2022-01-14 nap bejegyzései

(3752) Long COVID

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Figyelmeztet a WHO: a kormányok politikájának következménye miatt, Európa lakosságának a fele el fogja kapni a COVID-19 fertőzést

Tegnap (22.01.10.) a WHO-Európa nyersen odavágta az európai kormányok politikájának a katasztrofális következményét, az Omikron okozta jelentő COVID-19 előretörést.

A WHO-Európai igazgatója, Dr. Hans Kluge szerint az Omikron variáns átvágtat Európán. 2022 első hetében 53 országban, 7 millió fertőzöttet találtak. Január 10.-ig 26 ország jelentette, hogy hetente a népesség 1 százaléka kapja el a COVID-19 fertőzést. Az Omikron gyorsan, domináns variánssá változik.

Ilyen sebesség mellett a népesség fele fertőzött lesz a következő 6-8 hét alatt. Mivel Európa népessége 800 millió felett van, ez azt jelenti, hogy csak Európában 400 millió új fertőzés lesz.

A profit érdekében az uralkodó tőkés osztály ellenzi a pandémia megfékezésére hozható intézkedéseket. A Világ 1,6 millió halottja mellett, sok millió ember szenved Long COVID betegségben.

A mai napig Európában körülbelül 100 millió fertőzött található. Ez a szám a következő két hónap alatt megnégyszereződhet. Ez, egy olyan hatalmas szám, hogy szinte felfoghatatlan, ha meggondoljuk, hogy a COVID-19 betegek 10-50 százaléka szenved Long COVID betegségben, a meghatározástól függően ez azt jelenti, hogy csak Európában száz milliók fognak olyan hosszú távú, legyengült állapotba kerülni, ami intenzív gondozást igényel. Ez, a társadalmat megbillenti, mivel igen jelentős számú ember nem lesz képes felvenni a munkát, miközben sokan meg is fognak halni.

Például, Franciaországban, egy viszonylag jól átoltott országban (74,9%) 3,4 millió fertőzöttből 23.371 beteg van kórházban, és ebből 3.969 beteg kap intenzív ellátást. Ha, ezeket az arányokat átvetítjük a WHO előre jelzésére, akkor 3 millió kórházi beteget kapunk 500.000 intenzív ellátással a következő hónapban.

Ez, messze átlépi Európa kórházi kapacitását. Ami a COVID-19 fertőzöttek nagyobb arányú elhalálozását fogja okozni.

PS.: Szeritem, a Világban hatalmas  tüntetések vannak az iskolák bezárása mellett. Az ok, a pandémia terjedésének a lassítása. A fertőzést egy gyerek beviszi az osztályba és könnyedén átadja az osztálytársainak, akik hazamennek és megfertőzik a családjukat. A kormányok ezt azért ellenzik, mert sok szülőnek otthon kellene maradni, nem menne be dolgozni. A kiesés, gazdasági visszaesést (és profit csökkenést) eredményezne. Azt nem jut eszükbe, hogy a gyors fertőzés terjedéséből szintén következni fog a tömeges munkahelyi hiányzás, csak most már a betegség miatt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________