2020-04-22 nap bejegyzései

(3168) Összefüggést találtak a COVID-19 súlyossága és a légszennyezettség között

Tibor bá’ online

 

Azzal kezdem, hogy megírtam, a COVID-19 addig nem fog lecsengeni, amíg az egész világon el nem terjed. Ha a megszorító intézkedések miatt a fertőzés visszahúzódik, az csak addig tart, amíg nem kezdik visszaállítani a vírus előtti életet, amint lazítanak, a terjedés tovább növekszik. Természetesen erre is kaptam summás válaszokat. És akkor itt van ni, a mai hír az INDEX-en: „Szingapúr, Hongkong és Tajvan példás reakcióval fékezték meg a járványt, és lapították ki a görbéiket. Az örömük azonban korai volt.” Tudomásul kell vennünk, hogy vagy vírus, vagy elzárkózás.

Tegnap arról írtam, nekem úgy tűnik, hogy a vírus koptatja, elhasználja a szervezetet. Ezzel most összecseng a mai hír:

Covid-19 severity ‘linked to higher air pollution’

Scientists in the UK say they have found evidence suggesting air pollution levels in England are linked to Covid-19 severity.

Az angol tudósok bizonyítékokat találtak arra, hogy Angliában a légszennyezettség szintje összefüggésben van a COVID-19 súlyosságával.

Ráadásul külföldi kollégáktól érkeztek megfigyelésekből származó hasonló eredmények. Sőt az is kezd kiderülni, hogy a dohányosok fogékonyabbak.

És akkor tovább megyek.

Februárban azzal tököltek, hogy megtartsák-e az Olimpiát. Akkor az volt az véleményem, hogy az Olimpiát évekre elfelejthetik. Ha szerencsénk van, akkor 2024-ben lesz Olimpia. Egy-két hétre rá az Olimpiát áttették 2021-re. Most arról megy a tökölés, hogy lesz-e Olimpia 2021-ben?

Nem vagyok pesszimista, nem vagyok vészmadár, csak a tényeket helyesen tudom kiértékelni, nem befolyásol se karrier, se párthűség, még a halálfélelem se, mert azzal nem rendelkezem. Úgyis elvisz, miért szarjak be tőle? Helyette inkább megpróbálok tisztán látni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________