2021-08-05 nap bejegyzései

(3610) Hidrogénbomba

Tibor bá’ fordítása online

 

Be vagy szarva a hidrogénbombától? Akkor olvasd el ezt.

2021 a 89. év

Az Orosz Katasztrófa Minisztérium meghatározása szerint, szabotálás és precíz célba juttatásos fegyverek lesznek a legvalószínűbb katonai taktikák, legalább is a civil lakosság veszélyeztetésével kapcsolatos kutatás szerint.

A Minisztérium elveti a tömeges evakuációt, mint az elsődleges reagálást Oroszország területén bekövetkező katonai támadás esetén. Véleményük szerint a tömeges evakuációra akkor kerülhet sor, ha egyes területek radioaktív fertőzésen esnek át, vagy nagy méretű árvíz, esetleg erdőtűz kialakulása következik be.

A minisztérium véleménye szerint egy katonai támadás esetén az elsődleges célpontok az információs központok, és kritikus helyen lévő civil infrastruktúrák lehetnek. Felhívták a figyelmet, hogy egy precíziós támadás következményei nagyobb veszélyt jelenthetnek a civil lakosság részére, mint maga a támadás.

A minisztérium jelentése szerint tömegpusztító fegyverekkel végzett támadás – legyen az akár nukleáris támadás is – Oroszország területén nem valószínű. „A helyzet felmérése közben arra a véleményre jutottunk, hogy egy potenciális ellenség támadása nem fog szándékosan civil áldozatokat követelni az orosz lakosság körében. Tömegpusztító fegyvert – beleértve nukleáris fegyvereket is – nem valószínű, hogy alkalmazni fognak.

Amíg ezt nem olvastam el, addig nyugodtabb voltam.