2021-08-11 nap bejegyzései

(3616) IPCC

Tibor bá’ online

 

Megjelent a várva várt IPCC jelentés

2021 a 89. év

Ami zseniális megállapításokat tartalmaz, például: A következő 30 évben biztosan tovább fog folytatódni a felmelegedés. Illetve: A felmelegedést az emberi tevékenységek okozzák. Ki hitte volna?

Előálltak jó tanácsokkal is: ”Fel kell készülnünk arra, hogy a következő 20-30 évben gyakoribbá válnak a szélsőséges időjárási események, és a helyzet valószínűleg rosszabb lesz, mint amilyen ma.” Nem rosszabb lesz, amivel valamennyien tisztában vagyunk, hanem valószínűleg lesz rosszabb. Kenik a szart jobbra-balra. Következő 20-30 évről beszélnek, mintha lenne még 30 évünk.

„A század végére a 2-3 fokos emelkedés sem elképzelhetetlen.” Ha a század végén lesz ember a Földön az fel fog érni egy oltári nagy csodával. A mindössze 2-3 fokos emelkedés pedig egy vicc.

És ez hogy tetszik? „A fosszilis ipar azonnali leépítésére van szükség.” Miközben, örült versengés folyik, hogy kié legyen az Északi Sark alatt található olajmező.

Még nem késő, ha felhagyunk a CO2 kibocsátással. Nahát! Az óceánok teli vannak dízelolajat zabáló óriáshajókkal. Az utak teli vannak dízelolajat zabáló kamionokkal. Az ég teli van dízelolajat zabáló utasszállítókkal. Ki hiszi azt el, hogy ezeket mind leállítják és a kínai árut teveháton fogják Európába szállítani. Illetve, a spanyol epret talicskán fogja a termelő idetolni. A német turista pedig, repülő helyett ökrös szekéren fog Görögországba menni. A puszta dumán kívül, semmi se fog változni az utolsó előtti pillanatig.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________