2020-04-29 nap bejegyzései

(3175) Nemzeti Riadó

Tibor bá’ online

 

Nemzeti riadó: koronavírus-szerű állapot állhat elő gyermekeknél

  • Riasztás háziorvosok, és gyerek intenzív gondozást végző orvosok részére.
  • Igen kevés esetben állhat fenn.
  • Koronvírus-szerű lehet, vagy egy másik hasonló természetű fertőző patogén.
  • A szindrómáról eddig keveset tudni.
  • A Nemzeti Egészség Biztosítás szerint gyerekeknél a komoly COVID-19 komplikáció „nagyon ritka”.

A háziorvosok részére: Az elmúlt három héten nyilvánvaló számszerű növekedés állt elő gyermeki életkorokban, olyan több rendszerű gyulladás esetén, ami intenzív gondozást követelt London és az egész Egyesült Királyság területén.

Nő az aggodalom a COVID-19-hez hasonló gyulladásos szindróma terjedésed miatt az Egyesült Királyságban. Az is lehetséges, hogy egy másik, még nem azonosított fertőző patogénről van szó.

https://www.hsj.co.uk/acute-care/exclusive-national-alert-as-coronavirus-related-condition-may-be-emerging-in-children/7027496.article

Tibor bá’: Számomra nyilvánvaló, hogy a SARS-CoV-2 mutációról van szó, ami valami oknál fogva gyerekeket támad meg. Ha feltételezésem igaz, akkor nagyon nehéz lesz találni használható vakcinát. Illetve, a vakcinát folyamatosan változtatni kell, ahogy ez a szezonális influenzánál fennáll. Különben Oxfordban kidolgoztak már egy vakcinát a MERS-ból kiindulva. Ezt már rézuszmakákó majmokon le is tesztelték. A fertőzés után négy héttel a 6 majom egészséges. Most 6000 betegen akarják tovább tesztelni. Ha sikerül, szeptemberig több millió egységet le tudnak gyártani. 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________