(2031) A globális klímaváltozás legbizarrabb következménye

Tibor bá’ online

 

k001Aki azt hiszi, hogy a globális klímaváltozás mindössze azzal a következménnyel jár, hogy egy kicsit melegebb lesz, az nagyon téved. A kényelmetlen következményeknek se szeri, se száma.

A napokban láttam egy 2 perces videofelvételt Amerikából. A szín egy normálisan berendezett nappali szoba, ahol 30-40 macska össze-vissza mászkált, lehetetlenség volt őket megszámolni.

Nem tudom más hogy van a macskákkal, de én nem kedvelem őket. Nem lövöldözök rájuk légpuskával (bár gyerekkoromban megtettem), nem kötök dióhéjat a talpuk alá, hogy saját kopogásuktól rájuk jöjjön a frász (bár gyerekkoromban megtettem), de látványuktól nem vagyok elragadtatva. Amikor pedig egy TV reklámban látok egy ilyen elkényeztetett szőrpamacsot, amit orrát összedugja egy manöken szerű ifjú hölggyel mielőtt a 200 forintos májkonzerv nyalogatásába kezdene, szóval akkor az kivágja nálam a biztosítékot.

Mindennek ellenére a nagy rakás macska látványától röhögő görcsöt kaptam. Na ekkor kinyílt az ajtó és bejött rajta az asszonyka, aki egy nagy zacskóból száraz tápot szórt szét a padlón, mintha galambokat etetne. A macskák egymás hegyén-hátán ugrálva kapkodták az égből pottyant mannát. Ha ez a rengeteg macska mind a nőé – gondoltam – akkor a teljes havi fizetése rámegy a macskákra. Na jó – folytattam a gondolataimat – de hova szarnak? Mert ami most beléjük megy, az hamarosan ki akar majd jönni.

Aztán vége lett a videofelvételnek és jött a szöveg. Szóval a globális felmelegedés miatt az USA egyes helyein a tavasz hetekkel korábban kezdődik és a nyár hetekkel tovább tart mint eddig. Ennek egyik egyenes következménye, hogy a nőstény macskák évente már ötször is tüzelnek és persze kölykeznek is. Ennyi macskára viszont nincs igény, ezért az állatmenhelyek annyira tele vannak, hogy magánszemélyeknek fizetnek a macskák elhelyezésére és tartására. Na, egy ilyet mutatott be a videofelvétel. Az a nő abból él, hogy a franc tudja hány darab macskát életben tart, amiért tisztes fizetést kap.

Szép ez az állatszeretet, de hová fog ez vezetni? Élelmiszer hiánnyal vegyített macska túltermelés. A végén még olasz módra megtanuljuk megenni a felesleges szaporulatot, amennyiben Amerika hajlandó lesz exportálni a macska többletét.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

24 gondolat erről: „(2031) A globális klímaváltozás legbizarrabb következménye

  1. Eddig minden kutyánkat és macskánkat ivartalanítottuk, lehet, hogy nem ez a legjobb módszer, de legalább nincs felesleges szaporulat.
    Én azt nem értem, hogy a macskák oltását miért veszik félvállról. Ha jobban belegondolunk, akkor egy normális kutya, alig megy el otthonról, így kevés az esélye, hogy megkapja a veszettséget, ráadásul ha megvész, akkor is viszonylag ritkán támad emberre, inkább a túlzott barátságosság a jellemző.
    Ezzel szemben a macska szinte sose otthon vadászik, hanem elmegy a határba kódorogni. Ráadásul ha megveszett, akkor teljesen megvadul, és főleg arcra támad.

    Az államnak is érdeke lenne az ivartalanítási program, de mivel drága ők se akarnak foglalkozni vele. Az emberek többségének pedig vagy nincs rá pénze (egy közepes testű kutyát kb. 20-25e Ft-ért ivartalanítanak), vagy nem érdekli, hogy mennyi kölyköt fog az utcára hajítani.

