2020-02-10 nap bejegyzései

(3095) Ebből lehet tanulni – fordítás

Tibor bá’ online

 

Összeomlás egyetlen óra alatt

Mi a jelenlegi helyzet?

Jelen pillanatban a világjárvány árnyékában állunk, ami önmagában, vagy következményileg társadalmi összeomlást eredményezhet. A világ összes országában az átlagember pontosan tudja, hogy jön az összeomlás. A gazdagok tudják. A szegények tudják. Senki se akarja, de majd mindenki várja, hogy elkezdődjön, miközben reméli, hogy van még elég idő. Viszont senki se tudja, hogy az összeomlás mikorra várható. És ez a széles körű várakozás az oka annak, hogy amikor bekövetkezik, akkor pillanatok alatt (mondjuk egyetlen óra alatt) kontrollálhatatlanná fog válni. Éppen ez az, amire fel akarom hívni a figyelmeteket, mert a legtöbb ember nem hisz abban, hogy az összeomlás ilyen gyorsan fog lezajlani. A legtöbben egy fokozatos leépülést képzelnek el. És tudjátok mit, lehet, hogy igazuk van, mert a jövőt senki se ismerheti, beleértve önmagamat is, de mi van, ha mégse?

 

Az a bizonyos egy óra

Nem az én személyes véleményem, hanem hozzáértők szerint, ha egyszer az összeomlás beindul, egy órán belül olyan méreteket fog ölteni, hogy a megállítására, lelassítására senki se lesz képes. Nézzük mi várható!

  1. Bankok

A világ bankjai egyszerűen képtelenek lennének ellenállni egy rohamnak, ahol mindenki egyszerre akarná kivenni az összes pénzét, mert a bankkártyákra való vásárlás bizonytalanná válhat. Éppen ezért már előre elkészítettek egy cselekvési tervet. Bejelentés nélkül egy perc alatt be fognak zárni, amint erre utasítást kapnak az igazgatóságtól. Vagyis pillanatok alatt a világ összes ATM automatája ki lesz kapcsolva. Egyetlen bankkártyára se lehet majd felvenni pénzt. Nem lesz átutalás. A bankok le fogják zárni a széfjeiket, kapuikat. A helyiségeik ki lesznek ürítve, néhány biztonsági őr kivételével. A bankok vezetői azonnal el fognak tűnni egy előre kialakított, távoli, biztonsági helyre. A bankokba bejövő telefonhívásokra számítógép fog válaszolni: „A nagyszámú telefonhívás miatt van egy kis fennakadás, kérjük a hívását ismételje meg újra.” vagy valami hasonló.

 

  1. Kormányok

A politikusok nem teljesen hülyék, amint a bankok bezárnak azonnal intézkedni fognak ők is. Éppen ezért az összes állami intézmények be fognak zárni. Minden folyamatban lévő ügyet azonnal felfüggesztenek előre meg nem határozott időpontig. Az összes magas rangú hivatalnok, beleértve a bírókat, és a pénzügyőröket is, el fognak tűnni egy ismeretlen biztonságos helyre.

 

  1. Kiskereskedelem

Mivel az üzleti tranzakciók leállnak, az összes kiskereskedelmi egység, kicsi és nagy, azonnal be fogja zárni a kapuját, megakadályozva, hogy bárki belépjen. A bent lévő vevőket valószínűleg még ki fogják szolgálni, amennyiben lesz náluk elég készpénz. Aki bankkártyával akar fizetni, azokkal közölni fogják, hogy nem áll módjukban az elfogadás, majd ki fogják őket kísérni az ajtón, és azonnal be fogják utánuk zárni.

– Várhatóan a vezetőség, állásveszítés terhe mellett, követelni fogja, hogy az alkalmazottak a helyükön maradjanak, azonban az értelmesebb, és felkészültebb alkalmazottak nem fognak a helyükön maradni. A biztonsági őrök egy része maradni fog, de nagyobb hányaduk úgy fog dönteni, hogy hazamennek és inkább saját családjukat fogják védeni.

– A bűnözők: A bűnöző hajlammal megáldottak jó előre várni fognak erre az alkalomra, amit úgy fognak fel, mint egy életre szóló lehetőség, hogy anyagi helyzetükön javítsanak. Minden bizonnyal előre kidolgozott tervük van, hogy pontosan hol és mit fognak kirabolni elsőre, másod sorra, harmad sorra és így tovább. Valószínűleg prioritást fognak élvezni náluk azok a vállalkozások, ahol nagy  mennyiségű készpénzre számíthatnak, illetve drága ékszerekre, műszaki termékekre. Ezeken a helyeken a különböző csoportok közötti összecsapást javasolt elkerülni.

– Egyszerű emberek: Kényszer hatására a különben normális, egyszerű emberek is elkezdik a fosztogatást. Elsősorban élelmiszereket fognak felkutatni nem csak a vevőtérben, de a csatlakozó raktárakban is mindössze egyetlen óra alatt. A felkészültebbek fegyverüzleteket fognak kirabolni, de sor kerül a különböző felszerelésekre is. Ahogy az elemelhető készletek fogyását észlelni kezdik, összecsapások alakulhatnak ki az emberek között az üzletekben, a parkolókban, az utcán, amint a megpakolt gépkocsikkal iparkodnak elhagyni a helyszínt. A spontán gyilkosságokra is fel kell készülni.

Ez fog tehát történni az első óra alatt, amikor is a többség rádöbben, hogy a rendőrség sehol, nincs aki megvédené a tulajdonosokat, az embereket. Minden bizonnyal a hatalom be fogja vetni a fegyveres erőket, elsősorban a kulcsfontosságú helyek védelmére, de naivság azt hinni, hogy mindenhova fog jutni a katonaságból.

 

Az első óra után

Abban a pillanatban, amikor az üzletek árukészlete eltűnik, és semmi se marad, ami elemelhető, a hoppon maradt egyedek hihetetlen elszántakká fognak válni, és perceken belül forrongó tömeggé fognak alakulni. Ez a feldühödött tömeg keresni fog magának valakit, valamit, amin kiélheti bosszú vágyát. Bankokat, állami intézményeket, bírósági épületeket fognak felgyújtani. Akik az adott időben ilyen épületekben lesznek, azok valószínűleg a tömeg haragjának az áldozatává fognak válni. A tömeg keresni fogja a politikai és gazdasági vezetőket, de azok akkor már rég az előre kialakított biztonságos helyeken fognak dekkolni.

Ha a fentiekre eddig nem gondoltál, vagy ha intellektuálisan nem vagy képes ezt elfogadni és felkészülni rá, akkor a túlélésre nincs sok esélyed.

Ha, a családod önállóságához feltétlenül szükséges eszközt akkor akartad megvenni, amikor a társadalom lassú felbomlása beindult, akkor erre már sose fog sor kerülni. A családodnak meg kell próbálni meglenni ezen igen fontos eszköz nélkül. tekintettel arra, hogy legtöbbünknek az anyagi helyzete nem túl rózsás, a legokosabb, amit tehetsz, ha fontossági sorrendet állapítasz meg még most, amikor nem késő.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________