2020-06-28 nap bejegyzései

BREAKING NEWS

Amerikai nagyvárosokban a következő szövegű szórólapok jelennek meg:

Figyelem

Fehér férfi/nő és gyerekek. Ti az ellenségeink vagytok.

Addig nem állunk le, amíg nem lesz több fehér legyilkolva, mint fekete.

Addig nem állunk le, amíg az ÖSSZES fehér embert nem küldik átnevelési táborokba.

Addig nem állunk le, amíg a fehér emberekkel nem fizettetnek extra adókat, amivel a feketéket segítik.

Addig nem állunk le. amíg a kormány hivatalokat nem feketék uralják.

Nem fogjuk megengedni, hogy fehér emberek más fajhoz tartozókkal randevúzzanak.

Fehérek tulajdonában lévő vállalkozásokat nem támogatjuk.

A gyűlölet OK, ha az fehér családok ellen van.

Tibor bá’: Gondolom ez elég figyelmeztető azoknak, akik a négerek, arabok, stb. seggét nyalják.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(3235) Gazdasági buborék

Tibor bá’ fordítása online

 

Mit nevezünk (gazdasági) buboréknak? Válasz: Egy olyan piaci helyzetet, amikor egy vagyontárgy pillanatnyi árát a befektetők boldogan megadják annak reményében, hogy találnak egy másik vevőt, aki még ennél is többet hajlandó érte fizetni, de ez az elérhető ár nagymértékben meghaladja a vagyontárgy tényleges értékét.

Ez a (gazdasági) buborék akkor lyukad ki, amikor egy szabad piac szereplői nem hajlandók többet fizetni a vagyontárgyért, mint annak valós „intrinsik” értéke. Ebből adódik, hogy a vagyontárgy tulajdonosa elveszíti azt a pénzt, amennyivel többet fizetett, mint a valós érték. Ez az értékvesztés rendszerint hirtelen következik be, gyakran pánik kíséretében.

Ennek a jelenségnek a megismerése rendkívüli fontossággal bír, ugyanis ez most a mindennapok legfontosabb jelensége, mert a közeljövőben fel fogja dúlni a világgazdaságot. Ennek az oka az, hogy pillanatnyilag több buborékról is tudunk, melyek párhuzamosan vannak jelen.

Állami adósságok

Részvénypiac

Ingatlanpiac

Diákhitelek

Szuverén kötvények

Derivatívák

Állami garanciák

Amikor egy buborék kipukkad, az minden esetben vagyon átruházással jár – az áldozattól a trükközőhöz, a fel nem készülttől a felkészülthöz vándorol a vagyon. És mi van akkor, amikor egy gazdasági buborék kilyukad? Amikor a buborék kilyukad, a gazdaság összeomlik, és amikor a gazdaság összeomlik, az emberek élete igen kellemetlenné válik a korábbi életszínvonal zuhanása miatt.

Figyelmeztetés: Ne légy áldozat, ne légy felkészületlen.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________