  2. Hát ez valóban extrém hülyeségre vall. Tipikus példája annak mikor az ember kezéből kicsúszik az irányítás.
    Nekünk mindíg macskánk volt, de ívartalanítottuk őket.
    Itthon én speciel a kutyák elszaporodására látok példát.
    A kertváros szélén ahol élek, szinte minden udvarban kutyák vannak, sok helyen kettő, három. Tőlünk nem messze a kutyaiskola, kutyamasszázs, terápiás kutya tréning, a melletünk levő réten hétvégenként délután a biztonsági őrök csibészeltetnek 8-10 kutyát, nem kis zaj veri fel a környéket ilyenkor. Hamarosan nyílik a kutyastrand! De most jön a legjobb. Idén nyáron az önkormányzat, szarva a lakosok nyugalmára a kb 100 méterre a házaktól ünnepélyesen átadta az új városi kutyamenhelyet! 20-30 kutya üvöltésére ébredek minden reggel, sokszor éjszaka. Az ablakokat nyáron is csukva kell tartani a zaj miatt. Ivartalanítani persze pénzbe kerül. Igaz ennek a klímaváltozáshoz nem sok köze lehet, de itthon a kutyatartási őrület, már odáig fajult, hogy lassan az ember másodlagos tényezővé vált és ha panaszkodni mer, fanatikus kutyabarátok verbális támadásainak van kitéve. Nem a kutyákkal van bajom, hanem az emberekkel, döntéshozókkal, akik semmibe veszik a másikat.

  3. 3:
    A kedvenc tartás (beleértve a plüss állatokat is) pótcselekvés, amire az emberiségnek egyre inkább szüksége van.

  4. 3:
    A harmadik világbéli éhezők nagy része nálam egy kalap alá esik a Tibor bá által említett macskákkal. Ha összejönne évi 6 milliárd dollár erre a célra, és sikerülne az összes létminimum alatt előt etetni azzal csak annyit érnénk el, hogy éveken belül megduplázódna azoknak a száma akikről gondoskodni kell. Tibor bá után szabadon:
    Szép ez az emberszeretet, de hová fog ez vezetni? Élelmiszerhiánnyal vegyített ember túltermelés.

  5. 3 Observer köszi az infót, ezt nem is tudtam… durva. Mondjuk az amerikai takarmány gabona is kábé 1 milliárd ember éves élelmezésére lenne elegendő.

    4. Tibor bá’ tökéletesen egyetértek és ismét egy remek cikk. Köszönöm!

  6. 5 ha a Te gyereked lenne érintett, akkor is így nyilatkoznál? Afrika nem azért „ratyi”, mert hülyék, lusták stb., hanem mert a Nyugat hazabaszta a gazdaságukat (monokultúrális mezőgazdaság, bányászati kizsákmányolás stb.), és elárasztotta őket mobillal, internettel stb. Hosszú sztori.
    Persze ugyanakkor valahol igazad is van, ha nem az ő vagy a Nyugat szemszögéből nézed, csak szimplán a mi szemszögünkből, akik szintén áldozatként fogjuk azt eszenvedni, amire utalsz.
    Ha a névválasztás nem véletlen, akkor légy hű az elvekhez. 😉 mert azok nem ilyen véleményeket takartak, mégha ma eztet is tanítják.

  7. 5: ” éveken belül megduplázódna azoknak a száma akikről gondoskodni kell”

    Ez egyébként valószínűleg így lenne. Ezért inkább ne is tegyünk semmit, a jó meleg szobában simogassuk a házikedvencünket… épp elég feladat nekünk, hogy az „Ő” számára előteremtsük a legjobb falatokat… és különben is, „aki nem dolgozik, az ne is egyék”. 😉

  8. 8.

    „épp elég feladat nekünk, hogy az “Ő” számára előteremtsük a legjobb falatokat… és különben is, “aki nem dolgozik, az ne is egyék”

    Szóval akkor szerinted is megérett a teljes magyar vezetés az éhen halasztásra.

  9. Egy élelmiszerhiány esetén jó tartalék lesz az a 40 macska a húsa miatt. Ha nem a gazdi eszi meg, akkor majd a szomszédok. Mint Venezuelában a galambok és a kutyák.

  10. 7. Jövőnk

    ” Afrika nem azért “ratyi”, mert hülyék, lusták stb., hanem mert a Nyugat hazabaszta a gazdaságukat”

    Végre.
    Épp hasonló dolgot akartam írni, de te frappánsabban fogalmaztad meg.

    Ha Afrikát egyszerűen békén hagynák, akkor magától talpra állna.
    De ameddig a művelhető területekről Európába áramlik a luxuscikk, addig nyilván muszáj őket éhkoppon tartani segélyekkel.

