2019-07-22 nap bejegyzései

(2903) Élelmiszerhiány?

Tibor bá’ online

 

Az amerikai média hallgat, mint a sír. De a helyzet az, hogy a nagy élelmiszerláncok (például a Wal Mart) egymás után írják ki a polcaikra: „Due To A Poor Harvest Season, We’re Experiencing Shortages On Many Canned Vegetable Items”

Magyarul: A gyenge termény betakarítás miatt több zöldségkonzervből hiányt érzékelünk.

A hír hozzám amerikai közösségi oldalról érkezett. A közösségi oldalak teli vannak hírekkel az egész USA-ból, mindenütt azt tapasztalják, hogy hiány van a például a konzerv zöldborsóból. Persze zöldborsó nélkül lehet élni, legfeljebb kellemetlen. Főleg, mert az angolszász gasztronómiában az egybesült marha és a marha karaj (T-bone steak) főhelyen áll, amihez a körítés burgonya és zöldborsó.

A hiány létezik, az okot nem tudni, mert agyon van hallgatva. Mindenesetre a figyelemfelkeltő így folytatódik: Reméljük, hogy raktári készletünk a legtöbb tételnél augusztusra helyreáll. Lehet, hogy lesz egy nyár végi betakarítás? Ezek szerint a tavaszi vetést elvitte az áradás.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________