2022-08-04 nap bejegyzései

(3925) Mindörökre COVID

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

forrás: WSWS

Biden megfertőződése és a „mindörökre COVID” szörnyű valósága

 szerző: Evan Blake

 

89. útban a 90. felé

Joe Biden amerikai elnök COVID-19-fertőzése jelentős fordulópontot jelent az Egyesült Államok világjárványra adott válaszában. Ezt az eseményt, amelynek a Biden-kormányzat mély aggodalmát és önreflexióját kellett volna kiváltania, ehelyett arra használták fel, hogy nyíltan kinyilvánítsák a Fehér Ház brutális új politikáját a világjárvány ellen:  A COVID-19-cel ismételten, évről évre, örökre mindenki meg fog fertőződni..

A rendkívül fertőző és immunrezisztens Omikron BA.1 alvariáns tavaly télen történt terjedése a COVID-19 terjedésének lassítását célzó összes intézkedés megszüntetését késztette. A korábbi változatokhoz hasonlóan számos világkormány tisztviselői tudománynak hátat fordítva állították, hogy a BA.1 tartós immunitást vált ki, és a betegséget „endémiába” juttatja.

Most, az Omikron további három alvariánsának egymást követő hullámai után, ezt a durva hazugságot elvetik, és a Biden adminisztráció nyíltan folytatja az örökös, tömeges fertőzés politikáját. Ez lényegében a Donald Trump által megvalósított „nyájimmunitási” stratégia újracsomagolt és még veszélyesebb változata, ami azzal fenyeget, hogy a meglévő vakcinák és kezelések hatékonyságát gyorsan aláássák. Miközben nyíltan kinyilvánítják azon szándékukat, hogy lehetővé teszik a SARS-CoV-2 ellenőrizetlen, örökké tartó terjedését.

a Fehér Ház továbbra is eltitkolja, hogy ez milyen szörnyű következményekkel jár majd az amerikai és a világ társadalmaira nézve. Nyilvánvaló, hogy valamikor júniusban úgy döntöttek, hogy jelentősen csökkentik a biztonsági óvintézkedéseket, amelyek megvédik az elnököt a COVID-19 fertőzéstől. Az elmúlt hetekben számos fotót és videót készítettek nagy beltéri rendezvényeken és nemzetközi találkozókon egy maszk nélküli Bidennel. Valójában a Fehér Ház tudatosan engedélyezte Biden megfertőzését egy egyre mélyülő propagandakampány részeként, hogy rákényszerítsék az amerikai társadalmat az „örök COVID” politika elfogadására. Július 18-án, három nappal azelőtt, hogy Biden fertőzését nyilvánosságra hozták, a 81 éves orvosi főtanácsadó, Dr. Anthony Fauci azt mondta a Politico-nak: a járvány legalább a következő negyedszázadig elhúzódik. A Biden betegsége alatt tartott három sajtótájékoztatón a Fehér Ház COVID reagálási koordinátora, Dr. Ashish Jha és Karine Jean-Pierre sajtótitkár megismételte a vírus átadásról szóló nyilatkozatát, miközben kijelentette, hogy minden amerikai elkerülhetetlenül megfertőződik a COVID-19-cel.

Július 21-én Jean-Pierre kijelentette: egy bizonyos ponton mindenki elkapja a COVID-ot. Ez a vírus örökre velünk marad.” Július 25-én, hétfőn Jean-Pierre megismételte: „Amint már mondtuk, szinte mindenki meg fogja kapni a COVID-t.” A polgári sajtó számos cikke és a sugárzott híradók szegmensei ugyanezeket a beszédtémákat hangoztatták, mint a papagájok. Végül szerdán Biden COVID-19-tesztje negatív lett, és véget vetett az elkülönítésének. Láthatóan rosszullétben, többször köhögve, a fertőzéstől még mély hangon, és beszéd közben a szokásosnál jobban botladozott,

Biden hazug és cinikus, 10 perces beszédet tartott a Rózsakertben maszk nélküli, az ujjongó munkatársak egy csoportjának, amelyben állította, hogy vakcinák, és a Pfizer vírusellenes Paxlovid semmissé teszik a vírusok tömeges terjedésének veszélyét.

