2022-01-07 nap bejegyzései

(3745) A legnagyobb érték az ember

Tibor bá’ online

 

Az idősebbek emlékezhetnek erre a szocialista szlogenre: „A szocializmusban a legnagyobb érték az  ember.” Röhögtünk rajta, mert szerintünk ez csak a Nyugaton igaz, idehaza nem. Pedig, igaz volt. Minden egyes munkás jóval több javakat állított elő, mint a fizetése. Ezért nem kaptak útlevelet, ezért nem lehetett Nyugatra utazni, mert nem jöttek volna vissza. Erre bizonyíték az, hogy mára már több mint félmillió magyar települt át Nyugatra. Ezeknek nagy része sohase jön vissza, bár szeretne, hiszen úgy ment el, hogy megszedi magát, aztán hazajön, de az utódok, a gyerekek maradni akarnak. Tehát marad a család.

Na jó, de akkor vizsgáljuk ezt a tételt! Tényleg a nyugati demokráciákban az ember (a szavazó ember) értékes? Na, majd meglátjuk. Minden esetre, a ma reggeli hírekből kiragadtam néhányat.

 

Hogyan profitál a halálból az amerikai kapitalizmus

Január 3.-án az Egyesült Államokban egy millió COVID-19 fertőzöttet találtak, ami háromszorosa a korábbi rekordnak. Ezzel egy időben, az amerikai tőzsde 400 ponttal emelkedett, szintén minden idők rekordja. Megfigyelhető, amikor a kellő intézkedések hatására a fertőzöttek száma csökken, a tőzsdei mutatók csökkennek, amikor a megfelelő intézkedések hiányában a fertőzések száma nő, a tőzsde virágzik.

 

A német kormány annak ellenére csökkenti a karanténban eltöltendő időt, hogy az Omikron vágtatva terjed

Ahelyett, hogy elrendelnék a megfelelő védekezést, amivel száz ezrek életét és egészségét lehetne megmenteni, az uralkodó osztály olyan intézkedéseket hoz, amivel iparkodnak a dolgozókat munkahelyeiken tartani a profit maximalizálása végett.

A fertőzések és a kórházba kerülések száma az egekbe száll, miközben a kanadai kormány megkönnyíti az Omikron terjedését

A szövetségi, és helyi kormányok nyíltan felvállalják a „nyáj immunitás” fasiszta politikáját azzal, hogy lecsökkentik a karantén idejét, bebiztosítva ezzel, hogy a gyárak munkás állománya munkába álljon. Ezen kívül, korlátozzák a COVID-19 tesztelést, eltitkolva vele a társadalom átfertőzöttségét.

Ausztrália és Új Zéland, valamint Anglia hasonló utakon jár.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________