(2059) Erőviszonyok

Tibor bá’ online

 

Amennyiben az amerikai politikusok és katonai szakértők nem vették volna észre, Vlagyimir Putyin néhány napja kijelentette, hogy a modern orosz védelmi fegyverek birtokában Oroszország képes megvédeni magát bárkivel szemben a világban. Ha ez igaz, és Washington el is hiszi, akkor ez egy jó hír, mert ebben az esetben feltámadt a MAD szelleme, ami évtizedeken keresztül sikeresen akadályozta meg a Világ lángba borulását. Mint tudjuk a MAD a kölcsönösen bebiztosított megsemmisítést jelenti. Kinek van úgy kedve támadni, hogy ő maga is el fog pusztulni. A világbéke tehát nem anyahajókon, vagy Armata tankokon múlik, hanem az atomtöltetek célba érkezésén, amihez elsősorban atomtöltetekre van szükség. A célba juttatást majdcsak megoldják valahogy.

A Stockholm International Peace Research Institute, vagyis egy svéd intézmény hozza nyilvánossága a legmegbízhatóbb adatokat. Ugyanis ezt kutatják, ez a dolguk. Szerintük: Az USA-nak 1920 hadrendbe állított atomtöltete van, míg az oroszoknak „csak” 1600. Ezzel szemben az USA rendelkezésére áll további 5380 azonnal be nem vethető atomtöltet, az oroszoknak valamivel több, 6400. Ezek mellett Az Egyesült Királyság 160 + 65, Franciaország 290 + 10 atomtöltettel rendelkezik. Kína 250, India 100, Pakisztán 110, Izrael 80, végül Észak Korea legfeljebb 8 darabot birtokol. Ez összesen 16.373 darab, amivel egész szép tűzijátékot lehet csapni.

http://www.businessinsider.com/nine-nations-have-nukes–heres-how-many-each-country-has-2014-6

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

18 gondolat erről: „(2059) Erőviszonyok

  1. Nem szervesen ide kapcsolódik, de biztosan sokan emlékeznek a rendszerváltás utáni évekre, amikor azzal riogattak, hogy hány db aktatáska méretű un. miniatombomba tűnt el a szétmorzsolódott Szovjetúnió területéről. Amelyek ha vmilyen terrorszervezethez kerülnek akkor annyi nekünk mert gondolkodás nélkül felrobbantanák pl. New Yorkot vagy Londont. Most, hogy a terroristák arany korszakát éljük jó lenne tudni, hogy ez tényleg valós veszély-e.

  2. 2: A hivatkozott URL végén ez olvasható: 2014-6

  3. a tv. tegnap éjszakai utolsó napi hireiben bejelentik, miszerint Amerika kiutasitott több mint 30 orosz diolomatát.
    Erre varrjon valaki gombot.

  4. A nukleáris eszközök szavatossága sem végtelen, a 25 évvel ezelőtti bőröndbombák nem biztos, hogy még ma is működnek, hacsak nincs mögöttük megfelelő ipari háttér és szakembergárda. Egyébként egy fecske nem csinál nyarat, egy bőröndbomba nem nyer meg semmilyen háborút, maximum elindít. Ellenben a bevethető hadászati és harcászati atomtöltetek annál inkább.
    Ha jól látom, akkor a csatolt táblázat csak a hadászati robbanófejekre vonatkozik, ellenben a több ezres darabszámú harcászati töltetekről szó sincs benne – márpedig a mai harcászati, „kis hatóerejű” töltetek is jóval durvábbak, mint Hirosima vagy Nagaszaki bombái voltak.
    Az orosz harcászati atomerő egész Európát hazavágja úgy, hogy a hadászati robbanófejeikhez még hozzá sem kellet nyúlniuk.

  5. Érdekes amit írtál és amit Montezuma hozzászólása pedzeget.
    Amerika német „szekértők” szerint csak a régi nukleáris fegyvereit hozta Európába, ami majdnem semmire se jó azon kívül, hogy terroristák célpontja legyen a tárolási hely környékének és az „országnak” az elpusztítására.

  6. Stratégiai töltetből mára egy kicsivel több van hadrendben, de ez statisztikai hibahatáron belüli szórás. A taktikai töltetek száma meg…, mint az égen a csillag, főleg az oroszoknál.
    Kínának nem hivatalosan több van az elismert 250 db -nál, majdnem a duplája, míg Izrael nem hivatalos 80 db tölteteinek a száma még nem hivatalosabban közelebb van a 200 db -hoz.

  7. Hogy pontosítsunk még néhány ismert számot: a hadrendben lévő orosz harcászati atomtöltetek számát a Nyugati katonai szakértők 2.500 – 4.000 db (!!!) közöttire becsülik, míg ezzel szemben a NATO (USA, GBr, Fro) kb. 400 – 600 db taktikai atomtöltettel rendelkezik.
    Ezek alapján a „legjobb esetben” is ha az oroszok ennek a mennyiségnek csak a 10%-át vetik be európai célpontok ellen, az alsó hangon is cirka 250 db „Hirosimát” jelent Európában.

    Nincs is itt miről beszélni, Putyin Oroszországa egymaga egyetlen parancs kiadásával képes eltörölni az elmúlt 2000 év civilizációját bő 30 perc alatt.

    Megjegyzés: A jelenleg ismert emberi civilizáció vége nem egyenlő magának az életnek a végével ezen a bolygón, atom világháború ide vagy oda!

  8. Megmaradnak az ausztrál őslakosok, meg Brazília őserdejében az a néhány törzs, akik még nem találkoztak a civilizációval. Aztán minden kezdődik elölről, mint a ma élő emberiségnél Mohenjo Daro elpusztulását követően.

  9. 4-re Bálint!

    Az orosz nagykövetet, a Tu-154-et, az Izrael-Palesztin szavazást, és az általad említett diplomatákat mind egy cselekvés halmazba teszem, és még mit el nem fognak követni Január 20.-ig!??

  10. 11:
    A HVG feladata az amerikai propaganda lefordítása magyarra. Információs értéke majdnem nulla. A hekker támadás valóság tartalma kb. annyi mint Szaddam tömeg pusztító fegyvereiről szóló beszámolók.

  11. Az amerikai hírekben egyelőre csak olyan híreket olvasok, hogy a hackerekhez vezető nyomok az US Homeland Secutity szervereinek irányába indulnak. Kellemetlen Washingtonnak.

    Putyin kedveskedett az amerikai diplomáciának: meghívta az Oroszországban maradó amerikai diplomaták gyerekeit a Kremlbe újévi ünnepségre.

  12. erre gondoltam a 11-ben

    persze meg lesz tiltva nekik hogy elmenjenek…

  13. Ilyen is ritkán fordul elő, hogy az összes amerikai repülőgéphordozó „anyahajó” mind Amerika partjainál van.
    Vajon van velük valami terve Obamának?

  14. így állunk: összes anyahajó otthon van Amerika partjainál, a terrorista hadsereg Európában szétterítve. Obama pedig január 10-én tartja a búcsúbeszédét. Európa-szerte „repkednek” az áldozatok a merényletek miatt.
    Hamar rá pedig péntek 13-a lévén akár meg is indulhat a zavarkeltés forradalom Amerikában, hogy Obama beiktatás előtt megállíthassa Trump elnökségét.

    http://beforeitsnews.com/politics/2017/01/us-military-debates-obama-arrest-2872394.html

    Érdekes idők várnak ránk.

  15. 17 nem tudom lesz e ebből valami komolyabb. Szerintem nem.

  16. Én se tudom, hogy lesz-e ebből valami komolyabb.
    Érzésem szerint igény van rá, hogy legyen ami lehet (Trump beiktatásának megakadályozására jól kitervelt szabadkőműves tervekkel?).
    Az se lepne meg, ha Obama bejelentené, hogy ő a főkalifa.
    Bár ezt nem feltételezem tizedikéről.
    Feltételezésem szerint az amerikai katonaság többet tud Obamáról, mint a „plebs”. Tudják milyen űzelmei lehetnek – feltételes módban írom (talán egy feltételezhetően muszlim, meleg támogatását nem kockáztatnák meg – azzal maguk is hazaárulás részesei lennének). Akkor pedig kereshetnek valami megoldást a kialakult helyzetre, ha nem akarnak a néppel szembekerülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük