2020-12-16 nap bejegyzései

(3398) Nem Orbán a vírus

Tibor bá’ online

 

Hogy tíz év óta Orbán kilopja a szemünket, az egy dolog, de most már magyar emberek halála van a rovásán.

Szeptember 18-án még azt mondta, hogy „minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”De ezt követve elmulasztotta meghozni a szükséges intézkedéseket. Már Európában sehol se engedték a foci meccsek közönségét szabadon, nálunk még mindig mehetett a tömeg drukkolni, és terjeszteni a vírust. A rég ismert orbáni focimánia mindent felülírt, mert ő ezt így ítéli helyesnek, és ha ez nekünk nem tetszik, akkor 3 hónappal meghosszabbítja, mint a felcsúti kisvasutat. Hiába kérték a szakemberek, hogy szigorítani kell. Orbán nem mozdult mind addig, amíg a számok nem kezdtek emelkedni, de akkor már túl késő volt. Orbáni megoldás – összemosták a tavaszi jó számokat az őszi nagyon rossz számokkal. Eredmény? Eredményeink jó európai átlagok.

Aztán a számok még rosszabbak lettek. Ekkor, Orbán felelős minisztere előállt azzal, hogy mi, emberek nem tartjuk be az előírásokat. A statisztika továbbra se javult. Ekkor Orbán úgy döntött, hogy kibújik a felelősség alól. Íme: „Az ellenzék hiába próbálja támadni a kormányt, ebben az ügyben a kormányt semmilyen felelősség nem terheli. Nekünk egy dolgunk van: legyen elegendő lélegeztető gép, legyen elegendő orvos és ápolónő, legyenek a betegeket befogadni képes kórházak, és minél hamarabb legyen vakcina. Ez a kormány felelőssége, és ennek eleget is teszünk.”

Mindössze két hónapra volt szükség, hogy Orbán büszkén vállalt felelőssége szertefoszoljon. A 7000 fölé ugró elhalálozási számért nem ő a felelős. Hanem ki? Soros? Gyurcsány? A szocik 8 éve?

Ha az ország főgázszerelője százmilliárdokat tesz zsebre, azt ellehet nézni, mert közvetlenül senkinek se fáj. De ha meghal az apám, a nagyanyám, a bátyám, azt aligha. Nem csoda, ha a Fideszre szavazok tábora elkezdett zsugorodni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________