(2028) Trumpnak gőze sincs a klímáról

Tibor bá’ online

 

k001Mr. Trump megválasztott amerikai elnököt meginterjúvolta a New York Times. Elég hosszú interjú volt (akit érdekel el tudom küldeni a teljes szöveget). Itt kiderült, hogy Trump a globális felmelegedést nem tartja valósnak, és arra tett célzást, hogy a tudósok csalása E-mailezésükből kiderült kb. 5 éve. Na erről szeretnék írni néhány mondatot.

Magyarul egy Gerő Ádám nevű „hírszerző” számolt be, ami nem volt más, mint egy szándékos hazugság. Gerő (rokona lehet a hídverő Ernőnek?) azt állítja, hogy a ’klímagate’-ként emlegetett botrány lényege, hogy a Kelet-Anglian Egyetem klímaváltozást kutató tanszékének számítógépét feltörték és a kilopott anyagokból kiderült, hogy a globális felmelegedés annyiban köszönhető az emberi tevékenységnek, amennyiben a tudósok csalása emberi tevékenység. Mert amit ők összeleveleztek azt méltán hívják a modern idők legnagyobb tudományos botrányának.

Természetesen utánanéztem a dolognak. A klímakutatók valóban E-mail kapcsolatban vannak egymással, beszámolnak eredményeikről, stb. Munkájuk rendkívül nehéz, mert sokváltozós függvényekkel, matematikai lemodellezéssel kell foglalkozniuk, ami a számítógépet megelőző időkben nem is lett volna lehetséges. Egy különlegesen bonyolult matematikai levezetésnél X azt írta Y-nak, hogy nagyon jó trükköt alkalmazott. A szöveg természetesen angol, és a használt szó „trick”, ami kétségtelen elsősorban „trükköt” jelent magyarul. Ebbe aztán a matematikához mit sem értük belekapaszkodtak, hogy a „tudósok trükkökkel másították meg a valós adatokat”. Ez vagy szándékos csúsztatás, vagy hülyeség. Ugyanis, ha megnézték volna az angol értelmező szótárt, akkor ezt (is) ott találták volna: „Special ingenious techniques used in a profession or craft” ami magyarul, röviden azt jelenti, hogy „szakmai fortély”.

Nem csalás, nem ámítás, sajnos a globális felmelegedés valós, és itt liheg a hátunk mögött – lásd a holnapi posztot.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

11 gondolat erről: „(2028) Trumpnak gőze sincs a klímáról

  1. A Climategate nemcsak erről az egy szóról szól, vannak ott érdekesebb dolgok is:
    -arról is értekeznek, hogy hogy lehetne eltüntetni a XX. század közepi kiugrást, arról írnak, hogy az óceáni hőmérsékletet könnyű lesz csökkenteni, de jó lenne valahogy a szárazföldi kiugrástól is megszabadulni.

    Itt írtam erről bővebben:

    http://klimahiszteria.blogspot.ro/2016/06/napi-erdekesseg-13.html

    Az adatkozmetikázás, a múlt hűtése, a jelen melegítése tény, lehet ezt tagadni, vagy tudomást nem venni róla, attól létezik.

  2. 1:
    Ehhez csak akkor lehet hozzászólni, ha a teljes E-mail szöveg ismert. Ez a két kiragadott mondat semmit se bizonyít. Ha én viccesen azt írom a barátomnak „legjobb lenne eltenni láb alól az anyósomat”, aki egy héttel később meghal, aligha lehet ezen mondat alapján engem elítélni gyilkosságért.

  3. Really, Tibor-ba? Evek ota riogatsz a megfuto klimaval de nem hallottal a Climategate-rol…
    Talan nem artana, ha kozben olvasgatnad a wattsupwiththat.com is. A klimahiszteriad „becoming a joke” ahogy errefele mondjak. Es utana olvashatnal a „konszenzusnak” is. Ez inkabb neked szol, amugy sem erdekel, ha kimoderalod.

  4. 3: Eszem ágában sincs kimoderálni, te viszont utólag megpróbáltad kitörölni.

