2021-05-15 nap bejegyzései

(3543) Ki nyerte a II. világháborút?

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Néhány napja, május 9.-én volt a 76. évfordulója a II. világháború végének az Európai kontinensen. Ezt az évfordulót az oroszok minden évben hatalmas lelkesedéssel ünneplik meg. A nyugati győztes hatalmak azonban évről évre egyre kisebb lelkesedést mutatnak az ünneplésre. Helyette hatalmas megemlékezést csaptak a Normandiai partraszállás, az úgy nevezett D-day ünneplésére, ahová viszont az oroszokat nem hívták meg. Megindult a történelemhamisítás.

Tény az, hogy a német hadsereg 80 százaléka a keleti fronton küzdött a Vörös hadsereg előre nyomulásával, míg a nyugati fronton a 20 százalék, szinte hívogatta a szövetségeseket, hogy az oroszok minél kevesebb területet foglaljanak el a háború nyilvánvaló elvesztéséig. Az oroszok viszont – teljesen jogosan – mutogatják a fényképet, hivatkozva arra, hogy a füstölgő Reichstag épületére a sarló-kalapácsos szovjet zászló volt kitűzve nem az amerikai Stars and Strips és még csak nem is az angol Union Jack. (lásd alant)

Az oroszok helyesen állítják azt, hogy a Vörös hadsereg nélkül a nyugati szövetségesek aligha nyerték volna meg a háborút, ami 27 millió orosz állampolgár életébe került. Érthetetlen tehát ez a történelemhamisítás. Főleg azért, mert nem látni értelmét. Azt akarják elhitetni a néppel, hogy Amerika (a NATO szövetségesekkel) könnyedén el tudna bánni Oroszországgal, csakúgy, ahogy a náci Németországgal elbánt? Nem örülnénk neki, ha megpróbálkoznának vele.

A történelemhamisításon kívül a nyugati propaganda démonizálja Oroszországot, miközben ők azok, akik a II. világháború óta a lokális háborút beindították sok millió áldozattal. Ráadásul bázisaikkal Oroszországot körbeölelték, ami az oroszok részére egzisztenciális fenyegetést jelent. Ironikus, hogy ilyen fenyegetésben Oroszországnak 1941 júniusa óta nem volt része, amikkor a nácik Németország megtámadta őket.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________