2022-01-26 nap bejegyzései

(3762) Vakcina verseny

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Vezető amerikai vakcina tudós elmagyarázza, az Omikron ellen miért jobb a Szputnyik V a Pfizerrel szemben

Forrás: Természetesen az RT.

Az oroszok Szputnyik V vakcinájának nagy előnye, hogy bepörgeti az antitesteket előállító sejteket, állítja egy jeles amerikai kutató, idézve egy új tanulmányt.

A Szputnyik V jobb neutralizáló antitest választ vált ki, mint az mRNS vakcinák, álltja Hildegund Ertl professzor az egyik amerikai top vakcina szakember – állította hétfőn a Szputnyik V Twitter oldalán megjelent poszt.

A philadelphiai Wistar Intézet vakcina és immunoterápiai kutató úgy gondolja, hogy az orosz oltás adenovirális vektora „sokkal tovább tartó” antitest választ vált ki, mint bármelyik mRNS vakcina. Ennek eredménye „antitesteket előállító sejtek szimulálása” közli az állítás.

„Összességében, ezek az eredmények rendkívül biztatóak” állítja a professzor, miközben véleményezi  a tanulmányt amivel a Spallanzani Intézetben dolgozó orosz-olasz csapat állt elő. Az vezető olasz fertőző betegségekkel foglalkozó intézet a tanulmány nyers leírását a múlt héten hozta nyilvánosságra.

Mielőtt beoltatom magam Szputnyik V vakcinával, jó lenne ha ezt más forrás megerősítené.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________