    Természetesen hallottam a Climategate-ről, és természetesen ismerem a wattsupwiththat.com portált is. Ezek mögött a Big Oil és a Big Coal pénze a mozgató rugó. Nekik érdekük, hogy elfedjék a valóságot, mert iszonyú pénzeket vágnak zsebre, és nem érdekli őket az emberiség sorsa. Én évek óta nem riogatok, hanem iparkodom közzétenni a valóságot. Ezzel mindenki azt tesz, amit akar. Lehet homokba dugni a fejeket, de lehet felkészülni is, legalább lelkileg. Csak majd, ha neked is megjön az eszed, ne feledd, hogy még akkor is ellenezted, amikor már az Emberiség bármit is tenne, sorsárt nem fogja elkerülni. James Hansen az első figyelmeztetést 1985-ben tette közzé, ha akkor léptünk volna, megmenthettük volna magunkat, de a Climategate és wattsupwiththat.com kitalálói azonnal ellen akcióba léptek, és sikerült nekik 30 évet nyerni, de teljesen elveszíteni a jövőt.

  5. 5:
    A 180 oldalból elolvastam 27 oldalt, és nem érzem úgy, hogy itt egy összeesküvés lenne hatalmas csalásra. Persze tudósok belső beszélgetése olyan dolgokat tár fel, ami mindenütt van a belső munkatársak között. Azért három dologra kitérnék.
    A szerkesztő bevallottan szkeptikus, vagyis közel se objektív.
    Én nem tartom helyesnek egy gyilkost szabadon engedni csak azért, mert a rendőrség jogtalanul hallgatott le egy beszélgetést.
    Az a CO2, amit az emberiség szén elégetéséből a légkörbe bocsát az valóban a Föld légkörében kellett, hogy legyen – 2 milliárd évvel ezelőtt, és ki tudja mennyi volt a Föld átlag hőmérséklete akkor? Mert most megint annyi lesz, ha lesz alkalmunk mindent elégetni.

  6. Donald Trump szerint az embernek mégis van köze a klímaváltozáshoz, a NASA-nak csak az űrrel kellene foglalkoznia, a fosszilis energiahordozók kitermelését megnehezítő szabályokon pedig sürgősen könnyíteni kell.
    A Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) átadás-átvételét a klímaszkeptikus Myrion Ebbelt fogja levezényelni. Ő az, aki szerint a klímaváltozás miatt egyáltalán nem kell aggódni, az Antarktisz és Grönland jégmezői pedig nem olvadnak, hanem egyre vastagabbak lesznek. Ha Trump komolyan visszavesz az EPA jogosultságaiból és jelentősen enyhíti a széndioxid- kibocsátás csökkentésére irányuló szabályozásokat, a világ valószínűleg nem tudja a Föld légkörének melegedését a 2 Celsius fokos határon belül tartani 2100-ig.
    A héten azt is bejelentették, hogy az Energiaügyi Minisztérium átvételét intéző csapatot az a Thomas Pyle vezeti, aki korábban a Koch fivérek lobbistája volt.
    A belügyi tárca átvételi csapatát Doug Doemench vezeti majd, aki a Fueling Freedom projekt első embere. Ez a csoportosulás azzal a céllal jött létre, hogy az EPA ellenében egy országos szövetséget hozzanak létre, amivel el tudják érni az energiaszektort sújtó intézkedések és a szén-dioxid kibocsátókat szerintük túl szigorúan sújtó szabályozások enyhítését.
    http://ecolounge.hu/nagyvilag/klimavaltozas-trump-velemenye-valtozik-de-az-irany-azert-marad

  7. 7 Csak egy gondolatébresztőnek szánom…

    a.) vagy nem tudja
    vagy
    b.) nagyon is tudja és beindult a végső felkészülés, azaz az erőforrások maximális kiaknázása és bekészletezése

    Ausztrália a szén kapcsán ebbe már pár éve belekezdett és Svájc is – élen járva -, de még a lengyelek is. (A lista nem teljes; messze nem.)

  8. „Ha Trump komolyan visszavesz az EPA jogosultságaiból és jelentősen enyhíti a széndioxid- kibocsátás csökkentésére irányuló szabályozásokat, a világ valószínűleg nem tudja a Föld légkörének melegedését a 2 Celsius fokos határon belül tartani 2100-ig.” – Különös kontrasztot ad ez a mai poszttal.

  9. 9:
    A +2°C határ egy álom, csak ezt senki nem meri kimondani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük