2022-01-30 nap bejegyzései

(3766) Elnőiesedett férfiak

Tibor bá’ fordítása online

Sean Penn véleménye az elnőiesedett amerikai férfiakról

Az amerikai kultúrában a férfiak vadul elnőiesednek 

Az Independentnek nyilatkozva Sean Penn színész kifejtette nézeteit a férfiasságról és az amerikai férfiakról, akik „levetettél nadrágjaikat és szoknyát húztak helyette, gyáva génjeik miatt.”

A hónap elején egy másik újságnak nyilatkozva Penn kifejtette: „Nem hiszem, hogy a brutalitás, vagy érzéketlenség, vagy figyelmetlenség a nők felé férfiasságot jelentene. Azonban azt se hiszem, hogy a nők irányába tett figyelmességünkből kifolyólag nőiessé kellene válnunk.

Felkérés után, hogy tisztázza nézetét, ezt mondta: „Az életemben voltak határozott nők, akik a férfiasságot nem tekintgették a nők elnyomásának. A gyáva férfiak elveszítik a nadrágjaikat és szoknyákat vesznek fel helyette.

Az Independent cikkében említést tesznek arról, hogy az interjú alatt jelen volt Penn lánya, Dylan, aki „csendben hallgatott és a levegőbe bámult” apja beszéde alatt.

Az interjúra azért került sor, mert Penn legújabb akciós filmjét, Flag Day (A zászló napja) népszerűsíti, amit ő rendez, és amiben volt feleségétől, Robin Wrigh-tól származó gyerekeivel, Dylennal és Hopperrel együtt szerepel is.

A film alapját Jennifer Vogel „Flim-Flam Man” (Ostobaságot fecsegő férfi) 2004-es visszaemlékezései képezik, amiben egy nő megakarja érteni szélhámos apja múltját. Különben a film fogadtatása nem volt egyértelmű.

Az elnőiesedés a magyar férfiak soraiban is megfigyelhető. Az én időmben „mindenkit meg kell kefélni, aki hagyja magát” volt a jelsó.- Ma a fiatal férfiak sorra fordulnak el a szextől, ami egyértelmű tesztoszteronhiányra utal. 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________