2019-07-04 nap bejegyzései

(2886) Magyarországon is felpergett a klíma

Tibor bá’ online

 

Egyre többen kezdenek felfigyelni a klímára. Nem csoda, rekkenő meleg van, és naponta halljuk a híreket. A franciaországi 45,9 °C tényleg megdöbbentő. És végre kezdenek szervezkedni az emberek. Itt is, ott is olvasni, hallani, hogy mit kellene csinálni. Mivel lehet elérni, hogy kevesebb CO2 kerüljön a légkörbe.

Szép-szép a lelkesedés, de nem árt a tudás se. Ha leállítjuk  a CO2 termelés legnagyobb részét, ami egy kisebb csoda lenne, akkor ezzel egy időben leállna a szállópor termelése is, aminek jelentős hűtő hatása van. Méghozzá nagyon gyorsan leállna, de mivel a CO2 csökkentés fokozatosan történhetne, valójában azt tapasztalnánk, hogy melegedés csökkenés helyett, szép lassan gyorsulna a felmelegedés.

Fel kellene hívni a lelkes fiatal aktivisták figyelmét arra, hogy az igazi megoldás a meglévő CO2 eltüntetése lenne. Feltételes módban, LENNE, de ez megoldhatatlan.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________