2019-06-20 nap bejegyzései

(2871) Taktikázás

Tibor bá’ online

 

Egy éve még a MSM (plusz a magyar szajha média) egy büdös szót se szólt a klíma változásról. Ha igen, akkor lefizetett klímakutató álláspontjára hivatkozva kiderült, hogy a tudósok nem értenek egyet, vagyis nem kell oda figyelni. És a nyugati tömegek nem figyeltek oda. Hadd vitatkozzanak egymással a fafejűek. Csend, mint a sírban, annak ellenére, hogy a különböző kutatók egymás után adták közzé eredményeiket.

Most nagy hirtelen egy csoport a sok közül, egy melbournei csoportosulás, akik igen tetszetősen 2050-e tették a civilizáció összeomlásának esetleges beindulását, na ez egyszeriben világhírű lett, és persze a magyar internetes hírportálok és rácuppantak. Ahogy ez várható volt az egész világ (értsd az USA/Kanada + Európa) felfigyelt a témára és mindenki erről beszél. Úgy tűnik az uralkodó elit döntött, készüljenek fel az emberek, szokjanak hozzá a gondolathoz. Kíváncsian vártom, mit hoz a mozgalom. Mondjuk az előrejelzések szerint Észak Amerikában a mezőgazdasági termés katasztrofális lesz, ugyanez áll Oroszországra és kisebb mértékben Európára is. Afrika katasztrofális. Ha ez bejön, akkor ősszel az emberiség éhezni fog.

Már jelennek meg írások, ahol az taglalják, hogy 7 milliárd odavész a klíma változás okozta élelmiszer hiány matt, de nem kell izgulni, mert ez ugyan szörnyű, de fél milliárd életben marad, és persze a 340 millió amerikai ebben benne lesz. Na majd meglátjuk, de lapozzunk egyet.

Orbán legyőzhetetlen, mert ha kell bedobja a migráns témát, és a beszart tömegek lelkesen szavaznak rá. Az ellenzék tehetetlen, mert nem rendelkezik hasonló, tőmegmozgató témával. Itt a ragyogó alkalom. Ragadják meg a klíma katasztrófát, amire az ország felkészülhet, de ezt csak az ellenzék vezényelheti le, például azzal, hogy a magyar termékeket nem engedi exportálni, bevezetik a vízgazdálkodást, stb . Nehogy már én adjak ennél több ötletet. Ha nem ragadják meg a lehetőséget Orbán rá fogja magát vetni, és az  ő oligarchái exportálni fognak gabonát/kukoricát, ahogy az angol urak tették az írországi krumplivész idején.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!