2021-05-28 nap bejegyzései

(3555) Seggnyalás

Tibor bá’ online

 

A tökéletes seggnyalás

2021 a 89. év

Közvetlenül a II. világháború után a szakemberek csodálták a Hitler vezette Harmadik Birodalom propaganda miniszterének, Joseph Goebbelsnek a technikáját: Hazudj egy hatalmasat, majd ismételd meg addig, amíg mindenki elhiszi. Az angolszász pszichológusok arra voltak kíváncsiak, hogy a „mindenkibe” beletartoznak-e a Nemzeti Szocialista (náci) vezetők? A vizsgálat eredménye szerint, bár az egyes propaganda tételek hamisságával tökéletesen tisztában voltak, a teljes, globális hazugságban maguk is hittek.

Ezek jutottak eszembe, amikor olvastam a következőket: Kásler: „Mindenekelőtt megemlíteném azt, hogy rendkívül pontosan és helyesen döntött a kormány a járvány egész időszakában. Nem tudok mondani visszatekintve az elmúlt egy évre egyetlenegy olyan körülményt sem, amit ne helyesen ítéltünk volna meg.”

A szöveg első hazugsága a többes szám használata. Szó sincs arról, hogy ők döntöttek volna. Egyedül Orbán Viktor döntött, saját ötletei alapján. Éppen ezért Kásler szövege egy gigantikus seggnyalás. Azon kívül, hogy hatalmas hazugság. A mindenható miniszterelnök döntései következtében hazánk a népesség arányos halottak számában sikeresen felverekedte magát az első helyre. Egy millió emberre vetítve sehol a világon nem volt annyi halott, mint nálunk.

Ezek után már csak ismételgetni kell a sikeres védekezés hazugságát, amíg mindenki elhiszi. És a kétharmadra felügyeskedett 45% könnyező szemekkel fogja elrebegni hálás köszönetét népünk második szeretett vezérének, Orbán Mátyásnak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________