2020-06-17 nap bejegyzései

(3225) Korai még

Tibor bá’ online

 

Az európai országok sorra nyitják határaikat. A közkedvelt nyaralóhelyek karantén mentességgel csalogatják a turistákat. A kiéhezett emberek (hogy mire vannak kiéhezve, nem tudom) kezdenek tódulni a tengerpartokra. Itt-ott ugyan vannak gyenge hangocskák, hogy korai ez még, vigyázni kellene, de az egymással versengő kormányok a józan szavakra nem hallgatnak, Jó lenne megtudni, hogy akkor most tényleg, mi a helyzet?

Ennek volt egyik módja, hogy megkérdeztek egy kicsivel több, mint 400 szakértőt, hogy szerintük mikor kellene megnyitni az iskolákat, ahová az ő gyerekei, unokái is elmennek. A szakértői választ az alábbiakban foglalták össze.

Mit takar ez? Nyilván mérlegelték, egyik oldalról a pandémia okozta veszélyt, másik oldalról a családtag oktatásának a fontosságát. A kompromisszum testet öltött. Íme:

Egyértelmű, hogy a többség szeptemberben nyitná az iskolákat. Vagyis, szerintük a mostani nyitás egy elhamarkodott lépés. És a kalapban még az is benne van, hogy augusztusban lehetőség nyílhat a nyitás elhalasztására, vagy a digitális oktatásra való áttérésre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________