2022-11-29 nap bejegyzései

(4039) A magyar tragédia

Tibor bá’ online

A magyar tragédia

 

89. útban a 90. felé

2022-re az Orbán kormány megérett a leváltásra. Nem fogok előállnia „bűneivel”, de az nemzetközi tapasztalat, hogy egyetlen kormánynak se tesz jót, ha túl sokáig van hatalmon. A kormányváltásra alkalmasnak tűnt az ellenzéki összefogás, bár Márki-Zay különösebben nem nyerte el a tetszésem. Ennek ellenére, a felhívásra adakoztam a számlájára, mert pénz nélkül kormányt se lehet váltani, meg aztán Krisztus koporsóját se őrizték ingyen. Most aztán bosszankodhatok, hogy Amerikából kapott 1,8 milliárd forintot, vagyis a mi fillérjeikre nemigen volt szüksége mégis elhallgatta az amerikai segítséget. Nem érdekes, lépjünk egyet.

Az ellenzék a választások előtt két héttel nyerésre állt. Orbán lelkileg és fizikailag is felkészült a vereségre. Miközben senki nem tudott a guruló dollárokról. És akkor kitört az ukrán háború. Márki-Zay hűséges pincsikutyaként meg akarta köszönni a közel 2 milliárd forintot, és iszonyatos gyorsan az ukránok mellé állt, beígérve mindenfajta segítséget.

Azt átlag választó nem hülye, rádöbbent, hogy ez az örült az országot berángatná a háborúba. 800.000 szavazó azonnal átállt Orbánhoz, aki nem akart hinni a szemének, amikor kétharmados többséggel megnyerte az elveszettnek hitt választást.

A legutolsó felmérés szerint Orbántól egy millió választó elpártolt, de nem ment át az ellenzékhez. Se Orbán, se Márki-Zay.  De akkor ki? Valaki visszahozhatná Kádárt, se hülye nem volt, se nem lopott.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________