2022-01-21 nap bejegyzései

(3758) Tudatlanok

Tibor bá’ online

 

Tudatlanok nyomában

Premisszák: 1) lakosság arányosan elhalálozásban Magyarország vezet a Világban. 2) Orbán döntéseit lakossági felmérések után hozza meg. 3) nagy általánosságban a tanult, intelligens emberek oltás pártiak, a tanulatlanok viszont oltásellenesek.

A magyar halottak száma 40.500 felett van, és ez a szám naponta durván 100 fővel növekszik. Mi az oka?

2020 tavaszán kiemelkedően jók voltak a magyar adatok. Ennek oka a vírus miatt kialakult világpánik volt. Nálunk még arra is ügyeltek, hogy az időseken kívül más nem mehetett vásárolni déli 12 óra előtt. Ez azonban nagyon sok aktív életkorban lévőnek nem tetszett.

Ezt a népszerűtlenséget Orbán azonnal észlelte, hiszen jól ismert tény, hogy a társadalmat folyamatosan szondázza, és elkezdte a döntéseit a „népakaratnak” megfelelően hozni.

Tekintve, hogy az országban döntő többségben az iskolázatlan, mondjuk úgy, hogy tudatlanok vannak. A többség lazításokat, foci meccseket, nyilvános mulatozást, karácsonyi összejöveteleket akart észszerű megszorítások helyett. Orbán tehát engedett nekik. Hiába könyörögtek Orbánnak a tanult szakemberek, akikből száznak csak száz szavazati joga van. Ezzel szemben a 3 millió bunkónak 3 millió.

Semmi más nem számított. A COVID elleni harc Orbán hatalomba maradási harcává vált. Különben is, főleg az idősek halnak meg, amit meg lehet magyarázni. Különben is, meghaltak volna az alapbetegségeik miatt. A propaganda gépezett pedig erre is megtalálta a választ. „A világban különböző képen mérik az elhalálozást, az adatok nem összemérhetők.” Nálunk, ha meghal valaki az orvosok azonnal rávágják, hogy „koronavírus”.

Végül is, mikről van szó? Az egész ország a tanulatlanok után megy. Az történik, ami szerintük helyes. A nagy kérdés az, hogy felébredünk-e ebből a lidérces álomból, vagy zokszó nélkül besétálunk a sírokba.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________