2020-03-10 nap bejegyzései

(3125) Ki fabrikálta össze a SARS-COV-2 vírust?

Tibor bá’ online

 

A szajha média szerint a SARS-COV-2 koronavírus vadon élő denevérektől származik, amit a kínaiak étkezéshez alapanyagként használnak Wuhan környékén. Ezt azonban egyesek cáfolják, mert akad némi bizonyíték arra, hogy a szóban forgó vírus nem lehet terméke természetes mutációnak, kvázi ember állította elő  laboratóriumban, valószínűleg hadászati célból.

Több helyről érkeztek olyan jelentések, hogy a vírus felépítésében olyan részek vannak, amelyek a HIV vírussal azonosak, és természetes mutációval nem fordulhatna elő. Ha ez megfelel a valóságnak, akkor a vírust valaki kifejlesztette és hadieszközként kezelte. Az is lehetséges, hogy egy, mondjuk a Wuhani Virologiai Laborból szabadult ki, ami gyakran előfordul.

Természetesen van más elmélet is. Olyan spekulációk látnak napvilágot, hogy a Trump adminisztráció állandóan a kínai versengésről beszél, ami közvetlen veszélyt jelent az amerikai biztonságra, és gazdasági fölényére. Nem lehetetlen, hogy Washington fejlesztette ki a vírust és szabadította Kínára, annak érdekében, hogy keresztbe tegyen a kínai gazdaságnak és katonai felkészülésének. Viszont nagyon nehéz elhinni, hogy a Trump-féle Fehér ház képes lenne ilyen felelőtlen lépésre, de sajnos van példa erre a viselkedésre. 2005 és 2009 között Amerika és Izrael titokban kifejlesztett egy Stuxnet névre keresztelt számítógép vírust, amivel azt akarták elérni, hogy Iránban a nukleáris kutató programot irányító számítógépeket használhatatlanná tegyék, de nem azért, hogy embereknek ártsanak. Viszont a vírus Iránon kívül számtalan más országban okozott kárt.

Létezik egy izraeli történet, ami szerint fény derülhet arra, mit történhet Kínában. Az Izraelben székelő Galilee Research Institute-ban dolgozó tudósok azt állítják, hogy néhány héten belül lesz olyan vakcinájuk, ami 90 napon belül elkészül és szétteríthető. Az intézmény azt állítja, hogy négy éve kutatja az avian koronavírust, amit az Izraeli Tudományos és Technológiai Minisztérium, valamint a Mezőgazdasági Minisztérium támogat. Azt állítják, hogy a vírus hasonló ahhoz, amely megfertőzi az Embert. Néhányan nem hiszik hogy egy új vakcinát ily gyorsan elő lehetne állítani egy olyan vírus ellen, ami csak most jött elő valahonnan. Ehhez még azt is hozzáteszik, hogy ha a vakcinát ki is fejlesztették, azt le kell tesztelni milyen mellékhatásai vannak. Ez az eljárás normál körülmények között több mint egy évet vesz igénybe.

Ha izraeli tudósok azt állítják, hogy van vakcinájuk a jelenlegi koronavírus ellen, akkor feltételezhető, hogy volt közük a vírus előállításához is.

Az is komoly gyanúra adhat okot, hogy a vírus a legnagyobb rombolást Kínában és Iránban végez. Mindkét ország Amerika és Izrael legnagyobb ellenségei. Ráadásul Iránban a parlament tagjai közül is szedett már a vírus áldozatot. Vajon ez hogy érhető el?

Aközött lehet tehát választani, hogy a természetesen létrejött, vagy kikerült egy Kínai, vagy Izraeli, esetleg az Egyesült Államokban működő laborból. Viszont ez a koronavírus nehezen legyűrhető, és úgy néz ki, hogy százezer számra lesznek halottak. Sajnálatos módon, ahogy a Stuxbet esetében, ha a szellem kiszabadul a palackból, lehetetlen rábírni arra, hogy visszamenjen.

A szerző Philip Giraldi PhD a Nemzeti Érdekeltségi Tanács igazgatója. Korábban CIA ügynök, és a hadsereg felderítő tisztje volt, és mint ilyen 20 évet töltött Európában és a Közel Keleten, ahol terror cselekedetekkel foglalkozott. A Chicagó-i Egyetemen kitüntetéssel végzet BA szinten. A Londoni Egyetemen MA és PhD szinten diplomázott Modern Történelemből.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________