2021-05-24 nap bejegyzései

(3551) Orbán döntött

Tibor bá’ online

 

Hogy vigyázna ránk, ha magára se tud vigyázni.

Elhatározta, hogy ma este 24:00-től kezdve a járványnak vége. Lehet, hogy a járvány nem tud róla, de mi „újra indíthatunk”, és ezt sok százezer magyar meg is fogja tenni.

A következő lépés az lesz, hogy Orbán a kedvenc lovát miniszternek jelöli, majd magából istent csinál. Végül felégeti Karácsony Gergely Budapestét hegedűszó mellett. Volt már ezekre példa, a magyar nép ezt lehetővé teszi.

Na jó, a piromániánál még nem tartunk csak a parkolási díj tollvonással történő eltörlésénél, ami startpisztoly lövésnek felel meg. Indulhat a nyaralás, természetesen maszk nélkül, végre láthatjuk egymás arcát. Nem mintha én az övére kíváncsi lennék, legalább is addig nem, amíg elveszíti a választást.

De hiába poénkodom, a szituáció kurva komoly. Tavaly ilyenkor volt napi 1-2 halott, amitől be voltunk jól szarva. A múlt héten átlagosan napi félszáz halott volt, és Cecília szerint kijöttünk a harmadik hullámból, amire fényes bizonyíték a kerek 5 millió beoltott. Szerintem egyenesen tartunk a katasztrofális negyedik hullám felé, amit a szakemberek is tudnak, de csak feltételes módban mernek megszólalni.

December végén, a harmadik hullám csúcsán a napi halottak száma közel kétszáz volt. Ez volt az ára a nyaralásnak. A nép elfogadta, boldogan kifizette, és most is ki fogja fizetni az ennél magasabb árat is. Addig semmi baj, amíg más hal meg. Ha meg én halok meg, mi van? Na bumm, legfeljebb többet nem nyaralok.

Na jó, ha ez harc, akkor közlöm, ezt az emberiség nem fogja megnyerni, mert ahhoz olyan vezetők kellenének, akik nem vállalják el a vezetést. Aki pedig nem csak elvállalja, de harcol is érte, az eldöntheti, hogy ki hazafi és ki nem, melyik a legjobb vakcina, és pontosan hányadik beoltás után szűnik meg a pandémia. Erre van neki kétharmados felhatalmazása.

P.S. – Orbán Viktor ezekkel a szavakkal búcsúzott a maszktól: „Hónapok óta mondjuk, hogy ha vissza akarjuk kapni a normális, egészséges, derűs életünket, akkor a vírussal szemben az oltással védekezhetünk sikeresen. Ezt a célt most elértük.” Miközben tudni kellene, hogy a sikeres védekezésnek két párhuzamos eszköze van. Oltás és maszkos izoláció. A maszkviseléstől nem szabad elbúcsúzni. Ez a népszerűségre vadászó mondat nagyon sokba fog kerülni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________