    Mert roppant félrevezető a macskaeledellel hasonlítgatni az afrikai éhezőket…
    Sokkal precízebb, de politikailag/gazdaságilag viszont megengedhetelen a kávé, tea, banán vagy a narancs profitjának függvényében vizsgálni az afrikai éhezést.
    Valahogy gyomorforgatónak tartom a macskatulajdonosok lelkiismeretére tolni a „fejlett világ” Afrika politikáját.

    Azzal együtt valóban a társadalmi szétesés egyik mutatója a városi „kedvencek” tartása (etetése, kozmetikázása, stb).

  11. Annó tenyésztettünk macskákat, sziámit. Van némi tapasztalatom. Nincs baj a macskákkal, aki szereti csinálja, nevelgesse, aki nem, az meg nézzen át rajtuk, fogadja el, hogy van akinek ez kell. Az ésszerűtlen problémakezelés és a túlzásba vitt dolgok vezetnek kezelhetetlen helyzetekhez, mint pl. a túlszaporodás, lakásban tartás kis helyen, nagy létszámmal. Helyén kell kezelni ezt a dolgot is, mértékkel. Ismerek olyat. aki az állatokat előbbre helyezi az embereknél – sajnos nem egy ilyen van.
    Nekünk most van 2 macsekunk, csak a gyerekek miatt. Kertesházban lakunk, ezért ki vannak szoktatva, 6 hónaposak, simán bírják a kinti létet, fára másznak, kergetőznek, madaraznak, jól érzik magukat, néha bejönnek dorombolni, aludni. Ezek ragadozók, ez kell nekik. Van egy 700m2-es területük. Egyelőre ez elég, ha idővel kicsi lesz, akkor akkor meg mennek szomszédolni. Szerintem családi házba a legjobb hobbiállat. Nem kell vele túl sokat foglalkozni, nem kell kerítést építeni, önjáró, ha nem adsz neki enni, akkor odébbáll, nem hal éhen. Persze nem kutya szint értelmileg, de megvan a magához való esze. Lakásban tartás szerintem állatkínzás, de bármi tartása az, ami bele van kényszerítve egy kalitkába, kennelbe, egész életére. Felelős állattartásra kéne nevelni a gyerekeket, embereket. Ez sajnos nem valósult meg, látva a sok szerencsétlen elhagyott-kidobott állatot.
    Egyébként kb. 10e-15eFt/hó ban biztos benne van a két macska, ha nincs semmi baja. Chipelést, oltásokat, ivartalanítást nem is számoltam. Ész nélküli macskaetetés és szaporítgatás már anyagilag is megterhelő, hát még az , hogy fokozott bűzzel, zajjal jár. Simán nem normális, aki a lehetőségein felül vállal.

  12. 11:
    Szereted vörösnek és zöldnek látni az egész világot. Dél Afrikában kiderült, hogy a fehérek nélkül, a „magára hagyott” négerek jóval kevésbé eredményesek.

  13. 12.
    De legalább a maguk természetes módján leszabályozzák a túlnépesedést.

    10.
    Na de nem mindenki szereti az olasz kaját.

  14. 9: „magyar vezetés”

    Mettől meddig? 🙂

    12: „a “magára hagyott” négerek jóval kevésbé eredményesek”

    A helyzet az, hogy csak látszólag vannak magukra hagyva.

    A fehér ember talán látványosan eltűnik a porondról, de a „tőke” irányítása ugyan úgy megmarad – Afrika (és más térségek) kirablása ma is gőzerővel zajlik. A hadurak (rém)uralmának fenntartása a multinacionális tőke elemi érdeke, mert így a valós érték töredékéért jutnak hozzá az ásványkincsektől kezdve mindenhez. Hogy ez a nyugati polgár kényes orrát ne zavarja, kitalálták a ‘fair’ kereskedelmet, meg mindenféle betűszót nyomnak a csomagolásra, ami ezt „igazolja”.

    Aztán azt is meg lehetne vitatni, hogy mi számít ‘eredményességnek’. Mert nem feltétlenül az, amit ma a tőke annak tart.

  15. 14:
    Na jó, ezt Magyarországról is elmondhatod, sőt az amerikai munkásosztályról is, de ez nem nullifikálja a néger munkás felelőtlenségét és hatékonytalanságát. beszélj olyannal, aki megjárta Dél Afrikát.

