló érkezett Ázsiából Európába ebből vond le a gyerekeket, asszonyokat, kevésbé életképeseket és maradni fog kb kétszázezer potenciális bandatag. ennek kb a fele élne túl egy reális mad max szitut és ebből vond le a bevándorlás folyamán keletkező veszteséget is. Azaz kb százezer bandatag jönne gépkarabéllyal felfegyverkezve mindent lezúzni. Nos a szerb hadsereg a 2000es évek elején rendelkezett ekkora erővel.
    Szerintem reálisabb veszély a helyi bandák-klánok. Lásd enyingi romák stb.

  47. 42.
    „Ha gebasz van, az én fiaim élni fognak (jó eséllyel)”
    Ezt honnan veszed?

    Fent leírta Tibor bá is, hogy senki nem fog túlélni. A prepperek sem tudják majd elszeparálni magukat a globális folyamatoktól. Ha maradna is valamiféle élet, nem lesz érdemes olyan körülmények között élni. Egyébként pedig meghalni is tudni kell, annak az elfogadásához is fel lehet nőni.

  48. Tibor bá’

    Hogy emlékszel, Budapesten amikor a város szét volt lőve, és a fagyott lovakból vagdostak húst az emberek…
    Mi volt a jellemzőbb? csoportokban jártak egymást kirabolni az emberek, vagy összefogtak, és együtt próbáltak egymáson segíteni és úgy túléni?

  49. 50 Onnan veszem, hogy a második bekezdésed azon része hogy „nem lesz érdemes olyan körülmények között élni” egy vélemény, ami mögött nem egészen van meg az, hogy értenéd, milyen folyamatok is zajlanak majd.

    51 Attila (PV) a második világháborút NEM lehet ahhoz hasonlítani.

  50. Baszki itt mindenki a messziföldről érkező orkoktól tart. Én a falubeli kocsmárossal haverkodok, hogy ne együk meg egymást.
    Miért pont engem rabolnának ki először? A 20 kecskémért?
    A fele elmegy a benzinkutakhoz meg szupermerkatoba, utána megtámadja a tészt egy cigánybanda, mert azt csak mai törvényes rend védi,senki komoly. Ott több ezer disznó és százköbméternyi kukorica, búza és egyéb van. Egy-két biztonsági őrrel.
    Ez lesz első körben. Mi sokkal nagyobb ellenállás leszünk mint ezek az objektumok sokkal kevesebbért, hacsak nem védené meg őket az állam. De ennyit képtelenség.

    Nem külfödről fog jönni a gáz, hanem a szomszédod lesz az. ha szerencsés a sztori, gyorsabban lemegy a történet. falun több a kaja, ott elhúzodhat, városiak 95%-ának 2 héten belül annyi.
    Ha lassúbb a történet és az állam valamelyest működik, akkor vidéken megnő a bűnözés, akkor egy tanya veszélyes hellyé változik és a tészt is védik. stb.
    csak életszerűen!

  51. Samu & Attila:
    A múltbéli példák sántítanak. Nem volt totális összeomlás és az újjáépítés reális lehetőség volt. Próbáljátok megérteni, se ipari, se mezőgazdasági termelés nem lesz. Kizárólag a tartalékok felélése. Persze, hogy legelőször as szomszédod lesz az ellenlábasod. Amikor letisztul a hazai helyzet, magyarul a nagy többség már nem él, akkor érkeznek a muszlim falkák. És Samu! Ez alkalommal (már írtam) nem fogják magukkal hozni a gyerekeket, nőket, mert az csak kolonc a túlélésnél. Ami nemi szükségletük lesz, azt megszerzik útközben. Ha nehezen is megy, az ő primitív fejükkel kell gondolkozni. Persze, hogy nem fogod könnyen adni az életed (én se) meg a szerbek, bolgárok se, de van bőven utánpótlás 700 milliárd muszlim. És akkor még az iszonyatos járványokról nem is beszéltünk, ami törvényszerűen bekövetkezik a temetetlen hulla tömegek miatt. – Jut eszembe, antibiotikumokra gondoltatok, vagy csak lőfegyverre?

