2019-06-27 nap bejegyzései

(2878) Lesz-e Iráni háború?

Tibor bá’ online

Állítólag Trump elrendelte iráni célpontok pontos lebombázását, de 10 perccel az indulás előtt lefújta a támadást. Erre túlzás nélkül el lehet mondani, hogy 10 percen múlt az emberiség élete, mert ahhoz kétség nem fér, hogy Irán visszaütött volna, kitör a háború, amit Washington nem tud megnyerni, a végén hozzányúl az atomhoz, és akkor már csak az isten tudja megmondani, mi a következő lépés. Minden esetre, nem csodálkoznék, ha Oroszország megelőző atomcsapást mérne Amerikára. Ha már atomháború, akkor okosabb, ha én lövök először, alapon.

A probléma az, hogy ez nem lesz egy elszigetelt eset, lesz még alkalom a támadás lefújására. Bolton, Pompeo és Pence, a három eszement háborúpárti tisztségviselő ily könnyen nem fog lemondani az izraeli lobbi kiszolgálásáról. Mindössze az történt, hogy legközelebb egy drón lelövését meghaladó provokációt kell kitalálniuk. Kell lenni egy olyan provokációnak, ami átlépi Trump ingerküszöbét.

És a világégés? Majd meggyőzik Trumpot, hogy Irán nem mer visszaütni, nem lesz háború, de Irán megtanulja, hogy úgy kell táncolnia, ahogy azt Amerika elképzeli. Ez belefér Trump lyukas fejébe, akinek jelszava volt „legyen Amerika újra nagy”. Csak abban tévednek, hogy Irán nem fog meghajolni előttük.

Végeredményben lezárhatjuk a töprengést azzal, hogy egy csőre töltött pisztollyal nem lehet hónapokon át hadonászni anélkül, hogy egyszer ne sülne el. Márpedig Amerika hónapok óta hadonászik, és mert nem ijednek meg tőle, a hadonászást nem hajlandó abbahagyni. Na vajon, mik lesz ebből. Nagyon csodálkoznék, ha a Közel Kelet ezt sokáig ki tudná húzni lángba borulás nélkül. Más lenne a véleményem, ha Trump kirúgta volna Boltont és Pompeot, de nem rúgta ki, valószínűleg, mert tanult Kennedy esetéből.

Természetesen azt a kérdést is feltehettem volna, hogy lesz-e atomháború. LESZ. 1945 óta van atombomba. Leszerelni senki nem akar, de egyre többen akarják, hogy nekik is legyen. Elképzelhető, hogy az emberiség úgy akar élni még száz meg száz évet, hogy ott lapulnak az atomtöltetek, de senki se nyúl hozzájuk? Ősszel a vadászok úgy mennek hajtóvadászatra, hogy nehogy egymást meglőjék. Mégis időnkét egy-egy meghal közülük. Az atom reaktorokat biztonságosra építik és nem azért, hogy leolvadjanak. Ennek ellenére 70 év alatt három helyen is volt leolvadás. Szóval??

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________