2022-01-01 nap bejegyzései

(3740) McPherson

Tibor bá’ online

 

Boldog Új Évet Kíván

Tibor bá’ & Éva asszony

minden olvasónak

___________________________________________________________________________

 

Guy McPherson csipog (twitter)

McPherson jó három éve, június 25-én! Igazán meglepő szöveget „csiripelt” az Interneten. Ennek két bekezdését az alábbiakban közlöm:

Mivel, a hagyományos biológiával eléggé tisztában vagyok, komolyan feltételezem, hogy 18 hónapnál kevesebb van nekem hátra, a Föld korábbi felmelegedése és a hamarosan bekövetkező jég nélküli sarkvidék következtében. Az se lehetetlen, hogy 18 hónap helyett mindössze 4 hónapról lehet szó. Esetleg, van még néhány évem (bár, ez eléggé valószínűtlen), de tök mindegy, a hátralévő időm igen rövidke, ahogy a tiéd is.

A hamarosan bekövetkező kimúlásunkkal jó hír is érkezik, amire múlt héten emlékeztettek, amikor az összes készpénzemet elrabolták. Miután eladtam a sárkunyhómat, a nálam lévő pénz majd teljes elvesztése arra emlékeztet, hogy (1) néhány ember azért van a Földön, hogy nyerészkedjen, (2) A fiat pénz fontossága elhalványul, amikor szembe kell nézni egy visszafordíthatatlan, rövid ideig tartó körülménnyel. A gazdasági összeomlás rohamosan közeleg, és amikor bekövetkezik, az egész világon el fog tűnni az emberiség élettere.

Nehéz elhinni, de isten bizony ezt írta, és hogy bizonyítsam, kimásolom az eredetit: Because I am knowledgeable about conservation biology, I strongly suspect I have fewer than 18 months to live as a result of the consequences resulting from prior warming of Earth and a near-term ice-free Arctic Ocean. It may well be less than 4 months, rather than 18 months. Or perhaps I have a few more years (though this seems highly improbable). Regardless, my time is very limited. So is yours.

Our near-term demise brings good news, of which I was reminded again last week when I was robbed of all my cash. The loss of nearly all the money in my possession after selling the mud hut reminds me that (1) some people are here to take and, more importantly, (2) the importance of fiat currency pales when faced with an irreversible, short-term condition. Economic collapse is fully under way and its completion will cause the worldwide loss of habitat for humans as a result.

Ez, persze nem következett be, sőt van egy fogadásom, jövőre se fog, se az azt követő évben. Ennél fontosabb, hogy a második bekezdés szerint McPherson az állandóan ismételgetett „habitat” (vagyis élettér) megszűnését nem a klímához, hanem az összeroppant gazdasághoz köti, amiből szerintem soha nem lenne teljes kihalás. Marad tehát  2026, ami nagyon-nagyon messze van 2022 januárjához képest.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________