  52. 54.,
    🙂
    700 milliárd muszlim
    OTT A PONT !
    Kábé ennyit ér ez az egész…

  53. A trükkös védekezést sem zárnám ki. A hordák vonulási útvonala elég jól kiszámítható. Egy rosszul elrejtett élelmiszer raktár, egy kis méreg az élelmiszerben, ami lassan felszívódó, vagy hashajtó, ami legyengíti őket, egy olyan hely, amiről azt hiszik, hogy megbújhatnak, de mi alakítottuk ki nekik, hogy onnan, némi pihenés után megtámadjanak, legyengülve, összefosva magukat, a győzelemre teljesen esélytelenül.

  54. 53 Balázs tökéletes levezetés, elemzés és helytálló.

    54 Tibor bá’-nak is igaza van, de pár apróságot kifelejtett, nevezetesen, hogy Izrael sorozni fog (Sámson doktrína), valamint esélyes, hogy a szuezi és isztanbuli hidakat lesorozzák – erről írtam egy tanulmányt, ami bele is került a regényembe részletekben. Okés, ladikoznak majd, mert gépüzemű hajó nem igazán lesz, legalábbis Isztanbulban, Egyiptomban már valószínűbb.

    Valahol 53 Balázs és 54 Tibor bá’ leírásának a keveréke a helyes.

    Tibor bá’-nak viszont tökéletesen igaza van a múlt nem hasonlítható össze. Igaza van, mert így van és igaza van, mert megélte; ez utóbbit tartsuk már tiszteletben. Oké, hogy lehet róla tanulni, de eszembe nem jutna vele erről vitatkozni, akármennyit is tanultam, mert ő megélte, én nem és emiatt a mindennapi életről, érzésekről nekem halvány dunsztom sincs, neki viszont tökéletesen kristálytiszta emlékei. Más kérdés, hogy én a falum és egy bajor város helyzetéről tudok sokat, hála a néhai nagyszüleimnek; de az is csak átadott emlék, nem megélt nyilván.

    56 minden tiszteletem, ez egy nagyon komoly észrevétel. Egy kiegészítést engedj meg, a „mi” gondolom „mi magyar túlélők” akar lenni; no, abból kevés lesz, de amúgy tökéletes, amit írtál. Az is, hogy „csapba”, de főleg az, hogy „kiszámítható” az útvonaluk; én például igen csak azon kívül leszek. Ellenben pár felkészülő pont a kellős közepén.

  55. 42. Jovonk
    „teljesen nyugodtan élek és csendben készülök valamire, ami remélem soha nem fog bekövetkezni (amúgy elég sanszos”

    Van esély egy nagyobb gebaszra, de egy lassú összeomlás esetén is jól jönne egy tanya, ahol lehet gazdálkodni, amikor már a munkahelyi munkával megkeresett pénz értéke nem ér annyit mint a tanyán megtermelt élelem.
    Én a klímától nem feltétlen várok még 1-2 éven belül összeomlást,hosszútávon biztos gond lesz(2030-2040). Az olajjal lesz gond szerintem először, amiket te is írtál régebben, ellátási gondok, bár ennek még nem látszódnak előjelei. Most geopolitikailag viszonylag nyugodt a helyzet, de nem tudni mikor mérgesedik el.
    Említetted hogy nézed az RTnews-ot . Én nem nézem mert mindent elolvasni , megnézni lehetetlen időbelileg.De szerintem az RTnews nézése már magában pesszimistává teszi az embert (ebben biztos van pszichológia is-pl. rakéták ,tankok látványa.)
    A meglátásaid, logikai következtetéseid jók ezért is szeretem olvasni a hozzászólásaidat, mert az optimizmusomat sokszor átviszi egy-két hozzászólás pesszimizmusba, ami jó dolog , mert pl. nekem nincs időm mélyebben a témába merülni.(pl. hogyírtad hogy izrael besoroz gebasz esetén , meg ilyesmik…)

    Én most jutottam el oda hogy úgy érzem nem tudunk itt a blogon új dolgokat megismerni,a körbe-körbejárás érzése. De nem azért mert rossz, sőt kellenek is ilyen témák minden héten továbbra is! Csa régen 2-3 éve mikor kitárgyaltunk egy összeomlás posztot akkor olyan izgalmas volt a sok új infó miatt, meg mert tényleg azt hittük hogy már tényleg csak pár év van.
    Most meg az az érzésem van hogy olaj,klíma,gazdasági összeomlás,Kína-usa-orosz konfliktus kitolódik pár évvel, de bármelyik évben jöhet pl. egy negatív geopolitikai hanguat.

