2020-02-13 nap bejegyzései

(3098) Nincs jó hírem

Tibor bá’ számolgat online

 

Február 12-én délután hivatalosan 45.210 fertőzöttről tudtak, 1.118 halott és 4.809 gyógyult beteg mellett. Én úgy gondolom, hogy ez megközelítőleg 1:4 arány. Vagyis négy gyógyultra jut egy halott. Az esély a végső eltávozásra 20 %. Ezzel szemben „hivatalosan” úgy számolnak, hogy kb. 45 ezer betegből csak ezer halt meg, vagyis mindössze 2 % körüli az, akinek szembe kell nézni a halállal.  Ez szerintem tökéletesen helytelen számítás, mert a fertőzöttek nagy részének még nem volt alkalma se meggyógyulni, se elhalálozni. Tehát csak a befejezett esetekkel lehet számolni, az pedig 20 százalékos mortalitás.

Én ugyan nem vagyok meggyőződve ezen hivatalos számok valódiságáról, de jobb híján fogadjuk el. A kínai halotton kívül mindössze egy-egy halott van Hong Kongban és a Fülöp-szigeteken. Valószínűleg hetekkel ezelőtt oda utazott kínaiak lehetnek a halottak. Ezen kívül sehol senki nem halt meg, pedig Japánban 203, Szingapúrban 50, Thaiföldön 33, Dél Koreában 28, Tajwanon 18, Malájázsiában 18, Németországban 16, Ausztráliában 15, Vietnámban 15, USA-ban 13, Franciaországban 11, Egyesült Királyságban 8, Kanadában 7, stb. fertőzöttet tartanak nyilván. És (hál istennek) sehol egy halott. Kb. 500 fertőzött nem produkál egyetlen elhunytat se, pedig kb. 10-nek „illene” az lenni. Nem csoda, hogy felröppent a hír (és alá van tudományosan támasztva), hogy a kaukázusi fajt megkíméli a vírus. Szerintem ez nem más, mint a halál nem elfogadása. Amikor az ember belekapaszkodik a fűszálba is. A valóság az, hogy nem csak az idősek halnak meg, de meghalnak a fiatalok, sőt a gyerekek is. Az nem hal meg egészen biztosan, aki nem fertőződik meg. Ezért nem lett volna szabad senkit visszaengedni Kínából legalább január közepétől.

A másik félelem szülte hamis hír a vakcina néhány hetes megjelenése a gyógyszertárakban. Reménykedni természetesen lehet, de a valóság az, hogy egy hatásos, vírus elleni vakcina piacra dobásához másfél évre van szükség. Jó, lehet sietni, mert világ vészhelyzet, de a 18 hónapot nem lehet lecsökkenteni 3 hétre.

Még egy utolsó. Szakértők nyilatkoztak, hogy a vírus akár a világ 60 százalékát is megfertőzheti. Kérdésem: miért állna meg a 60 százaléknál? Szerintem ez csak akkor lehetséges, ha a 40 százalék elbújik egy jéghegy belsejébe. De tényleg, miért 60 százalék? Lehetséges, hogy a vírus nem hallott arról, hogy globális világot építettünk ki?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________