Beszéde során Biden háromszor utalt „Istenre”, egyszer pedig „imára”. Nem tett utalást a COVID-19 okozta halálozások napi emelkedésére, a Long COVID hatásaira, a vírus evolúciójára, a maszkra vonatkozó mandátumokra, a levegőben történő terjedésre, vagy a világjárvánnyal kapcsolatos, vezető tudósok által felvetett egyéb kritikus aggályokra.

Biden beszédének napján hivatalosan 801 amerikai halt meg COVID-19-ben, miközben a kórházi kezelések száma megközelítette a 44.000-et. Biden beszéde elején kijelentette: „a valóság az, hogy a BA.5 azt jelenti, sokan még mindig elkapják a COVID-t, még akkor is, ha megtesszük az óvintézkedéseket. Ez nem azt jelenti, hogy bármit rosszul csináltunk. Sajnos ez a COVID még mindig velünk van két és fél év után is, a tavaly téli Omikron BA.1 hullámban bekövetkezett mérséklő intézkedések elhagyása miatt a napi új halálozások hétnapos átlaga elérte a napi 2654-et.

Az életmentő oltások bevezetése ellenére Biden hivatalba lépése óta, több mint 610 000 amerikai halt meg COVID-19-ben, ami 39 százalékkal több, mint Trump idején. Több mint 200.000 szülőt és nagyszülő gondozót ölt meg a COVID-19 az Egyesült Államokban, többségük Biden alatt, amikor is könyörtelenül törekedtek az iskola újranyitására, ami tömeges vírus terjedéshez vezetett, a gyermekek és családjaik között.

Biden kijelentette: „Most már megelőzhető a legtöbb COVID okozta halálozás. Ez annak a három ingyenes eszköznek köszönhető, amelyeket az adminisztrációm terjesztett az elmúlt évben: emlékeztető oltások; otthoni tesztek; könnyen használható, hatékony kezelések. Vagyis, félelem nélkül élhetsz, ha azt teszed, amit én tettem.

A New York-i magazinban csütörtökön megjelent interjú Dr. Eric Topol tudóssal teljesen felforgatja a Biden által bemutatott téveszmés fantáziát, és megerősíti számos tudós figyelmeztetését – ami szerint a folyamatos tömeges fertőzés lehetővé teszi a SARS-CoV-2 veszélyesebb változatokká való fejlődését, amelyek egyre inkább fertőzőek, virulensek, immunelkerülőek és ellenállnak az olyan kezeléseknek, mint a Paxlovid.

A Paxloviddal szembeni ellenállással kapcsolatban Dr. Topol kijelenti: „Elkerülhetetlen rezisztenciát fogunk látni ezzel a gyógyszerrel szemben, amely az oltások után a második legfontosabb előrelépés a vírus elleni küzdelemben. A meglévő oltóanyagokkal végzett emlékeztető oltásokat kommentálva Dr. Topol rámutat a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legújabb adataira, amelyek azt mutatják, hogy minden új Omikron alvariáns fokozatosan csökkenti a meglévő vakcinák kórházi kezelést megelőző képességét.

Topol kijelenti, hogy a legnagyobb gondja az ismeretlen jövő, vagyis az, hogy ennek a vírusnak még mindig számtalan lehetősége van arra, hogy ellenállóbbá váljon, immunválaszunkkal szemben.

2020-ban vezető tudósok arra figyelmeztettek, hogy a jelenlegi vakcinák nem állítják meg a vírust, és az új variánsok tovább fognak fejlődni, de két év elteltével gyakorlatilag semmilyen finanszírozást nem fektettek be az Egyesült Államokban, hatékonyabb intranazális azaz orr-nyálkahártya vakcinák fejlesztésére és gyártására. A Biden adminisztráció közelmúltbeli kijelentései ellenére nincs kilátás arra, hogy az Egyesült Államokban ilyen vakcinákat tömegesen gyártsanak ebben az évben, és valószínűleg később se.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________