  56. 56 & 57:
    Ezek a megmérgezett raktárak és egyéb csapdák egy nagy álom. Hogy ez működjön ahhoz nagyfokú szervezettség kellene, ami nem lesz. Gondoljatok bele! Lesz, aki a megmérgezett élelmiszert el fogja lopni, méregteleníti és megeszi. A másik nem méregteleníti, hanem eladja (elcseréli). Lesz, aki megpróbálja kegyelemért elárulni a „hódítóknak”. Értsétek már meg. Egyéni versenyfutás és harc a túlélésért. A gyerek és a feleség se fog számítani, mert akinél számít, az elbukik. Életben a legelszántabb, legkegyetlenebb, legönzőbb egyedek maradnak a végén. A felkészülők csak időt fognak nyerni, de nem életet. Minél jobban fel lesz valaki készülve, annál több időt fog nyerni.

  57. Nagyon sok védekezési ötlet elhalhat, de néhány működhet, ideig, órákig, évekig, ki tudja?
    Abban az esetben, ha van összetartó közösség, az is működhet, ha más irányba csábítom a „vándorokat”. Messziről jól látható éjszakai tábortűz. Vagy a nagyvadak olyan helyre szoktatása, hogy a jó nyomolvasó horda vezetője ne felénk akarjon jönni. Vagy. A patakok nagyon befolyásolják, merre haladjanak. Vész esetén én a falu felé tartó patakot időszakosan elterelném. De sok lehetőség van a fegyveres védekezésen kívül is. Nagyobb potenciált érzek benne, mint fegyverrel halomba lőni sokukat.

  58. 59 én az útvonalra reflektáltam elsősorban; engem nem érint. A „csapda” működéséről csak annyit, felénk nem lesz javallott jönnie fosztogatónak, lett légyen az keresztény, muszlim, fehér, fekete.

    Az amit írsz, hogy nem számít semmi sem, se gyerek, se feleség, a genny emberekre igaz, nem azokra, akiknek van lelkük és felkészültek. Utóbbiak lesznek az erősebbek. Én elhiszem, hogy ebben nem értünk egyet… de van egy nagy különbség kettőnk között – ami nem minősítés, csak tény – én 41 vagyok, van két fiam és komoly csapat tagja vagyok, így máskép látom; ettől még lehet igazad, hogy elbukunk úgyis, de hidd el, nem fogjuk könnyen adni magunkat, ha így alakulna.

  59. 61:
    Azt már kétszer is leírtam, hogy még én se fogom olcsón adni az életem. Te meg pláne nem. De az emberanyag utánpótlás gyakorlatilag végtelen. SAJNOS nem a normális férfi az erősebb, mert csak önmagával törődni előnytelen azokkal szemben, akik nem néznem se istent se embert. A Titanic esetében nem az a férfi maradt életben, aki a nőket és a gyerekeket előre engedte, hanem az, aki elővette a pisztolyát és lőtt, hogy beülhessen a mentő csónakba. Ahogy írtam: „Életben a legelszántabb, legkegyetlenebb, legönzőbb egyedek maradnak a végén.” Ezt nehéz megemészteni, de sajnos IGAZ.

    60:
    Ez az ötletelés mindössze azt jelenti, hogy nem vagy hajlandó elfogadni a valóságot. Megértelek! Azt a hibát követitek el, hogy nem veszitek számításba az idő tényezőt. Nem jön felmentő sereg. Az horda nem „vonul át” mint a II. világháborúban, hanem addig garázdálkodik ameddig lehetséges és a végén ők maguk is egymás torkának fognak esni (mint a hajótöröttek a csónakban) amikor már semmi más nem marad.

  60. 61.
    Jövőnk!
    Nem akarok veled vitába szállni, bár Neked lenne igazad, de sajnos nem lesz.
    Csak a franciáknál az idén közel háromezer katolikus templom lesz az enyészeté különféle indokok miatt, miközben száz számra épülnek ugyan ott a mecsetek,amit még megfejelnek azzal, hogy egyes darabjai nyitható tetővel készülnek/készültek, mint a párizsi, vagy a londoni!Egyes ottani no-go zónáiba már nem hogy be nem teszi a lábát „fehér ember”, de ki sem szolgálnák őket bármelyik nyilvános helyre mennének is be, legyen az egy étterem, vagy épp fodrászat. A német rendőrség a napokban jelentette ki, hogy nem tudják az állampolgáraik biztonságát szavatolni, tegyük hozzá, már ott nem is lehet. Ha figyelemmel követed az eseményeket bizonyára hallhattad egyes biztonságpolitikai „szakértők” vizionálásait, akik több tízmillióra teszik a közeljövő ” gazdasági menekültjeinek” a létszámát! És ez még csak a jéghegy csúcsa, mert az időjárás változása, a vízhiány stb. miatt megjósolhatatlan ez előbbi számadat. Van egy érzésem, hogy ez nem lefelé kerekedik majd,hanem jóval, de jóval feljebb, ahogyan egyre rosszabbakká vállnak a megélhetési körülmények kontinens szerte, a szánt- szándékosság már említésre sem méltó! Az hogy pakoljuk az éléskamránkat , ez ösztönös dolog, főleg azoknak, akiknek van egy kis felelősségérzetük a családjuk, a gyerekeik felé, netán közösségi érdekből. Én is ezt teszem jelenpillanatban valljam be. Viszont a lelki szemeim előtt látom ahogyan a barnabőrű genetikai selejtek – legyen az itteni újmagyar, vagy sivatagi cigány – csőstül verik be az ablakomat, mert konganak a beleik, és kiszeretnék tömni! Mert hogy a vidéket, a falvakat pakolják ki először, ebben is teljesen biztos vagyok! Ráadásul a hazai nagyvárosok lakói is ugyan ezt fogják tenni! Vajon mit kezdünk egy-két vadászpuskával több tízmillió emberrel szemben akiknek szintén guvadni fognak a szemeik,s éhesek lesznek? És ha Te, meg is véded magadat egy rövid ideig,(!) én/mi mivel fogjuk, mikor ma a hazámban ha a rendőr igazoltat, s a tatyódban tízcentis pengéjű kést talál netán, már ráncolja a homlokát?..
    Én eddig úgy gondoltam, hogy reálisan látom a dolgokat, de ahogyan telnek a napok, és látom a történéseket minden „fronton” egyre jobban megerősít a hitemben. Ideteszek egy rövid felvételt, amely az említett „hős” franciáknál készült, ahol is egy katedrálist bontanak a gépek.Sokadszor néztem már meg, s mindent elmond a jövőröl, ha az ember elengedi a fantáziáját…:

  61. 63 Ada, értettem az első mondatodat. Abban egyetértek Veled, hogy nem lesz igazam azok esetében, akik „készülgetnek”. A saját közösségem esetében erős eséllyel igazam lesz. Mondom, ide nem lesz célszerű jönni azzal a szándékkal, hogy fosztogatni, gyilkolászni… kemény csapás lesz, bőséges utánpótlással és teljesen legálisan, törvényesen btw.

    Videó: durva; mondjuk a mellette lévő videó is, amelyiken egy magyar cigány nő ugat a némettel. Basszus én a nyolcvanas években – gyerekkoromban – német nyelvterületen nőttem fel, de eszembe nem jutott volna pattogni eg helyivel. Mondjuk nem is kezeltek magyarként, illetve mert nem ismerték fel, hogy magyar illetve külföldi vagyok.

  62. 63.Ada

    Mivel nincs sok időm olvasni a témában(és nem is írnak le mindent) ezért ez felért egy külön posztal.Jó helyzetképjelentés nyugatról.
    Egy ilyen helyzetképjelentés megérdemelne egy külön posztot-mármint migránsok nyugaton.

  63. Tibor bá’
    a feltételezésed csak akkor fog működni, ha a nagy pusztulat után fennmaradó élő szövet elég sűrű lesz ahhoz, hogy a hordák pontról pontra vándorolhassanak.

    Ha a fennmaradó túlélőtáborok között nagy lesz a távolság, akkor a nyilvánvalóan gyalog közlekedő ellenség éhenhal a vándorlás során. Ki kell irtani egy 300 km-es sávot, azon csak azok jutnak át, akiknek sok tartaléka van.

    A legdurvább bozóttűz terjedését is meg lehet akadályozni, ha felszántasz egy pár méteres sávot.

    Egyébként úgy is megfogalmazhatnánk a mondandódat, hogy ha akkora gebasz lesz, amire már nem tudunk felkészülni, akkor meghalunk. Na bumm, nem lehet mindenre felkészülni…

    Én személy szerint nagyon örülnék, ha magyarországon a családok első körben a zsigulis cickányok portyáit ki tudnák védeni.

  64. Jövőnk,
    nehogy megbánd később a sok személyes infó leírását, ha szeretnél a háttérben maradni. Inkább ossz meg kétszer annyi hasznos prepper infót.

  65. 68:
    Kérésre bármit törlök, ha indokolt.

  66. Tibor bá akkor ha jol értem teljesen mindegy, hogy mindez hol ér minket…. Ergo semmi hátrányom nem lesz Németországban….

    Jövönk a 42-essel nagyon felizgattál, szexelsz velem? 😀 😀 😀

  67. 70:
    Így van, illetve lenne, de Németországban máris van egy rakás muszlim, ami elég kellemetlenné teheti a életet. Persze végső soron, ha a klíma okozta összeomlás jön be, Németország nem lesz hátrány.

  68. 71:

    Sokat vagyok uton az Alpokban talán ez a legtöbb, amit tehetek. Egyrészt jo kondiban tartom magam, másrészt egyre jobban kiismerem magam… Mondjuk enni az Alpokban sem lesz mit…..

    Én nem érzem veszélyesnek a menekülteket itt de nyilván mert én vidéken élek, nem Münchenben…..

  69. Nálunk is van egy rakás muszlim. Egyelőre táborokban, ahonnan bármikor kijöhetnek. A felügyelőik szerint állandóan a Wifin csüngenének, mert fontos híreket feladatokat várnak (ez sajnos komolyan így van, ők ezt mondják a magyar gondozóknak). És ez tegnapi hír volt nekem egy nyugat-magyarországi tábor alkalmazottjától.

  70. 57 Jövőnk: Jól értettem hogy írtál egy regényt? A címét meg lehet kapni?

  71. Ha készülsz időt nyersz arra, hogy reagálj a körülötted zajló eseményre, nem pedig önmagában a megoldást jelenti egy váratlanul előállt helyzetre. Persze kisebb gebaszok esetén még önmagában is megoldást jelenthet.
    Szerintem a lényeg, hogy időt nyerj a fizikai felkészüléssel (élelem felhalmozás, lövészklub tagság stb), amíg kitalálod, hogyan tovább. Innentől pedig a képességeké, rugalmasságé és az elszántságé a terep. Na erre legfeljebb mentálisan lehet előre készülni, gyakorlatban csak minimálisan. Főleg, hogy nem is tudni, hogy mire kell igazából felkészülni.
    Míg sokan a napi betevőért küzdenek majd, addig egy felkészült ember a „hogyan továbbon” agyalhat. És ami még fontos, hogy némi próbálkozás, zsákutca, hiba is beleférhet, mert van egy kis idő és élelemtartalék, míg másoknak csak egy lehetőségük lesz. Egy rossz döntés és nem élik meg a holnapot.
    Hogy nem lesz egyáltalán túlélő?
    Én örök optimista vagyok. A végeredmény nem is számít igazából csak az, hogy „Ember küzdj és bízva bízzál”. A többi pedig majd alakul.

  72. Még annyit, hogy baj esetén hiszek abban, hogy az összefogás erősödése lesz a jellemzőbb és nem pedig az ember embernek farkasa mentalitás. Együtt minden probléma megoldása könnyebb, így a józan ész is ezt diktálja majd némi szelekció után, amit tudjunk be útkeresésnek. Ezt a tébolyodott útkeresést kell túlélni első körben és erre némi készülés éppen megfelelő lehet, ha az ember szerencsés is mellé.
    Szóval mindig lesz holnap, csak lehet kicsit/nagyon nehezebb és más.
    Mint mondtam egy örök optimista vagyok.:)

  73. 75 Kamionos… nem is tudom, mit írjak… a LEGJOBB prepper hozzászólás, amit valaha is olvastam vagy hallottam. Ilyen tömören, lényegretörően és szakszerűen még senki nem volt képes ezt leírni (vagy elmondani). Maximális tiszteletem, de komolyan.

    76 90%-ban egyetértek, a 10% az, ha Észak-Amerika és Európa ellen EMP és atomcsapás zajlik le, mely előbbi kisüti hazánkat is elektromos eszközös és elltó rendszer terén, azaz 1 másodperccel később vége mindennek, ami elektromos vezetéket tartalmaz, illetve kapunk (ha nem az még rosszabb) atomcsapást is (főváros, Fehérvár, esetleg Pápa), mert akkor olyan brutális gyorsasággal esik szét minden, hogy bizony ember embernek lesz farkasa. Csak hogy ez érthető legyen – nem feltétlenül Neked – egy meg nem nevezett szupermarket-lánc központi logisztikai raktára, amely több megyét lefedő régiót lát el, az egyik régión belüli megyeszékhely 150.000 lakosára egy napi élelemmel sem rendelkezik, ha minden kiskereskedelmi egységét is hozzátesszük, akkor a nevezett várost maximum 2 napig tudná ellátni és akkor a régió lakosságának 75%-a semmit nem evett. Szóval, már csak ezért pik-pak, napokon belül komoly feszültség, fosztogatás, erőszak, öldöklés lesz. (Az adat pontos, személyesen vállalok rá garanciát!) ÉS ez csak az egyik pillér, ami azonnal fuccs lesz, és van még bőven, de ezt szerintem Te is és sokan mások tudják.

    Az összefogás terén azért van kivétel és így igazad, de szorványos lesz csak, illetve több helyen hadurasdi, és persze lesznek állami szorvány központok (nagyok). Ezekről viszont nem írnék inkább, nem a helyszínekről konkrétan, mert azt kábé mindenki ki tudja találni, hanem, hogy milyen életpályát fognak befutni.

    Summa summarum: a 75-ös (és nagyrészt a 76-os) a legjobb hozzászólás, amit valaha olvastam/hallottam. Fejet hajtok előtted!

  74. 76 & 77:
    Valóban az Ember már nagyon régen tudja, hogy összefogásban van az erő. Hogyan másképp tudott elejteni például egy mamutot? Az Észak Amerikai indiánok bölénycsordákat tizedeltek meg a bekerítés módszerével. Ezt egy-két ember nem tudja megtenni. Az összefogás vészhelyzetekben a legeredményesebb…. egy darabig. Addig, amíg várható a siker, akár kisebb vesztesség árán is. De, ahogy a siker kétségessé válik, azonnal lesz áruló, aki már csak a saját bőrét akarja megmenteni. Ezzel a jelenséggel a vezetőnek tisztába kell lenni. Ha vannak kételyeitek, akkor megemlíteném az ISIS harcosokat. Elképesztő eredményeket értek el. Aleppó esetében, ahol biztosra volt vehető az orosz/szír győzelem. Tömegesen adták meg magukat, természetesen titokban.

  75. 57.
    Az igék és a névszók különös kapcsolatát elemezve, valószínűleg a bozótműves Papica – Összeomlás című regényéről van szó.

    Az ottani írások és az itteni kommentelések ugyanazt a szövegfelépítést és metódust mutatják. Vagy legalábbis elég jól ismeri egymást a 2 kolléga…

  76. 77.

    Majdnem belepirultam a dicséretbe:) Köszönöm!!

    Neked pedig respect, amiért sikerült egy csapatot építened hasonló gondolkodású emberekből.

    Aki már próbálta az tudja, hogy micsoda emberfeletti feladat. 80% agymosott, a maradék 20 pedig érti, hogy miről beszélsz, többé-kevésbé még el is fogadja, de majd megoldja az állam, az isten, a szerencse stb. Nincsenek az emberek arra szoktatva, hogy a tetteikért, döntéseikért felelősséggel tartoznak. Még akkor sem esik ez le nekik, amikor a saját és családjuk életéről szólhat a történet.
    Elkeserítő, de hosszú próbálkozás után elengedtem a dolgot. Majd a bajban kialakítom, akkor több vevő lesz rá:D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük