(2061) Csirke és tojás

Tibor bá’ online

 

Holnapról olcsóbb lesz a baromfihús és a tojás. Olcsóbb lesz, mert az Általános forgalmi adót 27 százalékról lecsökkentették 5 százalékra. Hurrá! A megkérdezett hipermarketek letették a főesküt, hogy az árcsökkenést az utolsó fillérig átengedik a fogyasztóknak. Kérdem én, mi más állíthatnának. Mondják meg az igazat? Hát, ha hülyék lennének. Tehát? Holnaptól kezdve a szárnyasok és termékeik körülbelül egyötöddel olcsóbbak lesznek. Egy ideig, aztán szép lassan visszacsúsznak oda, ahol ma voltak. Ugyanis pontosan ez történt a sertéshússal. De, ha a sertéshússal nem történt volna, a baromfival egészen biztos megtörténne, sőt nagy valószínűséggel még feljebb fog menni. Ugyanis a madár influenza (ami a szárnyasokra nézve halálos) sikeresen bejutott hazánkba, és az elterjedés megakadályozása végett millió (!!!) számra ölik a szárnyasokat. Ha a járvány terjedését nem sikerül megállítani, akkor a baromfihúst hamarosan aranyárban fogják mérni.

A küzdelem elég kilátástalan, mert a kórt a vadmadarak terjesztik. Ez ellen kizárólag zárt tartással lehet védekezni, de véleményem szerint az se tökéletes. Ugyanis ha galambok le tudnak jutni az aluljárókba. Sőt én már láttam verebet hipermarket polcain zabálni, akkor a zárt tartású baromfikhoz is be tudnak jutni. És miért ne jutnának be, amikor ott bőségesen találni hulladék magokat? Szóval bármi volt Orbán szándéka az áfa csökkentéssel, a természet alaposan beleköp a levesbe. – Ne legyen igazam!

_________________________________________________________

Régen, gyerekkoromban Szilveszterkor a mentők perselyeztek, felszólítva a jókedvű mulatozókat, hogy adakozzanak, egészítsék ki a nyomorúságos fizetésüket. Az enyhén spicces polgárokat emlékeztették arra, hogy bárkit érhet baleset, bárkinek szüksége lehet a mentők ingyenes szolgáltatására. – Miután nálam nincs reklám, ugráló szövegek, idegesítő tolakodások, vagyis egyetlen peták hasznos sincs a honlapból, viszont havonta van 35.000 látogató, esetleg felhívom a figyelmeteket, hogy OTP 11773030-00271383 van lehetőség az adakozásra. Na jó, ha engem nem támogattok, semmi vész, a honlap jövőre is szolgáltat, de ne feledjétek, ha holnap, holnap után jön a postás, ő is koldulni fog egy hangos „Boldog újévvel”. Ha pedig csak ez kell, akkor én is kívánok minden idelátogató olvasónak nem csak boldog, de sikeres új esztendőt is. Tibor bá’ és Éva nénje.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

2 gondolat erről: „(2061) Csirke és tojás

  1. Boldog új évet kívánok Tibor bának, Évának és a blog összes látogatójának.
    Úgy érzem lesz idén is téma bőven, és remélem Tibor bá győzi elénk tárni ezeket. Ehhez jó egészséget és sok humort kívánok.

  2. Az áfa csökkentés eltünteti azt a hátrányt, amit a hivatalos adófizető termelők szenvedtek el fekete-szürke piaci árakhoz képest. Ez volt az adócsökkentés célja, és hihető is talán – bár a szürke-fekete termelők között nagyrészt csak kicsik lehettek, akiknek az áruja feltételezhetően jobb minőségű, mint a nagyipari termelőké. Ha Tibor bának lesz igaza, és vissza fog csúszni a csirkehús ára az előző szintre, akkor is inkább a termelőszférába kerüljön az így megnövekedett haszon, mint adó formájában az állam mindent elnyelő kezeibe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük