2021-08-18 nap bejegyzései

(3623) 2021. július

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

A fenti, igen érdekes ábrát James Hansen és Makiko Sato hozták nyilvánosságra augusztus 13.-án. Gondolom őket nem kell bemutatnom. Mi látható az ábrán? A júliusi globális hőmérséklet +1,16°C volt az 1880-1920 átlaghoz viszonyítva, ami csak egy hajszállal (0,02°C) marad el a legmelegebb júliustól.

Másik érdekessége, hogy cáfolja a néhány napja, a magyar médiában megjelent hírt, ami szerint ez a július nem csak minden idők legmelegebb júliusa volt, de egyúttal a legmelegebb hónap. Miközben a július a legkevésbé meleg a 12 hónap közül.

A harmadik érdekesség, hogy benne vagyunk egy jelentős, dupla La Nina feljövő ágában. Ha, és amikor átmegyünk El Ninoba (amitől minden klímakutató tart), akkor fogjuk megízlelni az elkerülhetetlen jövőt.

A negyedik (kissé ijesztő) érdekesség, hogy ez év februárja 0,8°C-al volt lemaradva a legmelegebb februártól, ami igen jelentős, amit 5 hónap alatt ledolgozott. olyan hírek járják, hogy a Föld energia imballanc megugrott. A bejövő és a kimenő energia közötti különbség (ami itt marad) megduplázódott. AJJAJ!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________