2023-05-15 nap bejegyzései

(4196) Végső hülyeség

Tibor bá’ fordítása

Paul Craig Roberts

A nyugati világ végső hülyesége

(sz: 1933.02.11.)

A katonai/biztonsági komplexum Trump elnök felett aratott győzelme visszafordíthatatlan hanyatlásra ítélte az Egyesült Államokat és annak birodalmát. Trump azon szándékát, hogy „normalizálja az Oroszországgal való kapcsolatokat”, a hatalmas katonai/biztonsági komplexum – amelyre Eisenhower és John F. Kennedy elnök is figyelmeztetett – hatalmának veszélyeztetéseként érzékelte. Ezzel a CIA és az FBI elindította azt a hosszú korszakot, amikor az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai hamis vádakat emeltek egy amerikai elnök ellen.

Ennek az a következménye, hogy a világon folyamatosan csökken a befolyásunk, kilép a dollár uralta pénzügyi rendszerből, és Washington öncélú szabályai helyett a jogállamisághoz ragaszkodik.

A nyugati világra a valuta csökkenése, az infláció és az alacsonyabb életszínvonal, az energiahiány és a társadalmi hanyatlás vár a bevándorló-megszállók nem asszimilált tömegei miatt, miközben a nyugati világból hiányzik az önbizalom, hogy visszaverje támadásukat.

A pusztító háború katasztrofális következményekkel is járhat a Nyugat számára, amelynek fegyverrendszere rosszabb, mint Oroszországé, és amelynek hadseregeit demoralizálja a „sokszínűség előmozdítása” és a fehérek elleni indoktrináció.

Putyin orosz elnök „őrültnek” minősítette az amerikai hegemónia neokonzervatív ambícióját. Putyin felmérte a Nyugatot: „A felsőbbrendűség bármely ideológiája természeténél fogva undorító, bűnöző és halálos. A globalista elitek folyamatosan ragaszkodnak kivételességükhöz; szembeállítják egymással az embereket, megosztják a társadalmakat, véres konfliktusokat és puccsokat provokálnak, gyűlöletet, russzo-fóbiát és agresszív nacionalizmust szítanak, lerombolják a hagyományos családi értékeket, az emberré válás zálogát.”

Putyin, Washington „szabályalapú rendjét” a „rablás, az erőszak és az elnyomás rendszereként írja le a nemzetközi porondon”.

Az amerikaiak az oroszok, kínaiak és a világ többi részének érdekeivel ellentétben az amerikai katonai/biztonsági komplexum és neokonzervatív csatlósaik a Nyugatot a világ többi részének ellenségeként intézményesítették. A következmények Amerikára és birodalmára nézve katasztrofálisak lesznek.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________