  16. 14.

    jogos;
    a mostanira értem és helyesen: a magyarnak nevezett vezetés.

    A másik:
    a „bennszülött népeknél” szokás volt, hogy évente egyszer megindultak valamelyik szomszédos falu-nép felé háborúzni,; és megfelezték a lakosságot, meg még eszegettek is belőlük.
    Így is szabályozták az afrikaiak -indo ázsiaiak a természetes szaporulatot. Meg persze a betegségek is.

    Aztán jött a nagy „fehér” ember és véget vetett ennek az ősi szép folklórnak.

  17. 14 Observer
    Csak értelmezem a kommentelők szavait.
    15 Tibor bá’ azt mondja, hogy: „beszélj olyannal, aki megjárta Dél Afrikát. ”
    Vagyis Tibor bá’ szerint Te ott nem voltál és így nem tudod mit beszélsz.
    Tényleg nem voltál ott?

    Szar ügy, de megint igazat kell adnom 15 Tibor bá’-nak.
    „… ez nem nullifikálja a néger munkás felelőtlenségét és hatékonytalanságát.”

  18. Pozitív visszacsatolás, a sok macska elejét veszi az egér és patkányinváziónak. 🙂

  19. 13 davidcon: kérdezz meg egy venézt, hogy szereti-e az olasz kaját és szerette-e Venezuela mostani hiperinflációs gazdasági környezete előtt. Amit lehet megesznek (akár egeret is – bár erről nem olvastam de feltételezem).

  20. 18.

    A cicákat nálunk háborúban sem volt szokás megeszegetni, míg máshol kimondottan csemegék.
    A kutyusokat is szeretik Ázsiában elcsemegézni (főve-sütve), mi akkor sem nézünk kedvenceinkre nyálcsorgatva.
    Szóval egyék csak a taljánok a maguk egérfogóit.

  21. 7. Jovonk
    ” Afrika nem azért “ratyi”, mert hülyék, lusták stb., hanem mert a Nyugat hazabaszta a gazdaságukat (monokultúrális mezőgazdaság, bányászati kizsákmányolás stb.), és elárasztotta őket mobillal, internettel stb. Hosszú sztori.”

    Nem annyira ratyi , csak ha az ottani néger feljön egy magyar vagy USA életszínvonalra, akkor egyből 2x,3x annyit fogyaszt mind mondjuk én.(lásd amerika,franciao.) Ezek a mai fiatal niggerek már nem olyanok mint a régi generáció (természettel eggyüttélés, hagyományok őrzése, stb..) ezeknek iphone, BMW kell, de dolgozni nem szeretnek.Én m unka mellett másodállásban kertészkedem, hol tenné meg ezt egy nigger??Amikor nekik is felvillan a fogyasztói társadalom kényelme nekik is kell.Utána meg jön a gettó a nagyvárosokban ahová be sem merünk menni.De persze kertészkedni még egyiket sem láttuk…..

  22. 20: „hol tenné meg ezt egy nigger” Valahogy ennek van egy kis rasszista áthallása… 🙂

    Érdekes egyébként, az USA-ban rengeteget túráztam, sok ember tett hasonlóan, de négert egyet sem láttam köztük sohasem. Magyarázatom nincs rá, mert úgy egyébként a sport egyáltalán nem idegen tőlük.

  23. 7:
    Nem értünk egyet. Ahogy írtad el vannak árasztva mobillal, számítógéppel, internettel aminek segítségével gyakorlatilag korlátlan mennyiségű információhoz férhetsz hozzá és képezheted magad, eközben a lakosság egy jelentős része egy 1500 éves könyv alapján éli az életét, tombol a hiv vírus, a kevésbé szerencsés kislányoknak kivágják a csiklóját, és valamelyik országban nem olyan régen törvényileg maximalizálták a boszorkányok repülési magasságát. Én ezek alapján nem merném kijelenteni, hogy nem hülyék.

    8:
    Igen, nagyjából így látom. Nekem fontosabb a két kutyám jóléte, mint az éhező harmadik világbeli szerencsétlenek sorsa. Sőt, kifejezetten ellenérdekeltnek érzem magam abban, hogy Európa és Észak-Amerika etesse a túlnépesedett országok szegényeit és befogadja a nagyrészt képzetlen, primitív „menekült”jeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük