2022-01-24 nap bejegyzései

(3760) Az öregségről

Tibor bá’ online

 

Aki megszületik, az egyszer meg is hal. A halált elkerülni nem, legfeljebb késleltetni lehet. Ez akkor is igaz, ha még nem gondolkoztál el róla, majd fogsz. Ami ezt a kérdést aktuálissá teszi, az a SARS-CoV-2 különös viselkedése. Elsősorban az idősekre veszélyes. 70 év felett az elhalálozás 20 % körül van, míg 40 alatt az 1% apró töredéke. Az okot még nem derítettél ki, nem is nagyon törik magukat az orvosok, megelégszenek azzal, hogy „alapbetegség”. Szerintem tévesen.

A nevén nevezett alapbetegségek minden esetben: diabétesz és magas vérnyomás. Kezdjük az utóbbival.

Normál esetben (ha más betegségek nem ütötték fel a fejüket) idős korral rendszerint együtt jár a magas vérnyomás. Az esetek 90 százalékában az orvosok nem tudják megmondani a kiváltó okot. Néhány évtizeddel ezelőtt kezelni se tudták. A magas vérnyomással együtt lehetett élni (egy darabig) „mindössze” a szívnek nem tetszett a túlhajszolás, kialakult a hipertrofia, vagyis a szívizom megvastagodás, ami magával hozza a bal kamra funkció vesztését, és a hamarosan bekövetkező szívhalált.

Szerencsére ezek az átkozott, profit éhes gyógyszergyárak kijöttek vérnyomás csökkentő gyógyszerekkel. Ennek köszönhető, hogy „újabban” oly sok ember éri el a kilencvenes éveit. Rólam 16 éve derült ki, hogy magas vérnyomásom van. Azóta szedek rá gyógyszert és így a reggeli vérnyomásom általában 120/75. Ideális érték. Ha ezért patkolnánk el, akkor megkérdezném a vírus honnan a fenéből tudja, hogy ha nem szedném a gyógyszert, akkor (mondjuk) 180/90 lenne a vérnyomásom. Ez nem betegség, ez egy állapot.

Ugyanígy állapot a kettes típusú diabéteszem is. Ugye két fajta cukorbetegség van. Az első az inzulin hiányos, mert a hasnyálmirigy nem termel inzulint, pedig a kötelessége lenne. Inzulin nélkül a glükóz, mint tápanyag, nem tud eljutni a sejtekbe. A vérben egyre csak növekszik a cukor színt, a vége a halál. Amikor rájöttek, hogy mi a baj, sertés inzulinnal kísérleteztek. Ez bevált, csak nehézkes volt az inzulin kinyerés. Ma már a gyógyszergyárak üzemeikben állítják elő. A diabétesszel, ami egy betegség, együtt lehet élni, csak nem túl kellemes.

Ami minket érdekel az a kettes típusú diabétesz, ami szintén idős korban jön elő (többnyire). Ez esetben van inzulin, csak a sejteknek nem elég, rezisztensek lettek rá. Itt enyhébb esetben elég, ha visszafogjuk a szénhidrát fogyasztást, és fokozzuk a fizikai munkát. Ha nem elég akkor erre is van gyógyszer, aminek hatására a termelt inzulin mennyiség elégséges lesz.

Hát nekem ez is van. Szedem a megfelelő gyógyszert (ezek a rohadt gyógyszergyárak ezt is kitalálták) és a reggeli vércukrom 4,7 mmol/L körül van. Felmerül a kérdés, ez a pimasz vírus honnan tudja, hogy nekem nem azért nincs 7,3 mmol/L vércukrom mert nincs kettes típusi diabéteszem, hanem szándékosan tartom sakkban?

Összegezve, az alap betegségeim karban vannak tartva. Csak én tudom, hogy vannak, semmi nyilvánvaló jelei nincsenek. Ha normális a vérnyomásom, normális a vércukrom, akkor miért rosszabb a túlélési esélyem mint a 40 évesnek, akinek a vérnyomás és a vércukra pont annyi mint az enyém?

Nincs más lehetőség, meg kell várni míg kiderül, mik alapján válogat a vírus! Amíg ezt nem tudjuk, nagyon nehéz lesz kidolgozni egy hatásos védelmet ellenük.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________