2021-04-06 nap bejegyzései

(3506) Gyilkos kormány 4.0

Tibor bá’ online

Két és félmillió

2021 a 89. év

Csütörtökön, Magyarországon két és félmillió beoltott állampolgár lesz. Orbán péntektől elrendeli a lazítást. Lehet-e egy ember ennyire hülye?

A két és félmillió beoltott nem lesz védett. Egyszerűen arról van szó, hogy a 90-95 százalékos védettséghez, két oltásra van szükség. A két és félmillió beoltottból 900.000 kapta meg a második oltását is, de mivel a relatív védettséghez kell még két hét is, az elérhető biztonságban, mindössze 700.000 magyar érezheti magát (ennyi volt kétszer oltva, két hete). Ez a lakosság 7 százalékos átoltottságát jelenti, miközben a nyájimmunitáshoz az optimisták szerint is 70 százalék kell (valójában 90 százalékra van szükség).

A válasz az eredeti kérdésre: ennyire hülye nem lehet az utcán szabadon futkosó egyetlen ember se. Ha, nem hülye, akkor szándékos,megfontolt gyilkos. Ő most visszaadja az emberek szabadságát, kellemes nyarat produkál. Észlelte, hogy a 22.000 halottból egyetlen egyet se ír a számlájára az ország. Már, senki se emlékszik, hogy heteken át tétlenül, nem csinált semmit. Ha lesz 40-50 ezer halottunk, az se lesz az ő mulasztás. Viszont a kormány propaganda nyomhatja, hogy az oltás ellenes baloldal mellett, Orbán visszaadta a nyarat a zembereknek. Hogy Magyarország a világon első helyen áll a népességarányos halottak számában, azt elhomályosítja a sikeres oltakozás.

Ha, az ellenzék rámutat Orbán hibás járványkezelésére, az a járvány felhasználása politikai célokra. Ha, a népszerűség érdekében feláldoznak néhány tízezer embert, az – tessék mondani – micsoda?,  egy gyilkos kormány fondorlata.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________