2020-04-18 nap bejegyzései

(3164) Lehet bizakodni

Tibor bá’ online

 

A Gilead Sciences antivirális gyógyszereivel ért el sikereket súlyos koronavírus-fertőzöttek kezelésében egy chicagói kórház. a Remdesivir nevű hatóanyag az orvosok szerint nagyon gyorsan csökkentette a lázat, enyhítette a légzési nehézséget, és szinte az összes beteg egy hét alatt felépült.

Ez a gyógyszer volt az első, aminél a klinikai vizsgálatok igazolták, hogy hatással lehet a fertőzést okozó vírusra. Az embereken végzett első biztató kísérletek után azt várják, hogy a hatóságok gyorsan engedélyezhetik a szert, és ez lehet az első ellenőrzött és jóváhagyott kezelés az új koronavírus gyógyítására.

A Chicagói Egyetem 125 embert toborzott a tesztek első szakaszára, 113 beteg állapota súlyos volt. Minden beteg naponta kapott remdesivirinfúziót. A kísérletet vezető orvos beszámolója szerint a betegek többsége már teljesen felgyógyult, a 125 alany közül csak ketten vesztették életüket.

A gyógyszert eredetileg az Ebola ellen dolgozták ki. Kellemetlensége, hogy intravénásan kell alkalmazni, azaz otthoni kezelésre nem alkalmas. A véglegesítése még nem történt meg. Ne felejtsük, hogy ez kísérleti fázis csupán.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________