2020-04-06 nap bejegyzései

(3152) Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja

Tibor bá’ online

 

Elnézést a látszólagos ismétlésért, de egyre több helyen olvasok élelmiszerhiányról. Illetve egyre több helyen deklarálják, hogy nincs, nem lesz élelmiszerhiány. Ami egy kicsit gyanús. A lehetséges hiány oka egyfelől a koronavírus miatti munkaerőhiány, másfelől a szélsőséges időjárás.

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nekünk magyaroknak nincs mitől félni, mert szerencsére a mi mezőgazdaságunk bőségesen el tudja látni magyar igényeket, sőt jelentős exportra is képes. Viszont a kormánynak fel kellene ébredni nyugodt álmából, és fel kellene készülni az esetleges eseményekre (nem január helyett április elején rendelni maszkokat). Például most olvastam, hogy Kína megjelent a piacon és hatalmas mennyiségű élelmiszert vásárol, nyilván a pénze meg van hozzá. De a pénzt nem lehet megenni, amit a hírek szerint az amerikaiak egy-két héten belül meg fognak tapasztalni.

A kormányunknak tehát figyelni kell, nehogy valakik a hátunk mögött jó pénzért eladják az itthon termett, előállított élelmiszert. Időben szóltam. Hadd jegyezzem meg, hogy január végén megírtam, hogy Orbánnak most hatalmas mennyiségű lélegeztető gépet kellene beszerezni. Helyette mostanában kapkodnak, és még így is előfordulhat, hogy nem jut mindenkinek, ha a járvány rákapcsol, ami még hátra van Cecília szerint.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________