2021-04-25 nap bejegyzései

(3525) Negyedik hullám

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Nem tudom, hogy nevezzem ezt a posztot. Előrejelzés? Jóslat? Figyelmeztetés? Spekuláció? Orbán ellenes pamflet? Arról van szó, hogy nagyon-nagyon sötétnek látom a jövőt.

A mai napon sikerült megszerezni az első helyezést az egymillió főre eső halottak számában. A körülbelüli érték 2.700/millió. Ez 2,7 °% (ezrelék), vagy (aki százalékhoz szokott) 0,27 %. Vagyis kb. minden háromszázadik magyar meghalt, Orbán dicsőségére.

Nem azért kötöm a 26.000 magyar halálát Orbán számlájára, mert a magyar miniszterelnököt az első uralkodásának harmadik hónapjától kezdve nem kedvelem. Azért vádolom vele öt, mert ebben az országban pontosan az történik, amit ő kitalál. A járvány elleni küzdelmet ő írta elő, méghozzá a szakértők javaslatai ellenében.

Micsoda hülyeség 3,5, majd 4 millió oltás eléréséhez kötni bizonyos szabályok feloldását. Mik ezek a számok? Megmondom, az alternatívája az iszonyatosan magas elhalálozásnak. Igaz, hogy a napi halottak száma már napok óta 200 felett van, de az oltakozási rohamos tempóban száguld előre. És akkor jövő héten nyitunk.

Dagad a magyar kebel, végre visszakapjuk az életünket, amibe sokan bele fognak halni. Szinte az egész társadalom egy emberként lelkesen tapsol a nyitásnak, de miért?  Ha jóindulatú vagyok, elfogadom, hogy a harmadik hullám átlépte a csúcsot, mert, hogy április 6.-án 311 halott volt. Legyen ez a csúcs. Azonban pillanatnyilag a halottak száma még mindig magasabb, mint a második hullám csúcsán volt (december 4.-én 193). Mi abban a logika, hogy 193 halott esetén (nagy késéssel) meghozza Orbán a megszorító intézkedést, majd hónapokkal később eltörli ezeket, 212 napi halott esetén. Ez őrült logikátlanság!

Orbán azt se akarja észrevenni, hogy nálunk sokkal jobb helyzetben lévő országok, például az általa tesztelésre kijelölt Ausztriában még nem nyitnak. Mivel, lakosság arányosan nálunk van a világon a legtöbb halott, úgy lenne logikus, hogy mi nyitunk a legutoljára.

Sajnos ennek az lesz a vége, hogy a harmadik hullám lecsengése helyett, be fog indulni a negyedik hullám, aminek a csúcsát nem lehet megjósolni, de az biztos, hogy az egészségügy nem lesz képes helytállni. Lélegeztető gépre rakás helyett a súlyos betegeket egyből fogják tolni a proszektúrára. Nem tehetnek mást.

Na és a felelősség? Nem tudom Orbán mit fog kitalálni, de hogy a felelősséget nem csak át fogja tolni másra, de önmagát kifogja kiáltani a legjobb COVID harcosnak. – Ne legyen igazam.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________